• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paragöz Koca

Şahsen senden daha çok merak ettim akarken doldurmanın peşindeki hödük 1 yılda ne kadar yürüttü acaba?
Nasıl bu kadar verici olabilir bir insan? Sen bütün ay emek ver ama eline 1000tl anca geçsin ona da pişman ol.. Akıl alır gibi değil..

Ayrılmaktan söz etmeden önce ne kadar biriktirdiğini hangi bankada olduğunu net olarak öğren. Ortak hesap teklif et ki bütün parayı babasına göndermesin..

Ya anlamıyorum
Üç kızım var
(Rabbim esirgesin cümlemizin evladını inşallah)

Yani kızım büyüyecek asgari ücretin nerdeyse on katı maaş alacağı bir mesleği olacak

(Ki hem onun hem benim yığınlarca emeğim demektir bu )

Sonra evlenecek

O erkek müsvettesi maaşını alacak
Maaş kartını alacak
Harcadığına karışacak

Allahım gösterme
Korkuyorum ya

Güzelim neden izin veriyorsun neden
Allah aşkına bi anlatsana

Bas tekmeyi defolsun

Ayyy sinir bastı bana burda

Ay nişanlıylen senin hesabından para ÇALMASINA kadar okuyabildim... Bu ne ? Ben çalışmıyor olmama rağmen eşim bütün maaşını getirip bana verir. Benim yönetmemi ister. Sen çalışıyosun kendi paranı kendin kazanıyosun. Ve onun 2 katı kadar. Bence bu durum zoruna gidiyo. Eğer birikimse senin hesapta biriksin. Bence çok çok çirkin ve itici bi durum.

İnan ben de tiksiniyorum, nefret yok soğuma ve tiksinme var sadece.
Tam öyle değil aslında düğünde benim dayımın bana taktığı bir bilezik vardı onu verdi babasına ama ne fark eder ha o ha öteki bilezik. Artık aptallıklarıma gülüyorum sadece...
Neden veriyorsunuz anlamadım kusura bakmayın ama sizde hatalisiniz esiniZe kızmak yerine birazda kendinize kızın ve aynı hataları artık tekrarlamayin

İnan ben de tiksiniyorum, nefret yok soğuma ve tiksinme var sadece.
Tam öyle değil aslında düğünde benim dayımın bana taktığı bir bilezik vardı onu verdi babasına ama ne fark eder ha o ha öteki bilezik. Artık aptallıklarıma gülüyorum sadece...
Boşan veya boşanma diyemem ama parayı attığınız hesap ortak mı?
Eşler arasında hesaplar ortak olmalı.

Güzel kızım (muhtemelen annen yaşındayım)

Seni annen baban elin adamını besle diye mi okuttu, bu günlere getirip meslek sahibi yaptı? Sana verilen emeklere yazık değil mi? Neden kendine değer vermiyorsun? Bu paraziti defet gitsin hayatından. Bak daha gençsin, çocuk da yok. Daha karşına kimler kimler çıkar. Yapma, emeğini sömüren bu adamı çıkar hayatından ve geriye bakma.

Bak burda herkes aynı şeyi söylüyor, şöyle bir silkelen kendine gel, dik dur, karalı ol. Gerekirse bir psikologdan profesyonel yardım al. Hayat çok güzel ve yaşanacak uzun bir ömür var önünde.

Aynen öyle. Karşılıklı anlaşma sonucu ve güvenilir bir eşse erkeğin hesabında da birikebilir para ama bu dediğim normal evlilikler için geçerli.
Parayı ne yapıyor bu adam? Ailesine mi yediriyor? Biriktiriyor mu?
Siz de garipsiniz gerçekten. Kendi kazandığınız parayı yönetemiyor iken ne iş yaparak 8-9 bin kazanıyorsunuz merak ettim :)

Boşanılır mı bunun için, bence evet.
Boşanmayacaksanız, eşit miktarda kazandığınız parayı ortak hesap açıp yatırın. Masraflarınız oradan ödensin
Onun kendi ve ailesi için çektiği miktar kadar siz de çekin.
Sizin fazla parayı da gönlünüz ne istiyorsa onu yapın.
İster birikim yapın, ister ayakkabıya çantaya yatırın, ister ailenize verin ister mücevher alın...
Ama vermeyin.

Ne bu simdi nisanliyken ayrilmaya cesaret edememissiniz de olumsuzluklari hayra yormaya devam etmissin..ve bu adam cokmu vazgecilmez ve cok mu yakışıklı...ha evet oyle diyor isenizde somurulmeye ve 2 3 sene sonrada aldatilmaya mahkumsunuz demektir...

Hangi birine şaşıracağımı bilemedim.Nasıl çirkin davranışları var eşinizin ya!
Ayrılır mısınız bilmem ama artık bukadar kullandırtmayın kendinizi!
Size ait olan şeyleri elinize alın,yazıktır...
Birde utanmayıp ele güne gösterip hava atıyo iğrenç!
İğrenç ki ne iğrenç sorma gitsin... Ayrılacağım sadece bugünlerde işle ve ailemle alakalı ufak tefek sıkıntılar var, onları atlatmayı bekliyorum. Belki birkaç gün belki birkaç hafta.

Kusabilirim.
Her şey kabul de arkadaş resmen parazitlik yapıyor.
O ne öyle ya kendi paranın hayrını görmemek.
Allah aşkına bu adam paraları toplar size de yol verir ben size söyleyeyim.
Aynen paramın hayrını göremiyorum, misal bir duvar saati beğenmiştim büyük boy oluyor ya hani 400 tl idi ve beyefendi pahalı bulduğu için aldırmadı. Bastırıp alabilirdim ama insanda heves kalmıyor vallahi.

8-9 bin tl geliriniz var ve bunları mı yaşıyorsunuz? Bence kendinize yazık ediyorsunuz! Hiç normal değil. Vermeyin paranızı. Benim eşim de benim iki katı kazanıyor ama tüm para bende birikir.

Adam senin paranı ailesine yediriyor farkındasın değil mi?
Resmen seni paran için kullanmış ve kullanıyor
Para falan da biriktermeyecek
O ve ailesi harcayacak sen de onlara çalışacaksın
Acilen sınır koy
Maaş kartını al ve resti çek
Tiksindim adamdan ya
Çok haklısın, gerçi en son araba alma hayalleri kuruyordu, beğendiği arabalar 100.000 den aşağı değil ve 50.000 tl gibi birikmişimiz var. Tutturdu bugünlerde senin adına 50.000 tl kredi çekelim diye. Krediye karşı olduğumu da biliyor aslında. Kendsibe kredi çıkmaz diye düşündüğünden bir de senin adına çekelim diyor yüzsüz.

herkese selamlar, ben de koca mağduru biri olarak üye olup derdimi paylaşmak istedim. Fikirleriniz benim için önemli, o yüzden esirgemeden yazarsanız sevinirim. Kızmak, sinirlenmek, kızım sen deli misin enayi misin demek, beni her türlü gömmek serbest.:bicak:

Arkadaşlar 1 yıllık evliyim, öncesinde de nişanlılık dahil 1 yıllık bir geçmişimiz var. Eşimle evlenmeden önce her şey çok güzeldi, birbirimizi çok severdik (aslında ben öyle sanıyordum evlilik öncesine geri dönecrğim yazımda) ancak evlendikten sonra eşimin korkunç bir huyu ortaya çıktı artık adına ne derseniz ben paragözlük diyorum. Her ay maaşımız yatınca maaşımı ona göndermemi istiyor. Ve istiyor ki neredeyse hiç para harcamayayım, birşey alacak olursam ondan izin alayım. İkimiz de iyi bir mesleğe sahibiz ve gelirlerimiz iyi, paraya ihtiyacımız yok, borcumuz harcımız yok. (Benim gelirim eşimden daha iyi bu arada yuvarlak söyleyecek olursam onun 4 bin civarı iken benim 8 9 bin arasında değişiyor.) Buna rağmen her maaş günü beynimi yiyor. İlk başlarda para biriktirelim diye konuşuyorduk ama kesin bir yol haritası belirlememiştik ama emrivakilerle parayı kendinde toplamayı beceriyor her seferinde.

Daha ayrıntılı anlatacak olursam Mesela en son maaşımız yattığı zaman artık nereye kadar yüzsüzlük yapacağını merak ederek oyun yaptım kndisine, önce gündüz telefonda göndermemi istedi geçiştirdim, akşam eve gelince hatırlattı geçiştirdim, ertesi gün oldu benim bir şeye moralim bozuktu dertleşiyorduk, ona rapmen laf arasında parayı bana gönderdin mi diye sordu, yine göndermedim sonrasında 2 defa daha sordu en sonunda gönderdim bu sefer de hesabına girip kontrol etti ve neden eksik gönderdin dedi ben de yaptığım harcamaları tek tek söyledim sustu.

Her ayımız böyle geçiyor, diyorum ki benim hesabımda da para olsun lazım olur, ne olacak benden alırsın diyor. Hep senden mi alacağım diyorum, yabancıdan mı alıyorsun diyor. Böyle diye diye 1000 tl bırak gerisini gönder demeye başladı benim zorumla. Ancak yine de ne zaman üst baş, makyaj malzemesi alsam laf ediyor. Batırdın beni batırdın diyor espriye vurarak. Benden izin al bişey alırken diyor. Çok kıyafetin var neden alıyorsun çok harcıyorsun diyor. Abartılı harcadığım da yok bu arada. Para biriktirip araba, arsa alma planları yapıyor, benim harcamalarımı gereksiz görüyor. Ancak ben harcamak istiyorum, durumumuz müsait olmasa anlarım da ben kadın olarak eve zaten katkı yspıyorum, kendime para ayırmak en doğal hakkım. Resmen ekonomik şiddet uyguluyor bana.

Bunlar haricinde eşimle nişanlıyken yaptıklarını salak gibi görmezden gelmişim ancak nasıl bir adam olduğunu şimdi görüyorum malesef düşündükçe. Eşime nişan öncesi bir defa borç verecektim, kartımı verdim kendisine çekmesi için, çekti ama kartım onda kaldı ne ben istedim ne o verdi. (Çok zaman beraber vakit geçiriyoruz benden bir masraf çıkacaksa falan direk ordan ödemesini söylerim diye düşünmüştüm) Nişan zamanı gelince ona ailemin de benim de bilezik vs isteğimiz olmadığını söylememe rağmen 2 adet bilezik taktılar (ailesinin durumu yok kendisi alırsa alacaktı) ve nişandan sonra tesadüfen bi baktım ki hesap özetimde 3000 tl çekmiş :KK43: ve bana öncesinde de sonrasında da hiç söylemedi, birikmişim vardı fark etmem diye düşündü muhtemelen ve ben yüzlemedim o dönem salak gibi bilmezden geldim. Sonralarında da bir gün bana gelip ailesine yardım edeceğini, hayvan alacaklarını söyledi (köyde yaşıyorlar çiftçilik yapıyorlar) et tabi dedim, sonra babama senden alacağımı söyledim dedi ben şok. O emrivakiyle kabul ettim 10.000 tl gönderdik benden borç olduğunu evlendikten sonra ödeyeceklerini söyledi, evlendikten sonra tabii ki almasak olur mu diyerek babasına hibe etti.

Evlendikten sonra kız kardeşinin düğünü olacaktı bizim düğünden tek bir bileziğim kalmıştı onu yanıma almamı söyledi açıkçası biz takarız diye düşündüm ama oraya gittiğimizde düğün sabahı babasına vermek istedi kızına taksın diye ben itiraz ettim ama öyle bir baskı yaptı ki vermek zorunda kaldım.

Ve geçtiğimiz günlerde akrabalarım bize gelmişti. Konu konuyu açtı hepsinin içinde eşimin maaş kartı bende diyerek çıkarıp gösterdi hava attı bununla. Bu olaydan birkaç gün sonra bi arkadaşımızla dışarıda otururken internet bank. girmesi gerekiordu girdi ve arkadaşa hesabını gösterdi (ben maaşımı yeni atmıştım ona) bak bütün para bende gibisinden yine hava attı.

Bir gün de kavga etmemiz üzerine cebinden kartımı aldım çantama koydum sonraki günlerde bir gün dışarı çıkarken çantamı açmış izinsiz kartı almış öyle çıkmış olduğunu gördüm.

Böyle örnekler anlat anlat bitmez arkadaşlar, düğün zamanı da her şeyi ortak aldık ailesinin hiç desteği olmadı öyle ki kendi gelirimi ortaya koyduğum halde eşim hep bişeylerden kısmaya çalıştı hep sanki benim param yok sadece onun parası var gibi muamele ediyor ve ben bu adamdan soğudum artık biliyorum geç bile kaldım soğumakla. Daha ailesine aralarda gönderdiği paraları anlatmadım bile sizlere.
Çok uzun oldu hakkınızı helal edin. Aklıma gelen örnekleri yazdım. Ben bu adamın para için benle evlendiğini düşünmeye başladım ve artık ayrılmak istiyorum. Sömürülmek istemiyorum artık. Fikirlerinizi bekliyorum.
Neden senin degilde onun hesabina yaitor ki bu istedigi mevlayi alip seni birakadablr bir kc yil dolandirip kizma ama beklerim sen bikac yil snra dolandirildim diye konu acarsam uyardgmi derim senn paran senin hesbnda kalsn neden onda yani neden hsap vermk zrndasn bu yuzden aranz kotu olsada bilki dolandirliorsun seni biracak

Back