Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Ben panik atak hastasi degilim ancak yasadiklarinizi az cok anliyorum. 13 yildir anoreksiya nevzora, klinik depresyon gibi bircok sebeple psikiatriste gidiyorum, ilac kullaniyorum. Bundan 6 yil once anlasildi ki benim esas problemim manik episodu olmayan bipolar bozukluk. Normal donemlerim oluyor, depresif donemlerim oluyor. Yillardir Prozac kullaniyorum. Hamileligimin ilk 6 haftasinda da psikatristim birakmami soyleyene kadar kullandim. Su anda 18. haftadayim, ara sira mutsuzluk ve karamsarlik ataklari oluyor ama oldukca iyi idare ediyorum, zaten hamilelikte insan normalden fazla duygusal oluyor.

Hamilelik oncesi ben cocuk yapmayi hic dusunmuyordum. Devam eden calismalar anoreksiya nevrozanin genetik olabilecegi yonunde, ailesinde anoreksiya nevroza olan cocuklar diger cocuklara gore bu bozukluk icin %10 daha egilimli. Bipolar bozukluk zaten genetik olabilecegi belirlenmis bozukluklardan. Mantikli dusununce cocugumun bunlarla ugrasmasini neden isteyeyim ki?

Bu isin bir de hamile olunca ilac alamayacak olmasi vardi. Prozac her ne kadar B tipi yani hamilelikte alinabilir ilaclar kategorisinde de olsa, doktorun bana biraktirmasi her zaman olasiydi. Zaten duygusal olunan bu hamilelik doneminde ilacsiz nasil 9 ay idare edecektim? Yasadigim depresif edpisodlar beni antepartum ve postpartum sendromlarina (hamilelik depresyonu ve lohusalik sendromu) daha yatkin yapiyordu, hem kucuk bebege bakip, hem de kendi sorunlarimla nasil ugrasacaktim? Butun bunlar beni cocuk fikrinden gittikce uzakkastirmisti.

Simdi ise ilacsiz gayet iyi idare ediyorum duygusal ve psikolojik olarak. Umuyorum ki bu sekilde de devam edecek. Kotulersem de her zaman ilaca tekrar baslamak gibi bir opsiyonum var. Cozumsuz dert olmasin yeter ki.

Saol cnm hayir baslayamadim. Koca doktordan cok biliyorum ya korkuyorum yarin tekrar sorucam yada gece yatmadan yarim alabilirim belki sabah aksam yarim verdi ama sadece ilk 4 gun sonra kullanmicaksin dedi

yaa öle deme ben ıstanbulda prof gıttım bır sene nerv ve pax kullandım ıkısı cok etkılıydı hıc atak yoktu ama nerv kesınce daha kotu oldum tedavıyı bıraktım o adamdan dr cok onemlı prof olması herseyı bıldırmıo bazen o saglık ocaklarındakı dr lar daha ıyı anlıor..evet atak olursa cok kotu olursan yarım al yanı bu akam al bı tane en azından denersın yarında sorarsın bende ıstıom ama cok korkuorum ya onu aldırmak ıstersem dıe

oncelıkle tsk ederım cok guzel anlatmıssınız sanırım tıbbı bılgıler fazla yada arastırarak bu döneme gelıoruz:) ben mıde bulantısından cok korkuorum ya gecmezse dıe ve ataklar sakınlestırıcı almadan bıtmıor sankı hıc bı bebegım olsun cok ıstıorum ama o atak anında gözum bıseyı gormezse ya ona zarar verırsem o masumun gunahına gırmek ıstemıorum ama bolede cok caresızım

Ben su anda mide bulantisi icin serum aliyorum ve ilac kullaniyorum. Korkulacak bir sey degil inanin. Cok kotu bir his ancak onun da cozumu var.

Bence sizin devamli kullanacak bir ilaca baslamaniz lazim. Atak geldiginde sadece ilac kullanarak sorunu cozmus olmuyorsunuz. Bunu bobrek hastaligi veya herhangi kronik bir hastalik olarak dusunun. Duzgun ve tutarli bir tedavi sorununuz konusunda en faydali cozum olacaktir. Bu sekilde sizin de ani atak korkunuz olmayacaktir. Siz hastaligi tedavi ile kontrol etmezseniz, hastalik sizin hayatinizi kontrol eder.

uc ene boyunca sureklı ılac kullandım bende hıcbıeyı duzeltmedı kullansam neyı deıstırecek dıorum artık kullanmak ıstemıorum bıde benım esımde destekcım deıl cok fazla ılac kullanmamı ıstemıor bılmıorum cok kotuyum napıcamı bılmıorum artık

Ben Prozac'i bulana kadar bircok farkli antidepresan kullandim. Bir kismi hicbir ise yaramadi, bir kismi daha kotu yapti. Mevcut doktorumu bulana kadar da uc ayri psikiatrist degistirdim. Eminim size uyanbir doktor ve ilac kombinasyonu vardir. Umudunuzu kaybetmeyin. Esiniz konusunda da sadece durumu aciklayip, onu panik atak ve anksiyete bozukluklari hakkinda egitebilirsiniz diyebilirim. Destek her zaman cok onemli.

evet ama o pek ınanmıor bu hastalıgın varlıgına ınanıorda ALLAHA yöneldıgımıız zaman gecıcek der herzaman haklıda... ama bazen caresız kalıorum ılacsız atlatamıorum sakınlestırıcı almak zorunda kalıorum cok ılac kullandım ama bu huzursuzluk dısında bısey vucudumu cok etkılıor sızde cok bulantı oldumu?

Beyindeki kimyasallardaki dengesizlikten olabiliyor psikolojik sorunlar. Inancli olmak iyi tabii ki ancak herseyi de Tanri'ya havale edemeyiz bence. Bobrek hastalarinin diyalize girmemesi, kanser hastalarinin kemoterapi/radyoterapi almamasi gibi bir sey bu dediginiz. Biz elimizden geleni yapalim, daha sonra gerisi zaten bizden buyuk bir merciye kalmis oluyor.

Prozac bende hic mide bulantisi yapmadi. Genel olarak uykusuzluk yapar ama onu da ilaci sabah uyandigimda aldigim icin yasamadim. Ilk baslarda kilo kaybi yapmisti. Ben uzun boylu ve hafif kilolu biriyim, siz cok minyonsaniz ilaclarin yan etkilerini daha yogun yasiyor olabilirsiniz.

ben 1.70 boyunda 55 kıloyum bıcok ılacı kullandım ama pek bı faydasını goremedım psıkoterapı almadım hıc bıraz maddı ımkansızlık var suan eşim destek olmayınca zor oluor prozac aldım bı gun hapını vermıstı dr o da bende uykusuzluk yaptı bıdaha almadım ılacların ılk gunlerı yapıor zaten ben en cok bulantıdan korkuorum hamılelıkte sız calııormusunuz ?

Bende fırsat buldukça yazıyorum. Bende hamileliğimden daha iyiyim hamd olsun idare ediyorum anılacağın domestikus a hiç rasgelemedim oda sık sık yazardı sanırım onunda kızı çok hareketlenmişti oda fırsat bulamıyo demekki sağlıklı olsunda herkez gerisi önemli değil Allah herkezi iyi etsin inşallah.

bende rastgelmedım canm ya offf tam moralım duzelıyo yıne bozulcak bısey buluuyorum ben hep vucudumda bişeyler arıyom ve buluyom sınır oluyrum bu huyuma buda bu hastalıktan sanırım ayak bılegımın üst yanı kasındı kahvaltıda elımı gezdırırken bişey geldı elıme offf ya gelde moralın bozulmasn şimdi bıktım ınankı ya daha gecen hafta bogazımda vardı ultrason cektrdı tam rahatladım lenf bezesı cıktı bu ne şimdi ya sizde benım gıbı takıntılımısınz böyle orasına burasına bakan varmı

nekadr guzel sızın ıcın keşke bende ole olabılsem cok korkuorum korkudan hamıle kalamıorum kafayı yıcem sankı

hiç korkma herşey çok güzel olucak eminim.allah yardım edio vallaha:)çok efhamlıyım o ayrı ama korkularımı kontrol altına alabiliyorum en azından.inanın hamilelik çevreden duyduğunuz gibi çok zor bi durum değil.tam tersi sağlığınıza çok dikkat edip vitamin kullandığımızdan süper geçiyo..

Evet, calisiyorum, muhendisim. Hamilelikte bulantinin cozumu dedigim gibi var. Zaten cogu kadin benim yasadigim kadar agir da yasamiyor bulantiyi.

Kzlar ben cok asırı snrli biri oldum esim nedese bna btıo hemen aglıorum önceden hç byle dgldim hamililikte byle oldum bedenimim her zerresinde hssediorum snrliligi szce hamilelıkten mi yoksa okbdn pa dn mı

Peki bebek buyudukce hareketleri arttikca sonlara dogru yani rahatsi oldun mu?yeter kipirdamasin oldun mu? Yoksa alisabiliyor mu insan gercekten?

Evet, calisiyorum, muhendisim. Hamilelikte bulantinin cozumu dedigim gibi var. Zaten cogu kadin benim yasadigim kadar agir da yasamiyor bulantiyi.

benım bı komsum hamıle yenı dort aylık okadr kusuordukı tam on kılo verdı o benı dahda korkuttu acıkcası ınsallah allah yardımcımız olsun cok kotu durumdayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…