- 18 Şubat 2010
- 207
- 3
efrah biz sezeryan düşündüğümüz için birde genel anestezide nabızın yüksek olması falan hiç problem değilmiş anestezi uzmanı ile görüşmüştüm ben uyku halinde anestezi uzmanı ayarlıyormuş onları çünkü daha detaya girmiyim korkarsın bana anlattı herşeyi ama inan bizim atak geçirmemiz hiç önemli değil genel anestezi için... doğumdan çıktığımız günde geçirmezmişiz narkoz kafayı biraz güzel yapıyormuş en azından o gün... ne bilim ya biz mi abartıyoruz efrah ben anlamadım gitti walla...
evet dogru bu operasyon boyunca bir tane anastezist devamli monitöre bakiyor, aslinda en güvenli oldugumuz yer o masa.cünkü aninda müdahele edebilir, damari bosuna acmiyorlar degilmi.aslinda imrenmedim degil.almanyada yalvarsanda genel anastezi yapmiyorlar sezeryanda.sadece cok acil ve hayati durumlarda, bebek icin saniyeler önemliyse felan mesela.ben yalvardim ilk dogumumda narkoz doktoruna, benim piskolijim bozuk, sinirlerim lacka, lütfen bayilitin beni dedim.hicbirsey görmek duymak istemiyorum dedim.ama nafile.belden uyusturdular, yani belden altini kesinlikle hissetmiyorsun.fakat iste kafan güzel olmuyor.ayiksin, bilincin acik, heycanlisin, korkuyorsun.tamam araya perde cekiyorlar kocaman ama yinde...7 dakikada bebegi aldilar, asagi yukari 40-45 dakika geri dikmesi sürüyor.dikmesi bayagi uzun ve skici.tamam narkoz doktoru yine denetliyor seni bas ucunda monitöre bakiyor.genel anastezide hakikaten kafan güzel oluyor, baska ameliyattan biliyorum, hemen hemen ertesi güne kadar yari uyanik yaru uykuda böyle sarhos gibi oluyorsun.panik atak onun etkisindeyken bende sanmiyorum olmaz.cok baska kaygilarin oluyor, ve sonrasinda korkutmak istemem agrin oluyor. sezeryan bu, öyle iki dikis attirmaya benzemiyor maalesef ama agri kesici isteyince veriyorlar özellikle ilk iki gün.