Doğuma Hazırlık Park beşik mi büyüyen beşik mi? Hangi bebek arabası, hangi bez ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Park beşik mi? büyüyen sallanır beşik mi?

• Park beşik

OY: 364 65,6%
  • Büyüyen sallanır beşik

OY: 191 34,4%

• Ankete Katılan
    555
Kızlar herkese hayirli sağlıklı sihhatli bebisler ve dogumlar öncelikle..
Biliyorsunuz bebişlerden önce eve yatakları , arabaları eşyaları geliyor. Ben ve benim gibi ilk doğum anneleri çoğumuz :KK57: böyleyiz şuan.
Neden diyecek olursanız.

Hangi beşiği alacağız hangi arabayı hepsi üniversite sınavindan zor tercihler gibi.

Ben park beşik düşünüyorum aslinda hem tahta kisimlara agzini vurmasın bebeğim hem biraz büyüyünce acarım ayak ucunu biner iner diyorum ama modeller şu süslü bebek odasi hayalini tamamlamiyor. Onu toplayip kaldiririm ihtiyacım olursa cikaririm diyorum bir yandan. Kullanip atmak bana musrif geliyor çünkü kucuk boyutta olabilen bir seyi saklayabilirim sadece fazla yerim yok. Hem yatak odama koymak için 70×120 ise o kadar misal daha rahat sigar ama buyuyen sallanir besik besik + sifonyer ile daha büyüyor odama sigmaz.
Park besiklerin duruşu kötü ama olsun diyorum ben daha cok fiyat performansciyim. Birde dolap kesin gerekiyor tabi park besik alınca digerinde cekmeceleri kullanirsiniz diyorlar. Bakıyorum park besiklerin fiyatlari daha pahali buyuyen besillerden hatta bircok buyuyende uyku seti ve korumalik hediye park besiklerde o da yok. Donence olsun istiyorum bebekler cok seviyor bence.

Kısaca hangi beşik sizce kafam görüldüğü üzere çorba ??

Bebek arabasina gelelim. Merdiven çıkmak gerek ve kendim de bebegimi kolayca cikarmam lazim disari cok agir olmamalı baston mu travel sistem mi , baska mı ? Artıları eksileri?

Tasıma icin kanguru ve slingleri nasil buluyorsunuz ? Bende asansor yok baya bir kat çıkmak zorundayım bebekle. Slinglere hic girmeden bebek arabasi yeter mi?
Ana kucagi almaya gerek var mi?
Hangi bez guzel yeni dogana kac paket bez alinir ortalama sonra kilo oluyor bebis olmuyor. Bugün 500 taneli yenidogan gordum misal bana aşırı cok geldi ama degil mi yoksa.

Özet gecsen diyenlere :KK51:

Kizlar kisaca tecrubeli tecrubesiz anneler konuyla ilgilenenler bana dusuncelerinizi, 1sadekahve bunu almazsan olmaz dediklerinizi, bence bu dediklerinizi, bunu sakın alma dediklerinizi yazın.
Bilgilenelim paylaşalım
Teşekkürler şimdiden :KK25:

@Kazen Bey konumu bildirim atar mısınız rica etsem

2. Edit:
Kizlar yorumlarıniz icin , hayirli dilek ve dualariniz icin cok tesekkur ederim. Aminn Hoppa :nazar:
Hepsini tek tek okuyorum ve alım günü de dahil okuyacağım faydali bilgiler icin tekrar teşekkkürler Tek tek donemediklerime buradan tesekkurlerimi iletmek istedim.
Canım park beşiklerde sallanıyor ki sallanan beşikler 5 ay kullanılıyor sonra park yatak alıyorsun çünkü bebek büyüyor ve ayağa kalkmaya çalışıyor düşme korkusu yaşadım ben o sebepten park yatağ geçtik :) park yatak ayarlanıyor yer hizasına ayarladım ben :)

Canım park beşiklerde sallanıyor ki sallanan beşikler 5 ay kullanılıyor sonra park yatak alıyorsun çünkü bebek büyüyor ve ayağa kalkmaya çalışıyor düşme korkusu yaşadım ben o sebepten park yatağ geçtik :) park yatak ayarlanıyor yer hizasına ayarladım ben :)
Soyledigim park yatakti aslinda yanlis soyledim😀 evet sallaniyor. Buyuyen besikte uzun sure bakanda varmis ama bende korkarım

Biliyorsunuz bebişlerden önce eve yatakları , arabaları eşyaları geliyor. Ben ve benim gibi ilk doğum anneleri çoğumuz :KK57: böyleyiz şuan.
Neden diyecek olursanız.

Hangi beşiği alacağız hangi arabayı hepsi üniversite sınavindan zor tercihler gibi.

Ben park beşik düşünüyorum aslinda hem tahta kisimlara agzini vurmasın bebeğim hem biraz büyüyünce acarım ayak ucunu biner iner diyorum ama modeller şu süslü bebek odasi hayalini tamamlamiyor. Onu toplayip kaldiririm ihtiyacım olursa cikaririm diyorum bir yandan. Kullanip atmak bana musrif geliyor çünkü kucuk boyutta olabilen bir seyi saklayabilirim sadece fazla yerim yok. Hem yatak odama koymak için 70×120 ise o kadar misal daha rahat sigar ama buyuyen sallanir besik besik + sifonyer ile daha büyüyor odama sigmaz.
Park besiklerin duruşu kötü ama olsun diyorum ben daha cok fiyat performansciyim. Birde dolap kesin gerekiyor tabi park besik alınca digerinde cekmeceleri kullanirsiniz diyorlar. Bakıyorum park besiklerin fiyatlari daha pahali buyuyen besillerden hatta bircok buyuyende uyku seti ve korumalik hediye park besiklerde o da yok. Donence olsun istiyorum bebekler cok seviyor bence.

Bebek arabasina gelelim. Merdiven çıkmak gerek ve kendim de bebegimi kolayca cikarmam lazim disari cok agir olmamalı baston mu travel sistem mi , baska mı ? Artıları eksileri?

Tasıma icin kanguru ve slingleri nasil buluyorsunuz ? Bende asansor yok baya bir kat çıkmak zorundayım bebekle. Slinglere hic girmeden bebek arabasi yeter mi?
Hangi bez guzel yeni dogana kac paket bez alinir ortalama sonra kilo oluyor bebis olmuyor. Bugün 500 taneli yenidogan gordum misal bana aşırı cok geldi ama degil mi yoksa.

Kizlar kisaca tecrubeli tecrubesiz anneler konuyla ilgilenenler bana dusuncelerinizi, 1sadekahve bunu almazsan olmaz dediklerinizi, bence bu dediklerinizi, bunu sakın alma dediklerinizi yazın.
Bilgilenelim paylaşalım

2. Edit:
Kizlar yorumlarıniz icin , hayirli dilek ve dualariniz icin cok tesekkur ederim. Aminn Hoppa :nazar:
Hepsini tek tek okuyorum ve alım günü de dahil okuyacağım faydali bilgiler icin tekrar teşekkkürler Tek tek donemediklerime buradan tesekkurlerimi iletmek istedim.

Kızım beş yaşında daha bugün park beşiği kaldirdim çatı arasina koydum ve saglam eger bi misafirim filan olursa kullanırım. Bebeğiniz büyüdüğünde farkli bi oda istiyosunuz. Ben kizimin beşiğini kaldirdim yatak ve dolap aldim yavastan cadir, sifonyer, tekerlekli oyuncak dolabi vs. Simdiden oda bile dizmeyin ve oyuncak dahi üç tane filan olsun çocuğu hayal gücünü kisitliyomus cok olmasi... Vel hasil kelam Park Beşik çok iyi benim kullandığım hattrick baby markasi idi

Neden diyecek olursanız.

Bilgilenelim paylaşalım

2. Edit:
12 +5 haftadan sesleniyorum niye buradayım bilmiyorum ama ilerde lazım olucak bu konu burada dursun bu arada bende ahşap park Beşikten yanayım ilk gebeliğim kafasını tahtaya çarpar falan diyorlar ama koruyucu falan alırım bilmiyorum suan aklım park dan yana

Biz park besik almistik. Oglum 2.5 yasinda dogdugundan beri tepe tepe kullaniyoruz. Kendisi de hala yatagini cok seviyor. Acilir pencere gibi yerinden girip cikip oyun oynamaya da bayilir hala. Odadan odaya katlayip cok gezdirdik buyuk kolaylik.
Biz uyurken uyanip cikar gelir hala hic aglayarak uyanmadi o yuzden. Biz yaza dogru buyuk bir saglam yatak almayi dusunuyoruz. Tavsiye ederim.
Bebek arabasina gelince de tek elle acilip kapanan hafif modeller var onlara bakmanizi tavsiye ederim. Saglikli dogumlar dilerim🥰

Tabiki park bebiş o büyüyen yatakları büyüten tekrar içine yatağını alcan zaten hayrı kalmıyo kırılıyor üstüne çocuk inmeye çalışıyor uyanıp falan tehlike mis gibi park yatak al kendi girip çıkar tehlikesi olmaz üstelik sonra baza alırsın genç olursa ben montessori kullanıyorm çok memnunum. Ama park yatakda kullandm o da çok iyi. Bezde sleepy hem ekonomik hem kaliteli. Toplu alıyorm.

yaptığım en büyük hatalardan biri, daha çocuk doğmadan odasının mobilyalarını almaktı, oğlum 19 aylık hala ona aldığımız oda takımının yatağında yatmıyor, yaptığım bir diğer hata ise park beşiklerden almamaktı. o dönem tercih ettiğimiz tahtadan sallanan beşiği tam 5 ay kullanabildik. Tahtalarının çevresinde koruyucu falan var, kullandığımız dönemde çok rahattı ancak boyu uzayınca kaymaya ve bacaklarını vurmaya başladı yani yatağa sığamadı. Biz de benim yatağımda oğlumla birlikte yatmaya başladık. Hala da durum böyle. Aslında sallanan beşiğine çok alışmıştı, keşke baştan bu seçimi doğru yapsaydık da yatağını sonradan değiştirmek zorunda kalmasaydık, şimdi kara kara nasıl yatağına tek başına yatıracağım diye düşünüyorum, emzirmenin bitmesine birkaç ay kaldı

12 +5 haftadan sesleniyorum niye buradayım bilmiyorum ama ilerde lazım olucak bu konu burada dursun bu arada bende ahşap park Beşikten yanayım ilk gebeliğim kafasını tahtaya çarpar falan diyorlar ama koruyucu falan alırım bilmiyorum suan aklım park dan yana
1 msjda ikisinden yana nasil oldunuz anlamdim😀 koruyucu yanlari koruyor peki ust nokta?

Şimdi söyle aslında ikisi de aynı şeylerden bahsediliyor sadece tabirleri pek bilememişim galiba garipsemişsiniz. 😂
Evet ahsap olan park beşik değil.
Bir büyüyen besigimiz var o ahsap olan o ayri 😀
Bir normal beşik var konuda gecmiyor.
Bir de park yatak (beşik) diye yazdım ben konuda 😀 olsun arada karışır bende yanlislikla park beşik yazdım.
Ama tahta park besik diye bir sey olsa fena olmaz alicisi cikar 😀

Evet ahsap olan park beşik değil.
Bir büyüyen besigimiz var o ahsap olan o ayri 😀
Bir normal beşik var konuda gecmiyor.
Bir de park yatak (beşik) diye yazdım ben konuda 😀 olsun arada karışır bende yanlislikla park beşik yazdım.
Ama tahta park besik diye bir sey olsa fena olmaz alicisi cikar 😀
İkeanın masif ahşap beşiği çok hoşuma gidiyor.. 🙆

Konu nereye bağlandı bilmiyorum ama park yatak görünüş bakımından bana hiç estetik gelmiyordu bu yüzden odasını büyüyen beşik takım yaptık beyaz beyaz mobilyalar falan.. çok şirin bi odası oldu . Yatak odasına da anne yanı beşik aldık.
Sonuç 6 aydan sonra dönmeye başlayınca anne yanı ufak geldi. Bi de tutunup ayağa kalkmaya başlayınca 7.ayda odasına geçirdik. Ayrılık zor oldu benim için ama kızım yatağını seviyor. Keşke park yatak alsaydıkda 3 yaşına kadar gözümün önünde yatsaydı 😂🤦
Ayrılık zor ayrılık..

Park beşik daha avantajlı ben ilk çocuğum da sallanabilir beşik almıştım küçük birşey di bebeğim 6 geldikten sonra pişman oldum çünkü kendini devirip düşünebiliyordü park Beşik almadığıma çok pişman oldum halen de pişmanım kesinlikle park beşik diyorum şuan ikinciye hamileyim ve tasaruf için yine aynı beşiği kulanacagim

Svava salıncağı yeni aldık keşke daha önce alsaymışım harika bişey
Evt harika benim ikizlerim 3.5 yaşında hala kullanıyoruz uzun sürede kullanacak gözüküyoruz, en güzel özelliklerinden biride bir kere ittirince uzun süre kendi kendine sallanması.

Şahsen ben hiçbiri diyorum. Ben oğluma direk yatak aldım. Kendi yatak odamda çift kişilik yatagimizin yanına tek kişilik büyükce bir yatak tercih ettim. Aldığım en iyi kararlardan biri diyebilirim.
Dönmediği sürece zaten sorun olmuyor, onun dışında dönmeye başladıklarında yatakta çok dönüyorlar böylelikle rahatlıkla uyuyor koca yatakta. Ayrıca emzirirken dönüp emzirip yatıyordum. Öyle kalk beşikten al, emzir, beşiğe yatır derdim yoktu mesela.
Ek olarak ana dizi aldım. Genel olarak sallamayı tercih etmiyorum ama en son başvuracağım çare ise onu tercih ediyorum. İlk 6 ay çok pratik oldu ana dizi bana. Gündüzde istediğin oda da kullanabilirsin hem. Beşikte yatmayı istemeyen çocuklar da olabiliyor. Tabi tercih sizin, ben gereksiz görmüştüm. :KK25:

Yerleşik hayattaysan yani anne KV vs gitmek zorunda değilsen hep kendi evinde uyuyorsan beşik al.Ama anne KV gidiyorsan çocuğun rahatı için park yatağı da götürürsün çocuk yatağını yadirgamaz.

Kızlar bende Chicco,prego ,Kraft anne yatağı ile başladım bu yola .kullananlar çok tavsiye ediyor ve emzir direkt kalkmadan yanına koy müthiş bir şey👌. 6-7 ay kullanılabildiği ve sonrasında yine yatak arayışına geçeceğim için vazgeçtim..park yatak asla asla istemeyenler denim. Kullanışlı olabilir,pratik olabilir ama çok çirkin ya. İlk çocuğum ve başka düşünmediğim için olmuşken iyisi güzeli olsun modundayım.
Böyle güzel cibinlikli beşikler çok hoşuma gidiyordu.
Ahşap büyüyenlerde çok mantıklı iki masraf yapmamak adına.
Sonra ahşap anne yanı beşikler buldum. Kesinlikle onlardan alacağım onlarında kademe ayarları var park beşik gibi aşağıya indiriliyor,çocuk hareketlenme düşer tehlikesi yok. Şu an ahşabı kaliteli,boyası organik anne yanı beşik markası arayışı dayım.
Bebek arabaıs da çok pahalı bir şey almayın diyor herkes,bazı çocuklar durmuyor. Pandemi nedeniyle de arabayla çok bir yer gezdirmeyexeğiz sonuçta. Pusetine koyar arabaya oto koltuğu gibi koyar gideriz bir yere gidersekte. Bir de travel sistem zor.pratik olup katlanır modeller var doona gibi. Prego Quattro vip beğendim ben, bir de Chicco due love up çok öneriyorlar.
Hepimize hayırlı doğumlar💐🙋

X