Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Bende deprem fobisi var elazigdaki depremden sonra cok korkmaya basladim kendimi cok sıkıyorum deprem olacak gibi geliyor en ufak seste irkiliyorum simdide gogsume vuruyor sitres ve deprem sirasi marasta diyorlar maras afsinde yasiyorum ödum kopuyor
Bende marasta yasiyorum canim benim oyle korkularım yok da benim daha cok hastalkk korkum var kanser gibi

Insallah saglamdir soylentiler o sekilde ama apartmanin merdivenleri curuk gibi bide 3 katli binalar yuksek yuksek degil
Ben 7.katta oturuyorum canim binam 25 yıllık
Maras belediyesi bir kontrol yapsa binalara cok daha iyi olur
Elazig depremini ben cok hissettim 7.kat olunca cok sallandı
Van depremin de de vandaydim ben

Ben 7.katta oturuyorum canim binam 25 yıllık
Maras belediyesi bir kontrol yapsa binalara cok daha iyi olur
Elazig depremini ben cok hissettim 7.kat olunca cok sallandı
Van depremin de de vandaydim ben
Aynen bizde cok hissettik afsindeyim teas lojmaninda esim termikde vardiyali calisiyor o gun 4 12 ydi Allahtan komsularim vardi ben cok iyiydim o an hatta yarininda da misafirim vardi pasta borek bie yaptim esim gelince deprem oldu sen burda borekmi yaoiyorsun demisti o gunden sonra basladi bende.

Ya iste insani ne korkutuyorsa ona takıntı yapıyor
Offf çok kötü
Psikolog tan randevu aldim gidecegim ins iyi gelir
Sen de maraştaydın dimi canım şimdi aklıma geldi binanız güvenli dimi

Psikolog için de iyi yapmışsın inşallah iyi gelir bana biraz iyi geldi ama işte anksiyete hep konuşuyor beynimde az önce idrara sıkışıktım aklımdan ya birden aklımı yitirip tutamazsam diye çok korku geldi neden sürekli kuruyor beynim hiç anlamıyorum

Kocama bsey yaparmsm gbi geliyodu.kocamin gözünun icine bakıyodum yanaklarinı seviyodum adam bile sasırıyodu noluyo diye icimde de hep bi üzüntü yaparsam istemeden olur diye sonrada bu forumda bikac kiside daha okumustum.üzerine gittim bcakla esime saka bile yaptm keserim bak seni diye öyle kendiliginden gecti neyin üzerinde cok durursak ondan tedirgin oluyoruz, mesela ben hastalk duyaym bana bi isaret galiba bu diyorum hemen kendimde arıyorum hatta aramassam bu seferde bende o hastalk kesin var hep doktora gttim bsey ckmadi smdi gtmicem ckıcak diyorum boyle totem gbi kısır bir döngü icindeyim

Kizlar ben ne yapacam ya bugun bi video izledim 7 nin ustunde bekleniyor yaziyor Allahim 7 nin ustunde deprem olursa tas tas ustune kaaz hic biseye odaklanamaz oldum

Depremi önceden tahmin etmek mümkun degildir. Önlemlerimi alicaz hazr olucaz binalarimizdan emin olucaz tabi gerisi tamamen allaha kalms ben müstakil konutta oturduğum icin öyle bi korkum yok herhalde bide yanlarda genis boşluk arazi var bende marmaradaym ama sadece bu korkum yok

Depremi önceden tahmin etmek mümkun degildir. Önlemlerimi alicaz hazr olucaz binalarimizdan emin olucaz tabi gerisi tamamen allaha kalms ben müstakil konutta oturduğum icin öyle bi korkum yok herhalde bide yanlarda genis boşluk arazi var bende marmaradaym ama sadece bu korkum yok
Ne guzel bizim binada 3 katli almanlar yapmis saglam diyorlar ozamandan hazir beton kullanmislar 40 yillik bina ama alti sulak hatta kuyu var sularimz bedava gibi bisey bizim.sey dusunuyorum adamlar 3 kattan fazla tasimaz diyemi 3 katli yapmislar acaba deyip rahatlmaya calisiyorum.burda 7.5 siddetinde bekleniyor 1500 yildir deprem olmamis

Ne guzel bizim binada 3 katli almanlar yapmis saglam diyorlar ozamandan hazir beton kullanmislar 40 yillik bina ama alti sulak hatta kuyu var sularimz bedava gibi bisey bizim.sey dusunuyorum adamlar 3 kattan fazla tasimaz diyemi 3 katli yapmislar acaba deyip rahatlmaya calisiyorum.burda 7.5 siddetinde bekleniyor 1500 yildir deprem olmamis

Yaşam üçgenini ögrenin varsa çocuklarınıza da ögretin 3 katlı bir binada olmakta bi avantaj bnce bisey olmaz o sarsntıda allah yazmadkca . Japonyada 9 oluyo kimsenin burnu kanamıyo

Yaşam üçgenini ögrenin varsa çocuklarınıza da ögretin 3 katlı bir binada olmakta bi avantaj bnce bisey olmaz o sarsntıda allah yazmadkca . Japonyada 9 oluyo kimsenin burnu kanamıyo
Yasam ucgenini esimle tatbikat yapar gibi yaptik hatta yattimda sonra kafama cati duserse dedim dolap seni koruyacak dedi bana oturup aglamaya basladim o ani canlandirdim gozumde

Dolap degilde daha sabit bseylerin yanları olmalı yatakta iseniz yavasca yatagın yanına yuvarlanmak gbi ve basınızı koruyup cenin pozisyonu almak üzerine devrilmeyeceginden emin olduğunuz seyler koltukta oturuyorsunuz cok yogun sarsntı hissettiniz kacmaya kalkmayn koltugun önüne yine aynı sekilde sakin bi sekilde inip pozisyonunuzu alın bunu cocuklarınizada oyun seklinde ögretebilirsiniz. Allah korusun tabiki ama bilincli davranmak kaygıları azaltr

Dolap degilde daha sabit bseylerin yanları olmalı yatakta iseniz yavasca yatagın yanına yuvarlanmak gbi ve basınızı koruyup cenin pozisyonu almak üzerine devrilmeyeceginden emin olduğunuz seyler koltukta oturuyorsunuz cok yogun sarsntı hissettiniz kacmaya kalkmayn koltugun önüne yine aynı sekilde sakin bi sekilde inip pozisyonunuzu alın bunu cocuklarınizada oyun seklinde ögretebilirsiniz. Allah korusun tabiki ama bilincli davranmak kaygıları azaltr
Bu gecnki deprem de ayakta dondum kaldim bitecek diye bekledim cok da iyiydim komsularim vardi sakalar yaptim guldum sabahina misafir bile aldim tv izlemeye basladim bu hale geldim bu arada zaten o dolap gomme dolap sanirim cikmaz ay bise olmaz insallah evin yikildigini dusunmek bile cok korkutucu geliyor insana gecenki hissetigimiz 5 noktalardaymis

Evde davrilecek seyleri sabitlemek kapıya gden yolda varsa telas halinde iken ayagıniza takilmamasi icin kaldrmak vs vs vs daha pek cok sey sralanabilir

X