• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paramı Yetiremiyorum

ben kız yurdunda kadın pedi satıyordum.. yada çorap..

kaş alan arkadaşlar vardı..

bir arkadaşım iç çamaşırı satıyordu yada katologdan makyaj malzemesi falan satıyorlardı..

kitapları fotokopi çektirirdim en ucuz olan yerden..

param yoksa merkeze inmezdim mesela..

marketlerde reyon görevlileri oluyor. avmlerde makyaj malzemesi satan yerler oluyor hosteslik gibi.. yada matematiğin falan iyiyse özel ders verebilirsin..

yada bir çay içip kalkacaksın

Çalışmak istiyorum ama nerden iş bulbilirim kime güvenebilirim elime yüzüme bulaştırır mıyım bunlar korkutuyo beni yoksa gerçekten istiyorum

Arkadaşlarınla cok harcıyorsan kendi gelir seviyende arkadaşlar edinmelisin ..benim kuzenim devlet univ.okuyor butun cevresi nerdeyse ozel universitede okuyan arkadaslarndan olusuyordu haliyle ayak uyduramadi para yetistiremedi biraz uzaklasti parasini iradeli kullanmayi ögrendi..

İlk defa ailenden ayrı kaldığın için olmuş :) ben ailemden ilk defa ayrı kaldım bu yıl ve mesleğim var ona rağmen yetişmiyor.. Çünkü herşeyimi annem alırdı babam para verirdi harcardım. Hiçbirşeyin derdi tasası yoktu ahhh ahhh ailem canımmm ailem... Şimdi mesleğim var ama hala onların olduğu şehirde yaşamak istiyorum.. Sen iyi yapmışsın hayatı öğreniyorsun çok güzel bişey paranı yetirmeyi de öğrenirsin :) zamanla olur herşey

Para harcamak guzel de herkes mecbur gelirine gore harcayacak. Ailenin imkani bu kadarsa ve daha fazla gelirin olmasini istiyorsan bos zamanlarini degerlendir, ozel ders ver, part time calis vs...

Sosyalleşmek demek her gün kafede takılmak değil ki. Ben 4.sınıftayım öyle her hafta cafelere takılanları hiç anlamadım,anlamam da. Sonuçta bir kahveye 10 lira vermek öğrenci için evet fazla. Ya da 3 çay içsen yine fazla. Birilerine hayır demeyi öğrenmezsen çok sıkıntı çekersin.

Giderini kısmayı değil, gelirini arttırmayı düşünmelisin. Daha ne kadar kısabilirsin ki! 400 lira aylık harçlığının zaten 120'si yol parasına gidiyormuş. Özel ders vermeye çalış; özel ders sitelerine ilan ver, ilkokul ortaokul öğrencilerine İngilizce, matematik vs... ders veremez misin?

Yol parasıda buradan çıkıyorsa 280 tl mi kalıyor sana? Ozaman yetişmemesi normal. Bence sen part time iş bul,avmlerde kozmetik mağazalarında olabilir. Gelirine 200-300 eklesen rahat edersin. Ankara da bu anlamda imkan çok her yere başvuru yapabilirsin

Evet ilk kez ailemden ayrıldım. Ama ailem sürekli azarlıyo beni her tel görüşmesinde bundan bahsediyolar çok bunaldım artık onlardan isteyemem çünkü çok karışıyolar.
Aldigin burs yeterli degil ki 800lira harcligin olmasi lazim bursla birlikte toplam ailen sana 400daha gondermeli bu parayla gecimmi olur.Biz kardesime toplam her ah 800 gonderiyoruz ev de kaliyor 3kisiler kiralari750 dogalgazli ev .Senin yurt paran nekadar?

Ben de Ankara'da okudum.Ayda 400 tl neye yetişir ayrıca az gez diyenlere katılmıyorum.Ben kafeden kafeye gezen bi kız değildim ama Ankarada bir yerde oturun sadece çay için ve o yere gidip gelme yol parası verin 10 tl o gün en az gider yahu.Öyle bir yer biliyorum... Yapabileceğin en mantıklı şey haftada bir gün dışarı çıkmak kararı olsun...
Yakında işe gireceğim inşallah ,senin gibi ihtiyacı olan kız çocuklarını erkek çocuklarını bulup yardımcı olmak istiyorum.İnşallah nasip olur ..Gezmek de sizin hakkınız çalışmak da sorumluluğunuz ...öğrencilik zamanınızda gezmezseniz ne zaman gezeceksiniz..yeter ki dersinizle dengeyi kurmayı bilin..

burs 400 tl olmus ve o para ile gecinen aileler var. parann hepsini cekme. her pazar 50 tl cek yada 70 falan bu sekilde birikim bile yaparsin. bulundgn sehir pahali olablir belki.
okulda fazla aburcubr yeme yurda giderken aburcubur alma.

Parttime market tanitimlarinda falan calis bunlar icin ajanslar var.Diledigin gibide harcarsin parani en sorumsuz oldugun donem calis ye ic gez eglen.

Giderini kısmayı değil, gelirini arttırmayı düşünmelisin. Daha ne kadar kısabilirsin ki! 400 lira aylık harçlığının zaten 120'si yol parasına gidiyormuş. Özel ders vermeye çalış; özel ders sitelerine ilan ver, ilkokul ortaokul öğrencilerine İngilizce, matematik vs... ders veremez misin?

Düşünüyorum aslında teşekkürler

Ben de Ankara'da okudum.Ayda 400 tl neye yetişir ayrıca az gez diyenlere katılmıyorum.Ben kafeden kafeye gezen bi kız değildim ama Ankarada bir yerde oturun sadece çay için ve o yere gidip gelme yol parası verin 10 tl o gün en az gider yahu.Öyle bir yer biliyorum... Yapabileceğin en mantıklı şey haftada bir gün dışarı çıkmak kararı olsun...
Yakında işe gireceğim inşallah ,senin gibi ihtiyacı olan kız çocuklarını erkek çocuklarını bulup yardımcı olmak istiyorum.İnşallah nasip olur ..Gezmek de sizin hakkınız çalışmak da sorumluluğunuz ...öğrencilik zamanınızda gezmezseniz ne zaman gezeceksiniz..yeter ki dersinizle dengeyi kurmayı bilin..

Sağolun :)

A aysunkndmr
Şu az gez çok bile vs diyen arkadaşlara hayret ediyorum burs miktarı belli
Astronomik bir rakammış gibi verilmiş bazı cevaplaro_O
Bunun yarısı zaten yola gidiyor
Ayrıca ünide fotokopıye verdğim parayla ev alırdım :KK70:
Okul masrafı azımsanacak kadar değil burs anca yeter
Üniversite en güzel zamandır bu zamanları iyi değerlendir
Derslerinide aksatma gez toz eğlende:KK6:
Hafta sonları part tıme çalış ailen para konusunda kızıyorsa çalışmana birşey demeyecektir sanırım
Organizasyon ve tadım işlerine bak
Bu seni baya rahatlatır kendi ihtiyaçlarınıda bunalmadan karşılarsın:KK25:

Aldigin burs yeterli degil ki 800lira harcligin olmasi lazim bursla birlikte toplam ailen sana 400daha gondermeli bu parayla gecimmi olur.Biz kardesime toplam her ah 800 gonderiyoruz ev de kaliyor 3kisiler kiralari750 dogalgazli ev .Senin yurt paran nekadar?

Bence 800 lira harçlık için fazla. Ben annemle birlikte kalıyorum kiram 500 tl . Faturalar, okula gidip gelme, yiyip içme hepsi dahil. 400 Tl bursum var onun dışında annem de 1000 tl emekli maaşı alıyor. Geçiniyorum bir şekilde evet belki kafelere gidip oturamıyorum pek, sosyal yaşantımdan kısıyorum ama geçinmek istenirse gayet de geçinilir. Bir asgari ücretle tek başına geçinemeyen öğrencileri biraz lüks buluyorum, kusura bakmasınlar.

Sizin bir bütçe hesabı yapmanız lazım. Mesela her ay 400 tl nin 120 tl si yol ise, siz ona 30 tl daha ekleyin, olağan dışı durumlar için ve 150 tl yi ayırın bir kenara. Geri kalan 250 tl yi de günlere bölün, her gün harcayabileceğiniz miktar belli olsun. Her gün dışarı da çıkmazsanız, bir sonraki gün için fazla bile kalır elinizde. Yol için ayırdığınız fazladan otuz tl de harcanmazsa ay sonuna kadar, bir sonraki aya devretmiş olacaksınız onu da. Nasıl fikir ama ;))

Her haftaya 100 tl ile basla her ne olursa olsun bir sonraki haftadan yeme ;) plansiz harcamamaya calis

Benim ailem de sadece yurt parasını gönderiyordu. Yol masrafımı hesaplıyordum ortalama 100 tl filan tutuyordu. Burs yatınca ilk işim otobüs kartına bu parayı yüklemek oluyordu. Öğlen yemeğini de okulun yemekhanesinde hallediyordum, pek masraf olmuyordu. Geriye de beni götürecek para kalıyordu yani. Haftada bir iki kez arkadaşlarla takılıyordum filan.
Bir de tüm parayı çekip yanımda taşımıyordum, 100 tl taşırdım ama 50 tlsini harcamazdım:oops:
Hangi şehirde yaşadığın da önemli, ben ankaradaydım mesela.

Back
X