- 13 Nisan 2008
- 5.795
- 26.842
- Konu Sahibi Sofiasofia
Evet isteyen yapsın, ne güzel borçsuz evlensinler ama yapmayana da niye yapmadın denmesin. Evlenirken konuşulsun sorulsun senin ailen ne takacak diye, eş adayı ailem takmayacak ben takacağım bileziğini altınını derse kabul edilmesin ayrılsınlar o halde. Kendi ailesi ne yapmış ne takmış hiç yazmamış. Her şeyi eşim yaptı diyor. Ben mesela ezik hissederdim her şeyi karşı taraf yapsaydı. Hem adamla evlenip hem de ailesi şunu bunu yapmadı diye laf söylemenin alemi yok. Bu şartlarda seninle evlenmem çünkü ailen bana altın takmayacakmış desin mesela? Düşük faizli kredi bulmuşlar, ben olsam krediden kazandığım miktara sayardım altını takıyı.Açıkçası ben de bunu düşündüm. Ama bence her iki tarafta en azından birkaç takı takarak destek olmalı yeni evlenen çifte. Ben böyle düşünüyorum. Onların aileleri öyle mi yapmış? Düğününü derneğini evini barkını kurmuşta evlendirmiş. En azından çocuklarına bir takı takabilirler. Bir çeyrekte mi takamadılar? Şimdi yedi kat ele düğüne giderken gram vs bişeyler götürülüyor. Her şeyi de çalışıyorsunuz diye yeni evlenen çifte yıkmak doğru değil. Her şeyi yapsınlar demiyorum bakın ama kimse de soğan kabuğundan çıkmadı her iki tarafta destek olmalı.
Kayınvalide çok iyiymiş, iyi davranıyormuş eksik gedik bırakmıyormuş, geldiklerinde elleri dolu gönderiyormuş Bunların hatırı yok mu? Ben de evlenirken babamın işleri iyi değildi, ben alıp verdim bana takacakları bilezikleri. Kardeşim evlenirken de durumları düzelmişti ona yapabildiler. Ekonomi hayat eskisi gibi değil, en düşük emekli maaşı yeni 10 bin TL oldu. Millet doğalgaz ısınma, elektrik su faturası mı ödesin aidat mı ödesin yoksa mutfak alış verişi mi yapsın bununla? Kendi evleri değilse kira olayına girmiyorum bile. Evet artık evlenmek isteyen ailesine güvenmeyecek maalesef. Eskiden bolluk varmış artık yok.