Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Okullar açılacak oğlumu okula ben hazırlayıp bırakıyorum onun bile aşırı korkusu varken işe girmek konusu beni öldürüyor insanların yapabildikleri en basit şeyleri bile yapmaya korkuyorum nasıl bu hale geldim normalken anlamıyorum o kadar kötü durumdayım ki maddi durumum yok terapi alayım ailemin yanına gideyim boşanayım diyorum annem baksın oğluma benim de sorumluluğum olmaz kendimi okadar kötü hissediyorum ki ayrılmayı bile göze alıyorum
Ben sırf bu sebeple 46 kiloya kadar düştüm. Bide insanların nasıl kötü olmuşsun kilo al cümleleri ile karşılaştım. Ve yalnız değilsin ♥️

Bende iki ay içerisinde çok kilo verdim günde sadece yarım muz ile duruyordum o da sırf ilaç tok karnına olsun diye çok zor zamanlar yaşadım hala yaşıyorum eskisi kadar olmasa da yine buna da çok şükür Allah büyük biraz daha sabredeceğim ama olabildiğince çevremden uzak duruyorum beni asla anlayamazlar kaldıramıyorum çünkü.Bana çok zayıflamışsın ye zorla da olsa ye ölüp gidersin kendi ne hale getirmişsin diyenler oldu ve ben o akşam çok kötü oldum

Bende iki ay içerisinde çok kilo verdim günde sadece yarım muz ile duruyordum o da sırf ilaç tok karnına olsun diye çok zor zamanlar yaşadım hala yaşıyorum eskisi kadar olmasa da yine buna da çok şükür Allah büyük biraz daha sabredeceğim ama olabildiğince çevremden uzak duruyorum beni asla anlayamazlar kaldıramıyorum çünkü.Bana çok zayıflamışsın ye zorla da olsa ye ölüp gidersin kendi ne hale getirmişsin diyenler oldu ve ben o akşam çok kötü oldum
umursama hic ama doktora tekrar danış mutlaka

Doktorla görüştüm ben iştah için yazarım dedi ama sen kaygılardan kurtulmaz isen bu süreç devam eder terapi görmen lazım iki hafta da bir gelmen gerekiyor dedi ama maalesef çok pahalı her seansı 270
malesef oyle ama bide su var kullandgn ilac zaten kaygni azaltmasi lazımdı burda bi problem var bence aceba baska bi doktoradami danissan fikir alsan bazı doktorlar malesef bi ilacda ısrar ediyolar ekstra ilac vermeyede korkuyolar ben cok doktor degistirdim her doktor herkisiye iyi gelmiyo malesef

Bana ilaçların iki ayda etkisini görürsün dedi ben ilacın birini iki ay iştah açıcı etkisi olan ilacı da bir ay kullandım dr a danışmadan iştah açıcıyı bıraktım sonra kendimi kötü hissedince ve tekrar iştahımı kaybedince tekrar başladım o ilaca tekrar dr arayışına girdim umarım iyi bir dr a gelirim de bununla yaşamak çok zor gerçekten

Bana ilaçların iki ayda etkisini görürsün dedi ben ilacın birini iki ay iştah açıcı etkisi olan ilacı da bir ay kullandım dr a danışmadan iştah açıcıyı bıraktım sonra kendimi kötü hissedince ve tekrar iştahımı kaybedince tekrar başladım o ilaca tekrar dr arayışına girdim umarım iyi bir dr a gelirim de bununla yaşamak çok zor gerçekten
nerde oturyosun hangi sehir ilaclarni asla iyi hissediyorum diye brakma

Merhaba herkese. Başlığı görünce yazmak istedim. Ben 13 yaşımda psikoloğumun yönlendirmesiyle psikiyatriste gitmiştim. Anksiyete ve depresyon tanısı almıştım. 6 ay Citoles isimli ilacı kullanmıştım.

Daha sonra 15 yaşımda psikoloğa gitmiştim farklı bir sebepten, yaşadığım bir olaydan ötürü. Ama bu sefer psikiyatriste yönlendirmeye gerek görmedi zaten farklı bir nedenden yaşadığım kötü bir olaydan dolayı gitmiştim travma nedeniyle. Yine bazı bana sıkıntı veren belirtiler vardı, panik atak olduğunu o an derin nefes almamı, nefes egzersizleri yapmamı önermişti.

17 yaşımdayım şu an, özellikle bu covid dönemi çok sıkıntılı geçti benim açımdan. Dışarı çıkıp eve gelsem, biriyle görüşsem sarılmasam bile kesin covid kaptım diye korkup kendimi yiyordum. Aniden gelirdi bu his, ilk önce huzursuz hissederdim sonra ellerim titrerdi ellerim ayaklarım buz gibi olurdu, çarpıntı, terleme olurdu. Nefesimi de kontrol edemezdim hızlı hızlı nefes alırdım ama farkında olup da durduramazdım bir türlü. O an ölebileceğimi ya da sonraki günler ölebileceğimi, kötü bir hastalık geçireceğimi ya da fiziksel bir rahatsızlığın belirtileri olduğunu düşünürdüm. Bir de yalnız kalamazdım o an. İlla ki yanımda biri olacak yoksa bayılsam ya da o an fenalaşsam kimse yanımda olmaz haberleri olmaz diye korkardım. Öğürme, bulantı vb. şeyler yaşardım o an. Bir ara ailemle kalbimde bir rahatsızlık var mı yok mu diye de doktora gitmiştik ama stres nedeniyle ağrı yaşadığımı söylemişti, kalp rahatsızlığım yokmuş.

Şimdi neyse ki kontrol edebiliyorum. Ara ara geliyor ancak eskisi gibi uzun sürmüyor. O çarpıntı, huzursuzluk gelir gelmez 'ben şu an anksiyete veya panik atak geçiriyorum' diye kendime hatırlatıyorum. Fiziksel bir hastalığın belirtisi olmadığını, bu durumun saatler de sürse dakikalar da sürse sonunda sonlanacağını kendime sesli bir şekilde söylüyorum. Ve bir torba/poşet içine nefes alıp vermek de nefesi kontrol etmeye yarıyor. Psikoloğum da nefes egzersizlerini önermişti. Daha derin ve yavaş nefes almaya çalışıyordum. Aynı zamanda o an bedene odaklanmamak gerekiyor, bunun için kitap okunabilir, ya da etraftaki eşyalar sayılabilir vs. Ve o anı yaşadığım an genelde ya uzanıyorum ya da yanımda su bulundurup sık sık su içiyorum kendimi rahatlatmak için. Bunlar sakinleşmemi sağlıyordu.

Umarım faydası olur. Tabi ilaç ve psikoterapi tedavisi çok daha faydalı. Ama o an geldiğinde ne yapılabileceğiyle ilgili yazmak istedim belki ufak da olsa faydası olur diye bunu yaşayan kişiler için.

avrupa yakası sarıyer bolgesine yakınsan eger yenikoy tıp merkezindeki psikiyatristi öneririm cok nokta atıslari yapan bi bayan

Avrupa yakasındayım Sarıyer uzak ama araba var gitme ihtimalim olur çok sevinirim dr ismi verebilirseniz
sezer sönmez basta biraz soguk gelebilir ama gercekten cok ilgili ve dikkatli bi doktor tek tek tane tane konusur net sorular sorar kapıdan girisinizden itibaren butun vcut dilinize dikkat eder

İlaçsız devam etme serüvenim bu sefer de 1 sene sürdü yine ilaca döneceğim.panik atağım şekil değiştirerek yaşamaya devam ediyor.ölmeyeceğimi anladım bu seferde kafayı yiyeceğim diye panik atak geçiriyorum😂 psikiyatriden randevu aldım ama 10 gün sonrasına verdi bu süre de napayım bilemedim kendim küçük dozda başlasammı her zaman kullandığım o ilaca sizce

İlaçsız devam etme serüvenim bu sefer de 1 sene sürdü yine ilaca döneceğim.panik atağım şekil değiştirerek yaşamaya devam ediyor.ölmeyeceğimi anladım bu seferde kafayı yiyeceğim diye panik atak geçiriyorum😂 psikiyatriden randevu aldım ama 10 gün sonrasına verdi bu süre de napayım bilemedim kendim küçük dozda başlasammı her zaman kullandığım o ilaca sizce
malesef aynen oyle oluyo gecti diyosun bitti diyosun ilacszda oluyomus diyosun bi sure sora boyut degistrip tekrar geliyo 10 dayanabilirsen dayan bence belkide farkli bi ilaca baslar cok dayanamadignz zamanlar da pasiflora falan icin belki bi nebze faydası olur ama eski kullandgniz ilac size gercekten iyi geliyosa zaten direk baslayın

Kızlar beylikdüzü, avcilar buyukcekmece civarlarinda tavsiye psikiyatri varmi? Ben terapi aliyorum ama terapistim minik bir ilac desteği almami istiyor mutlaka ama doktor bulamiyorum devlet hastanelerinde yer yok resmen. Ozeller bile 15 20 gun sonraya randevu veriyor varmi tavsiye?

malesef aynen oyle oluyo gecti diyosun bitti diyosun ilacszda oluyomus diyosun bi sure sora boyut degistrip tekrar geliyo 10 dayanabilirsen dayan bence belkide farkli bi ilaca baslar cok dayanamadignz zamanlar da pasiflora falan icin belki bi nebze faydası olur ama eski kullandgniz ilac size gercekten iyi geliyosa zaten direk baslayın
Bencede pasiflora gibi bişey içmek 10 günlük idare edebilir beni.Çok ilginç bişey gün içinde bir geliyor ne kadar sürerse yarım saat mi bir saatmi beni karanlığa sürüklüyor düşüncelerimden korkuyorum kafayımı yiyorum acaba diye daha da korkuyorum sonra bi anda geçiyo gidiyo bir daha gelmicekmiş gibi ama hiç ummadığım bi anda tekrar karanlığa gömülüyorum

Kizlar bi antidepresana başlamıştım sonra kulak ve cene ağrısıyla uyanmaya basladim dis doktorum dislerini asiri sıkıyorsun dedi bende ilaci kestim agrilar geçti. Sonra baska ilaca geçtik selectra adi dun ilk kez içtim ama gece yine dislerimi sıktım. Bunu yasayan varmi bu yan etki geçici midir? 21 inde doktor kontrolüm var soracağım ama daha cok var diye size sorayim dedim.

Kizlar bi antidepresana başlamıştım sonra kulak ve cene ağrısıyla uyanmaya basladim dis doktorum dislerini asiri sıkıyorsun dedi bende ilaci kestim agrilar geçti. Sonra baska ilaca geçtik selectra adi dun ilk kez içtim ama gece yine dislerimi sıktım. Bunu yasayan varmi bu yan etki geçici midir? 21 inde doktor kontrolüm var soracağım ama daha cok var diye size sorayim dedim.
butun yan etkiler kisiye gore degisiyo suresi ama geciyo sonunda

Benim atak dönemim biraz hafiflemişti ama şimdi tam gaz devam ediyo korkuyorum, ortada elle tutulur bir şey de yok aslında ama ihtimaller, kafamda kurduklarım yüzünden gece uykumda panik atak geçirdim şimdi de iyi değilim

X