• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paramı Yetiremiyorum

400 lira bence çok değil.. Arkadaşlarla her gün bi yere gidiyoruz bişeyler yemek içmek en büyük sorun. Herkes gidince ben gelmem de diyemiyorum sonuçta üniversitede gezemiycem de ne zaman gezicem. Kıyafete kozmetiğe çok para harcamam iki ayda bir belki.
Hergün dışarıya çıkmak zorunda değilsin ki arkadaşların çağırdığı zaman bugün canım istemiyor demeniz gerek 3 bardak çay .Kahve iciyorsan 1 bardağa dusur. Haftalık 150 lira dışarıda yemek ve çay vs için harciyorsan çok harciyorsun aylık 600 lira harcamış oluyorsun eğer 400 değil aylık 1000 lirada alsan hergün dışarıya cikarsan hepsini harcarsin yine yetmez. Yemeklerini okulda yiyebilirsiniz haftasonları marketlerde çalışabilirsin 2 günü 100 lira eder belkide fazla eder.

Benim ailem de sadece yurt parasını gönderiyordu. Yol masrafımı hesaplıyordum ortalama 100 tl filan tutuyordu. Burs yatınca ilk işim otobüs kartına bu parayı yüklemek oluyordu. Öğlen yemeğini de okulun yemekhanesinde hallediyordum, pek masraf olmuyordu. Geriye de beni götürecek para kalıyordu yani. Haftada bir iki kez arkadaşlarla takılıyordum filan.
Bir de tüm parayı çekip yanımda taşımıyordum, 100 tl taşırdım ama 50 tlsini harcamazdım:oops:
Hangi şehirde yaşadığın da önemli, ben ankaradaydım mesela.

Ben de ankara. Gezmek öyle özellikle gezmek değil ki mesela okulda ders bitince okul yakınında bir yerde sohbet için oturmak

400 lira burs alıyorsun sanırım... haftalık 100 lira yapıyor.. öğrenci için haftalık 100 lira yeter...
bursun yatınca hepsini çekme her hafta 100 tlsini çek.. cüzdanında fazla olunca düşünmeden harcarsın..

Anladigim kadariyla ne yapsan yetmiycek arkadaşlar otobustu yemekti felan derken yetmiyor bence bos oldugun zamanlar ufak tefek isler yapabilirsiniz benim arkadasimda suan üniversitede okuyor oda ailesinden uzakta ve bos oldugu gunler anket yada gunluk egitim verme vs. Isler yapiyor bu sefer parayada sıkışmış olmuyor en azindan biraz da olsa rahat ediyor sende öyle bişeyler yapmayi bi düşün derim

Ben de ankara. Gezmek öyle özellikle gezmek değil ki mesela okulda ders bitince okul yakınında bir yerde sohbet için oturmak
anlıyorum seni ama inan ipin ucu kaçıyor bir şekilde. Arkadaşlarınla gezmen en doğal hakkın tabi ancak şartlar el vermeyince bi şekilde kısıtlamak zorunda kalıyoruz. Bazı arkadaşlar çok şanslı oluyor (tabii göreceli) benim bir aylık paramı bir haftada 10 günde yiyen arkadaşlarım vardı:mad:

Ailen bu konuda bu kadar konustuklarina gore demek ki sana gönderdikleri para onları zorluyor ve sen ailenin maddi gücünün yettiginden daha farklı bir hayat yaşamak istiyorsun. Yurdun için ne kadar veriyorlar bilmiyorum ama en az 500 dur. Bu da 2000-3000 filanda gelirleri varsa onları zorlar. Nihayetinde kalanıyla bi evi geçindirmek zorundalar.

Bence ilk olarak kendi gelir düzeyinde arkadaşlar edin ve birbirinizi frenleyin. Muhtemelen yurtta bazı öğünler çıkıyordur onları yurtta yiyin.dışarıda yemek yemek için kendine kota koy haftada bir iki gün diye. Sonra her gün kafede içtiğini iki uç bardak çay sosyalleşmek değildir. Her gün bunu yapacağına aynı parayla haftada iki gün gerçekten sosyallesebilecegin gezi, tiyatro gibi aktiviteler yapabilirsin. Devlet tiyatrolarında öğrenci biletleri 3-5 lira. Yol paran da bana fazla geldi 2 liradan fazla değildir herhalde öğrenci ayda 4 hafta her gün dersin olsa bile 80 lira yapar.

Calismadan ogrencilik olmaz. Ben 16 yasimda baslamistim calismaya, lise parami, universite parami herseyimi kendim odedim oduyorum. Harc parasini, kitaplarimin parasini herseyi. Para biriktirip aileme yardimlarda bile bulundum. Ben calismama ragmen cok ama cok tutumluydum. Asla bosuna, girgira, goygoya para harcamazdim. Simdi bir universite ogrencisi olabilirsin ama ilerde kendi basina hayata tutunmaya calisacak bir birey olacagini unutma. Kendi evinde de yasasan, evli de olsan, paranin kiymetini bilmek zorundasin. Ne ne zaman ucuzlukta, hangi urunu daha uyguna alirim gozunu 4 acmalisin. Gelir gider hesabini simdiden ogrenmelisin.

Ben cok kucuk yasta basladim calismaya ama iyi ki calismisim. Kimselere 5 kurus sormadim, hep hesaplarimi kendim odedim, erkek arkadaslar olsa bile. Unutma ki hep boyle devam etmeyecek, ileriye yatirim yap, ufakta olsa bir is bul calis ben de kasiyerlikle baslamistim. Birak parasiz kalmayi, birikim bile yaparsin.

Anladigim kadariyla ne yapsan yetmiycek arkadaşlar otobustu yemekti felan derken yetmiyor bence bos oldugun zamanlar ufak tefek isler yapabilirsiniz benim arkadasimda suan üniversitede okuyor oda ailesinden uzakta ve bos oldugu gunler anket yada gunluk egitim verme vs. Isler yapiyor bu sefer parayada sıkışmış olmuyor en azindan biraz da olsa rahat ediyor sende öyle bişeyler yapmayi bi düşün derim

Biraz araştırdım fakat bulamadım bildiğiniz bi site vs var mı acaba

Ailen bu konuda bu kadar konustuklarina gore demek ki sana gönderdikleri para onları zorluyor ve sen ailenin maddi gücünün yettiginden daha farklı bir hayat yaşamak istiyorsun. Yurdun için ne kadar veriyorlar bilmiyorum ama en az 500 dur. Bu da 2000-3000 filanda gelirleri varsa onları zorlar. Nihayetinde kalanıyla bi evi geçindirmek zorundalar.

Bence ilk olarak kendi gelir düzeyinde arkadaşlar edin ve birbirinizi frenleyin. Muhtemelen yurtta bazı öğünler çıkıyordur onları yurtta yiyin.dışarıda yemek yemek için kendine kota koy haftada bir iki gün diye. Sonra her gün kafede içtiğini iki uç bardak çay sosyalleşmek değildir. Her gün bunu yapacağına aynı parayla haftada iki gün gerçekten sosyallesebilecegin gezi, tiyatro gibi aktiviteler yapabilirsin. Devlet tiyatrolarında öğrenci biletleri 3-5 lira. Yol paran da bana fazla geldi 2 liradan fazla değildir herhalde öğrenci ayda 4 hafta her gün dersin olsa bile 80 lira yapar.

Siz sadece gidişi hesapladınız galiba günlük 4 liradan ayda 120 lira yapıyor

Calismadan ogrencilik olmaz. Ben 16 yasimda baslamistim calismaya, lise parami, universite parami herseyimi kendim odedim oduyorum. Harc parasini, kitaplarimin parasini herseyi. Para biriktirip aileme yardimlarda bile bulundum. Ben calismama ragmen cok ama cok tutumluydum. Asla bosuna, girgira, goygoya para harcamazdim. Simdi bir universite ogrencisi olabilirsin ama ilerde kendi basina hayata tutunmaya calisacak bir birey olacagini unutma. Kendi evinde de yasasan, evli de olsan, paranin kiymetini bilmek zorundasin. Ne ne zaman ucuzlukta, hangi urunu daha uyguna alirim gozunu 4 acmalisin. Gelir gider hesabini simdiden ogrenmelisin.

Ben cok kucuk yasta basladim calismaya ama iyi ki calismisim. Kimselere 5 kurus sormadim, hep hesaplarimi kendim odedim, erkek arkadaslar olsa bile. Unutma ki hep boyle devam etmeyecek, ileriye yatirim yap, ufakta olsa bir is bul calis ben de kasiyerlikle baslamistim. Birak parasiz kalmayi, birikim bile yaparsin.

Araştırmaya başladım iş internetten teşekkürler

400 lira bence çok değil.. Arkadaşlarla her gün bi yere gidiyoruz bişeyler yemek içmek en büyük sorun. Herkes gidince ben gelmem de diyemiyorum sonuçta üniversitede gezemiycem de ne zaman gezicem. Kıyafete kozmetiğe çok para harcamam iki ayda bir belki.
Arkadaslarin cok zengin galiba..150 lira 1 haftada nerelere hangi cafelere gidiyorsunuz da tam 150 lira harciyorsun?Hadi 100 lira olsun da 150 ne.

bence 400 lira ile yemek dahil hayatta geçinilmez zaten. bunun yolu,yemeği,varsa (sanıyorum ki sende yok) sigarası, kozmetiği,kıyafeti,kitabı....ohooo.. eğer yemekler yurdunda varsa o zaman bilemem

ben de ankarada okudum
öncelikle yemekleri yemekhanede yiyeceksin mutlaka
haftada 1 kere dışarıda ye
sabahları simit poğaça ye kahvaltıya gidemezsen
otobüs paranı ayır toplu bilet al
yemek paranı da yemekhane kartına yüklet
böylece paran bitse bile aç ve yolda kalmazsın

her gün gezilmez sen okula gittin oraya
haftasonu arkadaşlarınla git avm ye falan cepa ankamall sinema neyse artık

400 tl bence bi öğrenci için hiç az para değil

4 sene önce mezun oldum
o bursla yurt parasını ödeyip geçiniyodum babamdan sadece 100 tl harcıyodum

burs 250 tl yurt 150 tlydi yanlış hatırlamıyorsam

Üniversite 1. Sınıf öğrencisiyim kyk yurdunu kaçırdım ve özel bir yurtta kalıyorum. Yurt paramı ailem ödüyor ve bana devletin bursuyla yetinmek kalıyor. Ama hiç yetiremedim bu zamana kadar. Param ay sonu gelmeden bitiyor ailemden istemek zorunda kalıyorum. Çok plansız harcıyorum. Ne yapabilirim yetirmek için tavsiyeleriniz var mı?
Sigara iciyosan yetmez boşuna uğraşma zaten

eee sadece bi bardak çay iç
şimdi bursun 10 katı maaşım var ama hala cafeye falan gitsem 1 bardak çayı 1 saatte içerim :D
cafelere para yedirmeye gerek yok yettiremezsin

Yurt ucretini ailen karsiliyorsa para gayette yetebilir sana. Bende kredi aldim üniversite boyunca parami biriktirdigim bile oldu dislerimi yaptirdim lazere gittim o parayla. 300du 330 tl oldu sonra. Bilmiyorum cokta gezerdik arkadaslarla ama yetiyordu ya garip bi sekilde.

Üniversite 1. Sınıf öğrencisiyim kyk yurdunu kaçırdım ve özel bir yurtta kalıyorum. Yurt paramı ailem ödüyor ve bana devletin bursuyla yetinmek kalıyor. Ama hiç yetiremedim bu zamana kadar. Param ay sonu gelmeden bitiyor ailemden istemek zorunda kalıyorum. Çok plansız harcıyorum. Ne yapabilirim yetirmek için tavsiyeleriniz var mı?
Ankarayı iyi bilirim. Özellikle özel yurtlarda fahiş fiyatlar var.Bir arkadaşım iki yada üç kişilik (tam hatırlamıyorum ) odada kalıyordu aylık 800 tl veriyordu. Ailenin maddi gücü iyi değilse bu meblağ fazla.
Aylık 400 lira evet büyük şehir için az gelebilir.Ama dikkatli davranırsan ve bazı şeylerden feragat edersen geçinebilirsin.
Öncelikle '' arkadaşlarımı kıramıyorum gidiyorum'' dan vazgeçmelisin. Bazen hayır demeyi öğrenmelisin.
Okul saatlerin rahatsa gir bir avmye part time çalış bu seni çok rahatlatır.
Yada okulun kütüphanesinde çalışma imkanın varsa çalış.
Öğle yemeklerini okul yemekhanesinde ye. Bu seni rahatlatır.
Akşam yemeklerini de yurtta ye.
Birşeyler içmek gezmek hakkın tabi ama bunun için belirli bir bütçe ayır sadece. Pahalı mekanlara da gitme
Ve en önemlisi bu düzene ayak uydurabilecek insanlarla arkadaşlık yap.

BENİM ODA ARKADASIM 400 TLYLE HEM YURT PARASINI ÖDÜYOR HEMDE AİLESNDEN BİR KURUŞ PARA ALMIYOR BAK BİDE ÖYLE DÜŞÜN O YAPABİLYORSA SEN SU DURUMDA HAYLİ HAYLİ YAPARSIN

Back
X