para biriktiremiyorum.

cicikizsinem

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Mart 2007
2.139
417
688
40
Arkadaşlar 5 yıldır evliyim 3.5 yaşında kızım var 1.5 yıl işe ara verdim onun dışında hep çalıştım beş kuruş atamıyorum kenara neden çünkü eşim çok rahat kaliteli yaşamayı seviyor bende tam tersi tasarruflu olmaya çalışıyorum ama olmuyor onun maaşı kredi kartına ve faturalar gidiyor benimkide evi geçindirmeye zaten çok fazla almıyorum evimiz annemin bana oturmak için verdiği küçük bir ev bende küçük olduğu için çıkmak istiyorum ev almak istiyorum kendi evimiz olsun istiyorum ama mümkün olmuyor kartı iptal edelim diyorum her defasında kalsın diyor lazım olur kullanmayalım diyor her defasında ama cepte dürtüyor sanırım bende kullanmak zorunda kalıyorum ne yapsam bilemiyorum her ay bişeyler çıkıyor para biriktiremiyorum :((

:(( evlileiklerde maalesef iki tarafta istemedikten sonra birikim yapılamıyor. eğer şöyle birşey yapma durumun var ise harkulade olur. annenlerin her ay sizi sıkıntıya sokmayacak bir meblada kira istediğini..

olurmu???

Ben her ay maaşımın bir bölümüyle internetten maaşımın yattığı bankadan gram altın alıyorum o hesaba yatıyor öyle birşey yapabilrisin.

benim eşimde sizin gibi cebindeki para sokar onu
bende çok tutumlu değilimdir ama evlendikten sonra değişti faturalara para ayırırken atıyorum 60 tl ise 100 tl bütçe ayırıyorum 30 tl yı atıyorum kenara ay sonu sıkısınca cıkarıp verıyorum faturanın üzerinden kalan dıyorum hem yalan söylememış oluyorum hemde oda sevınıyor o anda sıkısmadıgı için. artık hep maaşını elime sayıyor idare ettıgım için onda kalsa bitcek biliyor cunku
sizde benzer bi uygulama yapabilirsiniz. ben bi kez denedim hiç parayı geri vermeden ayda 100 tl biriktirdim 2 ayda 1 altın yaparak birikim yapabilirsiniz belki

:(( evlileiklerde maalesef iki tarafta istemedikten sonra birikim yapılamıyor. eğer şöyle birşey yapma durumun var ise harkulade olur. annenlerin her ay sizi sıkıntıya sokmayacak bir meblada kira istediğini.. olurmu???
teşekkür ederim cevap yazdığın için ama anlamadım anneme kira verir gibi para mı vereyim diyorsun?

Ben her ay maaşımın bir bölümüyle internetten maaşımın yattığı bankadan gram altın alıyorum o hesaba yatıyor öyle birşey yapabilrisin.

bu fikir güzelmiş araştırmam gerek ama altın düşüp çıkan ve zarar edilmezmi ? yatırımdan pek anlamıyorum

benim eşimde sizin gibi cebindeki para sokar onu
bende çok tutumlu değilimdir ama evlendikten sonra değişti faturalara para ayırırken atıyorum 60 tl ise 100 tl bütçe ayırıyorum 30 tl yı atıyorum kenara ay sonu sıkısınca cıkarıp verıyorum faturanın üzerinden kalan dıyorum hem yalan söylememış oluyorum hemde oda sevınıyor o anda sıkısmadıgı için. artık hep maaşını elime sayıyor idare ettıgım için onda kalsa bitcek biliyor cunku
sizde benzer bi uygulama yapabilirsiniz. ben bi kez denedim hiç parayı geri vermeden ayda 100 tl biriktirdim 2 ayda 1 altın yaparak birikim yapabilirsiniz belki

keşke bende yapabilsem bizim faturalar otomatik hesap bana para verebilse bende atıcam kenara ama malesef her ay bişey çıkıyor kızım kreşe başlıcak birde üstesinden nasıl geliriz bilmiyorum

Sonuç olarak biriktirilmek istenen paranın maaşların yattığı hesaptan ayrı durması ve unutulması gerekiyor yoksa bence başka türlü para biriktirilmez.

Arkadaşımız fatura ödemelerini örnek vermiş güzel fikir bence de...Eğer faturalar otomatik ödemede diyorsanız pazar,market ve ya ekmek için isteyeceğiniz paraları fazla isteyebilirsiniz...İşinizi gördüğünüzden fazlasını atarsınız kenara...Ya da kumbara gibi yapabilirsiniz elinize geçtikçe para atın...Biriktiği zaman altın,euro,dolar vs alabilirsiniz...

anneniz şükür ev vermiş küçük vs..ama kira derdiniz yok şükür..bence hiç çıkmayın ..ta ki ev parası için belli meblağ birikine kadar ..
keredi kartı gerçekten de dürtüyor insanı..elinizden geliyorsa kapattırın gitsin.elindeki paraya göre kısıtlar insna kendisini ama kart oldu mu sanki o an kısıtlı para zorunluluğu olmadığından bedava gibi geliyor insana..az az çektiriyorsunuz karttan ama ay sonu ekstre gelince çok oluyor...en iyisi elinde ne kadar para varsa o kadar harcamak..çocuk küçükken ne yaptınız ne yaptınız sonra okul harcı kayıt parası vs..derken inanın para tutmak isteseniz de tutulmuyor...

bir kaç ay boyunca kart ekstrenden takip et bakalım en çok ve gereksiz nelere para harcıyorsunuz...

onlardan kısmaya başla. mesela biz yemeye içmeye harcıyormuşuz.. bunu fark ettik. şimdi çok dikkatli davranmaya çalışıyoruz.

ayrıca evden çıkmayı filan da düşünme.. kiracı olmak ne kadar zor bilemezsin

siz ne kadar tutumlu da olsanız ,esınızın bu rahatlık merakından bırsey de yapamazsınız .
sen de onun kadar rahat olsan acaba ,yanı harcamalarını bır surelıgıne artırsan
acaba esının aklı basına gelır mı ?
yanı onu sureklı frenlemeye calısan bırı oldugunu bıldıgı ıcın belkı de bu kadar rahat .
bı de sız onu korkutmayı denesenız ?

çok saçma gelebilir ama bir kredi çekip vadeliye yatırsan:)).. başka türlü birikmiyor böyle krediyi mecbur ödüyorsun vadeli hesabıda bozamıyorsun.. tabi faizleri vs işin cilvesi.. hiç birikmemesinden iyidir...

çok saçma gelebilir ama bir kredi çekip vadeliye yatırsan:)).. başka türlü birikmiyor böyle krediyi mecbur ödüyorsun vadeli hesabıda bozamıyorsun.. tabi faizleri vs işin cilvesi.. hiç birikmemesinden iyidir...

yok canım olur mu hiç öyle şey... bankalar para verirken senden 2 katını geri ister.. ama vadeli hesap açtın mı koklata koklata verir...

belki araba filan olabilir.. satarken pek kayıp olmuyor..

siz ne kadar tutumlu da olsanız ,esınızın bu rahatlık merakından bırsey de yapamazsınız .
yanı onu sureklı frenlemeye calısan bırı oldugunu bıldıgı ıcın belkı de bu kadar rahat .

evet ya katılıyorum..bende marka takıntısı hi yoktur afedersin derler ya çingene gibi pazarlık yaptım die....pazarlık yapmaya çalışırım neresi uygunsa ordan almaya çalışıırm.....pazardan bişiler almak ters düşmez bana kumaşı fiyatı rengi uygunsa neden olmasın??ama eşim ille marka giyincek ille mağazadan olcak....işte b yüzden çok atıştık ama demiyorum artık desem de ne fayda dinleyen olmayınca..mesela en basiti 2 ekmek desem 3 alır gelir...eli bol gönlü bol insan ama kısmadan da olmaz ki..ben anladım artık yapabilisem keşke şartlar elverse para atıp saklıcam ..başka yolu yok böyle eşler için...
kızıyorum ben de giyincem güzelc alcam falan diyorum ama sonra onu düşün bunu düşün vazgeçiyorum evde oturuyorum yeter o paraya şunu alırım şu ihtiyacı karşılarım diyorum...

Hayat cok pahali ama. Eger azcik kaliteli gonlume gore yasayayim derseniz, para birikmiyor. Hadi fedakarliklar yapiyim diyorsanizda azcik birikiyor. Allah hepimizin yardimcisi olsun

Sinem, evliliklerde bir taraf fedakarsa maddi konularda (bu bir taraf genellikle hanımlar oluyor ) karşı taraf o kişinin tasarruf ettiği parayıda kendi lükslerinin arasına katıyor.

Bu kaçınılmaz sondur..

Bu huydan vazgeçmek zordur ama ne olursa olsun kişi kendini ve ihtiyaçlarını unutmamalıdır, unutursa unutulur.

Eşinizle bu konuda ciddi anlamda konuşun her ay altın almak için anlaşın..Çeyrek alamıyorsanız çeyreğin yarısı.

İkinizde kendinizden kısıp yapın bunu..Zamanla eşinizde alışacaktır.

bir kaç ay boyunca kart ekstrenden takip et bakalım en çok ve gereksiz nelere para harcıyorsunuz...

onlardan kısmaya başla. mesela biz yemeye içmeye harcıyormuşuz.. bunu fark ettik. şimdi çok dikkatli davranmaya çalışıyoruz.

ayrıca evden çıkmayı filan da düşünme.. kiracı olmak ne kadar zor bilemezsin

çok fazla bir taksitimiz yok şükür ama kıyafete ve yemeye çok vermişiz bende bundan sonra dikkat edicem kart bende kalıcak böylelikle önlerim isterse verirmiyim bilmiyorum

Sinem, evliliklerde bir taraf fedakarsa maddi konularda (bu bir taraf genellikle hanımlar oluyor ) karşı taraf o kişinin tasarruf ettiği parayıda kendi lükslerinin arasına katıyor.

Bu kaçınılmaz sondur..

Bu huydan vazgeçmek zordur ama ne olursa olsun kişi kendini ve ihtiyaçlarını unutmamalıdır, unutursa unutulur.

Eşinizle bu konuda ciddi anlamda konuşun her ay altın almak için anlaşın..Çeyrek alamıyorsanız çeyreğin yarısı.

İkinizde kendinizden kısıp yapın bunu..Zamanla eşinizde alışacaktır.

kesinlikle 1 çeyrek atmam lazım altın bozulmuyor sonuçta böyle böyle yarım cumhuriyet yapabilirim

Hayat cok pahali ama. Eger azcik kaliteli gonlume gore yasayayim derseniz, para birikmiyor. Hadi fedakarliklar yapiyim diyorsanizda azcik birikiyor. Allah hepimizin yardimcisi olsun

gerçekten para biriktirmek çok zor.

evet ya katılıyorum..bende marka takıntısı hi yoktur afedersin derler ya çingene gibi pazarlık yaptım die....pazarlık yapmaya çalışırım neresi uygunsa ordan almaya çalışıırm.....pazardan bişiler almak ters düşmez bana kumaşı fiyatı rengi uygunsa neden olmasın??ama eşim ille marka giyincek ille mağazadan olcak....işte b yüzden çok atıştık ama demiyorum artık desem de ne fayda dinleyen olmayınca..mesela en basiti 2 ekmek desem 3 alır gelir...eli bol gönlü bol insan ama kısmadan da olmaz ki..ben anladım artık yapabilisem keşke şartlar elverse para atıp saklıcam ..başka yolu yok böyle eşler için...
kızıyorum ben de giyincem güzelc alcam falan diyorum ama sonra onu düşün bunu düşün vazgeçiyorum evde oturuyorum yeter o paraya şunu alırım şu ihtiyacı karşılarım diyorum...

bende aynı senin gibiyim nerde ne ucuz hangi market indirimde takip ederim alışverişimi öyle yaparım

onu da düşünmüşltüm fakat araştırınca geri ödemesi epey yükseliyor ihtiyaç yoksa böyle bir şeye gerek yok bence.

eşim bana hiç karışmaz ne alışveriş yapmışım ne almışım hiç sormaz ektreye alır bakar hiç bişey demez ne gerekiyorsa onu alıcaksın tabiki der :((

ne tesadüf bizde eşimle beraber çalışıyoz ama bizde biriktiremiyoz ne zamandan beri ev alacaz borcun altına bi girsek alacaz da giremiyoz.
nasıl olsa bi gün başlarız diyoz oğlumuz 3 yaşında oldu biz hala ev alacaz:)
sağlık olsun ne yapalım
kayınpederin borçlarını anca biriktir:)

Back
X