para biriktiremiyorumm!!!!

kelebekelebek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2010
8
0
kızlarr,
25 yaşındayım ve bugüne dek biriktirdiğim tek şey borclarım oldu.. aileme yardım ediyorum ama 200 tl kadar.. bana 650-700 civarı para kalıyor.. yol-yemek masrafım da yok calıstıgım yer karsılıyor.. sigaram falan da yok.. ama gereksiz para harcıyorum cok anlamsız bir sekilde.. acaba bu bi hastalık mı? bi köşede 100 tl m yok mesela.. biri bana akıl versin.. cok isterdm tutumlu hatta cimri olmayı :18:

bana tutumlu olmayı ögretecek kişiyeee dua etcem valla ya.. toplam borcum 1200 tl aslında cokda değil ama ödeyemiyorum işte.. cekip cekip geri yatırıyorum... :KK43::KK43:

sanırım bekarsın, aslında en güzel birikim yapma dönemin,
bence özel harcamalarını kısıtlamakla başla,
şimdi sen eminim en çok harcamayı kıyafete yapıyorsundur,
al ama abrtmadan al, yazık para ne zor şartlarda kazanılıyor ama harcarken bir çırpıda harcanıyor..
harcarken düşünerek harca, her gördüğünü şeyi alma,
Bi kumbara al kendine her ay maaşını alınca belli bir kısmını bankaya, bozuk paralarınıda kumbarana at..yada her ay altın al, kolay kolay bozduramazsın..
1 liranı bile koy kenara parayı sakın küçümseme...

Son düzenleme:
kızlarr,
25 yaşındayım ve bugüne dek biriktirdiğim tek şey borclarım oldu.. aileme yardım ediyorum ama 200 tl kadar.. bana 650-700 civarı para kalıyor.. yol-yemek masrafım da yok calıstıgım yer karsılıyor.. sigaram falan da yok.. ama gereksiz para harcıyorum cok anlamsız bir sekilde.. acaba bu bi hastalık mı? bi köşede 100 tl m yok mesela.. biri bana akıl versin.. cok isterdm tutumlu hatta cimri olmayı :18:

bana tutumlu olmayı ögretecek kişiyeee dua etcem valla ya.. toplam borcum 1200 tl aslında cokda değil ama ödeyemiyorum işte.. cekip cekip geri yatırıyorum... :KK43::KK43:

Canım bekarken öyle oluyor,sen yine iyiymişsin ailene para verebiliyorsun,ben maaşımın üstüne para alıyordum..Ama şimdi güzel para biriktiriyorum çocuk sahibi olunca,çocuğun için biriktiriyorsun..
Senin yerinde olsam borca girerdim öyle biriktimek daha kolay...
Çeyiz hazırlayabilirsin..Kredi çekip araba alabilirsin..Küçükten başla.

bence de her ay ya da olmadı iki ayda bir çeyrek altın al. tanıdık kuyumcuya git iki taksitte öde mesela iki ayda bir altın alırsın. bireysel emeklilik yaptırmanı tavsiye ederim şimdiden uzun vadeli bi yatırım. ya da çeyiz hazırlığı yapabilirsin, ben de yeni yeni başladım canım:) kolay gelsin!!

sımdı bırıktıremezsen evlenınce hıc bırıktıremezsın...

borca gır bence... bı seyler al ceyızınee...

X