• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

para vermek zorunda mıyım

Bir akıl istiyorum ben mi kötüyüm gerçekten kardeş gibi değil miyim yoksa o mu kötü?

Ben işe girdiğimden beri peşimi bırakmayan ablam var sürekli para istiyor gerçekten para her zaman ihtiyaçtır ihtiyacı var ama kendisi asla işe girmiyor iş aramıyor bile psikolojik olarak rahatsızım diyerek. Üniversite okumadı, pek iş yok olan yapacağı işleri de kendine yediremiyor kimseye hizmet etmek istemeyen bi yapısı var. ayrı evde yaşıyor ve ailemden geçiniyor. Ailemi herkese kötülüyor ben evde aç kalıyorum diye ama herşeyi ayağına bekliyor onlar evine getirecekmiş gel burdan al diyorlar gitmiyor sonra da ben açım evde ekmeğim bile yok diyor.

Ben para veremem dediğimde bana hakaret ediyor ne biçim kardeşsin el bile verir sen vermezsin diye .
Her hafta 100 lira ver diye darlarken bu ay 1000 lira istedi. Bu arada vermiyorum kabul ki çok nadiren verdim ama huyunu biliyorum bi insana yok veremem dediğin halde bunu yapıyorsa versem ne olur düşünemiyorum. Yani görevimmiş mecbur her ay vermeliymişim gibi gören birisi olur ki şimdi bile öyle ben çok kötü kıskanç haset bir kardeşmişim bunları bana söyledi pisliksin sen dedi sen bu durumda olsan ben sana verirdim dedi. Bu laflarının üstüne ben aileme üzülüyorum ondan göndericem dedim gönderme istemiyorum dedi. 3 gün sonra tekrar yazdı göndereceksen gönder diyor. Komşudan borç aldım o bile tereddüt etmedi diyor.
Numarasını engeller muhatap olmazdım asla da para vermezdim. Geliri yok ise nasıl ayrı evde tek yaşıyor.

Ben şu insanlardaki "ben birilerine hizmet etmek zorunda değilim" mantığına felaket kılım.

Doktorsun, hastana hizmet ediyorsun.
Avukatsın, müvekkiline hizmet ediyorsun.

Şu dünyada her iş birine hizmet etmek, birilerine hizmet vermek zaten. Ben birilerine hizmet edemem vıdıvıdı yapan bize de söylesin nasıl aksi yönde çalışılır biz de yapalım, hayret bi şey.

Neyse, alışmış kudurmuştan beterdir derler. Siz verdikçe isteyecek. Sadece siz de değil aileniz de alıştırmış. Hiçbir sorumluluğu olmayan birine veremem demenizin bi anlamı yok. Gerekirse aç kalacak, kirasını/faturasını ödeyemeyecek sonra aklı başına gelecek. Her başı sıkıştığında destek olursanız bunların hiçbirini yapmayacak

Mesajlarına cevap verme, aramalarına dönme, istediği kadar yazsın arasın
Şimdi her istediğinde bir şekilde parasını alıyorsa ondan zorluyordur.
Vermezsem ailem üzülecek diye de düşünmeyin ablanız sizin çocuğunuz değil, 34 yaşında kalksın çalışsın bir zahmet.
Biraz kararlı ve sert durmanız lazım.

34 yaşımda 2 çocuğuma tek bakıyorum. Çalışsın bir kendine baksın mümkünse. Psikolojik hastalık gerçekten zor ama kalıcı değil ki. Dönem dönem atak olabilir onda da tedavisini olsun çalışmaya başlasın. Görüşme sen de ablanla

Siz eşşek gibi çalışın yorulun ablanız çalışmasın yan gelip yatsın ayrı evde yaşayıp bir de ailenizden ve sizden geçinsin siz kendinize yedirebiliyor musunuz ? Neden ona bunca imkan verilirken size yok? Tek evlat o gibi davranılıyor üstelik siz de köle gibi sömürülüyorsunuz. Ailenizin ona daha çok değer verdiğini daha çok imkan tanıdığını görmüyor musunuz?
Çok ezerler sizi bu hayatta ikinci sınıf insan muamelesini görmeye başlamışsınız bile prenses ablanızdan. Kölesiniz çünkü ona para vermek zorundasınız

Siz eşşek gibi çalışın yorulun ablanız çalışmasın yan gelip yatsın ayrı evde yaşayıp bir de ailenizden ve sizden geçinsin siz kendinize yedirebiliyor musunuz ? Neden ona bunca imkan verilirken size yok? Tek evlat o gibi davranılıyor üstelik siz de köle gibi sömürülüyorsunuz. Ailenizin ona daha çok değer verdiğini daha çok imkan tanıdığını görmüyor musunuz?
Çok ezerler sizi bu hayatta ikinci sınıf insan muamelesini görmeye başlamışsınız bile prenses ablanızdan. Kölesiniz çünkü ona para vermek zorundasınız
Ailem ondan çok şikayetçi keşke o da senin gibi olsaydı derler ama deliler idare edilir ya deli olmanın avantajı

Ablanı beslemek zorunda değilsin kalksın işe girip çalışsın, psikoloğa gitsin bozuksa psikolojisi. Seni kullanmak için öyle diyor mecbur falan değilsin gitsin el veriyorsa elden istesin. Verdikçe seni çok kullanır verme paranı.

Bir akıl istiyorum ben mi kötüyüm gerçekten kardeş gibi değil miyim yoksa o mu kötü?

Ben işe girdiğimden beri peşimi bırakmayan ablam var sürekli para istiyor gerçekten para her zaman ihtiyaçtır ihtiyacı var ama kendisi asla işe girmiyor iş aramıyor bile psikolojik olarak rahatsızım diyerek. Üniversite okumadı, pek iş yok olan yapacağı işleri de kendine yediremiyor kimseye hizmet etmek istemeyen bi yapısı var. ayrı evde yaşıyor ve ailemden geçiniyor. Ailemi herkese kötülüyor ben evde aç kalıyorum diye ama herşeyi ayağına bekliyor onlar evine getirecekmiş gel burdan al diyorlar gitmiyor sonra da ben açım evde ekmeğim bile yok diyor.

Ben para veremem dediğimde bana hakaret ediyor ne biçim kardeşsin el bile verir sen vermezsin diye .
Her hafta 100 lira ver diye darlarken bu ay 1000 lira istedi. Bu arada vermiyorum kabul ki çok nadiren verdim ama huyunu biliyorum bi insana yok veremem dediğin halde bunu yapıyorsa versem ne olur düşünemiyorum. Yani görevimmiş mecbur her ay vermeliymişim gibi gören birisi olur ki şimdi bile öyle ben çok kötü kıskanç haset bir kardeşmişim bunları bana söyledi pisliksin sen dedi sen bu durumda olsan ben sana verirdim dedi. Bu laflarının üstüne ben aileme üzülüyorum ondan göndericem dedim gönderme istemiyorum dedi. 3 gün sonra tekrar yazdı göndereceksen gönder diyor. Komşudan borç aldım o bile tereddüt etmedi diyor.

Asla verme alismis ekmek elden Su gölden yasamaya. Kalksin calissin, ruh hastasi resmen ya. Insanin hayat enerjisini emer. ailenlede ciddi bir konusma Yap.

Böyle gelmiş böyle gider Allah yardımcınız olsun

Ailem ondan çok şikayetçi keşke o da senin gibi olsaydı derler ama deliler idare edilir ya deli olmanın avantajı
Yok ağzınıza bir parmak bal çalıyorlar ki isyan etmeyin :) neyse siz bilirsiniz ama aşırı pasif karaktersiniz..

Hayır çalışmama rağmen ayrı eve çıkamam ne cesaret bu birde sürekli para istiyor

34 yaşında bu yaşa kadar bir işe girmedi bundan sonra da zor olur biliyorum ama ne yapacağımı da bilmiyorumn
Ailenizin durumu çok mu iyi?
Çalışanlar bile şuan ayrı eve çıkmakta çok zorlanıyor hatta çıkamıyor çoğu. Madem çalışmıyor baba evinde otursun ekstra masraf yapmasın. Milletin ayak işini yapmaya utanıyor da dilencilik yapmaya utanmıyor mu?
Girsin bi markette kasiyer olarak çalışsın sizin kendi hayatınız var onu mu besleyeceksiniz sonsuza kadar.

Engelle gitsin, kene lazım değil kimseye. Uyuşturucu bağımlısı ruh hastaları gibi bir tavrı var. Okusun çalışsın, kimse ona sponsor olmak zorunda değil.

Back
X