- 30 Nisan 2023
- 1.419
- 1.487
- 31
-
- Konu Sahibi Sofiasofia
Anlattıklarınız bence gayet normal şeyler. Karşılıklı düzgün bir ilişkiniz var. Ne kadar uzak olursa olsun masraf yapıp ziyaretlerine gitmeniz de olması gereken. Eşinizin ailesi sonuçta, karşılıklı olarak birbirlerini özlerler.Hanımlar merhaba, birilerine sormak istedim. Çünkü kendimde bi şey fark ettim. Şimdi eşimin ailesi anlayışlı kendi halinde insanlar, diğer insanlar gibi sorun yaşamıyorum. Ama maddi olarak aklıma takılanlar var. Mesela düğünümüzde bana bi altın bilezik takmadılar. Ki ben düğün istememiştim kendileri istediler. Beni başka bi şehire gelip istediler ve nikaha katıldılar. Orda biraz para harcadılar ama onlar yerine bilezikleri eşim aldı. Ev eşyalarını eşim aldı, düğün salonu fotoğrafçı vs hep eşimdeydi. Kendileri misafirleri karşıladılar ve onların giderleri onlarda oldu. O dönem takılmadım ellerinde yoktur dedim düşünmedim zaten kpss sürecindeydim halimde yoktu. Ama sonradan pekçok şey için (acil olmasa bile) kendileri için çeşit çeşit kredi çektiler.
Bize iyilikleri bizim için bi kredi çekmeleri oldu o sayede kendimize küçük bi araba alabildik ama o krediyi onlar sayesinde faizi az bi şekilde çektik ama krediyi zaten biz ödüyoruz hala. Ve o kredinin içinden kendilerine de çektiler ve onu bile pekçok sefer bize ödettiler, borç olarak sonra verdiler. Ben bunların hiçbirine takılmadım ama zamanla birikti. Diğer çocukları için planlarından bahsettiler yanımızda içimden hep madem bunları yapabilecek gücünüz vardı bizim için niye çabalamadınız dedim. Ha iyilikleri de oldu, işte çok güzel küçük ev eşyaları getirdiler özellikle kayınvalidem çok düşünceli ve iyi biri. Pekçok şey yaptı kadın kendince ona bi laf etmiyorum. Pekçok kere yanlarından dönünce yemeklik vs gıda çok koydular haklarını yiyemem. Ama evlenmeden önce eşim tonla şey yapmış onlar için. Evlendikten sonra da eskisi gibi şeyler talep etmiyorlar ama düzenli olarak küçük küçük borçlar alıp geç ödüyorlar. Eşimin ailesi diye bi şey demek istemiyorum. Aslında dürüst olayım kimseden bi beklentim de yok ama kimse de bizden artık bi şey beklesin istemiyorum. Çünkü bizi kimse düşünmüyor. Ama her yıl mutlaka onlara gidiyoruz tonla masraf yapıp çünkü çok uzaktayız. Ama bazen sorguluyorum bizi kimse düşünmüyor ki ben neden bunu yapıyorum diye. Ssorum şu, sizce ben bu konuya maddi olarak bakıyorum ya, sizce maddiyat yönünden bakmam kötü bi şey mi, iyi yönden düşünüp bana kötü davranmıyorlar daha büyük sorunlar olurdu diye düşünmem mi lazım? Soğudum ve içimde bunlar kaldı unutmuyorum nedense.
Neyse ki aldiklarini geri ödüyorlarHanımlar merhaba, birilerine sormak istedim. Çünkü kendimde bi şey fark ettim. Şimdi eşimin ailesi anlayışlı kendi halinde insanlar, diğer insanlar gibi sorun yaşamıyorum. Ama maddi olarak aklıma takılanlar var. Mesela düğünümüzde bana bi altın bilezik takmadılar. Ki ben düğün istememiştim kendileri istediler. Beni başka bi şehire gelip istediler ve nikaha katıldılar. Orda biraz para harcadılar ama onlar yerine bilezikleri eşim aldı. Ev eşyalarını eşim aldı, düğün salonu fotoğrafçı vs hep eşimdeydi. Kendileri misafirleri karşıladılar ve onların giderleri onlarda oldu. O dönem takılmadım ellerinde yoktur dedim düşünmedim zaten kpss sürecindeydim halimde yoktu. Ama sonradan pekçok şey için (acil olmasa bile) kendileri için çeşit çeşit kredi çektiler.
Bize iyilikleri bizim için bi kredi çekmeleri oldu o sayede kendimize küçük bi araba alabildik ama o krediyi onlar sayesinde faizi az bi şekilde çektik ama krediyi zaten biz ödüyoruz hala. Ve o kredinin içinden kendilerine de çektiler ve onu bile pekçok sefer bize ödettiler, borç olarak sonra verdiler. Ben bunların hiçbirine takılmadım ama zamanla birikti. Diğer çocukları için planlarından bahsettiler yanımızda içimden hep madem bunları yapabilecek gücünüz vardı bizim için niye çabalamadınız dedim. Ha iyilikleri de oldu, işte çok güzel küçük ev eşyaları getirdiler özellikle kayınvalidem çok düşünceli ve iyi biri. Pekçok şey yaptı kadın kendince ona bi laf etmiyorum. Pekçok kere yanlarından dönünce yemeklik vs gıda çok koydular haklarını yiyemem. Ama evlenmeden önce eşim tonla şey yapmış onlar için. Evlendikten sonra da eskisi gibi şeyler talep etmiyorlar ama düzenli olarak küçük küçük borçlar alıp geç ödüyorlar. Eşimin ailesi diye bi şey demek istemiyorum. Aslında dürüst olayım kimseden bi beklentim de yok ama kimse de bizden artık bi şey beklesin istemiyorum. Çünkü bizi kimse düşünmüyor. Ama her yıl mutlaka onlara gidiyoruz tonla masraf yapıp çünkü çok uzaktayız. Ama bazen sorguluyorum bizi kimse düşünmüyor ki ben neden bunu yapıyorum diye. Size sorum şu, sizce ben bu konuya maddi olarak bakıyorum ya, sizce maddiyat yönünden bakmam kötü bi şey mi, iyi yönden düşünüp bana kötü davranmıyorlar daha büyük sorunlar olurdu diye düşünmem mi lazım? Soğudum ve içimde bunlar kaldı unutmuyorum nedense.
Her şey eşinizdeydi ev eşyalarını eşiniz, küçük ev eşyalarını da kayınvalideniz almış. Siz ve aileniz ne yaptınız ne aldınız? Onlar da misafir gibi mi gelip gittiler? Eşinizin evlenmeye ev düzmeye gücü varmış yapmış almış. Ailesine ben hallederim demiştir ve halletmiş de. Borç almışlar geri ödemişler size. Sizi niye düşünsünler anlamadım evlenmiş kendi ailenizi kurmuşsunuz, nasıl bir düşünce bekliyorsunuz? Kadın ara ara erzağınızı yemekliğinizi vermiş, pek çok şey yapmış. Yanlarına giderken yaptığınız masrafı bile yazmışsınız. Gitmesin mi görmesin mi ailesini? Eşiniz de içinden ya her şeyi ben yaptım aldım sofiasofia nın ailesi bizi hiç düşünmüyor diyor mudur?Ev eşyalarını eşim aldı, düğün salonu fotoğrafçı vs hep eşimdeydi. Kendileri misafirleri karşıladılar ve onların giderleri onlarda oldu.
Hanımlar merhaba, birilerine sormak istedim. Çünkü kendimde bi şey fark ettim. Şimdi eşimin ailesi anlayışlı kendi halinde insanlar, diğer insanlar gibi sorun yaşamıyorum. Ama maddi olarak aklıma takılanlar var. Mesela düğünümüzde bana bi altın bilezik takmadılar. Ki ben düğün istememiştim kendileri istediler. Beni başka bi şehire gelip istediler ve nikaha katıldılar. Orda biraz para harcadılar ama onlar yerine bilezikleri eşim aldı. Ev eşyalarını eşim aldı, düğün salonu fotoğrafçı vs hep eşimdeydi. Kendileri misafirleri karşıladılar ve onların giderleri onlarda oldu. O dönem takılmadım ellerinde yoktur dedim düşünmedim zaten kpss sürecindeydim halimde yoktu. Ama sonradan pekçok şey için (acil olmasa bile) kendileri için çeşit çeşit kredi çektiler.
Bize iyilikleri bizim için bi kredi çekmeleri oldu o sayede kendimize küçük bi araba alabildik ama o krediyi onlar sayesinde faizi az bi şekilde çektik ama krediyi zaten biz ödüyoruz hala. Ve o kredinin içinden kendilerine de çektiler ve onu bile pekçok sefer bize ödettiler, borç olarak sonra verdiler. Ben bunların hiçbirine takılmadım ama zamanla birikti. Diğer çocukları için planlarından bahsettiler yanımızda içimden hep madem bunları yapabilecek gücünüz vardı bizim için niye çabalamadınız dedim. Ha iyilikleri de oldu, işte çok güzel küçük ev eşyaları getirdiler özellikle kayınvalidem çok düşünceli ve iyi biri. Pekçok şey yaptı kadın kendince ona bi laf etmiyorum. Pekçok kere yanlarından dönünce yemeklik vs gıda çok koydular haklarını yiyemem. Ama evlenmeden önce eşim tonla şey yapmış onlar için. Evlendikten sonra da eskisi gibi şeyler talep etmiyorlar ama düzenli olarak küçük küçük borçlar alıp geç ödüyorlar. Eşimin ailesi diye bi şey demek istemiyorum. Aslında dürüst olayım kimseden bi beklentim de yok ama kimse de bizden artık bi şey beklesin istemiyorum. Çünkü bizi kimse düşünmüyor. Ama her yıl mutlaka onlara gidiyoruz tonla masraf yapıp çünkü çok uzaktayız. Ama bazen sorguluyorum bizi kimse düşünmüyor ki ben neden bunu yapıyorum diye. Size sorum şu, sizce ben bu konuya maddi olarak bakıyorum ya, sizce maddiyat yönünden bakmam kötü bi şey mi, iyi yönden düşünüp bana kötü davranmıyorlar daha büyük sorunlar olurdu diye düşünmem mi lazım? Soğudum ve içimde bunlar kaldı unutmuyorum nedense.
Açıkçası ben de bunu düşündüm. Ama bence her iki tarafta en azından birkaç takı takarak destek olmalı yeni evlenen çifte. Ben böyle düşünüyorum. Onların aileleri öyle mi yapmış? Düğününü derneğini evini barkını kurmuşta evlendirmiş. En azından çocuklarına bir takı takabilirler. Bir çeyrekte mi takamadılar? Şimdi yedi kat ele düğüne giderken gram vs bişeyler götürülüyor. Her şeyi de çalışıyorsunuz diye yeni evlenen çifte yıkmak doğru değil. Her şeyi yapsınlar demiyorum bakın ama kimse de soğan kabuğundan çıkmadı her iki tarafta destek olmalı.Her şey eşinizdeydi ev eşyalarını eşiniz, küçük ev eşyalarını da kayınvalideniz almış. Siz ve aileniz ne yaptınız ne aldınız? Onlar da misafir gibi mi gelip gittiler? Eşinizin evlenmeye ev düzmeye gücü varmış yapmış almış. Ailesine ben hallederim demiştir ve halletmiş de. Borç almışlar geri ödemişler size. Sizi niye düşünsünler anlamadım evlenmiş kendi ailenizi kurmuşsunuz, nasıl bir düşünce bekliyorsunuz? Kadın ara ara erzağınızı yemekliğinizi vermiş, pek çok şey yapmış. Yanlarına giderken yaptığınız masrafı bile yazmışsınız. Gitmesin mi görmesin mi ailesini? Eşiniz de içinden ya her şeyi ben yaptım aldım sofiasofia nın ailesi bizi hiç düşünmüyor diyor mudur?
Hanımlar merhaba, birilerine sormak istedim. Çünkü kendimde bi şey fark ettim. Şimdi eşimin ailesi anlayışlı kendi halinde insanlar, diğer insanlar gibi sorun yaşamıyorum. Ama maddi olarak aklıma takılanlar var. Mesela düğünümüzde bana bi altın bilezik takmadılar. Ki ben düğün istememiştim kendileri istediler. Beni başka bi şehire gelip istediler ve nikaha katıldılar. Orda biraz para harcadılar ama onlar yerine bilezikleri eşim aldı. Ev eşyalarını eşim aldı, düğün salonu fotoğrafçı vs hep eşimdeydi. Kendileri misafirleri karşıladılar ve onların giderleri onlarda oldu. O dönem takılmadım ellerinde yoktur dedim düşünmedim zaten kpss sürecindeydim halimde yoktu. Ama sonradan pekçok şey için (acil olmasa bile) kendileri için çeşit çeşit kredi çektiler.