Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Ben o hissi bütün hamileliğim boyunca yaşadım. Öncelikle -her ihtimale karşı KBB uzmanına görün. Nörolojiye git. Sürekli baş dönmem var diyince kadın doğumcu bana bunları önermişti.

Önceki mesajlarını hatırlayamıyorum, ilaç kullanıyor muydun? Bırakınca ilaç da böyle yapıyor. Netten araştırdığımda anksiyete, depresyon, panik atak sonucu baş dönmesi, boşluk hissi oluşuyormuş. Bir de şu var, panik atak geçirecek miyim diye tetikte olmak, korkmak da stres birikimine sebep olup baş dönmesini sürekli hale getiriyormuş. Ben bir de başımın arkasında bi ağırlık varmış da, beni sürekli çekiyormuş gibi, ensemle başımın birleştiği noktada bi tuğla varmış da, sıkıştırıyormuş gibi hissediyordum. Senin hissettiğin o boşluk hissini de biliyorum. Sandala binmişsin de dalgaların üstünde salınıyormuşsun gibi :) Doğumdan sonra geçti çok şükür... Soluna yatııyorsun dimi? Başının altını da yükselt. Gerekirse ilaca başla.

ya arkadaşlar bence psıkolojık bıseyı kafamıza takıyorz beynımıze yer edıyo sonrada bıze oluyomus gıbı oluyo bogazlarm agrıyodu sızede yazmıstm ılac kullandm gecmedı kbb cıktm 2 kere hıc bıseyn yok bogazlarn temız dıyo psıkolojk olabılır dıyo bıde kanszlık yaparmıs daha kapsamlı bır ılac kulln dedı hep kafama takılıyodu neden gecmıyo dıye aynı şeyler bendede oldu kafamın arkası agarlasır ağrır omuzum kollarm ağrır uyusur bız kendımızı kastıgımız sıktgımz ıcın sınırler gerılıyo bunun ıcın butun sınırler boyundn gecıyo normal gelıyoartk yasaya yasaya napalım pa yasamayı ve olumsuzluklarnı ögrencz

Melekcim ya senin bebisin hareketleri nasil benimki zaten basindan beri cok hareketli bi bebek degildi 29. Haftadan itibaren ilac kullaninca iyice yavasladi uyuyordu genelde ilacin etkisi sanirim:(
Simdide oyle butun gun neredeyse hic kipirdamiyor geceleri biraz hareket ediyor bende surekli tedirginim seninki nasil

Sevimcim benimkide geceleri daha bir hareketli oluyor gündüze göre ama günü gününü tutmuyor..
Birgün deli gibi hareketli birgün sakin ama doktor çok hareketli bir bebek diyor..
Her bebek bir olmuyor bu bebeğin kötü olduğu anlamına gelmiyor bence bir sorun yoktur ama işte annelik iç güdüsü tahmin ediyorum düşündüklerini..
Herşey güzel olacak korkma canım şurada 5 günün kaldı bebeğine kavuşmana.. Allah onu koruyacak rahat olmaya çalış zor biliyorum ama onlar bizim hediyemiz.. Sabrımızın mükafatını alacağız Allahın izniyle..

Yazyağmuru canım yaşadığın çok normal şeyler az çok anladım ne demek istediğini zor biliyorum ama kendini sakin tutmaya çalış o an birşey olmuyor de kendi kendine bak bu kadar atlatabilmişsin tek başına kendi mücadelenle demekki hafif atlatıyorsun panikatağı.. Hafifi bile zordur o meretin biliyorum. Ama 1 gün kötü 10 gün iyiysen kar sayacaksın bunu.. İnşallah daha iyi olucaksın canım.. Hamileliğinde vermiş olduğu şeyler olduğunu düşün..
Meleğim ilgine çok teşekkür ederim. 2-3 sene kadar çok ağır geçirdim, hayattan kopacak dereceye gelmiştim. Ben diye birşey yoktu neredeyse, anlamsızdım. Uğraşa uğraşa toparlandım az çok. Şimdide gebelik olunca bazen daha kötü hissediyorum kendimi ama Allah bana öyle bir kayınvalide verdi ki, onun sayesinde dik durabiliyorum. Hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız o yüzden çok iyi anlayabiliyo sağolsun. Ama dediğin gibi hafifi bile kötü, yine de bu halimize binlerce şükür. inşallah hepimiz daha iyi olucaz.

Ben o hissi bütün hamileliğim boyunca yaşadım. Öncelikle -her ihtimale karşı KBB uzmanına görün. Nörolojiye git. Sürekli baş dönmem var diyince kadın doğumcu bana bunları önermişti.

Önceki mesajlarını hatırlayamıyorum, ilaç kullanıyor muydun? Bırakınca ilaç da böyle yapıyor. Netten araştırdığımda anksiyete, depresyon, panik atak sonucu baş dönmesi, boşluk hissi oluşuyormuş. Bir de şu var, panik atak geçirecek miyim diye tetikte olmak, korkmak da stres birikimine sebep olup baş dönmesini sürekli hale getiriyormuş. Ben bir de başımın arkasında bi ağırlık varmış da, beni sürekli çekiyormuş gibi, ensemle başımın birleştiği noktada bi tuğla varmış da, sıkıştırıyormuş gibi hissediyordum. Senin hissettiğin o boşluk hissini de biliyorum. Sandala binmişsin de dalgaların üstünde salınıyormuşsun gibi :) Doğumdan sonra geçti çok şükür... Soluna yatııyorsun dimi? Başının altını da yükselt. Gerekirse ilaca başla.
Canım çok sağol yardımın için. Gebelikten ötürü kullandığım demir, vitamin, magnezyum gibi ilaçlarım var, onun dışında kullanmamaya çalışıyorum. Sürekli devam eden bir baş dönmem yok şükür ama o hissi atlatamıyorum bazen. 1 aydır da baya stresli zamanlar geçirdim. Şimdi bikaç gündür iyiyim kafamı dinliyorum az çok, bu kezde o stresin etkisinden mi oldu bilmiyorum sallantı hissi oluyo yattığımda. Buraya size sormak için kalktım biras oyalandım, yattığımda bişeyim kalmamıştı. lise döneminde geçmeyen bir baş dönmesinin üzerine mr vs çekildi ve nörolojik bi problem yoktu. KBB ye gittim, kulak temizliği vs yapıldı tanı olarakta vertigo dendi. 3 sene sonra tekrarladı yaklaşık 2 hafta kadar sürüp geçiyo. Ama bu öyle değil sadece dediğin gibi sallantı hissi, sanki başım dönecek gibi korkuyorum ve kendimi daha çok etkiliyorum sanırım. Aynı pa sırasındaki kalp krizi, beyin kanaması korkusu gibi..

ya arkadaşlar bence psıkolojık bıseyı kafamıza takıyorz beynımıze yer edıyo sonrada bıze oluyomus gıbı oluyo bogazlarm agrıyodu sızede yazmıstm ılac kullandm gecmedı kbb cıktm 2 kere hıc bıseyn yok bogazlarn temız dıyo psıkolojk olabılır dıyo bıde kanszlık yaparmıs daha kapsamlı bır ılac kulln dedı hep kafama takılıyodu neden gecmıyo dıye aynı şeyler bendede oldu kafamın arkası agarlasır ağrır omuzum kollarm ağrır uyusur bız kendımızı kastıgımız sıktgımz ıcın sınırler gerılıyo bunun ıcın butun sınırler boyundn gecıyo normal gelıyoartk yasaya yasaya napalım pa yasamayı ve olumsuzluklarnı ögrencz
Doğrusun arkadaşım. Pa bizi epey pimpirikli yapıyo malesef ve sürekli vücudumuzu dinliyoruz. En basiti; migren hastası birine belirtileri sorduğumda bişey olmuyo sadece başım çok ağrıyo diyo. Ama migreni biz geçirirken, kendimizi fazla dinlediğimiz için başımız uyuşuyo karıncalanıyo görme bozukluğu oluyo sıkılıp bunalıyoruz yine bişey oluyo diye. 0 insanlarla aramızda bir fark olmamasına rağmen pa yüzünden ne derecelere geliyoruz.

Kızlar nerelerdesiniz? Nasılsınız? Çok iç sıkıntım var ve herşey korkutuyor bu aralar beni..
Dua ediyorum Rabbime doğurunca herşey bitsin..

Kızlar nerelerdesiniz? Nasılsınız? Çok iç sıkıntım var ve herşey korkutuyor bu aralar beni..

Doğumdan sonra geçecek bütün sıkıntıların İnşallah. Sonra düşününce "bunları ben mi yaşadım" diyeceksin. Az kaldı. Biraz daha sabır...

Melekcim doğum çok yaklaştığı için kaygıların çoğaldı sanırım ama bak şunu bil doğum yaptıktan sonra bu kaygıların kalmicak inşallah Allah'ın izniyle çünkü en büyük korkun bu sanırım. O gün yaklaştığı için bebeğime bakabilirmiyim endişeside eklenince çok daha zorlaşıyor sanırım bak bide şu tarafından bak melek milyonlarca insan doğum yapıyo ve bir şekilde bakabiliyo. Ki bunların içinde bizim gibi ne panik ataklılar var. Şu an bunları idrak etmen zor biliyorum elinde değil ama İnan hiç korktuğun gibi olmuyo. Allah'ın izniyle. Bak ben varım yaşadıklarım ki benim kadar korkan birisi bak şimdi 2. Hamileyim aynen korkuyorum ilk oğlumu doğurdum Allah'ın izniyle baktım 3 yaşına geldi nerdeyse şimdi yine senin yaşadığın korkuları bende yaşıyorum. Ama onlar bizim düşüncelerimiz değil paniklerin bize dayattıkları. Ben şimdinde ilaç kullandığım için nasıl bırakıcam kötü olurmuyum diye düşünüyorum demem oki seninde Allah'ın izniyle inşallah korktuğun gibi olmadığını görceksin inşallah. Hep beraber sağlıcakla doğumlarımızı yapıp bebeklerimizide sağlıklı bir şekilde kucağımıza almak nasip olur inşallah.

Melekcimm artık bebişini kucağına almana çok az bir zaman kalmış, bunun kaygısını hamileliğin neredeyse her döneminde yaşıyoruz. Doğumu, bakımı, sağlığı ve daha bir sürü neden bizi bu kaygılara sürüklüyor. Doğumdan sonra bebişin kucağına geldiğinde bütün sıkıntını oracıkta bırakacağına inanıyorum. Yolun en zor kısmını atlattın aslında ama içindeki kaygılar yüzünden göremiyosun. Bizlerde aynen öyle.. İnşallah bişiciğin kalmıcak Rabbimin izniyle..

Kızlar çok teşekkür ederim inşallah dediğiniz gibi olur kızımı sağlıkla kucağıma alınca herşey biter..
Gerçekten son günlerde çok zormuş.. Hiç birşey korktuğum gibi olmaz inşallah.. Ama psikolojim bozulmaya başladı..
Boşluk hissi, iç sıkıntısı, yabancılaşma yaşıyorum.. Ama telkin ediyorum kendimi sürekli
Allah evladıma bakmama yardım etsin.. İlacımın dozuda düşük olduğu için nüks ediyor belkide doğurunca rahat rahat kullanabileceğim..

Kizlar yarin saat 12 de Allah izin verirse giriyoruz sezaryene
Dualarinizi eksik etmeyin

Rabbim kuş gibi atlatmanı nasip etsin inşallah. Hayırlı uğurlu doğumların olsun Allah yar ve yardımcın olsun inşallah.

Allah razi olsun hepinizden Rabbim sag salim kurtulmayi nasip eder insallah kizimada banada heyecanim stresim korkum doruklarda sakin olamiyorum insallah kolaylik verir Rabbim
İlk firsatta yazicam insallah

Kizlar yarin saat 12 de Allah izin verirse giriyoruz sezaryene
Dualarinizi eksik etmeyin
Canım, Allah'ım su gibi bir doğum nasib etsin, göz açıp kapayıncaya kadar tek nefeste kurtarsın, sağlıcakla al kucağına inşallah.:nazar:
Bu sabah okuduğum en güzel haberdi. Sanki ben yaşıyorum gibi yaşlar akıyo şuan gözümden :)
En kısa zamanda güzel haberlerinle görüşmek üzere..

kızlar çok fena korku sardı beni bu cuma günü doğumu kararlaştırıcaz dedi doktor ben ikisindende korkuyorum ama normal doğum yapmak istiyorum sizce yapabilirmiyim en çok suni sancıdan korkuyorum doğum yapan varmı bilgi verebilirmi acaba?

Kızlar sevim doğum yapmış.. Çok güzel geçmiş.. Hiç panik olmamış uyutmamışlar bile çooook sevindim sizede haber vereyim dedim..
Darısı başıma :)

Kızlar sevim doğum yapmış.. Çok güzel geçmiş.. Hiç panik olmamış uyutmamışlar bile çooook sevindim sizede haber vereyim dedim..
Darısı başıma :)

Maşallah... Evet darısı başına. Artık daha rahatsındır Sevim'in doğumunun iyi geçtiğini öğrenince. Hadi bakalım. Senden de haber bekliyoruz artık :)

kızlar çok fena korku sardı beni bu cuma günü doğumu kararlaştırıcaz dedi doktor ben ikisindende korkuyorum ama normal doğum yapmak istiyorum sizce yapabilirmiyim en çok suni sancıdan korkuyorum doğum yapan varmı bilgi verebilirmi acaba?
cnm ben sezeryan ile yaptım ve hiç korktuğum gibi olmadı ne panik ne de çarpıntı yaşamadım çok şükür..hep diyorum benim sonrası çok zordu...

Back