Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

rukiyecim inan çok çok sevindim bebeğininde seninde iyi olmanıza maşallah size, sarılığı dert etme tatlım bir çok yeni doğan bebekte oluyor Rabbim şifasını verir sen merak etme... bu arada GÖZÜN AYDIN:KK16: bizi unutmamanada hem çok şaşırdım hem çok duygulandım çok teşekkür ederiz canım benim yaaa...

haklısın bu arada korkunun ecele faydası yok canım bir şekilde doğurucaz yapıcak bişey yok en iyisi bol bol dua edip çok düşünmemeye çalışmak... beni biliyorsun ilaç kullanıyordum yaa:KK43:(((((( dozunu azaltıyim dedim pişman oldum malesef ki eski doze döndüm tekrardan:KK17::KK17::KK17: kendimden utanıyorum rukiye yaa doğum korkusunun yanı sıra kullandığım iiacın vicdan azabı ve tedirginliği var :KK14::KK14::KK14:

teşekkür ederim duygucum.bu arada öyle düşünme eğer ilacı kullanman bebeğin için daha iyiyse ve doktorun kullan diyorsa hiç tedirgin olma.Allah istemedikce hiçbişi olmaz.ona bakılırsa hiç ilaç kullanılmamasına rağmen bazı bebeklerde problem olabiliyor.hersey Allah ın takdiri.sen sadece dua et ve rahat ol.doğumdan herkes korkuyor bu normal zaten.bunu kafana takma.

uyuyabilmene sevindim canım şuraya bak uyuduğumuza şükreder hale geldik walla Rabbim hepimize şifamızı versin inşallah...

amin.sorma cnm insanın neyi eksikse ona dua ediyor.varken hiç şükretmiyoruz.

neyse kızlar görşmk üzere bugün pazar var:KK43:bu sıcaktada hiç çekilmez.bol bol su içerek gezerim artık.

teşekkür ederim duygucum.bu arada öyle düşünme eğer ilacı kullanman bebeğin için daha iyiyse ve doktorun kullan diyorsa hiç tedirgin olma.Allah istemedikce hiçbişi olmaz.ona bakılırsa hiç ilaç kullanılmamasına rağmen bazı bebeklerde problem olabiliyor.hersey Allah ın takdiri.sen sadece dua et ve rahat ol.doğumdan herkes korkuyor bu normal zaten.bunu kafana takma.

ewet duygucum bebek için endişelenmen gayet normal.saglıklı dogsun die endişelenmiyen anne yoktur şu hayatta.sen ilaç içsende içmesende bu endişelerin normal.bi yanlış harekette bile bebegime bişey olmuşmudur die aglıcak duruma geliorum.zor bir süreç hamilelik.oysa biz endişelensekte endişelenmesekte olacak oluyor.yanlız değilsin üzülme cnm.

haklısın canım ama söz konusu bebeğim olunca ister istemez hep bir soru işareti oluyor aklımda sağlıklı bir şekildede bebeğimi kucağıma almadan da geçmez bende ki bu tedirginlik Rabbim e bol bol dua ediyorum elimden başka bişey gelmiyor... bu arada annelik nasıl gidiyor canım senin ilk bebeğindi dimi??

ewet duygucum bebek için endişelenmen gayet normal.saglıklı dogsun die endişelenmiyen anne yoktur şu hayatta.sen ilaç içsende içmesende bu endişelerin normal.bi yanlış harekette bile bebegime bişey olmuşmudur die aglıcak duruma geliorum.zor bir süreç hamilelik.oysa biz endişelensekte endişelenmesekte olacak oluyor.yanlız değilsin üzülme cnm.

aynen kızlar iyi ki varsınız walla sizde olmasanız çünkü çekmeyen anlamıyor ne yazık ki:KK43:((

çok şükür uyudum bu gece.öle endişeli hallere devam cnm.ama uyuyabilmek güzeldi insanın beyni dinlenio.Allah kimseyi uykusuz bırakmasın.

amin canım gerçektende Allah kimseyi uykusuz bırakmasın ben nisandan beri uyuyamıyorum. ki ben nisandan önce işten eve gelir yemeğimi yer bulaşıklaırmı halleder hemen uyurdum. eşimde kızardı hep uyuyon diye. şimdi uyumuyorum diye kızıyo. desteğini artık artık kestiğini hissediyorum. artık uyuyanlara bir kedinin çiğere bakması gibi bakıyorum.

cnm hangi sureleri okudun bende elimden geldiğince okumaya çalışıyorum.fetih yasin meryem inşirah zaman zaman okuyorum.Allahıma güveniyorum korkutugm gibi olmicak:KK43:

adaycım 41 gün meryem suresi okudum.tebareke,yasin,insan,inşikak,tarık ve inşirah surelerini okudum.bir de abese suresi 20.ayetti sanırım "sümmessebile yesserah " 19. ayet meali Allah onu meniden yarattı.20.ona çıkış yolunu kolaylaştırdı.bu ayeti okuyun.ben sancı sırasında okudum.

Duygu içimi rahatlattın yani ben deli gibi çarpıntıyla girsem bile ameliyathaneye onlar kontrol altına alıcaklar diorsun bu konuyu düşünüordum çok saolasın yahu...

Sonsuz şükürler olsun iyi haberlerini de aldık.Çok ama çok sevindim herşey yolundaymış sarılık ise problem bile değil...Maşallah normal doğum yaptın ne kdr güzel ama dikişlerim demişsin inş çok değildir nasıl dayandın onlara :KK52:

DUYGU SENİNDE Mİ EŞİ AŞAĞIDA?????

18.hafta çarpıntılar için erken yani malesef sende benim gibi pa çarpıntıları kurbanısın.Acil şifalar diliorum..Yaşadığın yerin şartlarını bilmiorum ama bi an önce bir psikoloğa terapi yeterli olmazsa da psikiyatri ye görünmeni tavsiye ederim zira çarpıntıyı bilirim dayanılacak birşey değil..

teşekkür ederim efrah cım.dikişleri sormuşsun.iğne attıkları için çok fazla hissetmiyosun.kaç dikişim war bilmiyorum bu arada canım.

adaycım 41 gün meryem suresi okudum.tebareke,yasin,insan,inşikak,tarık ve inşirah surelerini okudum.bir de abese suresi 20.ayetti sanırım "sümmessebile yesserah " 19. ayet meali Allah onu meniden yarattı.20.ona çıkış yolunu kolaylaştırdı.bu ayeti okuyun.ben sancı sırasında okudum.

walla helal olsun rukiyecim söylediklerini not ediyorum bizlerede dua et arkadaşım bol bol olur mu lohusasın duaların kabul olur...

Ayyy canım beniim.. MaşaAllah.. maşaAllah ikinizede.. Annesi bak üzmemiş kızın seni.. Yerim ben onu..
Sen atlattın canım benim yaa.. Kurtuldun işte Rabb'imin izniyle.. Dualarında faydası olmuş gibi görünüyor çok şükür..
Rabb'im bizede kolay doğumlar nasip etsin..
Güle güle büyüt bebişini.. Hiç darda zorda kalmayın inşaAlllah.. Rabb'im hep yar ve yardımcınız olsun..

teşekkür ederim nil cim.Allah a şükür.Rabbim size de kolay doğumlar nasip etsin.güzel dualarına amin..Allah razı olsun..

desene doğurana kadar nefes darlığı çekicez ben son ay bebek aşağı inince rahatlarız sanıodum:KK43:

yok canım bu seferde kasık ağrıları olucak taşımakta zorlanıcaksınız.sağa sola dönerken çok zorlanıcaksınız.benim ikiz bebek olunca 4. aydan sonra başladı yavaş yavaş daraltmaya birde kasılmaların iç sancım çok vardı.

sizler stres yapmayın.panik atağı aklınıza getirmeyin.

yok canım bu seferde kasık ağrıları olucak taşımakta zorlanıcaksınız.sağa sola dönerken çok zorlanıcaksınız.benim ikiz bebek olunca 4. aydan sonra başladı yavaş yavaş daraltmaya birde kasılmaların iç sancım çok vardı.

sizler stres yapmayın.panik atağı aklınıza getirmeyin.

ahhh canım biz getirmiyoruz ki aklımıza kendisi geliyor zaten:))) benim atağımı walla narkoz korkusu tetikliyor?? iyiydim eskiden şükürler olsun hele ilaçlarımı düzenli aldığım zaman gayet iyi olurdum... doğumu atlatana kadar bana tam anlamıyla huzur yok... genede şükürler olsun bu günüme ne hallerimi biliyorum Allah korusun.....

rukiyecim burdamısın normal doğumda pa geldimi hiç.nefes darlığı heyecan.beni sezeryana desteklemio kimse bende beynimi her iki yönteme hazırlamam lazım ne olur ne olmaz:KK43:
tafsiye ediormusun normal doğumu.

burdayım canım.benim de kimse desteklemiyordu sezeryanı.ben de o yüzden her ikisi de olabilir diye düşünüyordum ama normal doğumdan daha çok korkuyordum.tavsiye etmek değil de bırak doğumun nasıl gelişirse öyle olsun.doktor normal olabilir diyorsa normali dene bence aksilik olursa sezeryana alıyolar zaten.ben dewlet hastanesinde doğumm yaptım.benimle birlikte bi kişi daha sancı çekiyordu.onun açılması dewam etmedi sezeryana aldılar.oluruna bırak..

haklısın canım ama söz konusu bebeğim olunca ister istemez hep bir soru işareti oluyor aklımda sağlıklı bir şekildede bebeğimi kucağıma almadan da geçmez bende ki bu tedirginlik Rabbim e bol bol dua ediyorum elimden başka bişey gelmiyor... bu arada annelik nasıl gidiyor canım senin ilk bebeğindi dimi??

ewet duygucum ilk bebeğim.annelik çok güzel bir duyguymuş.anlatılmaz yani.tabi şimdi yanımda annem we ya kayınwalidem kalıyor bana yardım etmek için iyileşinceye kadar.

ewet duygucum ilk bebeğim.annelik çok güzel bir duyguymuş.anlatılmaz yani.tabi şimdi yanımda annem we ya kayınwalidem kalıyor bana yardım etmek için iyileşinceye kadar.

ayyy rukiyecim Rabbim bizede tattırsın o duyguları inşallah... tatlım bişey sorucam doğumdan sonra lohusalıkta psikolojik açıdan bir değişiklik hissettin mi kendinde?? lohusalıktan korkutuyor millet benii yaaa bu insanlar çok anlayışsız walla... halbuki bende bebeğime kavuşucağam için iyi olucakmışım gibi geliyor hatta çok daha iyi olucağımıza inanıyorum...

18.hafta çarpıntılar için erken yani malesef sende benim gibi pa çarpıntıları kurbanısın.Acil şifalar diliorum..Yaşadığın yerin şartlarını bilmiorum ama bi an önce bir psikoloğa terapi yeterli olmazsa da psikiyatri ye görünmeni tavsiye ederim zira çarpıntıyı bilirim dayanılacak birşey değil..

çok şükür yaşantım yada çevremle bir sıkıntım yok.benim doğuştan kalp kapağımda çöküklük varmış,bu her 5kadının 3ünde görülen ancak zararsız yapısal bir durummuş,fakat diğer insanlara göre biraz daha kalp hızı fazla olurmuş,heyecanlı tiplermişiz yani,bundan 6ay evvel kardiyolojiye gitmiştim,herhangi bir sıkıntı olmadığını hatta normal bir hamilelik yaşayıp normal doğumda yapabileceğimi söylemişti dr. bana.bunu sarışın yada esmer doğmak gibi düşün demişti,bu sözleri aklıma getirip aklımı içimi ferah tutmaya çalışıyorum,zira kalp hastalıklarıyla okadar benziyorki panik atak,artık Allah korusun beterinden,sanırım psikiyatriye gitsem iyi olacak....

çok şükür yaşantım yada çevremle bir sıkıntım yok.benim doğuştan kalp kapağımda çöküklük varmış,bu her 5kadının 3ünde görülen ancak zararsız yapısal bir durummuş,fakat diğer insanlara göre biraz daha kalp hızı fazla olurmuş,heyecanlı tiplermişiz yani,bundan 6ay evvel kardiyolojiye gitmiştim,herhangi bir sıkıntı olmadığını hatta normal bir hamilelik yaşayıp normal doğumda yapabileceğimi söylemişti dr. bana.bunu sarışın yada esmer doğmak gibi düşün demişti,bu sözleri aklıma getirip aklımı içimi ferah tutmaya çalışıyorum,zira kalp hastalıklarıyla okadar benziyorki panik atak,artık Allah korusun beterinden,sanırım psikiyatriye gitsem iyi olacak....

bencede walla çünkü çırpındıkça batıyoruz en iyisi uzmanından destek almak...

evet tatlım anestezi uzmanıyla özel görüşme yaptık istersen kalbin 200 atsın hiç önemli değil atak geçir istersen dedi nasıl uyuduğunu bile anlamicaksın dedi... efrahçım adam o kadar rahattı ki beni çok rahatlattı çok basit dedi 80 yaşında adamı uyutuyorum ben o uyanıyor sen mi uyanamicaksın, 15 yıldır bu işi yapıyorum masada kalan hastam olmadı narkoz yüzünden, 60 yaşında insanlar açık kalp ameliyatı oluyor saatlerce dedi onlara bişey olmuyor sen atak geçirdin diye mi ölceksin falan dedi... çok rahattı adam benide çok rahatlattı walla eşinde gelir içeri dedi... benim korkum uyanamicakmışım gibi geliyor bide ameliyathane kapısından nasıl giricem hatta hastaneye nasıl giricem o gün ayyyy düşüncesi bile beni ürkütüyor.... heee birde efrah panik atak hastası olmadığı halde ameliyathanede ağlayanlar doktora yalvaranlar masaya yatmam diye tutturanlar falan oluyormuşş anestezi uzmanı çok normal karşılıyor bizim gibi olanları hatta bayağ bir güldürdü beni... inşallah o günde güleriz :KK17:

bu arada evet tatlım benimde eşiğim çok aşağıda:KK43:( o yüzdende çok kasık ağrım oluyor:KK43:(
beni de rahatlattı söyledikleri anestezi uzmanının iyiki yazdın..ya benim de eş aşağıda doğum yolum kapalı...

canım yaygın anksiyete bozukluğu var . 2007 yılında 6 ay ilaç tedavisinden sonra geçmişti. nisan ayından itibaren gene başladı. ilk başta ilaç içtim 1 ay kadar ama kadın doğumcum ilacı bırak dedi. psikiyatri ye gidiyorum. kadın doğumcum ilacı bırak dediği için ilaç veremiyo. sadece nefes egzersileri yap yürüyüş yap günde 1.5 saat bide bi geveşem hareketi gösterdi onu yap dedi. yürüyüşü yapamıyorum. zira uykusuzluktan dolayı kendimi yorgun hissediyorum. artık ailemde ne yapcağını şaşırdı. eşim herşey kendi elinde deyip durmaya başladı.

ben zaten bu lafa hastayım..bugün de bi arkadaş aradı saolsun hatrımı sormak için kafana bişey takıosundur sen dedi..hiçbirşey takmıorum bu öyle karşıdan takma kafana denecek yaşamadan anlaşılack bişey değil dedim...

cnm ben 3 yastıkla yatıyorum iki başıma bi bacaklarımın arasına üstümü hiç örtmüyorum.göbüşüm buz gibi oluo ama elim ayağım sıcacık.sag sol gece 30 defa dönüyorum.sonrada çok döndğm bebegim rahatsız olcak die endişeleniorum arada da uyuyorum öyke arada tualete kalkıorum.öle geçiyor.sen 30.haftadasın demek.bizden önce doğum hikayeni bekliorum:)

ayy hepimizmi aynıyız ya ben 2 dakikada bir dönünce ya çocuğun haşatımı çıktı acaba die düşünüorum töbe töbe...

Bu arada yaklaşık 1 1 ,5 saat önce bi sıkıntı geldi terlemeye başladım ama su gibi oldum bi anda sonra bir sıkıntı bi ağlama biraz uzandım uzannca kalp atışlarımı hssttmeye başladım kalktım biraz sakinleştm duşa girdim şu an daha iyiym...Ay allahım bu haller gelmese bize nolur ya :KK43:

X