• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pap smear testi?

Leman96

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2022
43
22
3
Yıllar önce yaşadığım yüzeysel ilişkide hpv virusu kapmıştım. Siğille belirti vermişti ama bakire olduğum için ileri tetkik yapmadi doktor ve bu durum öyle kaldı. Ama şimdi durumum baya kötü karın ağrım var 1 aydır devam eden ve doktor usmde birşey bulamadı. Ama ileri tetkikler gerek. Son zamanlar takintılı bir şekilde serviks kanserinden şüphe etmeye başladım, ama test olmaya cesaret bulamıyorum. Yaşadığım yer Türkiye değil ve çok tutucu bir bölge. Bakire birine o testi yapmaya doktoru ikna etmek bile zor. Ailenin ogrenme durumlarından bahsetmiyorum bile. Çok pismanim yaşanan herşey için ama çok geç. Bu arada yaşım 25.

Sağlık her şeyden önce gelir neticede. Bir de neresi ki orası doktor testi yapmayı reddediyor?

Öncelikle geçmiş olsun. Gelme imkanınız varsa Türkiye'ye gelebilirsiniz belki. Basit bir şekilde halledilir. Bir de konudan ayrık olarak azerbaycana gelip bir süre yaşama planım vardı, dediğiniz kadar tutucu mu cidden?

Back