Paris'te patlama ve silah sesleri! En az 18 kişi öldü

valla bellerinde var bisey ama hiç elime alip bakmadim
silhdir herhalde titnak çakisi olacak hali yok :)
Iste sukur silahlari var, zaten hic bisey yapmaya haklari yok, yok once karsi taraf ates etmeli falan, bari silahlari olsun :)

Hayır Amerika'nın ikiz kuleleri yıkması gibi
peki bu El-Kaide diye bir terör örgütü olduğu ve bir takım Müslümanların (burada İslamiyetle ilgili bir çıkarım yapmıyorum, El-Kaide Hristiyan bir örgüt olsaydı, o zaman da Hristiyanlar yazardım) destek verdiği gerçeğini değiştiriyor mu?
ki El-Kaide ve IŞİD pratikte de çok ama çok farklı örgütler.

Vallaha paristen, baya korkuyorum. Bugun okullar falan kapali ama pazartesi gunu ise gidicez mecbur. Biz boyle seyler pek yasamadigimiz icin sok oluyoruz
amaninn sen paristeyim deyinc eben bile korkdum
Allah yardimciniz olsun
..

Konumu yine başka bir yöne çekmişsin. Onların destek vermeleri el kaide veya ışidi haklı yapmaz. Yapanların cezalarını en ağır şekilde ödemeleri temenni ediyorum.
Demek istediğim bu saldırı ile Fransa Suriye'ye el koyma hakkı bulacak kendinde, tıpkı Amerika'nın Afganistan'a yaptığı gibi. Bu şuanlık sadece benim düşüncem. Ilerleyen günlerde doğru mu değil mi anlayacağız.

hayır başka yöne çekmedim aslında. Fransa elbette IŞİD'e savaş açacak. tıpkı Türkiye'nin açtığı gibi.
sizin kafanızda Batılı Devletler tarafından kurulmuş ve Orta Doğu'daki planlarını gerçekleştirmek için "sözde" bir terör örgütü var.
oysa IŞİD de El-Kaide de böyle örgütler değil.
Fransa IŞİD'e silah yardımı vs yapmamıştır demiyorum, yapmış da olabilir, yapmamış da olabilir. ama IŞİD ABD, Fransa ya da İsrail tarafından kurulmuş bir örgüt değil.
hatta IŞİD artık bir örgüt de değil, bir devlet ve cihat ilan etti, kafir olduğunu kesiyor, biçiyor, patlatıyor
ve suçu ABD'ye İsrail'e ya da Fransa'ya atarak, aslında farkında olarak ya da olmayarak IŞİD'in vebalini hafifletiyorsunuz.

ben bu olaydan zerre kadar etkilenmedim Ankara'da aynı dehşeti yaşadık daha birkaç hafta önce, Filistin'de ırak'ta Suriye'de bu sayıda kişiyi her gün öldürüyorlar

Saldırganlardan ikisinin kimliği belli olmuş . Biri Suriyeli diğeri Fransa vatandaşıymış

Abd ıran ırak savaşında taraflardan biriyle hareket edip,el altından diğerine silah satan bir ülke,rusya iç savaşta ve 2. Dünya savaşında 60 milyona yakın insan kaybeden bir ülke,ve bunların hepsi güç ve para için.şimdi hollande çıkıp bu bir savaş ilanidir demiş.zaten abd ve rusyanin karşı karşıya geldiği bir yerde çok hayırlı şeyler olacağını düşünmüyorum.umarım bir 3. Dünya savaşı çıkarmak değildir niyetleri.

Allah rahmet etsin yazik ya cok yazik. Ne zaman bitecek bu katliamlar. Giller tepisiyor cimenler eziliyor. Sebep olanlara lanet olsun. Kokunuz kurusun insallah

Ölenlere üzüldüm, felaket resmen. Biz ülke olarak çok uzak değiliz bu tür olaylara zaten, başkentimizde bile canlı bombalar cirit attı malum.
Fakat bu olayın neticesi beni ürkütüyor, Fransa bunun üzerine Suriye'ye ne yapar bilemiyorum. Bizim ülkemizde malum bu tür şeylere bir şey yapılamıyor. Galiba Işid de üstlenmiş, o zaman bunun faturası Suriye'ye çıkar.
Bunun haricinde Beyrut'da Irak'da halen canlı bomba yüzünden ölen bir sürü insan var ama dış basında hiç yankı uyandırmıyor farkında mısınız? Olay gelişmiş bir ülkede olunca yankısı da büyük oluyor. Yanlış ülkede doğup hiç yere ölenlere daha çok üzülüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…