• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

arkadaslar hamile kalmısım banada süpriz oldu hala şaşkınım dün ögrendim ve ilacımı bıraktım bugun kadın doguma gidecem çok yeni hamileyim

hayırlı olsun arkadaşım, ilacını bir anda bırakma doktorunla konuş bence sonra yoksunluk belirtisi gösterebilir. arkadaşlar ben de 1.5 aydır ilaç kullanıyorum 5.5 aylık oldum. şimdi daha iyiyim normal hayatıma devam edebiliyorum çok şükür çok kötüydüm daha önce. ben 20 mg fulsac ve 30 mg anafranil alıyorum. bebeğime zarar vermemesi için dua ve tevekkülden başka çarem yok ne yazıkki:(((

Canim sen dogumdan once ilaci kestin mi? Bebeginde yoksunluk sendromu oldu mu

Merhaba.

Bilgisayarım bozulmuştu. Mesajları ancak görüp cevaplayabiliyorum.

Ben 32+2'de suyum geldiği için acil sezeryanla doğum yaptım. İlacı kesecek vaktim olmadı. Sadece sezeryan olduğum gün akşama kadar ilaç kullanmadım. Şu an hala süt veriyorum ve günde 1 tane 20 mg Paxil kullanıyorum. Tabi buna doktor izin verdiği için kullanıyorum. Kızımda ilaçtan dolayı bir yoksunluk, sinirlilik vs görmedim. Doktor da bu yönde bir uyarıda bulunmadı. Seni en iyi kendi psikiyatrın ve kadın doğumcun yönlendirir.

Canim sende hamileliginde ilac kullanmistin degil mi? Ne kullandin ? Kacinci haftada baslamistin? İlac kullandiktan sonra hamileligin rahat gecti mi? Dogum yaptigin gun ilaci almis miydin? İlacla sezeryan yapabildiler mi?

Evet ben yanlış hatırlamıyorsam 18. haftada başladım. Az önce cevap verdiğim gibi, ilacı hiç kesmedim. Sabah çok erkendi. Uykumdan uyandım suyum geldiği için. O sebepten ilacımı içmeden hastaneye gitmiştim bile. Sezeryandan önce sadece ne zaman yemek yediğimi sordular. Kullandığım ilaçları sordular ama içtin mi diye sormadılar. Ne hastalar var ki ameliyat oluyor. Bizim kullandığımız ilaçların bir tehlkesi olacağını sanmıyorum.

arkadaslar hamile kalmısım banada süpriz oldu hala şaşkınım dün ögrendim ve ilacımı bıraktım bugun kadın doguma gidecem çok yeni hamileyim

Gözün aydın. Allah tamamına erdirsin. Ben de hamile olduğumu öğrenince ilaçları birden bire bıraktım. Yoksunluk sendromu olabilir. Korkma sakın. Doktordan gelince bize de haber ver :)

selam arkadaşlar 16+1 haftalık hamileyim 9 senedir panik atak hastasıyım hamile kaldığımı öğrenince ilacı (paxili) kesmem gerektiği ve ilk 3 ay kullanmamam söylendi dünyam başıma yıkıldı sanki o zman 14. haftaya kadar sabrettim daha sonra perinatal psikiyatriye gittim bana lustral 25 mg başladı ama bugün 14.günüm hala kötüyüm yalnız kalamıyorum içim sıkılıyor her an kötü bişey lacakmış korkusu sanki kafayı yiycem şeytan diyor başla paxile geçsin hepsi ama hamilelikte paxil kullanılmıyormuş nasıl geçicek bu hamilelik bilmiyorum çok moralim bozuk :(

selam arkadaşlar 16+1 haftalık hamileyim 9 senedir panik atak hastasıyım hamile kaldığımı öğrenince ilacı (paxili) kesmem gerektiği ve ilk 3 ay kullanmamam söylendi dünyam başıma yıkıldı sanki o zman 14. haftaya kadar sabrettim daha sonra perinatal psikiyatriye gittim bana lustral 25 mg başladı ama bugün 14.günüm hala kötüyüm yalnız kalamıyorum içim sıkılıyor her an kötü bişey lacakmış korkusu sanki kafayı yiycem şeytan diyor başla paxile geçsin hepsi ama hamilelikte paxil kullanılmıyormuş nasıl geçicek bu hamilelik bilmiyorum çok moralim bozuk :(

Merhaba. Allah tamamına erdirsin.

Ben de hamileliğimi öğrenene kadar Paxil kullandım. Yanında iki ilaç daha vardı. İlacı birden bire kesince yoksunluk belirtileri ortaya çıkıyor. Paxil iyi ama bıraktığında yoksunluk belirtileri daha yoğun ortaya çıkan bi ilaç. Şimdi sen hem onunla, hem yeni ilaca alışmakla uğraşıyorsun. Hamilelikte hormonlar değiştiği için ilacın etki göstermesi biraz uzun olabiliyor. Mümkünse kendini oyalayacak bir şey bul. Film izle, örgü ör, komşuya git. Düşünecek boşluk bırakma kendine. İnşallah ilacın bir an önce etki göstermeye başlar ve güzel bir hamilelik yaşarsın.

Merhaba bende ayni seyleri yasadim suan 21+5 gunluk hamileyim. 18. Haftamda lustrale başladım. 50mg kullanıyorum. Lustralin etki suresi paxilden daha uzun. Ben 25 gunden sonra kendimi toplamaya başladım. Paxil 10 gunde topluyor insani. Onun icin biraz daha sabret. 10 gün sonra daha iyi olacaksin

Merhaba bende ayni seyleri yasadim suan 21+5 gunluk hamileyim. 18. Haftamda lustrale başladım. 50mg kullanıyorum. Lustralin etki suresi paxilden daha uzun. Ben 25 gunden sonra kendimi toplamaya başladım. Paxil 10 gunde topluyor insani. Onun icin biraz daha sabret. 10 gün sonra daha iyi olacaksin

Bugün hç iyi dglim havadanmı nedir bi halszlik mutsuzluk var üzerimde beynim uyusuo sanki aglamak istiorum

Bugün hç iyi dglim havadanmı nedir bi halszlik mutsuzluk var üzerimde beynim uyusuo sanki aglamak istiorum

Aglayabiliyorsan ağla cnm sikma kendini rahatlarsin. Ben aglayinca rahatliyorum. Hava geçişlerinden olabilir. Kafani dagitmaya calis cik biraz yuruyus yap yada sevdigin birini ara muhabbet et gidebiliyorsan git. Dikkatini baska yere vermeye calis

bende hava geçişinden die tahmin ediyorum eşim bi gelsinde onla çıkıcam sen nasılsın bugün ilaç artık iyi gelmeye başladımı

Canım şu anki durumunu tahmin edebiliyorum, maalesef ilaç geçişlerinde bu gibi durumlar olabiliyor. özellikle paxil çok etkili bir ilaç. kafamdan bir kaç kez bırakmak istedim paxili ama çok kötüydü.

bence sen bir doktora git, lustral filan verir belki. hiç ilaçsız zor gibi olur. ya da pasiflora, ne kadar yararlı olur bilmiyoruum. ama 15-20 gün geçtiyse ne mutlu sana. ben hiç o kadar bir süre ayrı kalamadım ilaçtan, tebrik ederim, harikasın.

şunu da unutma, herşey geçiyor, zaman zaman zaman. tabi içinde büüyk sıkıntın var, daralıyorsun, ama bu da geçecek. belki bir kaç gün belki bir hafta sonra. hiçbir sorun sonsyza dek sabit kalmaz ;)

Allah yardımcın olsun...

sana belgesel izlemeni tavsiye ediyorum, anne olan hayvanlar. o beni çok mutlu ediyor, muhabbet kuşunu youtubeden arat, yumurtalarının üstünde. onun o uğraşı filan, ay çok tatlıııı :)

ya da maymun oscar. geçen izlemiştim, annesiyle maceralarını. hayvanlarda dahi annelik çok harika bir şey, vay bee diyorsun :D

Back