para sorunu ,evlilik,ailem,hamilelik...fikirlerinize ihtiyacım var.

selincanoz82

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2018
65
19
3
42
Merhaba arkadaşlar,

Allah beterinden saklasın ama kendimi biraz çaresiz hissediyorum.Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Sevdiğim bir insanla evlendim fakat kendisi uzun zamandan beri işsiz, iş arıyor ama maalesef henüz

birşey bulamadı.Ailem bize karşı çok tepkili, 3 aylık hamileyim ve ben çalışmaya başladım geleceğimiz için.

Zaten 20 senedir çalışıyordum ama ara vermiştim.Eşimin de işi olmadığı için çalışmak zorundayım.

41 yaşında olduğum için doktorum benden ekstra testler istiyor ve sigortanın karşılamadığı çok külfetli

testler.Ailemin durumu iyi fakat yanlış bir evlilik yaptığımı düşündükleri için bana yardımcı olmuyorlar.

Hatta ablam bir kadın doğum uzmanının yanında çalışıyor , o bile yardımcı olmuyor ama onun yerine tatillere

vs gidiyorlar.Allah daha çok versin onlara ama kendimi çok yorgun ve güçsüz hissediyorum.

Bu dünyada düşmeye gör , inanın en yakınlarınız bile buna seyirci kalıyor.

Üstelik durumum iyiyken herkesi ihya ederdim. ben tatile gitmişsem ailemi de aynı yere gönderirdim.

ve daha birçok şey.

Ailem ile sakin sakin durumumu anlatıyorum , yardım istiyorum ama suçlu olan ben oluyorum.

Hiçbirşey yapamayız diyip sinirleniyorlar. Ne yiyorum ,ne içiyorum,bebek kontrolleri nasıl kimsenin

umrunda değil.Bazen herşeyi bırakıp kaçmayı düşünüyorum ama bunun çok mantıksız olduğunu da

biliyorum.

Bu gerginliklerden dolayı bebeğin etkilenmesinden de korkuyorum güçlü olmak için elimden geleni

yapıyorum. işime aksatmadan geliyorum,elimden geldiğince işimde başarılı olmaya çalışıyorum ama

gelecek korkusu ile tam anlamı ile konsantre olamıyorum.

bana tavsiyeleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Eşinin Uzun zamandan beri işsiz olması senin için çok büyük bir eksi çünkü herşeyden önce hamilesin.

Sen pat diye iş bulabiliyorsun da eşin nasıl uzun zamandır bulamıyor? Biraz da yatmak isine geliyor sanırım?

En kötü ihtimallerle doğru düZgün bir iş bulana kadar garsonluk yapabilir, ehliyeti varsa şoförlük yapabilir , fabrikalarda sözleşmeli de olsa çalışabilir hiç mi çevresi yok yardımcı olabilecek?
Mezuniyeti nedir?

Bir insan çok uzun süre işsiz kalıyorsa ben kabahati o kişide ararım iş beğenmiyor muhtemelen yoksa yapmak istedikten sonra iş çok inan bana.

Eşim hamile deyip seni düşünse zaten her işi yapar , iş seçiyor belliki yoksa şimdiye kadar hertürlü bir işe girerdi.

eşinizin ailesinden yardım isteseniz ?
birde hadi hamilelik olmasa yardımcı olmamalarını anlarım
ama hamile kadına yardım edilmiyorsa ki evine erzak istemiyorsunuz doktor kontrolune yardımcı olmalarını istiyrosunuz aileniz zaten hep böyleleymiş siz farketmemişsiniz derim
gelecek korkusu ile aklınızı yitirirsiniz
apartmanı olan burnundan kıl aldırmayan adamın apartmanı yandığında dımdızlak kalabiliyor ortada oyüzden yarının ne olacağını bilemeyiz düşünerek kafayı yersin düüşünme ben düşündüm bir sürü sağlık problemi yaşadım tecrübeyle sabt düşünme birkaç ay sonrasını düşün gerisini düşünme
eşinde şoförlük yapsın ekmek getirsin nasıl iş bulamıyor erkek iş bulamazsa kademesini düşürsün üniversite mezunuyum diye burnundan kıl aldırmayıp dımdızlak ortada kalan adamla dolu heryer şoförlük yapsın, güvenlik yapsın,en olmadı eli hızlıysa restauranlarda iş arasın hele yabancı dili varsa florya beşiktaş tarafında iyi parada alır

birde diğer konunda eşinin ailesi de eşine tepkili olduğunu yazmışın adamın demek ki fazla çalışmışlığı yok
ailen ayrıl sahip çıkarız demiş
bırak üzülme eşin için ne derlerse desinler

Sürekli iş görüşmesine gidiyor ama bir türlü olmuyor asgari ücretle bile çalışsa benim için problem degil
Normalde daha sakin biriyimdir ama belki de hamile olduğum için panik vaziyetteyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…