Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Kızlar ; çok net söylüyorum... Geçecek. Geçmeyen sabahı bulmayan hiçbirşey yok bu hayatta.
Yıllarca mücadele ettiniz belki hala ediyorsunuz, zaman geliyor sizi kimselerin anlamadığını düşünüp böyle yaşamaktansa ölmeyi tercih ederim diyorsunuz ama gerçekten geçiyor...
2 yıl önce işyerimdeki inanılmaz stres, yoğun iş temposuna artık bünyesel de tepki vermeye başlamıştım. Birlikte çalıştığım bölüm müdürüm inanılmaz itici, kaosla beslenen, sürekli aksiyon peşinde olan, insanları üzmekten inanılmaz keyif alan biriydi. Vücudumun değişik yerlerinde ağrılarım başlamıştı, netten sürekli okuyup kendimi böbrek üstü bezi kanseri tanısı koymuştum :işsiz: :ıslık:
Bu süre zarfında sürekli çarpıntılarım, soğuk soğuk terlemelerim ve son raddede artık durmaksızın ağlama ataklarım başlamıştı. Durduramıyordum kendimi, bir insan 24 saat ağlarmı. 12 ayrı doktora gittim, tahliller, ekgler, mrlar... Tanı koyulamıyordu. Ben de mühendis olduğumdan bu durumun psikolojik yönünü hazmedemiyordum, yani nasıl olur... Biz meslek icabı kanıt isteriz :confused: En son dahiliyeci beni karşısına aldı, bak kızım dedi... Bu işin psikolojik boyutu çok farklı, bir sürü tahlil yapıldı fiziksel bir sıkıntı olsa çoktan çıkardı. Anksiyete bozukluğu bu. Bu durumu duygusal açıdan zayıf kişilerin yaşadığını düşünme... Aksine sen çok güçlü bir karakter olduğun için bunları yaşıyorsun. Kabullenemediğinden bu durumu doktor doktor geziyorsun. Seni bir psikiyatrist arkadaşıma yönlendireceğim dedi. Gittim kendisine. 4 saat kesintisiz anlattım anlattım... Prozac ve tranko buskas yazdı, 6 ay kullandım sonra bırakalım artık dedi bıraktım.
Gayet de iyiydim ama geçtiğimiz ocak sonunda yine durmadan ağlama ataklarım ve geceleri uyuyamamak başladı. Sebebini içimde hazmedemediğim başka şehire taşınmak ve oldukça keyifli olan hayatımı biraz rutine çekmek olduğunu bilecek kadar bilinçle hareket ettim ama yine ağlamalarımı durduramıyordum. Bu sefer yine aynı doktoruma gittim. Yine günde 1 tane prozac ve aksamları laroxy verdi uyumam için. Laroxy'li 1 ay kullandım bıraktım, en son mart başında covid öncesi muayenede doktorum bana ''Livre'ciğim hayatımda senin kadar durumunu güzel anlatan, hisseden ama çözemeyen kimse görmedim, anksiyete panik atak falan değil senin sorunun- senin sorunun kontrolcülük. Hayatı bu kadar yönlendiremezsin. Sal biraz :)'' dedi. Arkasından 1.5 ay sonra yani son kutu prozacı bir gün al bir gün alma bitene kadar dedi. Sonrasında da bırakıyoruz, ihtiyacın yok ilaca dedi...
Gecelerce uyumadığım elimin ayağımın boşaldığı soğuk soğuk terlediğim zamanlar çok oldu, hala oluyor. Ama ben sanırım bu durumu kabullendim. Migrenim de var mis gibiiii, oohhhh :rolleyes:
Demem o ki yalnız değilsiniz, hiçkimse olmasa bile karanlık gecede karıncanın ayak izini duyan rabbimiz yok mu ?
Geçecek kızlar, geçmeli. Ama ne olur ağır ilaçlar kullanmayın, bu hastalıkta herkes doktoruna yalvarıp ilaç arttırıyor. Benimde ilaç fobim var. Asla çok ağır, sersemletecek birşey ya da bir doz istemiyorum dedim. Ne olur zanax falan çok ağır diyorlar kullanmayın onu...
Hani dayanılmıcak artık yeter dediğim zamanda dozu mu artırsak diyorum öylesine kötü oluyorum ki bugün de dozu mu artırsak acaba dedim şuan iyileştiniz sanırım ilaç almadığınıza göre ben ilaçsız çok kötüyüm 😪

Hani dayanılmıcak artık yeter dediğim zamanda dozu mu artırsak diyorum öylesine kötü oluyorum ki bugün de dozu mu artırsak acaba dedim şuan iyileştiniz sanırım ilaç almadığınıza göre ben ilaçsız çok kötüyüm 😪
Son kutuyu içiyorum, 2 günde bir içip bırak demişti doktorum, onun çözümü çocuk yap, kontrolcülüğünü biraz baltalar demişti :dondurma:
Alıştım ben semptomlara herhalde. Şuan korkunç başım ağrıyor mesela. Migrenim tuttu gene, film izleyip gülmeye çalışıyorum kafamı tülbentle sıktırıp :confused:
Öyle böyle bir ağrı değil, göz açtırmıyor...
Takmıyorum ama:KK75:

Son kutuyu içiyorum, 2 günde bir içip bırak demişti doktorum, onun çözümü çocuk yap, kontrolcülüğünü biraz baltalar demişti :dondurma:
Alıştım ben semptomlara herhalde. Şuan korkunç başım ağrıyor mesela. Migrenim tuttu gene, film izleyip gülmeye çalışıyorum kafamı tülbentle sıktırıp :confused:
Öyle böyle bir ağrı değil, göz açtırmıyor...
Takmıyorum ama:KK75:
Çok geçmiş olsun ben aslında iyiydim bir dönem kendi kendime iyiyim dedim pat diye kendim ilacımı kestim sonra daha beter bir şekilde geldi depresyon ara ara çok iyi olmakla birlikte öyle böyle geçiyor hayat siz o yoğun ağlamalarda kendinize bişey yapmaktan korkuyor muydunuz ben o dönemde ağlamaktan usanıp kendime zarar vermekten çok korkmuştum

Bu sefer de nişanlımla ilgili evham yapıyorum, evhamin biri bitiyor diğeri başlıyor yarebbim ya.
Gerçi sana takma diyorum ama ben nişanlıyken uzak bi yere gitti mi ulaşamadığım zaman çok panik yapardım evlendiğimizde de bi akşam arkadaşlarıyla dağ yoluna yemek yemeye gitmişlerdi tlfnun çekmediği an olmuş ben ara ara yok ulaşama kesin bişey oldu arkadaşlarının eşlerini aradım onlar ulaştı ama nasıl korktum eşim de demiş kendi kendine herkesin tlfnu çaldı bi benim hanımım aramadı demiş 😂duysa mahalleye haber saldım nerede kaldı diye 😂

Çok geçmiş olsun ben aslında iyiydim bir dönem kendi kendime iyiyim dedim pat diye kendim ilacımı kestim sonra daha beter bir şekilde geldi depresyon ara ara çok iyi olmakla birlikte öyle böyle geçiyor hayat siz o yoğun ağlamalarda kendinize bişey yapmaktan korkuyor muydunuz ben o dönemde ağlamaktan usanıp kendime zarar vermekten çok korkmuştum
Doktorunuza danışmadan ilacı kesmeyin ama. Olur mu :KK60:
Hayır ben kendime birşey yapamam, çok severim kendimi :KK51: Öyle yoğun ağlıyordum ki, aklıma birşey de gelmiyordu. Benim ağlamalarım hayatımda müdahale edemediğim alanlarda neden kontrolsüz kaldım diye oluyor sanırım :KK51:
Size tavsiyem kendinizi çok kötü hissedince inşirah suresi okuyun bol bol. Dikkatinizi başka bir yere vermeye çalışın, benim mesela şuan başım çok ağrıyor ama bir yandan fransızca çalışıyorum indirdiğim bir uygulamadan, kulak pratiği yapıyorum. Dikkatimi başka yöne çekiyorum yani.

Gerçi sana takma diyorum ama ben nişanlıyken uzak bi yere gitti mi ulaşamadığım zaman çok panik yapardım evlendiğimizde de bi akşam arkadaşlarıyla dağ yoluna yemek yemeye gitmişlerdi tlfnun çekmediği an olmuş ben ara ara yok ulaşama kesin bişey oldu arkadaşlarının eşlerini aradım onlar ulaştı ama nasıl korktum eşim de demiş kendi kendine herkesin tlfnu çaldı bi benim hanımım aramadı demiş 😂duysa mahalleye haber saldım nerede kaldı diye 😂
Ya bu çok çalışan beynimi başka konularda çalıştırsak varya tüm Türkiye kalkinirdi :KK70: yaa beynimin takıntı yapmadan durduğu saat yok ama alıştım yaa bırakın gelsin hele diyorum ahahaha :KK70: LivreAmour LivreAmour un dediği gibi çok da seyapmamak lazım. Yok nişanlıma anlattım o rahatlattı şimdi beni :)

Ya bu çok çalışan beynimi başka konularda çalıştırsak varya tüm Türkiye kalkinirdi :KK70: yaa beynimin takıntı yapmadan durduğu saat yok ama alıştım yaa bırakın gelsin hele diyorum ahahaha :KK70: LivreAmour LivreAmour un dediği gibi çok da seyapmamak lazım. Yok nişanlıma anlattım o rahatlattı şimdi beni :)
Ahhh kendi nişanlılık dönemim geldi aklıma :confused: :rolleyes:

Doktorunuza danışmadan ilacı kesmeyin ama. Olur mu :KK60:
Hayır ben kendime birşey yapamam, çok severim kendimi :KK51: Öyle yoğun ağlıyordum ki, aklıma birşey de gelmiyordu. Benim ağlamalarım hayatımda müdahale edemediğim alanlarda neden kontrolsüz kaldım diye oluyor sanırım :KK51:
Size tavsiyem kendinizi çok kötü hissedince inşirah suresi okuyun bol bol. Dikkatinizi başka bir yere vermeye çalışın, benim mesela şuan başım çok ağrıyor ama bir yandan fransızca çalışıyorum indirdiğim bir uygulamadan, kulak pratiği yapıyorum. Dikkatimi başka yöne çekiyorum yani.
Ben de okurum genelde rahatlığını da hissediyorum ama sizin ağlamalarınız depresyon değildi demek ki ben lohusa depresyonu yaşadım çok değişik bir ağlamaydı

Ben doğumdan sonra efexor kullandım iyiydim sonra fayda etmemeye başladı çok ilaç değiştirdik bi türlü iyi gelmedi aslında terapiyle ve başka ilaçla biraz düzelmiştim hayatımda bikaç üzüntü olacak şeyler yaşadım hopp başa sardım şuan sabah citoles 10mg tranko akşam da paxil 10 şuan paxile geçmeye çalışıyoruz
Citoles i anneme vermişti doktor en gafif ilaç diye böbrek hastası çünkü sana citoles fayda etmezki

O korkunun yoğun geldiği anda bişeyle meşgul ol kendini oyala diyenlere o anda aklımı kaçıracak gibi oluyorum içimden bişey yapmak gelmiyor hiç düzelemeyecegim i düşünüyorum
Ben o çok korkunç geldiği anda evden dışarı atıyom kendimi biraz dolaşıp sakinleşip geri geliyom

O korkunun yoğun geldiği anda bişeyle meşgul ol kendini oyala diyenlere o anda aklımı kaçıracak gibi oluyorum içimden bişey yapmak gelmiyor hiç düzelemeyecegim i düşünüyorum
Önemli olan bu hisle başa çıkabilmek aslında. Benim baş ağrım hala geçmedi mesela, gece 4 de uyuyabildim ama gelen düşünceleri kovmaya çalışıyorum :)

X