para vermek zorunda mıyım

Peripadisahininkizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2022
866
768
33
Bir akıl istiyorum ben mi kötüyüm gerçekten kardeş gibi değil miyim yoksa o mu kötü?

Ben işe girdiğimden beri peşimi bırakmayan ablam var sürekli para istiyor gerçekten para her zaman ihtiyaçtır ihtiyacı var ama kendisi asla işe girmiyor iş aramıyor bile psikolojik olarak rahatsızım diyerek. Üniversite okumadı, pek iş yok olan yapacağı işleri de kendine yediremiyor kimseye hizmet etmek istemeyen bi yapısı var. ayrı evde yaşıyor ve ailemden geçiniyor. Ailemi herkese kötülüyor ben evde aç kalıyorum diye ama herşeyi ayağına bekliyor onlar evine getirecekmiş gel burdan al diyorlar gitmiyor sonra da ben açım evde ekmeğim bile yok diyor.

Ben para veremem dediğimde bana hakaret ediyor ne biçim kardeşsin el bile verir sen vermezsin diye .
Her hafta 100 lira ver diye darlarken bu ay 1000 lira istedi. Bu arada vermiyorum kabul ki çok nadiren verdim ama huyunu biliyorum bi insana yok veremem dediğin halde bunu yapıyorsa versem ne olur düşünemiyorum. Yani görevimmiş mecbur her ay vermeliymişim gibi gören birisi olur ki şimdi bile öyle ben çok kötü kıskanç haset bir kardeşmişim bunları bana söyledi pisliksin sen dedi sen bu durumda olsan ben sana verirdim dedi. Bu laflarının üstüne ben aileme üzülüyorum ondan göndericem dedim gönderme istemiyorum dedi. 3 gün sonra tekrar yazdı göndereceksen gönder diyor. Komşudan borç aldım o bile tereddüt etmedi diyor.

Ablanız hem kel hem fodul maşallah. Hem ayrı evde yaşayacak hem kanınızı emecek bir de sizi suçlayacak, yok öyle bir dünya.

Hiç sorumluluk hissetmeyin, komşularından isteyip bir süre sonra dolandırıcı yaftasını bekleyedursun çünkü taşıma suyla o değirmen dönmez.

Ablanızın yaşı kaç ?

Ablanız asalak gibi yaşamaya alışmış siz de ailecek şımarta şımarta bu hale getirmişsiniz. Bırakın ne hali varsa görsün daha kendisine saygısı olsa dilenci gibi sürekli sizleri darlamaz yaptığı düpedüz dilencilik
Bende yeni nesil dilenci diye düşünüyorum sadece 100 lira ver 100 lira diye isteyen 😃

Ablanız hem kel hem fodul maşallah. Hem ayrı evde yaşayacak hem kanınızı emecek bir de sizi suçlayacak, yok öyle bir dünya.

Hiç sorumluluk hissetmeyin, komşularından isteyip bir süre sonra dolandırıcı yaftasını bekleyedursun çünkü taşıma suyla o değirmen dönmez.

Ablanızın yaşı kaç ?
34 yaşında bu yaşa kadar bir işe girmedi bundan sonra da zor olur biliyorum ama ne yapacağımı da bilmiyorumn

ben aileme üzülüyorum ondan göndericem dedim gönderme istemiyorum dedi. 3 gün sonra tekrar yazdı göndereceksen gönder diyor.
Şu kısma istemsizce güldüm. 😁 Selamı sabahı kesin ya, varlığı zarar bir yaşam formu.

Bende yeni nesil dilenci diye düşünüyorum sadece 100 lira ver 100 lira diye isteyen 😃
Ben bu konuyu hatırlıyor gibiyim de daha önce de böyle bir konu açtınız mı? Eğer öyleyse o günden beri değişmemiş. Anneniz babanız da mı söylemiyor bir işe gir diye

34 yaşında bu yaşa kadar bir işe girmedi bundan sonra da zor olur biliyorum ama ne yapacağımı da bilmiyorumn
Çalışmak isteyene zor falan olmaz da siz gerçekten sorumluluk hissetmeyin yapacağınız bir şey yok çünkü durum keyfi.
Yaşı başı da yerinde nasıl sindirebiliyor bu durumu hayret😣

Burda yazmayi sevdigim bir atasozu vardir. Eşek olana semer vuran çok olur. Siz 100-100 gonderirseniz 1000-1000 istemeye baslar. Sonra 2000-2000 istemeye baslar. Kesinlikle sinirinizi cizin. Hakarete baslarsa her yerden engelleyin. Zaten ayni yerde yasamiyorsunuz size yapabilecegi hic birsey yok.

Bir akıl istiyorum ben mi kötüyüm gerçekten kardeş gibi değil miyim yoksa o mu kötü?

Ben işe girdiğimden beri peşimi bırakmayan ablam var sürekli para istiyor gerçekten para her zaman ihtiyaçtır ihtiyacı var ama kendisi asla işe girmiyor iş aramıyor bile psikolojik olarak rahatsızım diyerek. Üniversite okumadı, pek iş yok olan yapacağı işleri de kendine yediremiyor kimseye hizmet etmek istemeyen bi yapısı var. ayrı evde yaşıyor ve ailemden geçiniyor. Ailemi herkese kötülüyor ben evde aç kalıyorum diye ama herşeyi ayağına bekliyor onlar evine getirecekmiş gel burdan al diyorlar gitmiyor sonra da ben açım evde ekmeğim bile yok diyor.

Ben para veremem dediğimde bana hakaret ediyor ne biçim kardeşsin el bile verir sen vermezsin diye .
Her hafta 100 lira ver diye darlarken bu ay 1000 lira istedi. Bu arada vermiyorum kabul ki çok nadiren verdim ama huyunu biliyorum bi insana yok veremem dediğin halde bunu yapıyorsa versem ne olur düşünemiyorum. Yani görevimmiş mecbur her ay vermeliymişim gibi gören birisi olur ki şimdi bile öyle ben çok kötü kıskanç haset bir kardeşmişim bunları bana söyledi pisliksin sen dedi sen bu durumda olsan ben sana verirdim dedi. Bu laflarının üstüne ben aileme üzülüyorum ondan göndericem dedim gönderme istemiyorum dedi. 3 gün sonra tekrar yazdı göndereceksen gönder diyor. Komşudan borç aldım o bile tereddüt etmedi diyor.
Bende bunun kardes degilde akraba cinsi var. Vermiyorum. Cok carlarsa demek sen bana para icin carliyorsun vermeyince kotu oluyorum diyorum hemen yok olur mu oyle sey moduna giriyor

Niye insanlar 50 yasindan sonra calisiyor
Market olur tezgahtar olur fabrika olur
Illa üni mezunu olmasi gerekmez
Maddi imkan yoksa nasil ayri eve cikabiliyor
Oranin kirasi nasil odeniyor?
Cidden zor bir durum ama vermek zorunda degilsiniz
Bende borc batagindayim sende varsa sen ver bana 100 tl diyin 😬

Sen bu durumda olsan ben verirdim demis ya neymis durumu asalak olmak mi? Aileniz nasil izin veriyor ayri yasamasina hem calismiyor hem ailesini kotuluyot hem herseyi ailesinden bekliyor nasil bir kafa yapisi var anlamadim. Ben olsam boyle bir ablayla gorusmem bile engellerdim telefonumdan. Yakinda komsularida bikar akil sagligi yerinde degil sanip veriyorlar galiba para.

Ne munasebet ya. Kac yasinda kadin bunu kim alsin kapisina koysun rahatliga alismis evlenemez bile bu. Evlendikten sonra her kadin calismak zorunda degildir ama bu ablan bu kafayla baska sorumluluklarinida yerine getiremez.birde nasil ayri yasiyor? Kiraysa aileniz karsiliyor muhtemelen onu boyle rahat alistiran ailen.ev sizinde orda kaliyorsa maddi olarak durumunuz az bucuk daha iyi oda buna guvenerek ayri evde kaliyor. Vallahi hemen hemen saniye icinde net cizgimi koyar o parayida gondermez ailemle oturup net konusurdum.psikolojik rahatsizligi varsa gonderdiginiz paralari seanslara harcasin tedavi olsun.asalak gibi yasanirmi ya? Daha dun konu actm evliyim gelirim var maasim var ama evde bunaliuorum isemi girsem diye. Kuzenimde boyle benim hayati boyunca hep calismak istemiyorum diyodu on gun calisir yorulunca bırakırdı yada bir ayi tamamlardi birakirdi. Suan kocasi cok sikayetci calismiyor evdede bisey yapmiyor 100 kilo oldu sabahlarida copu bile elime veriyor onu bile ben atiyorum diyodu adam😀

Ev ailenize ait muhtemelen, kira değildir yani.
Tek kişi için bile fatura ve mutfak masrafı yüklü, aileniz nasıl karşılıyor bu kadarını?
Kimse para vermesin, dönsün baba evine, ne işi var ayrı evde.

Ayrı evde yaşayacak kadar aklı başındaysa, bi zahmet kendi geçimini de sağlayıversin.

Hani ne derler; Yüz verdik aliye, geldi mıçtı halıya!

Sırf kan bağınız var diye insanları sonsuza dek hayatınızda tutup size yaşattıkları saçmalıkları tolere etmek zorunda değilsiniz. Madem el bile verirmiş, gidip el alemden istesin parayı. Muhtemelen anne babanızı boyunduruğu altına almış, size de aynı şeyi yapmak istiyor. Elinizi verdiğinizde kolunuzu kaptıracaksınız. Bırakın ne yapıyorsa yapsın, ne söylüyorsa söylesin. İlişkinizi en al seviyeye çekin.

Back
X