Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Yok yarım zanax alıyor akşamları gece yatarken de zestat alıyor o genelde akşamları kötü oluyor zanax rahatlatıyor diye alıyor
Allah herkezin yardımcısı olsun bende sayenizde biraz kafam dağıldı şükür iyi geceler bende uyumaya çalışıyım görüşürüz kızlar

Ben de öyle doğumum sezeryandı sen görsen anestezi uzmanını nasıl paniklettiğimi anladı en sonunda panikatak olduğumu bastı sakinleştiriciyi kolumdan çenem sustu😂😂yoksa ameliyat boyunca çekeceği vardı benden 😂😂
Ben dogumda cok rahattim spinal anesteziydi sohbet ederek sakalar yaparak gecti.dogumdan sonravkafayi yedim oglum beni emmedi ona agladimm sonra kucagima alip yatirdiktan sonra zarar verdimmibdusunceso oldu ama cok takilmaeim 3 aylikken kolunubarkaya atiyordu kucagimda saglik ocagi doktoruna sordum adam benim gibi manyak cikti yok ortopediye gotur dedi goturdum bise yok dedi diyorumbsonra norolojiye gotur dedi goturdum o da bise yok dedi dedim daha unuverdteye gotur demeye basladi cocuk kesin serebral palsi diye dusundum 5 aylik donen bebegime serebral palsi diye agliyordum sonra 6 aylik emekledi dusunun oyizme basladim 8 aylikken cocuk doktoruna sordum cok goz temasi kurmuyor diye adam kuramadi psikiyatriste gotur dedi aglayark psikiyatrist kapisinda solugu aldim benim oglan adama dikkat kesildi bu cocugun goz temasi cok iyi dedi ben surekli otizmmi diye delirdim 19 aylikken 3lu cumle kuran ogluma otizm diyordum kendi kendime sonra gecmisti simdi bu deprem basladi...

Synen bahsettiginiz gibi
Mesela konusuyoruz duymuyor
Ya da nasil desem tepki vermiyor bir seylere .. gibi
Katatonik sizofreni olmasin sanri dediginiz baska bise bence ben cocuk gelisim okuyorum sizi korkutmayayim ama bu katatonik sizofreni belirtisinde vardi hic kipirdamama ve tepki vermeme baskasinin konustuklarini tekrar etme

Benim gibi yaşayanlar var mıdır diye konuyu açıyorum. Belki aynı durumda olan arkadaşlar yazar ve birbirimize destek oluruz.

Sekiz sene önce panikatak hastalığına yakalandım. Ama ilk belirtiler bulantı, istifra olarak başladığı için bunun bir panikatak olduğunu bilmiyordum. Günlerce birşey yiyemedim. Artık ailem mide kanseri olmamdan korkuyordu. Randevu aldık ve endoskopi oldum sonucum temiz çıktı. Doktor bize psikolojik olabileceğini söyledi. Daha sonra psikiyatriye randevu aldık doktor 2 tane ilaç yazdı ve ben bir müddet sonra yemek yemeye eski yaşantıma dönmeye başladım. Ne kadar sonra nüksetti ilaçlarımı bırakmış miydim uzun zaman geçtiği için üzerinden tam hatırlamıyorum. Yine birgün kolum uyuşmaya başladı öyle bir uyuştu ki kalp krizi geçirdiğime kendimi inandırmıştım. Kalp atışım öyle bir hızlandı ki hemen ailemden bikaç kişiyle birlikte acile koştuk. Kalp EKG si çekildi temiz çıktı bir serum taktılar daha sonra eve geldim. Kardiyolojiye randevu aldım. Dr odasında ultrasonografi ile kalbime baktı sadece kalp kapağında biraz kalınlaşma var dedi. Psikolojik olduğunu söyledi. Artık yine psikiyatriye gitme zamanı geldi. Durumu psikiyatriste anlattım. Paxera 10 mg ile başladık 6 ay kullandım ve bu hastalığı atlattım ilacı da bıraktım çok iyiydim. Bir dönem sonra yine nüksetti tabi yine aynı ilaçla devam ettik ve hayatımı o şekilde idame ettirdim. Tabi panikatak teşhisi konulana kadar sayısız kan tahlilleri emar tomografi sürekli vücudumda bişey var bulamıyorlar diye diye tüm branşların kapısını çaldım. Çok acillere taşındık birşey var ve bulamıyorlar. Tahliller çok şükür ki temiz çıkıyordu. Öyle böyle bir 4 seneyi geçirdim anksiyete henüz o zaman yoktu sadece panikatak vardı. Bu geçmiş zaman içerisinde evliyim ve çocuk düşünmediğimiz için ilaç kullandım. Yine panikataklarımın çoğalması sebebiyle randevu aldım. Duxet adlı ilaca başladı doktor ve iyiydim. 5 hafta sonra adetim gecikti ve doktoru arayıp ilaç geciktirmiş olabilir mi diye sordum. O ilacın geciktirme yapmayacağını ve hemen bir test yapmamı söyledi ben derhal test yaptım hamileyim doktorla yine telefonla irtibata geçtim. Doktora ya bebeğim sakat olursa ben ilaç kullandım dedim doktor korkmamam gerektiğini ilk 5 6 hafta ilacın bebeği çok etkilemediğini ve hemen ilacı bırakmamı söyledi. Evet bıraktım gayet iyiydim ama eşimle kan uyuşmazlığı nedeniyle bebeğimin kalp atışı durdu ve kürtaj oldum ondan sonra yine ilacıma devam ettim. Çünkü çok kötü olmuştum 2 hafta hep ağladım neden bebeğimi kaybettim diye 7 8 ay sonra ben yine hamile kaldım ve ilacı hemen bıraktım. Hamilelik sürecim boyunca eşim asla ilaç kullanmama izin vermedi ben de çok aşırı kötü olmadım sadece son aylarda doğum stresinden kaynaklı panikataklarım çoğaldı ve evden dışarı lazım olmadıkça çıkmayarak bu dönemi atlattım ve doğumumu sağlıkla gerçekleştirdim. Hastaneden taburcu olduğum gün daha sokak kapısından girerken beni bir ağlama tuttu. Günlerce ağladım benim için çok ağırdı hep ağlıyordum kendime zarar vermekten korkuyordum bebeğime bakıyordum ama ona bakamama korkusu vardı yaklaşık 1 ayı geçik böyle devam etti ve sonunda doktora gittik lohusa depresyonu teşhisi kondu Efex.. 37.5 ile başladık ve 6 hafta sonra benim ağlamalarım azaldı ve düzeldim 1 yıl kadar o kadar iyiydim ki hayattan zevk alıyor gayet mutlu mesut hayatıma devam ediyordum. Devamını yorumda devam edeceğim.
Peki okadar ilaç tedavi emar test hepsi temiz. Kucuk cocugunuz var yazık. Hiç namaza yoneldiniz mi? Allahtan yardım istediniz mi. Bende aynı seyleri yasadım ilaç tedavi surekli hastaneler testler hiçbişey işe yaramadı en sonunda Allahtan baska kimse yardım edemez dedm ilacları bırakıp namaza basladım birkac gun sonra okadar iyi hissetmeye basladım ki. Gercekten seytanın vesveseleri cooook buyukmuş. Eger ilaçlara devam etseydim şimdi ilaclara bagımlı olacaktım bence sende namaza baslamalısın Allahtan yardım istemelisin. Hangi ilaç Allahın dediginden daha gucludur ki. İnshaAllah iyi olursun bende yasadım ama gecti sukurler olsun kii. ALLAHIM yardım eti. Yoksa simdiye kadar aklımı kaybedecektim. ALLAH YARDIMCIN OLSUN

Peki okadar ilaç tedavi emar test hepsi temiz. Kucuk cocugunuz var yazık. Hiç namaza yoneldiniz mi? Allahtan yardım istediniz mi. Bende aynı seyleri yasadım ilaç tedavi surekli hastaneler testler hiçbişey işe yaramadı en sonunda Allahtan baska kimse yardım edemez dedm ilacları bırakıp namaza basladım birkac gun sonra okadar iyi hissetmeye basladım ki. Gercekten seytanın vesveseleri cooook buyukmuş. Eger ilaçlara devam etseydim şimdi ilaclara bagımlı olacaktım bence sende namaza baslamalısın Allahtan yardım istemelisin. Hangi ilaç Allahın dediginden daha gucludur ki. İnshaAllah iyi olursun bende yasadım ama gecti sukurler olsun kii. ALLAHIM yardım eti. Yoksa simdiye kadar aklımı kaybedecektim. ALLAH YARDIMCIN OLSUN
Evet dua namaz tevekkül çok iyi geliyo bu bi gerçek bende yaşadım inanılmaz bi durum bu konuyla alakalı Allah ımmm derdi veriyo dermanıda veriyo ama sınavı sabır ve isyansız geçmemiz lazım inşAllah Allah şifa bekleyen herkezin yanında olsun biz içten isteyelim Allah hiçbir kulunu geri çevirmez 🤲🏼❣️

Bu arada kizlar sanri kendini peygamber gibi gormek yada beni oldurecekler zehirleyecekler dusuncesine baya baya inanmak yada karim aldatiyor bununlabilgili hayaller vesayre yani psikozmuyum diye korkmayin bizim ki kaygi bozuklugu

Evet dua namaz tevekkül çok iyi geliyo bu bi gerçek bende yaşadım inanılmaz bi durum bu konuyla alakalı Allah ımmm derdi veriyo dermanıda veriyo ama sınavı sabır ve isyansız geçmemiz lazım inşAllah Allah şifa bekleyen herkezin yanında olsun biz içten isteyelim Allah hiçbir kulunu geri çevirmez 🤲🏼
Bu sabah çok kötüydüm çok yoğun panikatak geldi nasıl başa çıkacağım bununla artık kendimi kaybetmekten herşeye tepkisiz kalmaktan korkuyorum beynim sürekli kuruyor birde bu sabah çok tuhaf bişey oldu yakınlarımdan birine sen bana zarar vereceksin diye bağırmak geldi içimden bu psikotik belirtisi çok korkuyorum çokkk😪ölmekten kendime zarar vermekten kendimi kaybedip hastanelik olmaktan

Bu arada kizlar sanri kendini peygamber gibi gormek yada beni oldurecekler zehirleyecekler dusuncesine baya baya inanmak yada karim aldatiyor bununlabilgili hayaller vesayre yani psikozmuyum diye korkmayin bizim ki kaygi bozuklugu
Bugün bana noldu biliyor musun sabah yakınımdan birine sen bana zarar vereceksin diye bağırma düşüncesi geldi çok korktum ya 😪😪😪

Çok yorgunum ben mevlit bitsin annemlere gidicem sabah da hastaneye inşallah hiç iyi değilim kafayı yicem artık
Eger sen psikoz yada sizofreni olsan bunun farkinda olmazdin inan bana bende hic iyi degilim ben boyle nasol yasayacam gercekten surekli agalama istegi gogsumun ortasinin yanmasi ve baska insanlarin neseli olabilsmesi ben neden oyle degilim bugun ruyamda deprem oldugunu gordum pozisyonumu alip yattim ama oglum icerde kaldi arda diye bagiriyorum sonra uyandim suan agliyorum oglum anne agliyormusun diye kostu yok oglum guluyorum cok komik dedim aa bakayim ne komik dedi bi yazi yazmislar annem dedim gitti napacam ben boyle

Eger sen psikoz yada sizofreni olsan bunun farkinda olmazdin inan bana bende hic iyi degilim ben boyle nasol yasayacam gercekten surekli agalama istegi gogsumun ortasinin yanmasi ve baska insanlarin neseli olabilsmesi ben neden oyle degilim bugun ruyamda deprem oldugunu gordum pozisyonumu alip yattim ama oglum icerde kaldi arda diye bagiriyorum sonra uyandim suan agliyorum oglum anne agliyormusun diye kostu yok oglum guluyorum cok komik dedim aa bakayim ne komik dedi bi yazi yazmislar annem dedim gitti napacam ben boyle
Yavaş yavaş ilerliyor işte biz zaman sonra o düşünceleri de kontrol edememeye başlıcam ilerliyor yavaş yavaşok korkuyorum 😪😪😪

Ben iş yapamıyorum sen adapte olup iş yapabiliyor musun ben hep yatmak istiyorum titreme geliyor

X