• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paramı Yetiremiyorum

ben de ankarada okudum
öncelikle yemekleri yemekhanede yiyeceksin mutlaka
haftada 1 kere dışarıda ye
sabahları simit poğaça ye kahvaltıya gidemezsen
otobüs paranı ayır toplu bilet al
yemek paranı da yemekhane kartına yüklet
böylece paran bitse bile aç ve yolda kalmazsın

her gün gezilmez sen okula gittin oraya
haftasonu arkadaşlarınla git avm ye falan cepa ankamall sinema neyse artık

400 tl bence bi öğrenci için hiç az para değil

4 sene önce mezun oldum
o bursla yurt parasını ödeyip geçiniyodum babamdan sadece 100 tl harcıyodum

burs 250 tl yurt 150 tlydi yanlış hatırlamıyorsam

Evet ben de kendimi suçluyorum zaten biraz şımarıklık oluyo. Bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışcam. Aslında yurttan çıkmadan hesabımı yapıyorum bugün 5 lira harcasam yeter falan bi bakıyorum kaç katı gitmiş.

Arkadaşım bu avm gibi yerlerde hafta sonu cocuk oyun alanlarinda calismis gunluk ders vermis cocuklara felan okudugu bolum le ilgili bu anket iside arkadaslariyla felan yapmis hane geziyorlar ya insanlara bazi konularda soru anketi olarakmis ve oda soyluyor evden gelen herzaman yetmiyor bu sekilde daha iyi oluyor diye

Ayagini yorganina göre uzatmaktan baska caren yok.
Biraz sorumluluk sahibi olacak,paran geldiginde herşeyin yerini ayıracak o şekilde devam ettireceksin.
5 liran varken 10lira harcıyamazsın degil mi?
Biraz da ailene güvendigin icin ipin ucunu kacırıyor olabilirsin.

Evet ben de kendimi suçluyorum zaten biraz şımarıklık oluyo. Bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışcam. Aslında yurttan çıkmadan hesabımı yapıyorum bugün 5 lira harcasam yeter falan bi bakıyorum kaç katı gitmiş.

önce yol ve yemek paranı ayır kalanıyla gezebildiğin kadar gezersin
temel ihtiyaçlarını cafede gezmekte harcama canım
alışırsın daha ilk kez kendini geçindiriyosun :)
yetmediği yerde de çalışacaksın napalım..

2007 yılında markette ürün tanıtmıştım
günlüğü 27,5 tl idi sabah 9 akşam 7 bütün gün ayakta...
para kazanmak ne zor tam da o gün anlamıştım...

Ben öğrenciliğimde marketlerde günlük tanıtım elemanı olarak çalışırdım, oralarda 1-2 tanıtımda memnun kalırlarsa sürekli çağırıyorlar, sucuk bile tanıtmışlığım var :KK48:
En kolayı deterjan tanıtımları olurdu :) Yaklaşık 6-8 saat falan oluyordu, daha çok hafta sonları olur, arada bir cep harçlığı olarak iyi gelir düşünürsen :KK66:

önce yol ve yemek paranı ayır kalanıyla gezebildiğin kadar gezersin
temel ihtiyaçlarını cafede gezmekte harcama canım
alışırsın daha ilk kez kendini geçindiriyosun :)
yetmediği yerde de çalışacaksın napalım..

2007 yılında markette ürün tanıtmıştım
günlüğü 27,5 tl idi sabah 9 akşam 7 bütün gün ayakta...
para kazanmak ne zor tam da o gün anlamıştım...

Aynen yolda kalmayım da gerisi isterse üç günde bitsin istemicem ailemden zorlansam da. Şu dört yıl geçse de rahatça mesleğimi yapsam keşke ben de :)

Ben öğrenciliğimde marketlerde günlük tanıtım elemanı olarak çalışırdım, oralarda 1-2 tanıtımda memnun kalırlarsa sürekli çağırıyorlar, sucuk bile tanıtmışlığım var :KK48:
En kolayı deterjan tanıtımları olurdu :) Yaklaşık 6-8 saat falan oluyordu, daha çok hafta sonları olur, arada bir cep harçlığı olarak iyi gelir düşünürsen :KK66:

Marketlere mi sormam lazım internet üzerinden mi başvurucam?

Hayır haftasonu bi işim olursa vs diye hesapladım fazladan ben

Ayın her cumartesisi ve her pazarı mı??????
Nasıl işleriniz çıkıyor merak ettim açıkçası?

Cumartesi şampuan almak? Pazar saç kremi almak?
Sonraki Cumartesi sakız almak? Pazar gofret almak?

Ayın her cumartesisi ve her pazarı mı??????
Nasıl işleriniz çıkıyor merak ettim açıkçası?

Cumartesi şampuan almak? Pazar saç kremi almak?
Sonraki Cumartesi sakız almak? Pazar gofret almak?

Yahu bi gün çıkmıyosam bi gün çıkıyorum ya kütüphaneye gitmek için ya okulum haftaiçi akşam bittiğinden merkezi yerlere inmek için + haftasonları akrabalarımı ziyaret ediyorum yol parasını fazla hesaplamak her açıdan mantıklı da bence neden bu kadar rahatsız etti sizi anlamadım bu neyin ısrarı

Çalışmak istiyorum ama nerden iş bulbilirim kime güvenebilirim elime yüzüme bulaştırır mıyım bunlar korkutuyo beni yoksa gerçekten istiyorum

Üniversitede para sıkıntısı çekmememe rağmen 4 sene boyunca çalıştım.Hem de çok eğlendim ve bu işlerin beni geliştirdiğine inanırım hep.
Ajanslara başvur.Tabi bahsettiğim ajanslar film ya da reklam ajansları değil,organizasyon ajansları.
Açılışlarda karşılama hostesi olarak ya da fuarlarda stant hostesi olarak çalışmana imkan sağlayacak işler.Ben mesela kitap fuarlarında çalışmaya bayılırdım ki bunun dışında pek çok fuar imkanı da var.Hem eşantiyonlar verirler hem de günlük 75-100 lira civarında para kazanırsın evet biraz yorulursun ama emek olmadan para kazanılmıyor.

Üniversitede para sıkıntısı çekmememe rağmen 4 sene boyunca çalıştım.Hem de çok eğlendim ve bu işlerin beni geliştirdiğine inanırım hep.
Ajanslara başvur.Tabi bahsettiğim ajanslar film ya da reklam ajansları değil,organizasyon ajansları.
Açılışlarda karşılama hostesi olarak ya da fuarlarda stant hostesi olarak çalışmana imkan sağlayacak işler.Ben mesela kitap fuarlarında çalışmaya bayılırdım ki bunun dışında pek çok fuar imkanı da var.Hem eşantiyonlar verirler hem de günlük 75-100 lira civarında para kazanırsın evet biraz yorulursun ama emek olmadan para kazanılmıyor.

Teşekkürler deneyeceğim

Back
X