Doğuma Hazırlık Park beşik mi büyüyen beşik mi? Hangi bebek arabası, hangi bez ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Park beşik mi? büyüyen sallanır beşik mi?

• Park beşik

OY: 364 65,6%
  • Büyüyen sallanır beşik

OY: 191 34,4%

• Ankete Katılan
    555
ben kizima ilk once daha cok sevdigim icin mobilya besik aldim buyuyen besik dediklerinizden yani
kizim bir sure sonra hop kendini assagi atti besikten ve dustu asansoru yukari konumda olsada yuksekligi yetmiyor.
sonra park besik aldim park besikten çok memnun kaldim.
bebek arabasini travel sistem almistim ama cokda gerekli degilmis acikcasi pahali bir bebek arabasi yurumeye baslayinca bir daha hic binmiyorlar çunku
orta halli disari ciktiginizda isinizi gorecek bir araba yeterli olur bence.
araciniz varsa ana kucagi sart sabitlemeniz gerekiyor cocugu cunku
arac yoksa port bebede isinizi gorur
kanguru aldim cocuk biraz buyuyunce falan ev isi falan yaparken kullanisli oluyor.
disari gezmeye cikarkende iyi ama bir sure sonra omuz ve bel agrisi yapiyorlar.
prima premium kullandim ben ilk 50 paketti sanirim 2 tane aldim ondan ama prima gereksiz pahali bir bezmis cocuk bezi icin onu anladim
1 yasindayken molfix e gectim ondanda memnun kaldim tasirma sizdirma yapmadi hic

bez prima premium care kullandım ilk aylarda ama kakasını başına kadar çıkarırdı.
belki de ben sıkmaya kıyamıyordum bilemiyorum :)
aktif bebekten daha çok memnun kaldım. primanın yeşil paketi..
molfix huggies denedim hiç memnun kalmadım.
ikinci çocukta 1 yaş sonrası migrostaki minies markayı kullanmıştım. o da gayet iyiydi.
sleepy kullananlar da genelde memnun.

Biz anne yani besik kullandik. Ozellikle emzirmeyi dusunuyorsaniz ve uykuya duskunseniz, hic yerinizden olmadan uykunuza devam edebiliyorsunuz. 6-7 ay arasi kendi odasina gectiginde basit bir ikea bebek yatagi kullandik. Suan 2.5 yasinda ve yeni montessori yataga gectik. Belki 3 farkli urun olarak bakabilirsiniz ama suan ikinci bebegimizi bekliyoruz ve onun icin de kullanacagimiz icin cok masrafli olarak dusunmedik.

Bebek arabasi kanguru/slingler bebekten bebege cok farkediyor. Bizim kontagi cok seven bir bebegimiz oldugu icin ilk aylarda sling sonrasi kanguru kullandik. Asansorde yoksa eger ilk aylarda bebek arabasi size yuk olacak sanki ama eger sik araba kullaniyorsaniz travel sistem rahatlik oluyor. Bebegi araba koltuguyla alip direk bebek arabasina koyabiliyorsunuz uyandirmadan. Bastonlar hafif ve kullanisli fakat cok kucukken kullanisli olmuyor.

Kizimda park yatak almıştım ama sevmedi birde dokuz aylıkken bı anneye düşme huyları var gece sürekli uyanıp emmek istiyorlar o zaman yanımızda uyumaya alıştı park yatağı gündüz uykularında kullandım gece ilk uykusunu onda uyuyordu uyandıktan sonra yanımıza geliyordu aslında çok kullanışlı alt açma kısmı ilk zamanlar çok işime yaramıştı dönenceside vardı graco marka bir park yatakti bizde ki gel gelelim bizim kız yanımıza alışınca bir müddet sonrada yatağı ele geçirdi eşimle ben mülteci gibi olduk yatakta, dedesi büyük boy anne yani yatağı yaptı odası olana kadar onda yattı ama arkadaşımin kızı gece çok uyanmayan bir bebekti altı aylıkken odasıni ayırdı o yüzden park beşiğin hakkını verdi büyük boy yatağa geçene kadar park yatağı kullandılar, eltim büyüyen mobilya yatak aldı oğlu çok hareketli odasına geçene kadar yatak zaten kaç yerinden kırıldı odasına yeni bir yatak alındı yani bu işler çocuktan çocuğa değişiyor bir kuralı yok malesef

Bebek arabasinda ben baston araba tercih ettim üstüne puset konanlardan hakkini vere vere kullandık arkadasim travel puset kullandı oda ondan çok memnundu oda hakkini verdi arabanın bunda biraz sizin şartlarınız önemli aracınız varmı dediğiniz gibi binada asansör varmı ama şu anda kabin tipi bebek arabaları da çok kullanılıyor katlaninca çok küçük oluyorlar ama onlara puset konulabiliniyormu bilmiyorum bir araştırın isterseniz

Kanguruda yeni doğan aparatını alırsanız küçücükten kullanabilirsiniz ben birbucuk yaşına kadar kullandım 6 aya kadar sürekli kucak isteyen bir bebekti evde onunla işlerimi bile yapabiliyordum başka arkadaşım kızını toplu olmasına rağmen nerdeyse 2,5 yaşına kadar kanguruda taşıdı yaşadığı yerde bebek arabasiyla çıkmak zor oluyor diye

Ana kucagida etrafımda birçok bebekte çok iş gördü bende tinylove marka ana kucağı kullandım ilk altı ay çok işime yaradı ben nerdeysem kizimda yanımdaydı kendi annemlere yatılı gittiğimde yanımda götürdüm yatak niyetine ama altı aydan sonra bebekler üstünde pek durmak istemiyor biz internetten ikinci el almıştık fiyatida çok uyguna gelmişti o yüzden İnşallah yardımcı olmusumdur bende ikinci bebeğimi bekliyorum hayırlısıyla bütün hepsi duruyor ohh be diyorum bu sefer kafam kazan gibi olmayacak bu seçimleri yaparken arastirmaktan fenaliklar geçiriyordum

Bakım ürünleri aklıma geldi şimdi..

Tırnak makası vs onları Chicco setlerinden almıştım. Hala kullanıyorum. Kızım 1,5 yaşında gelene kadar banyo ürünlerini Bubschen kullandım. Sonra unibaby'e geçtim. 700 ml Unibaby şampuan alıp hem saçlarına hem vücutlarına kullanıyorum. Güneş tatili olacaksa hala banyo sonrası vücut sütlerini Bubschen alıyorum. Kendime de onu kullanıyorum zaten. Havalar soğuduğu zaman yine Bubschen el ve yüz kremi var, çatlamasınlar diye onu hala kullanıyorum.

Aklıma mama sandalyesi geldi.. Asla büyük hantal bişey alma.. Ikea antilop tarzı candır. Kolay temizlenir, hafiftir, az yer kaplar. Kızım düzgün oturabildiği andan itibaren Chicco sandalye yükseltici alıp bizimle sofraya oturttum kızımı, dediğim gibi 2,5 yaşında ama biraz minyondur kendisi. Hala kullanıyoruz. Temizliği vs çok kolay, kullanışlı..

Aklıma şimdilik başka bişey gelmedi..

Park yatak anne yani icin kendi odasina ayri oda takimi yaparsiniz zaten. Anne yaninda cok fazla kalmasini ben dogru bulmuyorum 8 aylikken kendi odasina gecirdim ama park yatak hafif katlaniyor istedigin yere gotur biz simdi yazliga goturduk oraya gittigmizfe onda yatiyor ayrica kdemeli ust ve alt konumda yatirabiliyorsun ayaga kalkmaya baslayinca yer seviyesine indirirsin bebekken ust konumda kullanirsin. Gerektiginde al salona koy tek basina hafif oldugu icin istedigin yere tasi.
Bebek arabasi travel sistem ama hafif olmasina dikkat edin. Baston icin chicco litteway tek gecerim hepsi lazim oluyor hepsi aliniyor mecburen

Kullanisli mi degil mi bilmiyorum ama ben park yataklari inanilmaz itici buluyorum. O sebeple almadim. Buyuyen besik aldim. Cok da memnunum.
Baston bebek arabasi yenidogan icin rahat olmaz. Travel sistem candir. Evet biraz agirlar ama bebegi rahat ettirir.

Merhaba ben ilk bebeğime tahta beşik almıstım yatmadı da gerci ama etrafımda gördüğüm kadarıyla en güzeli park beşik cok çeşitleri var aslında e bebekte falan güzel modelleri de var daha konforlu kullanımı daha kolay ve işiniz bitince atmak zorunda da değilsiniz kaldırip bı yere koyabilrsnz 2. Çocuğuma bende park beşik alacağım

Park yatak daha kullanışlı geliyor bana iki çocuğumu park yatakta büyüttüm önce yanımdaydılar sütten kesince hoooo kendi odasına kaydırıverdim iyice büyüyünce de birer baza aldım şimdi herkes mutlu. Bebek için ilk aşamada 5 çekmeceli bir şifonyer bile yeterli. Ben sonrasında 3 kapılı bir gardrop ve bir küçük komodin yaptırdım, çocuk odasından çok daha ucuza geldi.
Bebek arabası ilk aylar için mutlaka 3 kademeli tam yatar olmalı, marka önemli değil en hafif olan en kıymetlidir. hiç kucakta taşıma aparatı kullanmadım, kucağımda da hiç taşımadım o yüzden yardımcı olamayacağım.

sallanabilen park beşik baya sağlam olsun. çünkü büyüdükçe özellikle bebeğin 9-10 aylık sıralıyorsa vs içi derin park beşik içinde oynar durur. bi kısın şu kaba koca arabaların yanında yazın pratik kullanabileceğin baston puset illa olmalı

Park beşiklerin sallananları da var. Benimki sallanıyordu

Bence park yatak. Kontrol biraz bebeğin elinde oluyor. Uyandığı zaman yataktan çıkıp gelebiliyor ya da yatağına kolayca girebiliyor. Park yatak kademeli yükseklikte olduğu için büyğklğğüne göre baya kullanabilir

Oyumu büyüyen sallanır beşikten yana kullandım çünkü bana göre çok kullanışlı çocuğun yaşı büyüdükçe yatağı büyütüp kullanma imkanı var ve çocuğu küçükken sallayıp yatağa koyduğunuzda uyandığında hemen o anda yatakta sallayıp tekrar uykuya dalmasını sağlamış olursunuz ben çok memnunum oğlum 3,5 yaşında şimdi büyütücez yatağını öyle kullanacağız

Bebej arabasini
Bebek arabasini ikinci el al bence en fazta 4 5 sene kullancan kenarda duracak sonra.. benim kenarda duruyo oyle

Bebek arabamizda baston model tavsiye ettiler diğerleri taşıması oraya buraya götürmesi zor olur dediler bizde öyle almıştık ben memnun kaldım ama benim çocuğum. Dısarda yada yolda uyumadı hic bazı çocuklar bebek arabasında uyuyor o zamanda biraz büyük ve konforlu olması gerekir rahat edemez fikir bizden tercih sizin

6 yasinda oglusum var park besik kullandik ilk 2.5 yasina kadar. Sonrasinda genc odasi aldik. Valla bizim park besik oda oda dolaşıyordu. hem misafirlige giderken toplanip yaninizda götürebiliyorsunuz. Benim cevremdekilerden herkes ilk özentiyle ahsap karyolalardan aldılar sonra mecburen birde park besik aldilar ve karyolayi kullanamadilar sonrasindada 2.elden hic kullanmadan sattilar. Bebek arabasinida baston tipli aldik hafif oluyor. Bez olarakta ilk 6 ay prima sonrasinda cok bez denedim sonra bur arkafasin tavsiyesiyle bim in bezini kullandim ve prima kalitesinde rahat ettim. İlk 6 ay ıslak mendil yerine tulbent kumasindan bezler dikip kullandim 6 ay sonrada internetten koli olarak uni baby saf su ile olan islak bezi kullandim. Mama olarakta denemedigim marka kalmadı yediremedim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…