• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Bozukluğu / Panik Atak Bilgi Ve Paylaşım Alanı

Eki Görüntüle 1799928

"Panik Atağı" çarpıntı, terleme, titreme, boğulma ya da nefes alamama hissi, göğüste ağrı veya sıkışma, bulantı, karın ağrısı, baş dönmesi, dengesizlik gibi bedensel duyumların olağan dışı yoğunlukta hissedildiği, beraberinde kontrolünü kaybetme, delirme korkusu ya da ölüm korkusu ile karakterize bir süreçtir. Atak ani başlangıçlıdır ve genellikle hızlı bir şekilde, 10 dakika veya daha kısa bir sürede doruk noktasına ulaşır. PA'ları yaklaşık olarak 15-20 dakika sürelidir. Ancak bazen yalnızca 1-2 dakika, bazen de bir saatten daha uzun olabilir. Panik atağı başta fobiler olmak üzere diğer bir kısım psikiyatrik bozukluklarda da görülebilir. Ancak bunlar stres etkeni ile karşılaşma ya da karşılaşma olasılığı sonucunda ortaya çıkar.

Panik Bozukluğunda ise beklenmedik zamanlarda ortaya çıkan ve yineleyen Panik Atakları söz konusudur. Bazı hastalar uykuda da atak geçirebilirler. Panik Ataklarının sıklık ve şiddeti değişkenlik gösterir. Atak sonrasında kişide yeni bir atak daha yaşayacağı ya da atak sırasında ortaya çıkan bedensel duyumlarla ilgili yoğun kaygı oluşur. Hastalar kalp krizi geçirecekleri, beyninde önemli bir hastalık olduğu, felç olabilecekleri gibi kuşkularla acil servislere başvururlar. Çoğu zaman yapılan ilk tetkiklerde herhangi bir sorun saptanmamış olmasıyla da yetinmeyip daha ileri tetkik arayışları içine girerler. Sorunun psikolojik olduğunun anlaşılıp bir psikiyatra yönlendirilene kadar hastaların çoğu beyin tomografisi, beyin MRI, kalp anjiografisi gibi son derece pahalı, zahmetli ve riskli tetkikler yaptırırlar. Aynı korkularla hastaların bir kısmı evde yalnız kalamama, kalabalık yerlere girememe gibi sorunlar yaşarlar. Bu durum kişinin mesleki ve sosyal yaşantısını ileri derecede kısıtlayabilir.

Tüm dünyada yapılan çalışmalar Panik Bozukluğunun genel nüfus içindeki yaygınlığının % 1.5-3.5 arasında olduğunu göstermektedir. Panik Bozukluk kadınlarda erkeklere göre 2-3 kat daha fazla görülmektedir.

Panik Bozukluğunun ortaya çıkma nedeni olarak beyinde hücreler arası iletişimi sağlayan maddelerin biyokimyasında düzensizlik olduğu düşünülmektedir. Aile çalışmaları Panik Boukluğunun ailesel olduğuna ilişkin güçlü kanıtlar sağlamıştır. Panik Bozukluğu olan hastaların birinci dereceden akrabalarında Panik Bozukluğu oranı 4-7 kat daha yüksektir. Araştırmalar genetik faktörlerin önemli bir rol oynadığını göstermekle birlikte, bunun genetik doğası tam olarak çözülememiştir. Panik Bozukluğu olan hastaların geçmişlerine bakıldığında, pek çok hastada uzun süreli psiko-sosyal stresin varlığı görülmektedir. Bu kişilerin strese karşı aşırı duyarlılıklarının olduğu da bir diğer görüştür.

Panik bozukluğu, erken dönemde saptanıp tedavi edilmediği durumda hastada depresyona ve alkol ya da uyuşturucu madde kullanımına yol açabilir.

Hastalığın tedavisinde ilaçlar ve psikoterapi tekniklerinden yararlanılır. Panik Bozukluğunun tedavisinde stres kontrolünün sağlanması önemli bir aşamadır. Merkezimizde bu amaçla geliştirilen Neurobiofeedback tekniği (kendi beyin dalgalarını görerek stresini kontrol etmeyi öğrenme) kullanılmaktadır.

Araştırmalar etkin bir tedavi sonrasında hastaların %80'inin artık Panik Atağı yaşamadığını göstermiştir.

Panik atak geçiriyor olmanızın birkaç sebebi olabilir. Bunlar duygusal sıkıntılar geçirmenize neden olmuş stresli hayat tecrübelerinden, beslenme şeklinize veya nefes alıp verme tarzınıza kadar değişiklik gösterebilir. Bu site bir atak sırasında neler olduğu, atağı nelerin tetiklediği ve bu konuda neler yapılabileceği konusunda daha fazla bilgi edinmek isteyen kişiler için hazırlanmıştır.


Eki Görüntüle 1799929

Panik Bozukluğu nedir?
Panik bozukluğu gerçek bir hastalıktır, ilaçlar ya da terapiler ile tedavi edilebilir. Panik bozukluğunuz varsa panik atak adı verilen ani korku nöbetleri geçirirsiniz. Panik ataklar son derece korkutucu olabilir. Birden ortada hiçbir sebep yokken gelir, rasgele gibi gözükür ve insanın sanki ölmek ya da delirmek üzereymiş gibi güçsüz ve kontrolsüz hissetmesine neden olur.

Panik Atak Belirtileri Nelerdir?
  • Kalp çarpıntısı ya da göğüs ağrısı
  • Nefes almada güçlük
  • Bayılacakmış gibi hissetme
  • Terleme
  • Midede rahatsızlık, kusacakmış gibi hissetme
  • Vücutta titreme ve halsizlik
  • Kontrolünü kaybetme korkusu
  • Çevreyi gerçek değilmiş gibi algılama
  • Ölüm korkusu ya da aklını kaybetme korkusu
Belirtiler neden ortaya çıkıyor?
Panik atak vücudun korku, stres veya heyecana verdiği normal tepkinin aşırı bir halidir. Potansiyel olarak tehdit oluşturan bir durumla karşılaşıldığında vücut, "savaş veya kaç" refleksi için fazla miktarda adrenalin üreterek, otomatik olarak kendini tehlikeye karşı hazırlar.

Adrenalinin vücudumuz üzerindeki etkileri şunlardır:

  • Kaslar gerilir.
  • Kasların şekeri enerjiye dönüştürmek için ihtiyaç duyduğu fazla oksijeni almak için daha hızlı nefes alınır.
  • Kanı gerekli yerlere taşıyabilmek için kalp daha hızlı atar.
  • Kan ihtiyaç olmayan bölgelerden uzaklaştırılarak kaslara yönlendirilir, bu yüzden birden renginiz solar.
  • Sindirim yavaşlar ve tükürük bezleri kurur, bu da ağzın kurumasına yol açar.
  • Duyularınız daha canlı olur; en küçük bir ses veya dokunuş bir tepki yaratır.
  • Terleme artar.
Atak sırasında dünyanın sonunun geldiğinden korkabilirsiniz, ya da öleceğinizi veya delirmekte olduğunuzu düşünebilirsiniz. Atak sırasında ne kadar kötü hissediyor olsanız da hatırlamanız gereken en önemli şey korktuğunuz şeylerin gerçekleşmeyeceğidir.

Panik Ataklar ne kadar sürer?
Panik atakların çoğu beş ila 20 dakika sürer. Bir veya iki panik atak geçirip bir daha asla
geçirmeyebilirsiniz. Veya ayda bir ya da haftada birkaç atak geçirebilirsiniz. Panik atak sorununa sahip olmanın en zor yanlarından biri bunların kesinlikle önceden kestirilemez, bu yüzden de kontrol edilemez olmalarıdır.

Agorafobi nedir?
Belirli yerleri ve durumları atak geçirmekle ilişkilendirmeye başlayabilirsiniz. Bir diğer atağı önlemek amacıyla daha önceki atakların meydana geldiği yerlerde bulunmaktan kaçınabilirsiniz. Ama bu günlük hayatınıza gittikçe daha fazla kısıtlama getirmeye başlar ve atak geçirmeniz halinde yardım alamayacağınızı düşünerek evde yalnız kalmaktan, hemen kaçılamayacak sinema, asansör gibi kapalı yerlere girmekten, tek başınıza sokağa çıkmaktan kaçınır hale gelebilirsiniz.

Panik Atak Hangi Sebeplerle Oluşur?
  • Zayıf beslenme alışkanlıkları, düzensiz beslenme ve katı diyetler sonucunda ortaya çıkabilecek değişken kan şekeri düzeyi atakları tetikleyebilir.
  • Aşırı sık nefes alıp verme panik belirtilerini başlatır. Stres altındayken nefes farkına varmadan sıklaşır.
  • Sindirim sorunları ve besin alerjileri paniğe sebep olabilir.
  • Antidepresan ilaçlar özellikle kullanımına başlanan ilk hafta panik atakları ortaya çıkarabilir.
  • Kafein, sigara, alkol ve bazı uyuşturucular (LSD, esrar ve kokain gibi) panik ataklara sebep olabilirler.
  • Sakinleştirici etkisi olan herhangi bir ilacı ani olarak bırakmak panik atağın ortaya çıkmasına yol açabilir.
  • Amfetamin, kortizon ve astım tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar da panik atakları tetikleyebilir.
  • Denge, koordinasyon, işitme ve görme zorlukları kişinin stres düzeyini artırarak panik ve agorafobiyi tetikleyebilir.
  • Bedensel ağrılar panik atağı tetikleyebilir.
Atak sırasında ne yapmalı?
Panik atağın hoş olmayan bir durumdur ama yaşamınızı tehdit eden bir sorun ya da dünyanın sonu olmadığını kabullenin. Paniği kabullenerek onun sizi korkutma gücünü azaltırsınız.
Panik atak geçiriyorsanız yaklaşık on dakika boyunca ellerinizi burnunuz ve ağzınız üzerinde bir kap şeklinde çukurlaştırmayı deneyin veya bir kâğıt torba tutarak onun içine nefes alıp verin. Bu hareket kan akışındaki karbondioksit seviyesini arttıracak ve belirtileri ortadan kaldıracaktır.

Panik Bozukluğun tedavisi mümkün müdür?
Panik bozukluğu tedavisi mümkün olan bir hastalıktır. Psikiyatri uzmanına başvurarak yardım alabilirsiniz. İlaç tedavileri panik bozukluğu tedavisinin temelini oluşturmaktadır. Nörobiyogeribildirim uygulaması bedensel tepkilerinizi anlamanıza ve bunların üstesinden gelmenize yardım eder. Düşüncelerimizin duygularımız ve davranışlarımız üzerinde çok güçlü bir etkisi vardır. Ataklara sebep olan görünüşte otomatik düşüncelerin ve yanlış yorumların farkında olmayabilirsiniz. Psikoterapiler duygu düşünce davranış ve belirti ilişkisini anlamanıza ve üstesinden gelmenize yardımcı olacaktır.

ALINTIDIR...
Panik atak anksiyete rahatsizliklari olan bir kisiye onerim siddetle kortizol hormonlarina baktirsinlar ozellikle ufacik bir seste korkanlar ve baygınlık hissi yasayanlar. Herkese gecmis olsun Rabbim şifa versin
 
Merhaba, ben de tecrübelerimi paylaşmak isterim. 29 yaşındayım. İlk belirtiler 2019 yılında başladı. Zaten eskiden beri hastalıklara karşı hassasiyetim vardı ama sonrasında hem aile üyelerimin hastalıkları hem de anneannemin kanserden vefatı beni çok etkiledi. Bu süreçte kardiyoloji, nöroloji, kadın hastalıkları vs birçok bölüme gittim. Her hissi kansere yoruyordum ve çok korkuyordum. Hep içimi rahatlatmak istiyordum. Tabi o ara beni psikiyatriye yönlendirdiler. Citoles 10 mg başladım 2019 yılında. Gayet de iyi geldi.
2020'nin Mart'ında bıraktım. Daha önce bırakacaktım ama malum pandemi, bırakmak istemedim. Tabi ki doktor kontrolünde. Birkaç ay içinde nüksetti, o aralar reçetemde "yaygın anksiyete bozukluğu" yazıyordu. Sonra yine aynı doktoruma gittim, Temmuz ya da Ağustos gibi tekrar başladım ilaca aynı mg ile. Yine bir süre kullandıktan sonra doktor kontrolünde yine bıraktım. Bu sefer tarih 2021 Mart'tı. Aynı zamanlarda aktif bir işe de başladım, gayet de iyi geldi bana. Çünkü pandemiyle işimi kaybetmiştim ve parasızlıktan inanılmaz korkuyordum. Gelecek kaygısı da çekiyordum açıkçası ki hala çekiyorum. Temmuz gibi işten çıktım, daha doğrusu çıkarıldım. Sözleşmeli bir işti bu yüzden bitti.
Sonra yine nüksetti. Bu sefer biraz daha sarstı. Yine 10 mg olarak devam edecektik ama doktor çok kaygılı olduğumu görünce 20 mg'a yükseltti. Bilen bilir, her şeye kafayı takarsınız. Neden 20 mg oldu, ben o kadar mı kötü durumdayım vs bir sürü şey düşündüm. Açıkçası iki buçuk aya yakın aynı ilacıma devam ediyorum, diğer nüksettiklerinde bu sürede çoktan rahatlamıştım. Ama şimdi o kadar kolay olmuyor, 20 mg kullanmama rağmen. Böyle düşüncelerle kendimi kısır döngüye soktuğumun farkındayım. En son doktor reçeteme "panik bozukluk" yazdı. Moralimi bozmak istemiyorum. Parasızlıktan korkarken şimdi doktor ücretimin seansı 700 lira olmuş. Bunu da düşünüyorum. Bu arada ek iş yapıyorum herhangi bir para sıkıntım yok ama korkusu var. Yine de düzenli olarak psikoterapi alayım desem çok çok zorlar. Doktorum da bunu bildiğinden okuma terapisi önerdi. Şimdi "Panik Atakta" kitabını okuyorum.
Özelden ya da buradan tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Çevremde bu hislerimi paylaşacak ya da anlayacak kimseyi bulamıyorum. Herkese bol sağlıklı günler diliyorum <3

Ne durumdasınız atlatabildiniz mi
 
Hamilelik sürecini sağlıklı geçiren arkadaşlar oldu mu?
Ben 37. Haftadayım gebelik planlayınca 4 sene kullandığım ilacı bıraktım 1 ay sonra gebe kaldım. Nasıl geçiyor diye sorarsan çok çok zorlanıyorum hatta hamileliğin tadını alamadım sağlıkla bitsin diye gün sayıyorum son 20 günüm. 9 aydır her gün panik atak yaşadım diyebilirim. İlk 3 ay berbattı psikolojik olarak. 3-6 ay bi tık daha iyiydi son 3 ay yine coştu
 
Bir çok paylaşımı okudum. Doktora gitmekten ve bu durumu kabullenmekten bile korkuyorum. Kendimi hep çok güçlü ve dirayetli bulurdum. Son 2 yıldır eşimin işi dolayısıyla uzun saatler yalnız kalmam kendimi çok fazla dinleme inceleme durumuma sebebiyet verdi. Bir hastalık için doktora gitsem bi hafta sonra kendime başka hastalık türetiyorum. Yalnızken, uzun bir seyahate çıktığımda ya da evden uzaklaştığımda sanki bana birşey olacak gibi hissediyorum. İşin garip yani vücudum da buna belirti veriyor gibi davranıyor. Dışarıdan bakıldığında hayatım çok yolunda duruyor, çok şükür evlilik maddi manevi halimde bi sorun yok ama psikolojik destek almayı düşündüğümü söylediğimde çevremden çok garip tepkiler aldım. Bu da beni daha çok başbaşa bıraktı bu yaşadıklarımla. Ne yapacağımı bilemiyorum. Baş edemiyorum.
 
Bende 2 yıldır panik atak hastasıyım yaşamadığım zorluk kalmadı... allah kimseye vermesin... ben bu ankaradaki dr. ofelya thomes a gitmeyi düşünüyorum. Giden varmı acaba? Yada bu hastalıktan baska türlü tamamen kurtulan... ?
Panik atak bir hastalık değildir :) öncelikle algınızı bunun bi hastalık olmadığı yönünde tekinlerle değiştirmelisiniz
 
Benimde seninki gbi başlamıştı...en yskın zamanda bi psikoloğa gitmeni öneririm cnm...merak etme endişelenme...hep olumlu şeyler düşünmeye çalış korkun başladığı an başka şeye yöneltmeye çalış kendini...
Korkun geldiğinde kafayı dağıtmak doğru bir yöntem değil. Korkularınız sizin duygunuzdur, sizi korumak için vardır. Korku duygunuzu sakinlikle karşılamalı ve bilinçaltınıza şuan korkulacak bir şey olmadığı sinyalinizi vermeniz gerek. Aklınızı dağıtmaya çabalamanız o duyguyu kabul etmemeniz, onun gelmesinden rahatsız olduğunuz ve onunla savaştığınız sinyalini verir.
 
Bas edilmesi zor bir hastalik Allah kimseye vermesin.ben 6-7 yildir ugrasiyordum.bebek sahibi olmamla birlikte daha iyiyim artik cok sukur. Onceleri sadece panik bozuklukken panik ataga donustu.atak kat kat daha zor birsey.bi an hic gecmicek zannediyorsunuz ve etkisi uzerinizden gitmiyor uzunca bir zaman. Tedavi hem ilac hemde kendinizi telkin etmekle guzel sonuclar veriyor.
Suan iyimisiniz oneriniz nedir
 
Bende 6 şubat depremi sonrasında panik atak gelişti. Uçağa binemez oldum, onu bırak arabanın ön koltuğuna oturamıyorum. Asansöre binemiyorum. Bazı geceler inip sitenin bahçesinde oturuyorum. Yardımcı olacak birileri var mı
Merhabalar, öncelikle çok geçmiş olsun. Bence en kısa zamanda psikiyatriste görünün. Durumunuz varsa aynı zamanda terapiye de başlayabilirsiniz. Panik atak yolculuğumda 20. Yılım ve şu an 4. Bi atak dönemi yaşıyorum. Asla iyileşemeyeceğimi düşünüyorum yine :) ama iyileşeceğiz hep beraber iyi olacağız.
 
ben panik atağı atlatmış biri olarak yazıyorum. yukarıda da yazmışlar panik atak hastalık değildir, böyle bakmalısınız. bunun için terapiler aldım ama sonunda gerçekten bunun aslında çok basit bir şey olduğunu anladım. kafamızda büyüttükçe hastalık büyüyor ama ne olduğunu bilince bu gerçekten hastalık bile değil
 
Panik atak mı geçiriyorum kalp krizi mi bilemedim.
Astımım var hafif düzeyde,boğazımda bir şey var sanki,çabul yoruluyorum ve dilim dışarda gezmek istiyorum.Kalp krizi mi panik atak mı ,başka bir şey mi acaba?
Boğazda bir şey var hissi bende de var. Hatta ara ara boğazım gıcıklayıp öksürük tutuyo, sonra burnum tıkanıyo gibi oluyo sonra ölüyorum,nefes alamıyorum diye panik oluyorum, çarpıntım tutuyo,elim ayağım titriyo. Ama astım olsa bu şekilde olmaz diye düşünüyorum.
 
ben panik atağı atlatmış biri olarak yazıyorum. yukarıda da yazmışlar panik atak hastalık değildir, böyle bakmalısınız. bunun için terapiler aldım ama sonunda gerçekten bunun aslında çok basit bir şey olduğunu anladım. kafamızda büyüttükçe hastalık büyüyor ama ne olduğunu bilince bu gerçekten hastalık bile değil
Peki nasıl anlattınız,sürekli videolar mı izlediniz? Kendinize sürekli telkin mi verdiniz? Terapi alıyorum,bir nebze iyi geliyor,sonra farklı bir şeyler yaşayınca kendimi hasta oldum sanıp modumu düşürüyorum. Mesela çarpıntı oluyo,bunu onemsemeyince azaliyo,bu sefer nefes kesilmesi oluyo, anlık olunca haliyle korku oluyo. Naoicami sasiriyorum, hastayım sanıyorum. O an sakin kalıp panik ataktan oluyo hasta değilim diyemiyorum, ya da o an önemsiz bir şey boşver diyemiyorum.
 
Peki nasıl anlattınız,sürekli videolar mı izlediniz? Kendinize sürekli telkin mi verdiniz? Terapi alıyorum,bir nebze iyi geliyor,sonra farklı bir şeyler yaşayınca kendimi hasta oldum sanıp modumu düşürüyorum. Mesela çarpıntı oluyo,bunu onemsemeyince azaliyo,bu sefer nefes kesilmesi oluyo, anlık olunca haliyle korku oluyo. Naoicami sasiriyorum, hastayım sanıyorum. O an sakin kalıp panik ataktan oluyo hasta değilim diyemiyorum, ya da o an önemsiz bir şey boşver diyemiyorum.
ben videoları izlerdim ama pek işe yaramazdı. iki doktor değiştirdim. ilaç kullandım yine fayda etmedi. sonunda denkgele bir arkadaşımın tavsiyesine uydum. bir doktor önerdi. ona gittim. Allah binlerce kez razı olsun beni hayata döndürdü diyebilirim. herzaman heryerdede söylerim tavsiye ederim onu. bana bilişsel terapi yaptı birde emdr yaptı. bana ne olduğunu anlattı. kafanıza yatınca artık korkmuyorsunuz. bende nefesim kesiliyor sanıyordum kalp krizi geçiricem sanıyordum. aslında hiçbirisi gerçek değilmiş bunu anlıyorsunuz. neden gerçekte olmadığını anlatıyor. herşeyi öğretiyor. herşeyi öğrenince ne yapacağınızı da öğrenmiş oluyorunuz. korkmadıkça stres yapmadıkçada bitiyor. 4 yıl oldu biteli birkez bile yaşamadım yaşamamda. bunu ortadan kaldıran şey doğru doğru doktordan doğru terapiyi almak valla.
 
ben videoları izlerdim ama pek işe yaramazdı. iki doktor değiştirdim. ilaç kullandım yine fayda etmedi. sonunda denkgele bir arkadaşımın tavsiyesine uydum. bir doktor önerdi. ona gittim. Allah binlerce kez razı olsun beni hayata döndürdü diyebilirim. herzaman heryerdede söylerim tavsiye ederim onu. bana bilişsel terapi yaptı birde emdr yaptı. bana ne olduğunu anlattı. kafanıza yatınca artık korkmuyorsunuz. bende nefesim kesiliyor sanıyordum kalp krizi geçiricem sanıyordum. aslında hiçbirisi gerçek değilmiş bunu anlıyorsunuz. neden gerçekte olmadığını anlatıyor. herşeyi öğretiyor. herşeyi öğrenince ne yapacağınızı da öğrenmiş oluyorunuz. korkmadıkça stres yapmadıkçada bitiyor. 4 yıl oldu biteli birkez bile yaşamadım yaşamamda. bunu ortadan kaldıran şey doğru doğru doktordan doğru terapiyi almak valla.
Yaaaa maşallah çok iyiii. Bende şuan emziren annenin,ilaç kullanamıyorum,online terapi alıyorum. Bir nebze de olsa iyi geliyor. Fakat regl dönemi kalpte ek atimlar, çarpıntılar başlıyor. Özellikle ek atimlar çok korkutuyor beni. Kalpte bı şey yok dedi doktorlar,fakat beynimi ikna edemiyorum bı türlü. İlaç+Terapiyi bu sebepten istiyordum ama emziriyorum diye doktor ilaç vermedi. Videoları da izliyorum evet etkisi oluyor ama sonra geçiyor. Yani sürekli ve düzenli izleyince mi faydası oluyor🙁 artık bende bu durumun düzelmesini, her şeyin yoluna girmesini istiyorum🌸
 
Merhaba arkadaşlar. Benim durumum biraz karmaşık. Söylendiği gibi yarım saat içinde geçen ataklar halinde değil de resmen tüm bedenimi ele geçirmiş gibi günlerdir devam ediyor. Ellerim ayaklarım çekiliyor,uyuşuyor. İnanılmaz mide bulantıları ve kusmalar. Çok halsizim bitkinim bu şekilde yaşamaya mecalim yok. Psikiyatriye gitmeden önce prozac adlı ilaca başladım ataklarım daha da artınca doktora gittim. Kaygı bozukluğu olduğunu söyledi.Kilo almaktan korktuğum ve tiroidim(haşimato) olduğu için prozacla devam edelim dedi. Yanında tranko buskas verdi 8-9 gün kullanıp tekrar gel dedi. Kullandıktan sonra iyi gibiydim prozacla devam edelim dedi. 1-2 hafta sonra tek başına yetmiyor sanırım çok daha kötü olmaya başladım. Ortada bir şey yokken bedenim de çok kötü şeyler oluyor. Korkuyorum artık ilaçlar bile iyi gelmeyecek diye. Çok kötü olursan arada bir tranko buskas içebilirsin demişti doktor. Bu aralar her gün içmeye başladım mecburiyetten. O da bağımlılık yapıyormuş içim rahat etmiyor. Bende başka bir şey mi var iyileşemeyecek miyim lütfen yardımcı olun. Uykudan uyandığım anda başlıyor çünkü çok kötüyüm artık
 
Merhaba arkadaşlar. Benim durumum biraz karmaşık. Söylendiği gibi yarım saat içinde geçen ataklar halinde değil de resmen tüm bedenimi ele geçirmiş gibi günlerdir devam ediyor. Ellerim ayaklarım çekiliyor,uyuşuyor. İnanılmaz mide bulantıları ve kusmalar. Çok halsizim bitkinim bu şekilde yaşamaya mecalim yok. Psikiyatriye gitmeden önce prozac adlı ilaca başladım ataklarım daha da artınca doktora gittim. Kaygı bozukluğu olduğunu söyledi.Kilo almaktan korktuğum ve tiroidim(haşimato) olduğu için prozacla devam edelim dedi. Yanında tranko buskas verdi 8-9 gün kullanıp tekrar gel dedi. Kullandıktan sonra iyi gibiydim prozacla devam edelim dedi. 1-2 hafta sonra tek başına yetmiyor sanırım çok daha kötü olmaya başladım. Ortada bir şey yokken bedenim de çok kötü şeyler oluyor. Korkuyorum artık ilaçlar bile iyi gelmeyecek diye. Çok kötü olursan arada bir tranko buskas içebilirsin demişti doktor. Bu aralar her gün içmeye başladım mecburiyetten. O da bağımlılık yapıyormuş içim rahat etmiyor. Bende başka bir şey mi var iyileşemeyecek miyim lütfen yardımcı olun. Uykudan uyandığım anda başlıyor çünkü çok kötüyüm artık
 
Back
X