Panik atakmı yoksa kalpmi?

Mayflower75

Never give up.!!
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2016
9.242
34.187
548
Merhaba arkadaşlar. .
Beni uzun zamandır rahatsız eden bu sorunu sizede yazmak ve değerli fikirlerinizi almak istedim.
Yarın doktora gideceğim baştan söyleyeyim de burda soruyorum diye şey etmeyin bana)
Benim kalbimde ritim bozukluğu başladı. Ara sıra aniden çarpıntı hissettiğim zamanlar oluyordu daha önceden de ama şu son iki senedir bu çoğaldı. Babamı kaybettikten sonra daha da tuhaflasti.birden bire 1-2 saniye duruyor gibi oluyor sonra hızla atmaya başlıyor.
Bugün markete gittim alışverişe. Birden başladı yine ve çok uzun sürdü bayılacak gibi hissettim kendimi o an çok korktum.
Kendimi gayet iyi hissederken neden böyle aniden başlıyor. Göz seğirmesi gibi hissediyorum kalbimin atışını sonra çarpıntı filan...
Panik atakta boyle olabiliyormu yoksa kalbimde bir problem mi var çözemedim. .
Bilgisi olan yada başına gelen varsa fikrini yazsin lütfen. Teşekkürler. .

Merhaba arkadaşlar. .
Beni uzun zamandır rahatsız eden bu sorunu sizede yazmak ve değerli fikirlerinizi almak istedim.
Yarın doktora gideceğim baştan söyleyeyim de burda soruyorum diye şey etmeyin bana)
Benim kalbimde ritim bozukluğu başladı. Ara sıra aniden çarpıntı hissettiğim zamanlar oluyordu daha önceden de ama şu son iki senedir bu çoğaldı. Babamı kaybettikten sonra daha da tuhaflasti.birden bire 1-2 saniye duruyor gibi oluyor sonra hızla atmaya başlıyor.
Bugün markete gittim alışverişe. Birden başladı yine ve çok uzun sürdü bayılacak gibi hissettim kendimi o an çok korktum.
Kendimi gayet iyi hissederken neden böyle aniden başlıyor. Göz seğirmesi gibi hissediyorum kalbimin atışını sonra çarpıntı filan...
depresyona bağlı panik atak. eger kalbin olsaydı inan anlardın :) gerçekten kalbin olsa merdiven çıkamazsın kesilirsin nefes nefese kalır hatttaa nefes alamazsın. şiddetli sürekli kramplar girer. bayılacak gibi olmazsın direkt yığılırsın.
ve eminin sonrasında veya o anda ani ısınma ve terleme yaşıyorsundur.
işte tüm bunlar panik atak.

Panik atak gibi geldi bana da ama en doğru cevabı doktor verecek yarın. Hemen üstesinden gelirsin umarım.
Başın sağolsun.

Merhaba arkadaşlar. .

Ikisi de olabilir once kalbe sonra psikoloğa git. Ben bi kaç kere pabik atak gecirdim yemin ediyorum ölecek gibiydim asiri terleme bulanik görme kalp carpmasi bas dnmesi Allah sifa vversin

Şu aralar çok stresliyim gerçekten. .ama bilemiyorum ki kalbin öyle takılır gibi bir iki saniye durması normal mi?panik atak öyle yapıyor mu yani?
Terleme ve basdonmesi oluyor evet.nefes almada zorluk biraz var ama o sigaradan biraz sanırım.

Oh doğru ya..onu yazdığımı unuttum ben.kusura bakmayın kafam karışık. Teşekkür ederim sizde cevapladiniz.
Panik atak ihtimali yüksek, kansızlık sorunu var mı peki? Kansızlığa bağlı çarpıntı da oluyor, yıllar evvel aşırı kansızlık ve kilo kaybı yüzünden çarpıntı sorunu yaşıyordum hemde hergün, kalbim yerinden fırlayacak gibi çarpıyordu, buna bağlı olarakta fenalık hissi geliyordu, kardiyolojiye gittim kalp sanıp, ekg çekildi, sorun yoktu, kan ilaçları verdiler, kilo alınca ve kan değerlerim normale dönünce sorun kalmadı.

Merhaba arkadaşlar. .

Doktora gitmen iyi olacak ..panik atakta bu şekil ama bu kalbinde bir sorun olamayacağı anlamına gelmez.her şey yarın belli olur

Bendede oluyor bu durum ara sira.. kalp doktoruna gittim bisey cikmadi.. cikmiyorda.. bende biraz stresli bir yapiya sahibim..

Panik atak ihtimali yüksek, kansızlık sorunu var mı peki? Kansızlığa bağlı çarpıntı da oluyor, yıllar evvel aşırı kansızlık ve kilo kaybı yüzünden çarpıntı sorunu yaşıyordum hemde hergün, kalbim yerinden fırlayacak gibi çarpıyordu, buna bağlı olarakta fenalık hissi geliyordu, kardiyolojiye gittim kalp sanıp, ekg çekildi, sorun yoktu, kan ilaçları verdiler, kilo alınca ve kan değerlerim normale dönünce sorun kalmadı.
Aslında uzun zamandır kan tahlili yaptırmadım.belkide bu olabilir.çünkü çok ta halsiz ve yorgunum sürekli. Bir ara diyet te yapmıştım bıraktım tabi bu problem çıkınca. Belkide kan değerlerinde birşeyler düştü dediğiniz gibi..en iyisi doktora söyleyeyim birde kan testi yapılsın haklısınız. Teşekkürler

Aslında uzun zamandır kan tahlili yaptırmadım.belkide bu olabilir.çünkü çok ta halsiz ve yorgunum sürekli. Bir ara diyet te yapmıştım bıraktım tabi bu problem çıkınca. Belkide kan değerlerinde birşeyler düştü dediğiniz gibi..en iyisi doktora söyleyeyim birde kan testi yapılsın haklısınız. Teşekkürler
Yarın doktorunuza çarpıntınız dışında tüm sıkıntılarınızı da söyleyin, çarpıntı hepimizi kalbimde bir sorun mu var acaba diye paniklettiğinden diğer sağlık sorunlarını söylemeyi unutuyoruz, bende doktora gittiğimde direkt kalbime odaklanmıştım, çarpıntım var, kalbimde sorun var diye gittim, kansızlık teşhisiyle geri döndüm:-)

Çarpıntıya birçok şey sebep olabiliyor, psikolojik sorunlar, kansızlık, tiroid vb.
Siz şikayetlerinizi anlatın, doktor sizi en doğru şekilde yönlendirip gerekli tetkikleri yapacaktır, çok geçmiş olsunHoppa

Yarın doktorunuza çarpıntınız dışında tüm sıkıntılarınızı da söyleyin, çarpıntı hepimizi kalbimde bir sorun mu var acaba diye paniklettiğinden diğer sağlık sorunlarını söylemeyi unutuyoruz, bende doktora gittiğimde direkt kalbime odaklanmıştım, çarpıntım var, kalbimde sorun var diye gittim, kansızlık teşhisiyle geri döndüm:-)

Çarpıntıya birçok şey sebep olabiliyor, psikolojik sorunlar, kansızlık, tiroid vb.
Siz şikayetlerinizi anlatın, doktor sizi en doğru şekilde yönlendirip gerekli tetkikleri yapacaktır, çok geçmiş olsunHoppa
Evet dediğiniz çok mantıklı. Hatta not almak lazım unutuyor insan oraya gidince..zaten birde bu sorunum var bakın yazınca aklıma geldi..unutkanlik:-)
Teşekkürler Mune:-)

Evet dediğiniz çok mantıklı. Hatta not almak lazım unutuyor insan oraya gidince..zaten birde bu sorunum var bakın yazınca aklıma geldi..unutkanlik:-)
Teşekkürler Mune:-)
Rica ederim ne demek;) o zaman not alın, ki unutkanlıkta varsa nörolojikte olabilir, kansızlık sorunu da olabilir.
Yarın hayırlı haberlerinizi alırız, korktuğunuz gibi kalp çıkmayacaktır inşallahHoppa

Merhaba arkadaşlar. .
Umarım kötü bişi değildir ama genellikle bu durum kansızlıktan oluyor canım
Birde yağlı yemek yemekten ağır ve yağlı yemeklerden kaçın
Doktorum söyler elbet bence kansızlıktan ama bakalım doğru mu :)

Back
X