Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Nasip kısmet sevimcim inşallah bir gün oda olur. Bende yolun Samsun'a düşerse beklerim. Allah dualarınızı kabul etsin inşallah kızlar

amin arkadaşım..bu arada kulak çınlaman ne durumda?günlük hayatını etkiliyormu..

[

Geciyormus bu yabancilasma. Panikten kaynaklanyormus. Ilacla geciyormus bide kafana takmaynca. Normal paniksiz bir insanda bile oluyormus. doktor öyle ddi sbret gecicek ddi.

İlk zamanlar bu sesle delirceğimi düşünüyordum amA zamanla alıştım ama hiç hoş bişey değil tabiki hiç böyle bir sorunum yokken nerdeyse 5 aydır aralıksız devam ediyo Allah nasip ederse doğumdan sonra bunun içinde gidicem Dr a. Senin ne durumda devam ediyorsa başlarda zorluyo hatta ben peçete pamuk tıkıyodum kulağıma çünkü kafam hep ordaydı zamanla alıştım senin içinde öyle olucaktır eminim ama tabi bundan kurtulmak istiyorum ikimizde bir an önce kurtuluruz inşallah. Sen bunun için Dr gitmişmiydin.

Kzlar bendede war kulak cnlamasi babmdada war. Takmcksn dnlemcksin oda psikolojik bz cok takntili oldugumzdan oluyor iste.beni rahatsz etmyor untuyorum takmyorum gecti

İlk zamanlar bu sesle delirceğimi düşünüyordum amA zamanla alıştım ama hiç hoş bişey değil tabiki hiç böyle bir sorunum yokken nerdeyse 5 aydır aralıksız devam ediyo Allah nasip ederse doğumdan sonra bunun içinde gidicem Dr a. Senin ne durumda devam ediyorsa başlarda zorluyo hatta ben peçete pamuk tıkıyodum kulağıma çünkü kafam hep ordaydı zamanla alıştım senin içinde öyle olucaktır eminim ama tabi bundan kurtulmak istiyorum ikimizde bir an önce kurtuluruz inşallah. Sen bunun için Dr gitmişmiydin.

benimde aralıksız devam ediyo..gittim b 12 kullanıyorum ben onlar bitsin vitamin yüklensin hala devam ederse ilaca başlarız dedi..çok yoruyor benide ..bazı antidepresanlarda sebep olabiliyormuş..çok tiz bir ses benimki..anksiyete geçti buna takıldım şimdide..Allah şifa versin

ben paxera kullanıyorum ve hamile kalmak istiyorum

Hoşgeldin. Ben de Paxil kullanıyodum. Hamile olduğumu öğrenince bıraktım ve bu beni çok yıprattı. Sana tavsiyem, hamile kalmak istediğini psikiyatrına söyle. Tedavinin gidişatına göre en uygun zamanı sana o söyleyecektir. İlacı bırakıp, yoksunluk sendromunu atlattıktan sonra, en az 3 ay ilaçsız dayanabileceksen hamileliği düşün derim. 3 aydan önce ilaç kullanımı önerilmiyor. Ama mesela burda daha erken ilaca başlayıp doğum yapan arkadaşlar var.

İnşallah en hayırlı zamanda hamile kalıp bebeğini kucağına alırsın.

Hoşgeldin. Ben de Paxil kullanıyodum. Hamile olduğumu öğrenince bıraktım ve bu beni çok yıprattı. Sana tavsiyem, hamile kalmak istediğini psikiyatrına söyle. Tedavinin gidişatına göre en uygun zamanı sana o söyleyecektir. İlacı bırakıp, yoksunluk sendromunu atlattıktan sonra, en az 3 ay ilaçsız dayanabileceksen hamileliği düşün derim. 3 aydan önce ilaç kullanımı önerilmiyor. Ama mesela burda daha erken ilaca başlayıp doğum yapan arkadaşlar var.

İnşallah en hayırlı zamanda hamile kalıp bebeğini kucağına alırsın.

hımm... anladım cnm çok teşekkür ederım ilgine:)

benimde aralıksız devam ediyo..gittim b 12 kullanıyorum ben onlar bitsin vitamin yüklensin hala devam ederse ilaca başlarız dedi..çok yoruyor benide ..bazı antidepresanlarda sebep olabiliyormuş..çok tiz bir ses benimki..anksiyete geçti buna takıldım şimdide..Allah şifa versin

Geçmiş olsun anksiyeten nası geçti bendede var

Hoşgeldin.

Anksiyeteyi kendi başına yenmen zor. Terapi ve ilaç alman lazım. Bir de kafayı değiştirmek, herşeyi kafaya takmamak, daha relax yaşamak lazım :)

Ben bir yıl ilaç kullandım terapi aldım iyileştim ve ilacı bıraktım .bir yılı geçti ilaçsız yaşamaya çalışıyorum. Şuan 4 haftalık hamileyim ve korkuyorum dışarı çıkamıyorum hep huzursuzum.bende çok isterim relax olmayı keşke olabilsem

Ben bir yıl ilaç kullandım terapi aldım iyileştim ve ilacı bıraktım .bir yılı geçti ilaçsız yaşamaya çalışıyorum. Şuan 4 haftalık hamileyim ve korkuyorum dışarı çıkamıyorum hep huzursuzum.bende çok isterim relax olmayı keşke olabilsem

Hamileliğimi öğrenene kadar ilaç kullandım. Yaşadıklarının aynısını yaşadım. Dışarı çıkamadım, çok huzursuzdum, ses, insan, ışık... Hiçbirini istemedim. 18. haftadan sonra ilaç kullanmaya başladım. Burdaki çoğu kişi de aynı şeyleri yaşadı. Geçmiş sayfaları okumanı öneririm. Belli bir haftadan sonra ilaç kullanabilirsin. Eğer mümkünse psikiyatra da görün. İnşallah ilerleyen haftalarda daha iyi hissedersin.

Hoşgeldin.

Anksiyeteyi kendi başına yenmen zor. Terapi ve ilaç alman lazım. Bir de kafayı değiştirmek, herşeyi kafaya takmamak, daha relax yaşamak lazım :)

kesinlikle..8yaşında bir yeğenim var..ablamla tel de konuştuk biraz rahatsızmış ufaklık..şimdi kendimi sürekli onu düşünürken buluyorum..teyzesin normal bu evham diyebilirsiniz ama..her zaman olduğu gibi en kötüyü düşünüyorum..napsakki bu kafayı evin duvarlarına vursam azıcık değişirmi acep:)

teşekkür ederim..geçtiden kastım ilaçla iyiyim...ilaçları bırakınca nasıl olacak bilmiyorum..sen ilaç kullanıyormusun?

Kullanıyordum bir yıldan fazla oldu bırakalı şuan hamileyim 4 haftalık korkularım var.bir türlü kurtulamadım şu anksiyeteden hep huzursuzum

Kullanıyordum bir yıldan fazla oldu bırakalı şuan hamileyim 4 haftalık korkularım var.bir türlü kurtulamadım şu anksiyeteden hep huzursuzum

benim hikayem daha çok yeni burada çok tecrübeli insanlar var yardımcı olurlar sana..bide benim genel tavsiyem cok fazla dua etmek..bi terapi o da..ben cok olumlu faydalarını gördüm..Allah şifa versin..

Hamileliğimi öğrenene kadar ilaç kullandım. Yaşadıklarının aynısını yaşadım. Dışarı çıkamadım, çok huzursuzdum, ses, insan, ışık... Hiçbirini istemedim. 18. haftadan sonra ilaç kullanmaya başladım. Burdaki çoğu kişi de aynı şeyleri yaşadı. Geçmiş sayfaları okumanı öneririm. Belli bir haftadan sonra ilaç kullanabilirsin. Eğer mümkünse psikiyatra da görün. İnşallah ilerleyen haftalarda daha iyi hissedersin.

Sagol canım . Ben dört haftalık hamileyim gitmeyi düşünüyorum psikiyatra.dayanabildim kadar dayanıcam şimdilik. Sadece huzur istiyom.rahat bir ortamım olsun dışarı kendim istediğimde çıkayım.ama olmuyo kayınvalidemlerle oturuyom anlayış sıfır.ben onların ve eşimin yüzünden bu hastalığa yakalandım.beraber yaşamak çok zor eşimde anlamıyo beni.hep ben haksızım.birde eşim hep gezmek ister ben dışarı çıkmak istemiyorum anlamıyor.tek çare doktor bakalım

azıcık anllatayımda gülün ağlanacak halime..ben bir gün kolumda uyuşma ve baş ani baş ağrısıyla soluğu acilde aldım..aslında doktora gerek yoktu yoldayken ben teşhisi koydum felç oluyordum:)acile gidilir..tansiyon cıkmış 17 lere..muayene yapılır..iğne yapılır..pasiflora verilir eve gönderilrsin:)ertesi gün hala uyuşma devam eder..bu defa internette araştırma yapılır...ve yeni tanı konur..evet evet ben ms hastasıyım..hemen yeni bir hastane ve nörolog..mr lar çekilir..kan tahlilleri yapılır..citol verilir eve gönderilirsin..ertesi gün hala uyuşma var..e sanki göğsümde ağrı var..bu defa kardiyolog kapısı çalınır...tansiyon..ekg..e kalptede bişey yok..Allan tan psikiyatir kapısını 10 günün sonunda çaldım da daha fazla sürünmedim hastenelerde..
benim yoğun uyuşma şikayetiyle gittim..çoğunluğun aksine kalp çarpıntısı yok bende..panik ataktan ayıran bu sanırım..huzursuzluk vardı ama ne..hiperaktif çocuklar gibi..bi yerde oturamıyodum.. en çok da o zorladı beni..bide depresyon eklenince katmerli oldu...neyse hamd olsun şimdi iyiyim..kızlar siz ilaç kullanırken yüzde yüz iyileşiyormusnuz yoksa az da olsa sıkıntılarınız devam ediyormu?

Back