Papatyammmm ameliyat sureci

yaa ben ben... ben de varımmm ama bana daha çok var yaza inşşallah kısmetse

Merhaba kızlar,

Uzun zamandır foruma ugrayamıyordum ama uıne geldım,burdayım.

Amelıyatıma 2 gun kaldı kızlar,salı sabahı amelıyata gırıyorum,hastaneye gıderken yanıma ne almam gerekır bılemedım en ıyısı ben kk ya sorayım dedım:)

Merhaba arkadaşlar,

Geçtiğimiz salı günü etiler esteworld de hakan gence ye ameliyatımı oldum ve ben de artık memeli bayanlar kervanına katıldım

Kas altına sağ göğsüme 300 cc,sol göğsüme 325 cc yuvarlak mentor marka protezler yerleştirildi.Ameliyat gününden bu yana her gün gittikçe daha çok iyileşiyorum,ameliyat gününde yanımda erkek arkadaşım ve çok sevdiğim bir kız arkadaşım vardı,ameliyata girmeden önce doktorum vücudumda çizimlerini yaparken o kadar tuhaf duygular içine girdim ki,fotolarımı çekerken bunları artık hatırlamak ve görmek istemiyorum dedim:) sonra sedyeye alındım ve içeri götürüldüm,orda bana dediler ki birazdan damar yolundan hafif bi uyuşturucu vericez sonra hiçbir şey hatırlamayacaksın,uyuşturucuyu verdiler ve ben dönüp dedim ki yalnız çok etkisi olmadı galiba çünkü ben şu an uyanığım:) tabi bunu ağzım yüzüm kaymış gülerek söylüyorum,bak etkisi oldu bile dediler,ben de hayır ben hep gülerim zaten dedim:) son hatırladığım cümlem buydu:)

Sonra ameliyattan uyandım ve göğsümde yoğun bir ağrı hissettim,ağlamaya başladım ama sevinçten ağlıyorum inanın,benim memem mi var şimdi dedim ağladım durdum,odama götürdüler hala ağlıyorum ama,arkadaşlarım da çok tedirgin okup korktular ama onlara da sevinçten ağlıyorum korkmayın demişim,yani narkoz her bünyede farklı bir etki bırakıyor demek ki,ben ağlayarak uyandım enteresan oldu

Ameliyat olduğum gün hastanede yattım,aaa bir de söylemeyi unuttum,aslında reglime daha 1 hafta vardı ama bu önemli günümde tabi ki beni yalnız bırakmak istemedi ve ameliyat sabahı regl oldum ameliyatın ilk günü arada bir kalkıp yürümem gerekiyordu ama kalkıp bir tur atıp hemen yatağıma dönüyordum,başım dönüyordu ayakta duramıyordum,hatta ben yarın taburcu olup nasıl evime gideceğim diye düşündüm ama ertesi gün daha iyiydim en azından kalkıp yürüyebiliyordum,bir de doktorum ve hemşireler o kadar ilgiliydi ki bu ilgiden de çok memnun oldum,saat başı hemşireler uğrayıp kontrol ediyorlardı,ameliyattan sonraki gün drenlerim de çıkarıldı ve doktorum ağrı kesicilerimi yazıp beni taburcu etti,dren çıkarılmasından da çok korkuyordum ama inanın o kadar can acıtıcı bir şey değilmiş.

Şu an evdeki 8.günün ve ilk günüme göre çok çok iyiyim,kendi başıma tuvalete gidebiliyorum,yemek yiyebiliyorum,bunları ilk 4 gün yapamamıştım o yüzden şu an bunları yapabilmek bile o kadar mutlu ediyor ki beni,kollarımı çok zorlamamaya çalışıyorum şu an,bir de üst bölgeye kıyafet giyerken çok zorlanıyorum,onu kendim yapabilsem çok iyi olacak,acı durumuna gelirsek gerçekten de beklediğimden daha az acılı bir süreç yaşıyorum tek sıkıntım göğsüme taş bağlanmış ya da beton dökülmüş gibi hissetmem ve sürekli sırtüstü yattığım için omuzlarımda oluşan ağrılar.

Şu an sürecin çok başındayım,bebişlerim çok yukarıdalar,aşağı inip ödemlerimi atmam sanırım bir müddet daha sürecek ama ben asıl o zaman nasıl olacak çok merak ediyorum,bu sırt,omuz ağrısı ve göğsüme beton dökülmüş gibi durmam ne zaman bitecek kızlar?

Ameliyat olmak isteyen arkadaşlara da şunu söyleyebilirim,ağrı eşiği kişiden kişiye değişir ve ben çok hassas biriyimdir ama benim beklediğimden daha az ağrılı bir süreçmiş bu,inşallah herkes sorunsuz bir şekilde hayallerine kavuşur,doğru doktoru bulur ve ameliyatını olur.doğru doktoru bulmak da çok önemli sonuçta forumda adı geçen çoğu doktor alanında iyi ama asıl nokta doktorla aranızda güven bağı kurulabilmesi,ben hakan gence ye ameliyat oldum ve şu ana kadar allaha şükür hiçbir sıkıntım olmadı,inşallah bundan sonra da olmaz.

Ve bana bu cesareti veren kk deki herkese de çok teşekkür ediyorum,kk olmasaydı ameliyatın hala ulaşılamaz olduğunu düşünerek hala memelerimin küçüklüğünden yakınıyor olacaktım,burdaki ortam çok farklı hepimiz birbirimizin derdinden anlıyoruz,iyi ki varsınız:)

Son düzenleme:
çok içten yazmışsın, duygulanmamak elde değil. sen ne güzel sevinçten ağlamışsın. ben memelerimi görmek bile istememiştim her iki ameliyatımda da. bana böyle hissettiren neydi bilmiyorum.
en zor günleri atlatmışsın. kas ağrıların bu saatten sonra belirgin olarak azalır. kollarını öne doğru kaldırabilirsin zorlamadan, bacaklarına paralel (yana doğru çok açma) doktorun söylemeden yan yatmaya başlama. izin verdiğinde de, eğer hala yan yatarken ağrın olursa bir süre daha sırtüstü yatmaya devam edersin. ödem attırıcı bitki çayları iç. tarçın ve karanfille kaynattığın suyu maydonozun üzerine dök. 5- 7 dk beklet ve yudumlayarak iç. (karanfil ve tarçın,maydonozun haşlama kokusunu çekilir hale getiriyor.) maydonozu çiğ olarak da tüket. zaten çok sağlıklı bir bitki. yürüyüş her ameliyattan sonra önerilen aktivite. bunu da ihmal etme.

Son düzenleme:
Çok güzel anlatmışsın yaşadıklarını.Beni ameliyat oldugum o güne götürdün biliyormusun Bende ameliyat öncesi yapılan o sakinleştirici ignenin hiçbir işe yaramadıgını hemşireye gülerek söylmiştim ama agzım gözüm yamuluyordu..Asansöre bindigimizi hatırlıyorum birde hatırladıgım ameliyathanede oldugumu o ara yok bende :)) Ameliyathanede hemşire denemelik protezleri masaya çıkarıp hazırlıyordu hangisi 400cc diyordum,hemşire göstermişti hah işte tamam onu koyun bana demişim :))
Bir ara doktorumu görmek istiyorum diye aglamışım,doktorumu seslemişler ben zırıl zırıl aglıyorum falan işte nasıl olacak falan..Hemşirenin biri verin narkozu yahu demişti gülerek,yoksa bu kızı susturamayacagız Ameliyattan çıktıgımda bende aglamışım,ilk sordugum soru kaç cc takıldı olmuş

Ameliyattan sonraki ilk haftayı atlattıktan sonra süreç daha iyi ilerliyor.İlk bir ay hareketlerine yatıp kalkmana dikkat etmen gerek.Sırt,bel agrılarının olması normal.Ama maşallah kas altı olmana ragmen çok rahat atlatmışsın

Kimi insanın kasları kalındır.Bunun spor yapmayla ilgisi yoktur.Kas kalın olunca süreç daha farklı ilerliyor tabi.Kas ince olursa daha kolay oluyor.Bundan dolayı agrı durumu kişiden kişiye göre degişiklik gösterebiliyor..
Çok çok geçmiş olsun,böyle güzel bir ameliyat sonrası yorumlarını okuyunca çok mutlu oluyorum bende Çok güzel,komplikasyonsuz bir süreç dilerim sanada

Tesekkur ederim yaprakcim iyi dileklerin ve onerilerin icin,insallah bu surec de gececek ve ilerde gulumseyerek hatirliycam:)

:)) arzum ameliyat oncesi ve sonrasi surecini gercekten de gulumseyerek okudum,tek aglayan da ben degilmisim demek ki,cok farkli duygular icinde oluyor insan,tek istedigim ameliyat oldugumu bile unutacak kadar rahat hale gelmek,insallah o gunler de bir an once gelir:)

Gelecek tabiki,ameliyat oldugunu,gögsüne protez oldugunu,önceki o küçük gögüslerinin oldugunu...herşeyi unutacaksın canım..Ben eski fotograflarıma bakıyorumda ara sıra,gögüslerimin o halini gördükçe şaşırıyorum..Nasıl yani,nasılmış yahu diyorum düşünebiliyormusun,gözümün önüne gelmiyor o halleri
Zamana bırakacaksın artık,sabırlı olman gerekiyor..Zoru başardın,bundan sonraki süreç daha kolay

Ben ameliyattan sonra ellerimi gögüslerime götürmüştüm.O çıkıntıyı,gögüslerimin o dolgunlugunu yattıgım halde,üzerimde sütyen olmadıgı halde öyle dolu dolu durması falan..inanamamıştım..Sevinçten aglamıştım vallahi çok güzel duygular bunlar,umarım bunu hayal eden tüm bayanlar bu duyguları yaşarlar

Canım meraba:) öncelikle çok geçmiş olsun..sürecini baştan sona okudum..ben de aynı süreçten geçiyorum daha başındayım da diyebilirim:) dr araştırıyorum hasan fındıkla görüştüm yarın da Barış çelikle görüşmem var umarım içime sinen bir görüşme olur ve ben de senin gibi muradıma ererim:)))nasıl bir duygu anlatırmısınz biraz:))

Merhaba canım,

Sen de görüşmelere başlamışsın ne güzel,görüşmelere başladıktan sonra sÜreç çok hızlı ilerliyor,birden kendini ameliyat günü almış beklerken buluyorsun:)

Şu an çok yeniyim ben de canım,bugün 9.günüm,göğsümde bir çıkıntı,bir kıvrım var,daha önce hiç göğüs dokum yoktu,kendimi daha fazla kadınsı hissediyorum ama şu anki halleri çok şiş ve ödemli,o yüzden tam olarak gerçk memem bu diyemiyorum,sanırım sporcu sütyeninden kurtulup ne zaman dantelli sütyenlere geçiş yaparım o zaman kendimi tam olarak kadınsı hissederim.

Bir kadın için meme çok önemli,inşallah sen de doğru doktoru bulup bir an önce memelenirsin:)

Canım yazdıklarını okuyup keyfinin yerınde olmasına çok sevındım
Amelıyat sonrası durumuz aynı ilerliyo :) benım de öyle "nerden oldum bu amelıyatı"dıyecek bır durumum hiç olmadı. Ağrı kesıcıyı bıle eve çıktıktan 1. Gün sonra bırakmıştım.
Sırada günden güne nasıl guzelleştiklerini izlemek var
Benımkılerle şu an yumuşacıklar :) Hakan hoca şahane buldu yumuşaklıklarını..sendekı o beton dökülmüş hissi yerıne normal meme yukuşaklığına bırakıcak
Gelmiş geçmiş olsun tatlım

Cok sagol arskacim,senin onerinle hakan hocayla gorusmustum,su ana kadar bir sorun cikmadi,insallah daha da cikmaz,cumartesi de kontrolum var masaja basliycaz galiba ins hemen yumusarlar:)

Cok sagol arskacim,senin onerinle hakan hocayla gorusmustum,su ana kadar bir sorun cikmadi,insallah daha da cikmaz,cumartesi de kontrolum var masaja basliycaz galiba ins hemen yumusarlar:)

Doktorumuz gelecek vadediyor :))
Göz açıp kapayıncaya kadar geçıcek yumuşacık olacakları gunler

Kizlar size bir sey soracagim,ameliyat olali neredeyse 2 hafta oldu ama yuruyusum cok bozuldu,kanburum cikti resmen,bugun ise basladim ve beni her goren yuruyusumdeki degisikligin farkinda,bu ne zaman duzelecek,bir de bebislerim cok yukarida hala,ornegin dus alirken koltukaltima ulasamiyor bile,bebislerimin yanlari geliyor elime,sizde de boyle miydi

çoğumuz ilk zamanlar kambur durduk ve yürüdük. sırtımız "bu yük de nerden çıktı?" diyor, normal. başta otururken dikkat et dik durmaya, zamanla alışkanlık edinirsin ve eski haline dönersin endişe etme. kimseye de açıklama yapmak zorundaymışsın gibi cevap verme ki üstüne gelmesinler. sırtım ağrıyor diyebilirsin.
2 hafta protezlerin yerleşmesi için erken bir zaman. yaklaşık 3 ayda belirgin oturur yerine. 6. ayda son haline yakın olur. arkadaşlar 2. senede bile değişimin yavaş da olsa olduğunu yazıyor, bunu da bil. protezi bu kadar zamanda hissetmen de normal. endişe etme canım.

Yaprak,

İçimi ferahlattın teşekkür ediyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…