- 1 Şubat 2016
- 9.242
- 34.187
- 548
- Konu Sahibi Mayflower75
-
depresyona bağlı panik atak. eger kalbin olsaydı inan anlardın :) gerçekten kalbin olsa merdiven çıkamazsın kesilirsin nefes nefese kalır hatttaa nefes alamazsın. şiddetli sürekli kramplar girer. bayılacak gibi olmazsın direkt yığılırsın.Merhaba arkadaşlar. .
Beni uzun zamandır rahatsız eden bu sorunu sizede yazmak ve değerli fikirlerinizi almak istedim.
Yarın doktora gideceğim baştan söyleyeyim de burda soruyorum diye şey etmeyin bana)
Benim kalbimde ritim bozukluğu başladı. Ara sıra aniden çarpıntı hissettiğim zamanlar oluyordu daha önceden de ama şu son iki senedir bu çoğaldı. Babamı kaybettikten sonra daha da tuhaflasti.birden bire 1-2 saniye duruyor gibi oluyor sonra hızla atmaya başlıyor.
Bugün markete gittim alışverişe. Birden başladı yine ve çok uzun sürdü bayılacak gibi hissettim kendimi o an çok korktum.
Kendimi gayet iyi hissederken neden böyle aniden başlıyor. Göz seğirmesi gibi hissediyorum kalbimin atışını sonra çarpıntı filan...
Panik atakta boyle olabiliyormu yoksa kalbimde bir problem mi var çözemedim. .
Bilgisi olan yada başına gelen varsa fikrini yazsin lütfen. Teşekkürler. .
Merhaba arkadaşlar. .
Beni uzun zamandır rahatsız eden bu sorunu sizede yazmak ve değerli fikirlerinizi almak istedim.
Yarın doktora gideceğim baştan söyleyeyim de burda soruyorum diye şey etmeyin bana)
Benim kalbimde ritim bozukluğu başladı. Ara sıra aniden çarpıntı hissettiğim zamanlar oluyordu daha önceden de ama şu son iki senedir bu çoğaldı. Babamı kaybettikten sonra daha da tuhaflasti.birden bire 1-2 saniye duruyor gibi oluyor sonra hızla atmaya başlıyor.
Bugün markete gittim alışverişe. Birden başladı yine ve çok uzun sürdü bayılacak gibi hissettim kendimi o an çok korktum.
Kendimi gayet iyi hissederken neden böyle aniden başlıyor. Göz seğirmesi gibi hissediyorum kalbimin atışını sonra çarpıntı filan...
Sağol canım. Niye başım sağolsun onu anlamadım?Panik atak gibi geldi bana da ama en doğru cevabı doktor verecek yarın. Hemen üstesinden gelirsin umarım.
Başın sağolsun.
İnşallah öyledir diyorum aslında. .kalp olmasından iyidir..Panik atak
Oh doğru ya..onu yazdığımı unuttum ben.kusura bakmayın kafam karışık. Teşekkür ederim sizde cevapladiniz.babaniz icin demis basin sagolsun
Panik atak ihtimali yüksek, kansızlık sorunu var mı peki? Kansızlığa bağlı çarpıntı da oluyor, yıllar evvel aşırı kansızlık ve kilo kaybı yüzünden çarpıntı sorunu yaşıyordum hemde hergün, kalbim yerinden fırlayacak gibi çarpıyordu, buna bağlı olarakta fenalık hissi geliyordu, kardiyolojiye gittim kalp sanıp, ekg çekildi, sorun yoktu, kan ilaçları verdiler, kilo alınca ve kan değerlerim normale dönünce sorun kalmadı.Oh doğru ya..onu yazdığımı unuttum ben.kusura bakmayın kafam karışık. Teşekkür ederim sizde cevapladiniz.
Merhaba arkadaşlar. .
Aslında uzun zamandır kan tahlili yaptırmadım.belkide bu olabilir.çünkü çok ta halsiz ve yorgunum sürekli. Bir ara diyet te yapmıştım bıraktım tabi bu problem çıkınca. Belkide kan değerlerinde birşeyler düştü dediğiniz gibi..en iyisi doktora söyleyeyim birde kan testi yapılsın haklısınız. TeşekkürlerPanik atak ihtimali yüksek, kansızlık sorunu var mı peki? Kansızlığa bağlı çarpıntı da oluyor, yıllar evvel aşırı kansızlık ve kilo kaybı yüzünden çarpıntı sorunu yaşıyordum hemde hergün, kalbim yerinden fırlayacak gibi çarpıyordu, buna bağlı olarakta fenalık hissi geliyordu, kardiyolojiye gittim kalp sanıp, ekg çekildi, sorun yoktu, kan ilaçları verdiler, kilo alınca ve kan değerlerim normale dönünce sorun kalmadı.
Yarın doktorunuza çarpıntınız dışında tüm sıkıntılarınızı da söyleyin, çarpıntı hepimizi kalbimde bir sorun mu var acaba diye paniklettiğinden diğer sağlık sorunlarını söylemeyi unutuyoruz, bende doktora gittiğimde direkt kalbime odaklanmıştım, çarpıntım var, kalbimde sorun var diye gittim, kansızlık teşhisiyle geri döndümAslında uzun zamandır kan tahlili yaptırmadım.belkide bu olabilir.çünkü çok ta halsiz ve yorgunum sürekli. Bir ara diyet te yapmıştım bıraktım tabi bu problem çıkınca. Belkide kan değerlerinde birşeyler düştü dediğiniz gibi..en iyisi doktora söyleyeyim birde kan testi yapılsın haklısınız. Teşekkürler
Evet dediğiniz çok mantıklı. Hatta not almak lazım unutuyor insan oraya gidince..zaten birde bu sorunum var bakın yazınca aklıma geldi..unutkanlikYarın doktorunuza çarpıntınız dışında tüm sıkıntılarınızı da söyleyin, çarpıntı hepimizi kalbimde bir sorun mu var acaba diye paniklettiğinden diğer sağlık sorunlarını söylemeyi unutuyoruz, bende doktora gittiğimde direkt kalbime odaklanmıştım, çarpıntım var, kalbimde sorun var diye gittim, kansızlık teşhisiyle geri döndüm
Çarpıntıya birçok şey sebep olabiliyor, psikolojik sorunlar, kansızlık, tiroid vb.
Siz şikayetlerinizi anlatın, doktor sizi en doğru şekilde yönlendirip gerekli tetkikleri yapacaktır, çok geçmiş olsun
Rica ederim ne demekEvet dediğiniz çok mantıklı. Hatta not almak lazım unutuyor insan oraya gidince..zaten birde bu sorunum var bakın yazınca aklıma geldi..unutkanlik
Teşekkürler Mune
Umarım kötü bişi değildir ama genellikle bu durum kansızlıktan oluyor canımMerhaba arkadaşlar. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?