• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paramı Yetiremiyorum

400 lira fena bir rakam değil
yemeği çok dışarı da yiyorsan arkadaşlarınla cafe tarzı yerlere çok gidiyorsan bunlar çok pahalı tutar
okul yemekhanelerine takıl öğle yemeklerinde
peki yurt sabah akşam yemeklerini bedava veriyor mu

Zaten yurtta yemeye çalışıyorum. Öyle pahalı kafelere gitmiyoruz ama bi bakıyorum bi günde 10-15 lira harcamışım bazen daha fazla sanki yok olup gidiyor.

Her gün dışarıda gezilmez. Her gün bir yerlere gitmek zorunda değilsin elbette paran yetmez. Üniversitede gez tamam ama bu haftada 150-200 harcamak değil. Kendi maaşımızla her gün kafe gezmiyoruz neticede. Maddi olarak zorlanacaksan e bugünde gitmeyim diyebilmeyi öğrenmelisin,daha hesaplı yerlerde yiyebilirsin. Okul yemekhanesini kullan. Yetmediği zamanlar elbette olacaktır ama sürekli mekânlarda takılmaya yetmez 600 de alsan ona göre harcayacaksın çünkü

Haklısınız ama pahalı kafeler değil en faZla iki üç bardak çay içiyorumdur. Bundan sonra okulda yemeye dikkat edicem artık.

ben de orada okudum pahalı kenttir
ben annem babamlara gittiğim zaman elim kolum dolu dönüyordum işte dolma sarma börek şu bu onlarla üç dört gün geçiyordu
kıyafetleri ayakkabıları annenin babanın yanında al işte parfümün şampuanın vs. onları da annenlerin orada al
yani senin alacağın şeyler kalmasın okula geldiğin de
ankara da nefes almak bile pahalıdır çok pahalı bir şehir olabildiğince dışarı da yemeğe veda etmen dışarı çıkıyorsan çay veya kahve için çık

Haklısınız gerçekten pahalı. 120 lira yol parasına gidiyor aylık. Hayır diyemiyorum arkadaşlarım davet edince.

bıldıgım kadarıyla burs 400 tl.. bu da ıyı bır para sonucta fatura masrafın da yok , telefon faturası harıc onuda aılen oduyordur dıye dusunuyorum.
okulun yemek bursuna basvur.. yemeklerını okulda yemekhanede ye en azından öğlenı o sekılde hallet ucuza gelır.
ıhtıyacın yoksa kıyafet falan alma.
her gun degıl , haftanın bır gunu dısarı cık eglenmek amaçlı..
part tıme bır ıs bulup çalışabılırsın de ek gelır olur hemde tecrube...

Telefon faturam da bana ait maalesef. Her gün okulda kahvedir çaydır gidiyor. Yoksa öyle lüks yerler değil okul yakınındaki kafeleri tercih ediyoruz.

En cok neye harcama yapiyorsun? Yol yemek parasi veriyor musun? Arkadaslarinla geziyorsan da hafta da 4 gunse 2ye Indir onu. Haftasonu calisabilirsen calis. Ayda 200 lira kazansan yeter sana.

Telefon faturam da bana ait maalesef. Her gün okulda kahvedir çaydır gidiyor. Yoksa öyle lüks yerler değil okul yakınındaki kafeleri tercih ediyoruz.
part tıme iş bul, okulda bıle çalışabılırsın ders aralarında- dershanelerde gozetmenlık yapabılırsın-kafelerde garsonluk kasıyerlık yapabılırsın vs vs.. lıste uzarda uzar....
hem kendı paranı harcamanın luksu vazgecılmez...

canım sadece bi tane çay içersin yemeklerinide yurdunda yersin.
benimde arkadaşım üniversite öğrencisiydi yurtta kalıyordu.

dışarı çıkmadan evvel yemeğini yurtta yer öyle çıkardı dışardada bi çay içerdi..

En cok neye harcama yapiyorsun? Yol yemek parasi veriyor musun? Arkadaslarinla geziyorsan da hafta da 4 gunse 2ye Indir onu. Haftasonu calisabilirsen calis. Ayda 200 lira kazansan yeter sana.

ben kız yurdunda kadın pedi satıyordum.. yada çorap..

kaş alan arkadaşlar vardı..

bir arkadaşım iç çamaşırı satıyordu yada katologdan makyaj malzemesi falan satıyorlardı..

kitapları fotokopi çektirirdim en ucuz olan yerden..

param yoksa merkeze inmezdim mesela..

marketlerde reyon görevlileri oluyor. avmlerde makyaj malzemesi satan yerler oluyor hosteslik gibi.. yada matematiğin falan iyiyse özel ders verebilirsin..

yada bir çay içip kalkacaksın

Biz unvde çay kahve çok iciyorduk.kucuk termusla kahve çay getirir kantinden kagit bardak isterdik ucuza gelirdi ;) sana faydası olut

Canım çalışabilirsin. Hep tecrübe edinirsin, hemde istediğin gibi paranı harcarsın...

Üniversite 1. Sınıf öğrencisiyim kyk yurdunu kaçırdım ve özel bir yurtta kalıyorum. Yurt paramı ailem ödüyor ve bana devletin bursuyla yetinmek kalıyor. Ama hiç yetiremedim bu zamana kadar. Param ay sonu gelmeden bitiyor ailemden istemek zorunda kalıyorum. Çok plansız harcıyorum. Ne yapabilirim yetirmek için tavsiyeleriniz var mı?
Canım sana soyluyeceyim tek şey harcamalarına dikat et

ben kız yurdunda kadın pedi satıyordum.. yada çorap..

kaş alan arkadaşlar vardı..

bir arkadaşım iç çamaşırı satıyordu yada katologdan makyaj malzemesi falan satıyorlardı..

kitapları fotokopi çektirirdim en ucuz olan yerden..

param yoksa merkeze inmezdim mesela..

marketlerde reyon görevlileri oluyor. avmlerde makyaj malzemesi satan yerler oluyor hosteslik gibi.. yada matematiğin falan iyiyse özel ders verebilirsin..

yada bir çay içip kalkacaksın

Tamam iste bir suru imkan varmis haftada 50 lira kazansan kâfi

Biraz savurgansın sanırım bende burs alıyorum hemde bu paraya taksit bile ödüyorum telefon taksıdımı aylık 90 tl :D tabi kendimi kısıtlıyorum genellikle okulda takılıyorum çay kahve yemek yanı okuldan geciniyorum :) kıyafetlerımı de indirim oldukça alıyorum ya da sosyete pazarı :D bende İstanbul da yasıyorum tabı bıraz zor oluyor ama tutumlu olunca ay sonu rahat gelıyor :)

Biz unvde çay kahve çok iciyorduk.kucuk termusla kahve çay getirir kantinden kagit bardak isterdik ucuza gelirdi :KK66: sana faydası olut

ben hala kütüphaneye falan gittiğimde bu yöntemi deniyorum ve yalnızda değilim bir çok kişi bardak termosuyla geziyor

Ben apartta kalıyorum,burs çıktı ,belediye bursuna da başvurmuştum.Toplam 700 geliyor bana.350'si apart kirası,50 lirası aylık akbil gideri.300 lira da yeme +içme vs. Anneannem de veriyor 100 lira falan.Ailemden daha para istemiyorum.E haliyle dikkat ediyorum ben de.
Siz de her gün gezmeye çıkmayın,paranız ne kadar varsa o kadar harcayın.Sırf arkadaşlarla keyif yapacaksınız diye para tutarınızın üstünde harcamakta neyin nesi?Kozmetik,kıyafet vs. almıyorum.İhtiyacınız olanları alın.Gereksiz ıvır zıvır,kullanmayacağınız şeyleri almayın.

belli ki çok fazla dışarda yemek yiyrosun, ya da dışarıda vakit geçiriyorsun.
zira memurum. yemek yol çay masraflarım için 300 lira yetiyor..

Back
X