- Konu Sahibi 1sadekahve
-
Kızlar herkese hayirli sağlıklı sihhatli bebisler ve dogumlar öncelikle..
Biliyorsunuz bebişlerden önce eve yatakları , arabaları eşyaları geliyor. Ben ve benim gibi ilk doğum anneleri çoğumuzböyleyiz şuan.
Neden diyecek olursanız.
Hangi beşiği alacağız hangi arabayı hepsi üniversite sınavindan zor tercihler gibi.
Ben park beşik düşünüyorum aslinda hem tahta kisimlara agzini vurmasın bebeğim hem biraz büyüyünce acarım ayak ucunu biner iner diyorum ama modeller şu süslü bebek odasi hayalini tamamlamiyor. Onu toplayip kaldiririm ihtiyacım olursa cikaririm diyorum bir yandan. Kullanip atmak bana musrif geliyor çünkü kucuk boyutta olabilen bir seyi saklayabilirim sadece fazla yerim yok. Hem yatak odama koymak için 70×120 ise o kadar misal daha rahat sigar ama buyuyen sallanir besik besik + sifonyer ile daha büyüyor odama sigmaz.
Park besiklerin duruşu kötü ama olsun diyorum ben daha cok fiyat performansciyim. Birde dolap kesin gerekiyor tabi park besik alınca digerinde cekmeceleri kullanirsiniz diyorlar. Bakıyorum park besiklerin fiyatlari daha pahali buyuyen besillerden hatta bircok buyuyende uyku seti ve korumalik hediye park besiklerde o da yok. Donence olsun istiyorum bebekler cok seviyor bence.
Kısaca hangi beşik sizce kafam görüldüğü üzere çorba ??
Bebek arabasina gelelim. Merdiven çıkmak gerek ve kendim de bebegimi kolayca cikarmam lazim disari cok agir olmamalı baston mu travel sistem mi , baska mı ? Artıları eksileri?
Tasıma icin kanguru ve slingleri nasil buluyorsunuz ? Bende asansor yok baya bir kat çıkmak zorundayım bebekle. Slinglere hic girmeden bebek arabasi yeter mi?
Ana kucagi almaya gerek var mi?
Hangi bez guzel yeni dogana kac paket bez alinir ortalama sonra kilo oluyor bebis olmuyor. Bugün 500 taneli yenidogan gordum misal bana aşırı cok geldi ama degil mi yoksa.
Özet gecsen diyenlere
Kizlar kisaca tecrubeli tecrubesiz anneler konuyla ilgilenenler bana dusuncelerinizi, 1sadekahve bunu almazsan olmaz dediklerinizi, bence bu dediklerinizi, bunu sakın alma dediklerinizi yazın.
Bilgilenelim paylaşalım
Teşekkürler şimdiden
@Kazen Bey konumu bildirim atar mısınız rica etsem
2. Edit:
Kizlar yorumlarıniz icin , hayirli dilek ve dualariniz icin cok tesekkur ederim. Aminn
Hepsini tek tek okuyorum ve alım günü de dahil okuyacağım faydali bilgiler icin tekrar teşekkkürler Tek tek donemediklerime buradan tesekkurlerimi iletmek istedim.
Kesinlikle park beşik almalisin 5 ci aydan sonra dönmeye 6 7 aylık tutunup kalkmaya çalışıyorlar daha güvenliKızlar herkese hayirli sağlıklı sihhatli bebisler ve dogumlar öncelikle..
Biliyorsunuz bebişlerden önce eve yatakları , arabaları eşyaları geliyor. Ben ve benim gibi ilk doğum anneleri çoğumuzböyleyiz şuan.
Neden diyecek olursanız.
Hangi beşiği alacağız hangi arabayı hepsi üniversite sınavindan zor tercihler gibi.
Ben park beşik düşünüyorum aslinda hem tahta kisimlara agzini vurmasın bebeğim hem biraz büyüyünce acarım ayak ucunu biner iner diyorum ama modeller şu süslü bebek odasi hayalini tamamlamiyor. Onu toplayip kaldiririm ihtiyacım olursa cikaririm diyorum bir yandan. Kullanip atmak bana musrif geliyor çünkü kucuk boyutta olabilen bir seyi saklayabilirim sadece fazla yerim yok. Hem yatak odama koymak için 70×120 ise o kadar misal daha rahat sigar ama buyuyen sallanir besik besik + sifonyer ile daha büyüyor odama sigmaz.
Park besiklerin duruşu kötü ama olsun diyorum ben daha cok fiyat performansciyim. Birde dolap kesin gerekiyor tabi park besik alınca digerinde cekmeceleri kullanirsiniz diyorlar. Bakıyorum park besiklerin fiyatlari daha pahali buyuyen besillerden hatta bircok buyuyende uyku seti ve korumalik hediye park besiklerde o da yok. Donence olsun istiyorum bebekler cok seviyor bence.
Kısaca hangi beşik sizce kafam görüldüğü üzere çorba ??
Bebek arabasina gelelim. Merdiven çıkmak gerek ve kendim de bebegimi kolayca cikarmam lazim disari cok agir olmamalı baston mu travel sistem mi , baska mı ? Artıları eksileri?
Tasıma icin kanguru ve slingleri nasil buluyorsunuz ? Bende asansor yok baya bir kat çıkmak zorundayım bebekle. Slinglere hic girmeden bebek arabasi yeter mi?
Ana kucagi almaya gerek var mi?
Hangi bez guzel yeni dogana kac paket bez alinir ortalama sonra kilo oluyor bebis olmuyor. Bugün 500 taneli yenidogan gordum misal bana aşırı cok geldi ama degil mi yoksa.
Özet gecsen diyenlere
Kizlar kisaca tecrubeli tecrubesiz anneler konuyla ilgilenenler bana dusuncelerinizi, 1sadekahve bunu almazsan olmaz dediklerinizi, bence bu dediklerinizi, bunu sakın alma dediklerinizi yazın.
Bilgilenelim paylaşalım
Teşekkürler şimdiden
@Kazen Bey konumu bildirim atar mısınız rica etsem
2. Edit:
Kizlar yorumlarıniz icin , hayirli dilek ve dualariniz icin cok tesekkur ederim. Aminn
Hepsini tek tek okuyorum ve alım günü de dahil okuyacağım faydali bilgiler icin tekrar teşekkkürler Tek tek donemediklerime buradan tesekkurlerimi iletmek istedim.
Çok güzel anlatmışsınız çok teşekkür ederim Bende sizin gibi dusunuyorum inşallah hayırlısıyla bizde kucağımiza alırızResmen kendimi gördüm şuan sende 1 2 ay öncesine kadar bende öyleydimdebende fiyat performanscisiyimdir çok araştırdım bazılarını ikinci el temiz az kullanılmış bile aldım yani sonuçta çocuk ve ilk cocuksa insan herşeye özeniyor şuan 25 günlüğüz daha çok bir tecrübem yok ama olduğu kadarıyla yardımcı olayım benimde öyle süslü bebek odası hayalim vardı ve yaptım çocuk odasına 3 kapılı gardrop sifonyer ve 90*190 Montessori yatak aldım buyuyuncede kullanması açısından her zaman sevimli gelmiştir bana onlar halısını avizesini gece lambasini hayalimdeki gibi yaptım ve emin ol bebeğe gardrop şart benim gibi yerin yoksa tavsiye ederim. Yatak odam çok dardı anne yani beşik aldım bir bayandan 2 ay kullanmış sadece yedek beşiği varmış tertemizdi sadece uyku seti diktirdim ona ve baya uyguna geldi 300 falan tuttu sanırım hepsi. Anne yani çok kullanışlı bebeğim durmuyor hemen yanımda yatagimiza sabitledik geceleri emzirmek falan çok rahat heleki sezeryan falan olursan diğer beşikler gibi eğilip kalkma derdin olmuyor. Gündüzleri genelde reflü yatağında bazen babynestte koyuyorum çok yediyse reflü yatağı iyi oluyor kussa bile eğimli olduğu için boğazına kacmiyor. Evde odadan odaya gezen portatif hamagimiz var birde onlarda uygun fiyat ve simdiden bizim sıpa sallanmaya alıştı çok rahat ana kucagi elektrikli aldım şuan çok küçük olduğu için koymadım ama eminim oda oyalamak için güzel olacak mutfakta vs yanimda. Bebek arabası travel sistem aldık şuan pusetini kullanıyorum arabada falan rahat oburune gecmedik yaza doğru anca kullanırız sanirim. Bezde ben sleepy almıştım 1 paket prematüre bitirdik bebeğim küçük doğduğu için 80 adetti 1 numara 80 adet bitirdik şuan 2. 80 adetteyiz bundan sonra sanırım 2 ye geçeriz ondanda 42 li 5 paket var stogumuzda Allah'tan bebeğe kötu gelmedi birde elinde patlama riski var Bez numaraları anladığım kadarıyla bebeğe göre değişiyor boyuna kilosuna gore. Emzik olarak avent kullanıyoruz mama takviyesi dedi doktorumuz dönüşümlü olarak biberondada avent ve Chicco kullanıyorum cam olanlardan sonradan aldım onları gerek varmı bilemedim ihtiyacın olunca alırsın ama aklında bulunsun bu iki marka en iyisi anne göğsune yakın uçları yoksa sonradan meme reddi yaşıyor bebekler. Slikon göğüs ucuyla emiyor bebeğim ayriyettende aventin kalkanını kullanıyorum süt akmaları için pedlerle rahat edemedim. Söylemeden gecemicem kesinlikle emzirme sütyeni alma ben hiç rahat edemedim 3 4 tane almıştım en rahatı emzirme atleti şuan onu kullaniyorum. Başka bişey gelmedi aklıma suanlık sormak istediğin birşey olursa sorabilirsin her zaman çünkü bende senin gibi araştırdım hep
Buyuyen yatak dağılmazsa 10 yasa kadarmis parklar 4 falan. Yeri olctum park yatak sigiyor ana kucuk olan anne yanina o kadar vermem 3 6 ay mis kullanım suresi onun sonra at çöpe. Buyuyen sığmıyor zaten tahta ürkütüyor beni park alcam benSordun diye derimbenim hic sallanan yatagim olmadi Eksikligini ilk cocukta hissettm belki, emin diilim.. cunku sallayarak uyutuyordum..digerlerini sallamaya alistrmadim.. ama ben olsam normal yatak alirdim her turlu.. park yatagi almazdim cunku hem cok cirkin hemde diger yatagini 4 yasina kadar kullanabilir
Ben hamile iken kendim babynest yaptım elimle diktim heves edip. 2-3 ay kullandık. Hazır alacaksanız 3 ay için gereksiz bi para.Kimi ben park besikte onun icine koyuyorum falan demis ya da normalde o yüzden acaba mi dedimyoksa bnde yakınım olan 1kisi hariç kimsede gormedim
Svava salıncağı yeni aldık keşke daha önce alsaymışım harika bişeySallanan park yatak, svava salıncak, emzirme yastığı, emzik, bebek reflü yatağı, mama sandalyesi hayat kurtarıcı nesneler.
Ebebekte var basic model. Sağlam da bişey. Ben de mobilyayı attım onu aldımAh ahh mobilya besigimiz var,bende şimdi fıldır fıldır letgodan park beşik arıyorum.Bebeğim 10 aylık.7 aylık olduğundan beri ayağa dikiliyor ve ben büyük mobilya besikte yatiramiyorum.Başka çocuk düşünmediğim için de sıfır almicam .Sıfır ayarında temiz 2.el alicam.300-400 civari letgo da.Asla önermem mobilya olanları,çok tehlikeli.
Bu sebeplerden park yatakTam bilememekle beraber hafif olması da beni çok cezbediyor. Tamamen çekip altını silip süpürmek çok kolay. Bi de o kendi girip çıkabileceği pencere de çok mantıklı.
Sallama özelliği her zaman kullanilmaz. Zaten minnakken kendi kendine uyuyor koydugun zaman. Biraz büyüyüp uykuya dalamadığı zaman sallama özelliğinden yararlanilabilir.Kızlar bebeğini saklamadan uyutaniniz yok mu. Yani beşik illa sallanır besiklerden olmak zorunda mı bazı yorumlardan yola cikaraj soruyorum bunu
Ben de park yataga yer acmak icin komodini çıkarmıştım odadan, sifonyerimi zuzuyla paylaşmıştımBen sifonyerimi belli sure odadan cikarticam sigsin diye besik ama ondan esyalarimi alamam cok seyimi topluyor. Ben dusunuyorum ki beyaz dolap alsam simdi ona sonra cocuk odasiyla da kıllanır cekmeceli 3 kapili model sonra bir komidin bir baza alriim
Amin insallahBen de park yataga yer acmak icin komodini çıkarmıştım odadan, sifonyerimi zuzuyla paylaşmıştımSağlıklar, hayırlı, kolay ve mutlu dogumlar ve günler dilerim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?