• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paris'te patlama ve silah sesleri! En az 18 kişi öldü

Ölenlere üzüldüm, felaket resmen. Biz ülke olarak çok uzak değiliz bu tür olaylara zaten, başkentimizde bile canlı bombalar cirit attı malum.
Fakat bu olayın neticesi beni ürkütüyor, Fransa bunun üzerine Suriye'ye ne yapar bilemiyorum. Bizim ülkemizde malum bu tür şeylere bir şey yapılamıyor. Galiba Işid de üstlenmiş, o zaman bunun faturası Suriye'ye çıkar.
Bunun haricinde Beyrut'da Irak'da halen canlı bomba yüzünden ölen bir sürü insan var ama dış basında hiç yankı uyandırmıyor farkında mısınız? Olay gelişmiş bir ülkede olunca yankısı da büyük oluyor. Yanlış ülkede doğup hiç yere ölenlere daha çok üzülüyorum.
Müslümanlar ölsün kimin umrunda? En çok öldürülen, soykırım yapılan müslümanlar ama her ne hikmetse en korkulu teröristler de müslümanlar!

Müslümanlar ölsün kimin umrunda? En çok öldürülen, soykırım yapılan müslümanlar ama her ne hikmetse en korkulu teröristler de müslümanlar!
Ben korkarım ki Fransa Suriye'ye girer bu olaydan sonra. Ondan sonra oradaki sivil halk ne olur bilemiyorum. Zaten başları belada bir de Fransa öfkeyle girerse ne olur bilemiyorum.

hayır başka yöne çekmedim aslında. Fransa elbette IŞİD'e savaş açacak. tıpkı Türkiye'nin açtığı gibi.
sizin kafanızda Batılı Devletler tarafından kurulmuş ve Orta Doğu'daki planlarını gerçekleştirmek için "sözde" bir terör örgütü var.
oysa IŞİD de El-Kaide de böyle örgütler değil.
Fransa IŞİD'e silah yardımı vs yapmamıştır demiyorum, yapmış da olabilir, yapmamış da olabilir. ama IŞİD ABD, Fransa ya da İsrail tarafından kurulmuş bir örgüt değil.
hatta IŞİD artık bir örgüt de değil, bir devlet ve cihat ilan etti, kafir olduğunu kesiyor, biçiyor, patlatıyor
ve suçu ABD'ye İsrail'e ya da Fransa'ya atarak, aslında farkında olarak ya da olmayarak IŞİD'in vebalini hafifletiyorsunuz.
Sen adamların ulke
İşid sadece günah keçisi
Ben korkarım ki Fransa Suriye'ye girer bu olaydan sonra. Ondan sonra oradaki sivil halk ne olur bilemiyorum. Zaten başları belada bir de Fransa öfkeyle girerse ne olur bilemiyorum.
Fransa Suriye'de yok mu sanıyorsun

Sen adamların ulke
İşid sadece günah keçisi

Fransa Suriye'de yok mu sanıyorsun
Bu sefer daha aleni olur ve daha şiddetli o halde.
Okypeteciğim evet müslüman müslümanı öldürüyor fakat, Ortadoğu'da sadece müslüman müslümanı öldürmüyor, bunun azmettiricisi var, başka milletlerin yaptığı katliamlar var yani olay sadece müslümanı müslümana kırdırtmak değil velev ki öyle olsun tek suçu yine müslamanlara yükleyemeyiz yine de. Biraz cahil, galeyana gelebilecek bir toplumu ayaklandıranda da suç yok mudur sence?
İşte ben de diyorum ki bu ülkelerde her gün katliam yaşanıyor bir Paris kadar ses çıkmıyor diyorum. Sessiz ölümler, sessiz feryatlarla dolu o topraklar.
Bir hayal etsene tepeden uçak geçtiğinde korktuğunu, ıslık çalar gibi bir ses ve son güüüm! Hayali bile kanımı donduruyor. Ankara saldırısından sonra bir adli tıpçı yazmış bombayla ölümün adımlarını yani neler hissedileceğini, inan çok berbattı yarıda kestim okumayı. Ve ben şu anda kendi ülkem için korkuyorum, bizimde kapımızda çünkü vahşet.
Müslüman müslümanı öldürüyor demişsin, gerçek islamı herkes tartışıyor fakat malum örgütün ilkeleri sence kutsal kitapla uyuşuyor mu?
Bilemiyorum valla, benim de kafam karışık.

Gece haberi aldigimda uzulmemin yaninda pek cok endiseye sahip olduk.Cunku o bolgede ailemiz yakinlarimiz var iyi habeelerini aldik cok sukur derken yazilan insanlaliga muslumanliga yakismayan pek cok sey okudum simdi ise burdada aynilarini gormekteyim yazik cok yazik soylenilenler biz yasadik onlarda yasasin oh olsuna gelmis nerde bizim muslumanligimiz insanligimiz kimbilie kac cocuk canini verdi kimbilir kac anne baba evlat vb canini kaybetti.Canini kaybeden musluman Turk onlara hic girmuyorum
Su an orda olan canlarimiz evlerinden kafalarini cikaramazken can givenligi yokken birde bu yorumlari okumak cok can sıkıci oldu

insanlar vurulmuş, sürünerek kaçmaya çalışıyorlardı, hepiniz görmüşsünüzdür ve o insanlar masum insanlardı ölenler yaralananlar... önemli olan bu bence... ülkelerin dış politikalarının cezasını normal vatandaşlar çekmemeli
ve tabii ki hiç bir şeyin cezası terör olmamalı
ben sevinenleri, içten içe oh olsun diyenleri anlayamıyorum

[QUOTE="chess, post: 43548011, member: 159216"]insanlar vurulmuş, sürünerek kaçmaya çalışıyorlardı, hepiniz görmüşsünüzdür ve o insanlar masum insanlardı ölenler yaralananlar... önemli olan bu bence... ülkelerin dış politikalarının cezasını normal vatandaşlar çekmemeli
ve tabii ki hiç bir şeyin cezası terör olmamalı
ben sevinenleri, içten içe oh olsun diyenleri anlayamıyorum[/QUOTE]

olay bu zaten. maalesefki bu

Bu durumlarda en canı yananlar şehit aileri bunu iyi bilin....
Ama yinede şunu diyemiyorum benim canım yandı birazda onların canı yansın
bu haberler bizim canımızı daha çok yakıyor hangi terör mesube dahil olusa olsun karsınıdaki hangi dinden olursa olsun bunların hicbirini hak etmiyor yüzlerce insanin üzerine ďüsen kusun benim canım acısını rahatlatmıyor bilakist onların evine düşen ateş şuanda gözlerimin önünde

asli aydintasbas ‏@asliaydintasbas 7 sa.7 saat önce
Fransa'daki saldırı sonrasında 1.Medya yasağı gelmedi 2.Sosyal medya paylaşımı görüntüler kullanıldı 3.Resmi makamlar an ve an bilgi verdi

hayır başka yöne çekmedim aslında. Fransa elbette IŞİD'e savaş açacak. tıpkı Türkiye'nin açtığı gibi.
sizin kafanızda Batılı Devletler tarafından kurulmuş ve Orta Doğu'daki planlarını gerçekleştirmek için "sözde" bir terör örgütü var.
Fransa IŞİD'e silah yardımı vs yapmamıştır demiyorum, yapmış da olabilir, yapmamış da olabilir. ama IŞİD ABD, Fransa ya da İsrail tarafından kurulmuş bir örgüt değil.
hatta IŞİD artık bir örgüt de değil, bir devlet ve cihat ilan etti, kafir olduğunu kesiyor, biçiyor, patlatıyor
ve suçu ABD'ye İsrail'e ya da Fransa'ya atarak, aslında farkında olarak ya da olmayarak IŞİD'in vebalini hafifletiyorsunuz.

Olay ışide savaş açmak değil. Suriyeye ell koymak ikinci kez söylüyorum. Kimin kurduğunu henüz bilmiyoruz ama büyümesine ve ilerlemesine sayılan ülkelerin parmağı olduğu aşikâr.

Ayrıca vebal hafifletmeyi asla kabul etmiyorum. Yapan kadar yardım edende göz yumanda suçludur.

Olay ışide savaş açmak değil. Suriyeye ell koymak ikinci kez söylüyorum. Kimin kurduğunu henüz bilmiyoruz ama büyümesine ve ilerlemesine sayılan ülkelerin parmağı olduğu aşikâr.

Ayrıca vebal hafifletmeyi asla kabul etmiyorum. Yapan kadar yardım edende göz yumanda suçludur.
şunu söyleyeyim Fransa'nın parmağı var mıdır, IŞİD'in bu kadar palazlanmasında bence vardır. hepsinin bir zamanlar bu eli kanlı örgütler oradaki halka, toplumlara kan kustururken kendi amaçları için ya destekledikleri ya da görmezden geldikleri de bir gerçek.
bugün Sovyet-Afgan savaşından söz ettim. ABD bu El Kaidenin babalarına orada silah desteği yaptı ve bu İslamcılar orada Afgan köylülerini keserken, kadınlarına tecavüz ederken, ABD görmezden geldi, palazlanmasına izin verdi.
ne zaman bu herifler kontrol edemeyecekleri kadar büyüdü, birden insan hakları geldi akıllarına.
Suriye'nin bir paylaşım söz konusu olduğu zaten malum, yeni bir haber değil.
ben de tekrar edeyim, IŞİD ya da El Kaide bir devlet tarafından kurulmuş bir örgüt olmaktan çok, radikal islamcı gruplarken, silah desteği alarak bugünkü hale gelmiş örgütler.
ABD, İngiltere, Almanya vs bu devletler o radikal islamcı grupları kendi dış politikaları gereği desteklediler, para ve silah yardımı yaptılar.
ve şimdi o besledikleri köpek, bugün kendilerini ısırıyor.

şunu söyleyeyim Fransa'nın parmağı var mıdır, IŞİD'in bu kadar palazlanmasında bence vardır. hepsinin bir zamanlar bu eli kanlı örgütler oradaki halka, toplumlara kan kustururken kendi amaçları için ya destekledikleri ya da görmezden geldikleri de bir gerçek.
bugün Sovyet-Afgan savaşından söz ettim. ABD bu El Kaidenin babalarına orada silah desteği yaptı ve bu İslamcılar orada Afgan köylülerini keserken, kadınlarına tecavüz ederken, ABD görmezden geldi, palazlanmasına izin verdi.
ne zaman bu herifler kontrol edemeyecekleri kadar büyüdü, birden insan hakları geldi akıllarına.
Suriye'nin bir paylaşım söz konusu olduğu zaten malum, yeni bir haber değil.
ben de tekrar edeyim, IŞİD ya da El Kaide bir devlet tarafından kurulmuş bir örgüt olmaktan çok, radikal islamcı gruplarken, silah desteği alarak bugünkü hale gelmiş örgütler.
ABD, İngiltere, Almanya vs bu devletler o radikal islamcı grupları kendi dış politikaları gereği desteklediler, para ve silah yardımı yaptılar.
ve şimdi o besledikleri köpek, bugün kendilerini ısırıyor.

Burada aynı düşüncedeyiz.

çok üzücü acı olaylar bunlar görüntüleri izleyince bile insan dehşete kapılıyor

olan yine masum vatandaşlara insanlara oldu

sosyal medya da fransa da geçmişte şunu yapmıştı diye siyah beyaz fotolar paylaşıyorlar, oh olsun diye, iki gün ölenlerin bunda suçu neyse...

Bir sonraki hedefin
Jübile kutlamalarından dolayı (8 Aralıkta başlayacak) Roma olduğu ihbarı alınmış
Herkes o gün evde kalın diyor. Çünkü her yer kalabalık oluyormuş.
Bir de bütün metro duraklarında falan askerler bekliyor :KK57:
Tırsıyorum :KK57:

Back