Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

üye yada ziyaretçilere moral olması açısından bende ruh halimden bahsetmek istiyorum..bugün dünden dahada iyiyim..ilaçlarımı düzenli alıyor ve çok fazla dua ediyorum namazlardan sonra seccadede otururken (ki anksiyeteden sonra namaza başladım:)ev işeriyle mesşgul olurken hep dua ediyorum..şifa ayetlerini bir kağıda yazdım sürekli okuyorum..yatarken kalkarken kalbimle hep şifa istiyorum..ilaçlarımı içerken dahi dua ediyorum..eminim bunun etkisi çok.bir yerde okumuştum ''sana Allah ı arattıran dert,dünya dolusu afiyetten iyidir''..anksiyete bana Allah ı arattırdı..unuttuğum değerlerimi arattırdı..bu kadar sıkılmasam ne namaz kılar ne dua ederdim.. az daha konuşursam şükredeceğim hastalığıma:)muhakkak hepiniz ediyorsunuz ama çokça dua edin arkadaşlar..çokça dua edelim..dua kapısı açılmışsa rahmet kapıları açılmış demektir..payımıza düşeni alalım bu güzel günlerde..

Çok doğru söylüyorsun duaların mutlaka bir karşılığı var Allah katında. Bunlarda bizim sınavımız Allah hepimizin duasını kabul etsin inşallah

merhaba arkadaslar ben cok uzun suredir panikatak hastasiyim ve iyilesemedim suan 10haftalik hamileyim ilk ayda dahil ilac kullanmadim ama taki gecen hafta cok kotu oldum ilaca baslattilar cipralex iciyorum 10 mg benim gibi ilac kullananlarin bebegi sagliklimi ne olur paylasin cok korkuyorum

kimse yokmu lutfen

Merhaba gecmis olsun
Hayirli olsun bebegin
Ben gebeligimin 28. Haftasinda yakalandim anksiyete bozukluguna rivotril damla kullanarak tamamladim hamileligi
38+1 de sezaryenle dogum yaptim
Suanda 45 gunluk bi kizim var
Ben de suanda xanax 0,5 mg + selectra 25mg kullaniyorum
Kizimin görünürde herhangi bi saglik sorunu yok rutin kontrolleri yapiliyor surekli
Ben gec haftalarda yakalandim gec basladim ilaca cok erken haftalarinda ilac kullanarak saglikli bebek dunyaya getiren arkadaslar var melek1701 ve domestikus benim bildiklerim yakin zamandaki örnekler

Merhaba hoş geldin aramıza buradaki arkadaşlarda bende ilaç kullanıyoruz kullanmayanlarda var tabi. Hatta çok yakın tarihte doğuran arkadaşlarımız bar maşallah suphanallah bebekleride sağlıklı. Zaten kızlar sayfalarını açtıklarında yazarlar sana merak etme bu arada aynı ilacı kullanıyoruz seninle. Bende 7 aylık hamileyim bir sorun yok inşallah Allah'ın izniyle hep böyle devam eder. korkma sende dua et canım benim bunlar bizim sınavımız çok zor bir durum ama sabırlı olmak lazım bunaldıkça yaz bizler de senin gibi aynı şeyleri yaşıyoruz yazdıkça rahatlarsın

merhaba arkadaslar ben cok uzun suredir panikatak hastasiyim ve iyilesemedim suan 10haftalik hamileyim ilk ayda dahil ilac kullanmadim ama taki gecen hafta cok kotu oldum ilaca baslattilar cipralex iciyorum 10 mg benim gibi ilac kullananlarin bebegi sagliklimi ne olur paylasin cok korkuyorum

Merhaba. Hoşgeldin.

Ben de hamileyken ilaç kullandım. Hatta hamileliğimi öğrenene kadar ilaçlarıma devam ettim. Sonra bıraktım, sonra tekrar başladım. Şu an 8 aylık bir kızım var. Hala ilaç kullanarak emziriyorum. Çok şükür Allah'a, her şey yolunda. Korkma. Mecburen ilaç kullanıyorsun. Allah'ın izniyle bişey olmaz. Hem ilacın çok düşük dozda. İçini ferah tut. İnşallah hamileliğini tamamladığında sen de buraya yazarsın da başkalarına umut ışığı olursun...

hepinize cok tesekkur ederim inanin uykularim kaciyor surekli dua ediyorum insallah benim bebegimde cok saglikli olur.bisey daha sormak istiyorum bir sorun olursa testlerde cikiyormu...ben 7 ay bu kuskularla nasil geciricem bilmiyorum ama bana moral verdiniz cok tesekkur ederim

hepinize cok tesekkur ederim inanin uykularim kaciyor surekli dua ediyorum insallah benim bebegimde cok saglikli olur.bisey daha sormak istiyorum bir sorun olursa testlerde cikiyormu...ben 7 ay bu kuskularla nasil geciricem bilmiyorum ama bana moral verdiniz cok tesekkur ederim

Kendi adima rica ederim aklina takilanlara yardimci olmaya calisiriz arkadaslrimla
Senin eger yaptirirsan ikili ve üclü testlerin olacak
Orada down sendromu ve benzeri bikac hastaligin ihtimalleri hesaplaniyor
Onlari yaptirabilirsin ama tabi hic bisey kesin sonuc degil
Testleri yuksek ihtimalli cikip saglikli bebek doguranlarda cok
Testletri düsük ihtimalli cikip kromozal sorunlu cocugu olanda var
Yani o testler sadece risk faktorunu hesapliyor
Ama ilac kullanimina bagli herhangi bi test yok bildigim kadariyla
20. Haftada detayli usg ye giriliyor eger istersen orada daha güvenilir sonuclar cikiyor
Ama sonucta hepsi Allaha kalmis
Sende saglicakla alirsin insallh melegini kucagina
Benim psikiyatrm gebelikte alinan bircok ilacin bebegi cok fazla etkilemeyecegini plasentanin bi kalkan gibi zararli maddelere karsi bebegi korudugunu söylemisti emzirme dönemi ona göre daha riskliymis
Sutten direkt gecer cunku bi cok sey demisti
Ama eger gerek görülürse emzirmezsin yada anne sütüne coj az gecen ilaclarla devam edersin
Gönlunu ferah tut cok fazla düsünmemeye calis uyumaya calis lütfen
Cunku olacaklari düsünerek engelleyemiyoruz maalesef

İstediğin kadar sorabilirsin arkadaşım bizler birbirimize böyle destek oluyoruz. Bende ilk zamanlarımda senin gibi düşünüyordum ben böyle düşünerek kafayı yerim diyodum. Hep acabalarla ama zamanla hafifliyo Allah'ın izniyle seninkide geçiçek inşallah. Tabi önce Allah sonra ailem ve buradaki kızların desteğiyle bu günlere geldim hamd olsun. Seninde geçiçek inşallah. Gebelikteki yapılan testlerde bir çok şeye cvp verilebiliyor 4 taramada organlarına hatta kendisini görebiliyosun 3. Ayda ense kalınlığı sonraki aylardada bir takım tetkikler yine ama anneyiz tabi iyi deselerde hala tereddütlerim var ama korkma şu an senin yaşadığın gibi değil. Seninki çok taze birazdaha yoğun sanırım. Allah'a sığınıp çok dua edicez arkadaşım ne yapalım bizimde imtihanımız bu. Bu arada nasıl ilaç sana iyi geldimi gerçi antidepresanların iyileştirme süresi biraz zaman istiyo ama bazı insanlarda çabuk etki edebiliyor.

İstediğin kadar sorabilirsin arkadaşım bizler birbirimize böyle destek oluyoruz. Bende ilk zamanlarımda senin gibi düşünüyordum ben böyle düşünerek kafayı yerim diyodum. Hep acabalarla ama zamanla hafifliyo Allah'ın izniyle seninkide geçiçek inşallah. Tabi önce Allah sonra ailem ve buradaki kızların desteğiyle bu günlere geldim hamd olsun. Seninde geçiçek inşallah. Gebelikteki yapılan testlerde bir çok şeye cvp verilebiliyor 4 taramada organlarına hatta kendisini görebiliyosun 3. Ayda ense kalınlığı sonraki aylardada bir takım tetkikler yine ama anneyiz tabi iyi deselerde hala tereddütlerim var ama korkma şu an senin yaşadığın gibi değil. Seninki çok taze birazdaha yoğun sanırım. Allah'a sığınıp çok dua edicez arkadaşım ne yapalım bizimde imtihanımız bu. Bu arada nasıl ilaç sana iyi geldimi gerçi antidepresanların iyileştirme süresi biraz zaman istiyo ama bazı insanlarda çabuk etki edebiliyor.

Fuja günaydin canim
Nasilsin bebis nasil
Ben kizı üsütmusum ya nasil öksürüyor kuzum
Mersin sicagi iste klima calisiyor cocuk bi sicak bi soguk cok dikkat ediyorum ama dustan sonra biraz disari cikarmistim sanirim orda yel aldi cocuk

canim bende etkisini 2 haftada gosteriyor 1 ayda iyi oluyorum ama ben bu hastaligi yenemedim neler yaptim olmuyor sanirim bununla yasamayi ogrenmeliyim Allah yardimcimiz olsun...

Kadir geceniz mübarek olsun arkadaslar, dualarınız kabul olur insallah

Son düzenleme:
Yaşadıkların çok normal. Hamilelik artı tiroid sorunları panik atağı fena tetikliyor. Ben de hatırlamak istemeyeceğim bi hamilelik yaşadım. Şükür sonucunda kızıma kavuştum. Hamilelikte zaten hormon değişikliği yüzünden eşine karşı soğuk olman da normal. Bunun tam tersi de olabilirdi. Bak ne güzel zor da olsa hastaneye gitmişsin. Ben onu da yapamadım. Bir koltukta geçti hamileliğim. Yemek yapamadım, kendime bakamadım, kuzenim Erasmus için yurt dışına gidecekti, gitmeden Allahaısmarladık demek için gelmek istedi, gelme dedim. Ne onu ağırlayacak halim vardı, ne hazırlık yapacak, ne de ses çekecek...Eşim, annem... kim varsa batıyordu bana. İstemedim kimseyi. Yine de en çok yanımda olmasını istediğim de annem ve eşimdi.

Eşin durumunu anlayabiliyorsa çok şanslısın. Eğer anlayamıyorsa anlat ona. Saklama hiç bir durumunu. Böyle yaparsan daha çok güven duyabilirsin.

Şimdi sana ucu görünmeyen bir tünel ya da bir kuyu gibi gelse de, bu günler geçecek ve sen hiç yaşamamış gibi olacaksın Allah'ın izniyle. Bazı hamileler 3.-4. aydan sonra daha iyi hissediyorlar. Belki sen de gün geçtikçe daha iyi hissedersin. Şunu bil ki yaşadıkların, burdaki bir çok kişinin yaşadığıyla aynı. Yalnız değilsin ve biz seni anlıyoruz.

Mesajınız beni çok duygulandırdı.Çok içten bir teşekkür sunuyorum size..Eşim o kadar mükemmel bir eş ki..Zaten en çok da öyle bir insanı üzmekten korkuyorum.Bizim sorunumuz bu ya zaten :korkmak.Her şey yolunda giderken bu sefer de ya bozulursa diye korkuyoruz :)

Canım öncelikle geçmiş olsun.İlacın bebeğine zarar vermesinden korktuğunu belirtmişsin.Emin ol böyle bir risk olsa doktorun böyle bir riske girmezdi..10 haftalık bebek oluşumunu neredeyse tamamlamak üzere olduğu için artık dış etkenlerden olumsuz etkilenme oranı daha düşüktür.Bu nedenle kesinlikle için rahat olsun..

yaşadığın panik atağın tamammen haşimato ile ilgili ...eğer tioid rahatsızlığını tedavi edersen panikle ilgili bir sıkıntin kalacağını sanmıyorum Hastalığın Belirtileri
Birdenbire Başlayan Şişmanlama
Cilt Kuruması, Ciltte Pullanma
Saçlarda Matlaşma
Saçlarda Dökülme
Panik atak
Kabızlık
Yorgunluk, Halsizlik
Sinirlilik, Ani Öfke Patlamaları
Depresyon
Cinsel İsteksizlik
Cinsel Performansta Düşme
Adet Düzensizliği
Tırnaklarda Soyulma, Kat Kat Ayrılma
Boğazda Takılma Hissi
Kolestrol Yükselmesi
buınlar haşimotonun belirtileri .. ki senin teşhisin konulmuş ... Eğer Tiroid sorunun bir düzene girirse sende panik atak yada depresyon kalacağını sanmıorum

İnşaallah öyle olur .6 yıldır haşimato rahatsızlığım var ve hormon seviyesi sürekli değişim gösteriyor bi yükseliyor bir düşüyor.Yani dengelenmesi zor sanırım .Ya da bende bir anormallik var bilmiyorum :)

Mesajınız beni çok duygulandırdı.Çok içten bir teşekkür sunuyorum size..Eşim o kadar mükemmel bir eş ki..Zaten en çok da öyle bir insanı üzmekten korkuyorum.Bizim sorunumuz bu ya zaten :korkmak.Her şey yolunda giderken bu sefer de ya bozulursa diye korkuyoruz :)

Ben de teşekkürüne çok içten bir teşekkürle karşılık veriyorum :)

Eşin de seni böyle gördükçe üzülüyordur eminim. Konuşarak bu karşılıklı üzülme işini azaltabilirsiniz :) İnşallah bebeğiniz sizi daha çok birbirinize bağlar :)

Günaydın sevimcim. Aman aman klimaya çok dikkat et lütfen yararı kadar zararıda çok. Banyo yaptırdığım gün ben oğlumu o gün dışarı çıkarmıyordum sevimcim çünkü çok küçük oldukları için hemen etkileniyorlar. Haklısın insan o kadar sıcaktada bişey olmaz diye düşünüyo ama daha annemin tabiriyle yumurtadan yeni çıkmış civciv. :) en yakın zamanda iyileşir inşallah annesi. Bende idare ediyorum hamd olsun. Bende Samsun'da oturuyorum bizim burasıda çok sıcak bide ben en üst katta oturuyorum her cepheden güneş tepemde sende farkettiysen sıcak insanı sanki kaygılarını tetikliyor akşamları daha rahat hissediyorum kendimi. Bu arada Mersin'i çok severim teyzem dayımın kızıda orada yaşıyo babamın işi dolayısıyla bizde bir dönem orda yaşamıştık sıcağı da hiç bişeye benzemez. Benim bebişimde iyi inşallah az kaldı bekliyoruz dualarım hepimizin evlatlarımıza Allah sağlık sıhhat versin. Bizlerinde sağlıcakla kucağımıza almayı nasip eder inşallah. Kadir geceniz mübarek olsun kızlar bu gece lütfen değerlendirin kızlar bol bol dua edelim çok önemli gece Allah dualarımızı kabul eder inşallah. Sevimcim Asyaydı yanlış hatırlamıyorsam minik kızının adı allahım Kadir gecesinin yüzü suyu hürmetine hemen şimdik bütün öksürüğünü aksırığını iyileştirsin inşallah. Onun o bal yanaklarından öpüyorum biZlerde onun teyzeleri sayılırız artık çok geçmiş olsun canım benim

Back