• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

İnsallah duzgun bi tedavi uygular buseferde seni iyi gordum biraz daha sk disini pasifloraya devam derse hemen cikcam esimede diycem bu adam bizi oyalayip duruyo kalk para marada vermiyosun diycem o kadar deli etti beni bi ilac yazcak 250 lira aliyo bari ise yarasa belki gitmm ona esimin zoruyla gidiyorum sen yinede dayanabiliyosan pasiflora ise yariyosa iyi keske banada yarasa ben gecen hafta okadar fenalastimki yarim xanax aldim suanda direniyorum icmmk icin
Ankara'da olsaydın sana önerebileceğim doktor vardı ilaç yazacak, çok saçma sen içmeye karar verdikten sonra ve kadın doğum dr.unda onay verdikten sonra niye yazmıyor ki. Aslında sıkıntı anında pasiflora işe yaramıyor bana da ama gece onu içip uykuya dalmaya çalışıyorum ve biraz yardımcı oluyor sanki. İnternetten de biraz araştırdım hamilelikte pasiflora bile kullanılmamalı yazıyor iyice kafayı takıyorum.
..

Son düzenleme:
tms ne bılmıorum ben? ben ıstanbulda arıf verımlıye gıtmstım bı ara unlu dr:) bıde onu dene ıstersen o dr guvensızlıgı bendede var sehır deıstırınce hıcbı dr guvenemedım ılacada baslayamadım eskı dr ıstıorum dıe ole kaldı kendıne uygun bı dr bulmak zor gercekten en onemlısde guvenmek hayırlııs olsun ole bos seyler dusunme bırazcık telkın etmeye calıs kendını bılıorum zor ama yapcak bısey yok
Sagol canim dayanabildigimiz kadar dayanicaz yapcak bisey yok

yürüyüşe cıkmayı bende hıc sevmıorum zaten ıkı lokma yıyorum onuda yururken harcamım dıe:) yogurt falan yıyemıom tıksındım ıyıce ya ınsallah normal yemeye baslarım bende
yürüyüş anksiyete ve panik atağa iyi geliyormuş ama düzenli bir yürüyüş olması lazım. Artık çok yiyemesende yoğurtlu makarna -çorba gibi şeylerle beslenmeye çalış. Bebek zaten sende olanı tüketiyor o her şekilde besleniyor.

Arkadaşlar bir şey soracağım sizlere, hamileliğin başlarında yani 4. ve 5. haftalarda passiflora tableti çok içtim , doktor kullanabilirsin demişti bende her gün içtim. Şimdi de sürekli kafama takılıyor acaba bebeğe zararı olmuş mudur diye, zaten takıntılı,sıkıntılı ruh hali içerisindeyiz. Bu durumu düşünmekten duramıyorum , Allah korusun bir şey olmuş mudur diye :(

Doktorum bana da vermisti ama surubunu 12haftadan once hic icmedim pasiflora surubu bitkisel bi zarari olmaz dedi doktorum ama tabletini bilmiyorum bi zarari olmaz sen icini ferah tut Allahin izniyle bisey olmayacak

Kizlar bugun uyandigimdan beri ya bebegime bakamzsam ya ona zarar verirsem diye takinti yapp duruyorm beynim agridi artik sizdede boyle dusunceler varmi.gecensene kardesim dogum yapmisti yaninda kaldm bi sure o bes dk biyere gitse ben bebege yaklasamiyodum kendi bebegimdede boyle olursa naparim ben ustelik o zaman ilacda kullaniyodum druma sormustum ozamanlar asla boyle bisey yapmazsin bunlar senn endiselerin demisti ama gelde bunu beynime anlat offf offf cok yoruldum artik

Bu düşüncelerin çok normal. Üzerine panik atak-anksiyete olunca daha yoğun yaşıyorsun. Doğuma yakın bu tarz bebeğe bakamama veya emzirememe rüyaları da görebilirsin. Bi yazıda okumuştum, annelik içgüdüsüyle görülen rüyalar ve düşünülen konular. Canını sıkmamaya çalış. Anneliğe hazırlanıyorsun zaten. Neden bakamayacaksın ki? Çok korkak biriyimdir. Ama mesela kızımın boğazına bişey takılsa parmağımla alıyorum. O an onu yapmam gerekiyor çünkü. Eminim iyi bir anne olacaksın. Yorma böyle şeylerle kendini.

Bu konuda bilgisi olanlar bir şeyler yazarsa , biraz rahatlarım belki :(

Hamileliğinin en başından beri ilaç kullanan ve sağlıklı doğum yapan kişiler var burda. Yanlış bilgilendirmeyeyim ama, bi problem olsa, bebek durmaz derler. İnşallah bişey olmamıştır. İkili test sonucunu bize de yaz. Passiflora içebileceğin en hafif ilaç zaten. Üzme kendini.

benim kanama ilişkiden sonra oldu, hamilelikte rahim çok damarlı yapı haline geliyormuş ,damar çatlaması oldu ama o korku yetti, bir daha ilaç içemedim ama geçen pazar günü çok kötü olunca pasiflora içtim bir tane,inşallah hiç birimize ilaç gerek kalmaz bundan sonra. Zaten 3 ayın dolmasına çok az kalmış ,biliyorum sabret demek kolay , yaşayan için çok zor ama sayılı günler olduğunu düşünerek sabretmeye çalış, 3 .ayından sonra düzgünce tedaviye başlarsın.

Doktorlar ilk 3 ay ilişki önermiyor zaten. Dikkat.

Canim sen bana bi dr ismi vermistin nihat kaya sen bu dr ami gidiyosun hamileykn ilacverdimi dr konusunda cok sanssizim biliyosun

İlgili mesajını bulamadım. Doktoruma ilk gittiğimde, Np İstanbul'u sormuştum, İstersen bana gelme, hatta hiç bir doktora gitme Ama oraya da gitme para tuzağı demişti. Bence netten bi araştır. Özellikle sikayetvar.com sitesinden.

Hamileliğinin en başından beri ilaç kullanan ve sağlıklı doğum yapan kişiler var burda. Yanlış bilgilendirmeyeyim ama, bi problem olsa, bebek durmaz derler. İnşallah bişey olmamıştır. İkili test sonucunu bize de yaz. Passiflora içebileceğin en hafif ilaç zaten. Üzme kendini.
Sen beni şimdi iyice korkuttun ikili testinin sonucunu yaz deyince. Kadın doğumcu içebilirsin demişti. Psikiyatri dr.da o ilaç bile değil demişti. Bilmiyorum...Allah'a emanet...

Bu düşüncelerin çok normal. Üzerine panik atak-anksiyete olunca daha yoğun yaşıyorsun. Doğuma yakın bu tarz bebeğe bakamama veya emzirememe rüyaları da görebilirsin. Bi yazıda okumuştum, annelik içgüdüsüyle görülen rüyalar ve düşünülen konular. Canını sıkmamaya çalış. Anneliğe hazırlanıyorsun zaten. Neden bakamayacaksın ki? Çok korkak biriyimdir. Ama mesela kızımın boğazına bişey takılsa parmağımla alıyorum. O an onu yapmam gerekiyor çünkü. Eminim iyi bir anne olacaksın. Yorma böyle şeylerle kendini.
Canim sagol insallah bende o gunleri gorurum

İlgili mesajını bulamadım. Doktoruma ilk gittiğimde, Np İstanbul'u sormuştum, İstersen bana gelme, hatta hiç bir doktora gitme Ama oraya da gitme para tuzağı demişti. Bence netten bi araştır. Özellikle sikayetvar.com sitesinden.

Dun aksam arastirdim gercektende oyleymis ben 1sene tedevi gordm orda ama o dr yok artik o olsa yine guvenirim ama dr arastirdim dogru duzgun bi drda yok oraya gider gitmez bana hemen tms uygulamak istiyckler yakin arkadasima uygulandi sakin yaptirma diyo bende hic bi fark olmadi diyo.ayrica esimin arkadasi calisiyomus tesadufen karsilasmisdik sonradan isten cikmis esimi aramis sakin abi yengeyi oraya goturme para tuzagi yaptiklari biseyde yok insanlari kullaniyolar demisdi dr um gidince bende bidaha gitmemistim ama insan catesiz olunca saglikli dusunemiyo ama gitmiycm sendende duydum ya kafamdan sildim npyiinpyii sagol canim

İnsallah duzgun bi tedavi uygular buseferde seni iyi gordum biraz daha sk disini pasifloraya devam derse hemen cikcam esimede diycem bu adam bizi oyalayip duruyo kalk para marada vermiyosun diycem o kadar deli etti beni bi ilac yazcak 250 lira aliyo bari ise yarasa belki gitmm ona esimin zoruyla gidiyorum sen yinede dayanabiliyosan pasiflora ise yariyosa iyi keske banada yarasa ben gecen hafta okadar fenalastimki yarim xanax aldim suanda direniyorum icmmk icin
Ankara'da olsaydın sana önerebileceğim doktor vardı ilaç yazacak, çok saçma sen içmeye karar verdikten sonra ve kadın doğum dr.unda onay verdikten sonra niye yazmıyor ki. Aslında sıkıntı anında pasiflora işe yaramıyor bana da ama gece onu içip uykuya dalmaya çalışıyorum ve biraz yardımcı oluyor sanki. İnternetten de biraz araştırdım hamilelikte pasiflora bile kullanılmamalı yazıyor iyice kafayı takıyorum.
..

Bende cok arastirmistim icmeden evet pasiflora gebelikde icilmez yaziyo ama napalim dr guvendik ictik zaten cok etkili bisey olsaydi bizede etki ederdi bisey olmaz canim allahin izniyle benim tup bebek oldugu icin kullandigim bi ilac var x grubunda ama dr sen bakma orda yazilanlara icmn gerekiyo dedi basindan beri iciyorum yapcak bisey yok sende takma kafana bana iyi gelcek ilaci bilsem bir dk dusunmem baslarim cunku hicbisey rabbim ol demeyince olmaz ilac milac ben inanmiyorm ama isde oyle bi tedaviyide bulamadik henuz bajalim bugun
Tam 11olduk ama sanki biraz hafifledim 6.7.haftalara gore cok kotuydum ayyy hatirlamak bile istemiyorum peki sen ilac kullancakmidin

Bende cok arastirmistim icmeden evet pasiflora gebelikde icilmez yaziyo ama napalim dr guvendik ictik zaten cok etkili bisey olsaydi bizede etki ederdi bisey olmaz canim allahin izniyle benim tup bebek oldugu icin kullandigim bi ilac var x grubunda ama dr sen bakma orda yazilanlara icmn gerekiyo dedi basindan beri iciyorum yapcak bisey yok sende takma kafana bana iyi gelcek ilaci bilsem bir dk dusunmem baslarim cunku hicbisey rabbim ol demeyince olmaz ilac milac ben inanmiyorm ama isde oyle bi tedaviyide bulamadik henuz bajalim bugun
Tam 11olduk ama sanki biraz hafifledim 6.7.haftalara gore cok kotuydum ayyy hatirlamak bile istemiyorum peki sen ilac kullancakmidin

slm aryem nasılsın bende subat ayında üye olmuştum buraya bende ilaç kullanıyorum 31 haftalık gebeyim sen ne ilaç kullanıyosun ben 12.5 mg largactil uyku için...

Aslm ben daha ilaca baslayamadim dr norodol damla verdi ama yanetkilarinden dolayi icemedim

anladım cnm ne güzel ama zorlanırsan başka bi ilaçla değiştirmesi gerekir bence ben kendi psikiyatrisimden çok memlunum ilaçlar kousunda beni oldukça rahatlatıyor dr dediğin öle olmalı bence lustralda içiyodum ben 4 ay kullandım bi kaç gündür içmiyorum nice örnekleri okudum burdan ilaç kullanan eskilerden 4 ilaç 2 ilaç bir iaç kullanan kişileri sağlıklı bebek dünyaya getirdiler hep ama işte biz hep tedirgin oluyoruz hastalığımızdan dolayı..Allah herkesin yardımcısı olsun..

Back
X