Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

bende yapamıycam ilaçsız malesef doktor bakalım ne verecek, kadın doğumcum madem bu şekildesin pskiyatriye gorun ve uygun ilaç bakalım dedi...

Canım hakkında hayırlısı olsun.. Ne yapalım bizimde kaderimiz de bu varmış..
Geçen epilepsi hastalarının forumunu okudum onlarda ilaç kullanmak zorunda hamileyken..
Bir sürü hasta var ilaç kullanmak zorunda olan kalp, böbrek, Timör, sara hastaları var
Bizimde kullanmamız gerekiyorsa hamileykende kullanmaktan başka ne yapabiliriz ki..
Sonuçtan bizide haberdar et... Yalnız olmadığını da unutma canım..

daha once yazmışmıydın bulamadım yazını sen ilaç kullanarak hamılelık geçirdin mi ve doğum yaptınmı. şu an ne durumdasın ?

sğl cnm bakalım ne olacak kullanmak ıstemezdım bende ama nasıl geçer böyle bu kadar sıkıntıyla hiç sosyal hayatım kalmadı ;(

sğl cnm bakalım ne olacak kullanmak ıstemezdım bende ama nasıl geçer böyle bu kadar sıkıntıyla hiç sosyal hayatım kalmadı ;(

Hamileyim canım 26 haftalık 8. haftamdan beri ilaç kullanıyorum doktor kontrolu altında tabiki... Çok şükür bütün testlerim, ayrıntılı ultrasonumda bir problem gözükmedi... Bursa'da oturuyorum burdaki en uzman kişiye gittim 2 kere çok detaylı ultrasona girdim sonuçlar temiz tabiki Rabbim bilir herşeyi Allahıma emanetiz.. Ama diyeceğim o ki burada ilaç kullanan çok insan var sağlıklı bebek dünyaya getirmiş.. İnşallah onlardan biride ben olurum Allah nasip eder banada... Tabi ki sana da canım.. Ne yaşadığını tahmin edebiliyorum.. Bu zor bir sınav Rabbim yardımcımız olsun..

Pskytrs ne zaman gidiceksin melis sakinlestirici aldigin gun nasil oluyosun. Insallah bebeginin ve senin sagligin icin en uygun en hayirli ilaci kullanmaya baslarsin arkadasim. Gelismelerden haberdar edersen sevinirim hep dualarim zamanla birbirimize artik daha iyiye gidiyoruz diye yazilar yazdigimizi dusunerek dua ediyorum. Allah hepimizin yardimcisi olsun insallah.

daha once yazmışmıydın bulamadım yazını sen ilaç kullanarak hamılelık geçirdin mi ve doğum yaptınmı. şu an ne durumdasın ?

Ben hamile olduğumu öğrendiğimde ilaçlarımı bıraktım, 18. haftada kullandığım ilaçlar dışında bi ilaca başladım. Zor oldu ama geçti o günler. 32 haftalık (7 aylık) doğum yaptım. Şu anda süt veriyorum ve hamileyken kullandığım ilaca devam ediyorum. Hamileliğimde yaşadığım baş dönmesi, mide bulantısı, anksiyete, yoğun panik atak hemen hemen doğumdan 1 hafta sonra geçti. Çok şükür. Hamilelik öncesi kullandığım ilaca dönebileceğimi söyledi kadın doğum doktoru ama bebeğe değişiklik olmasın diye değiştirmedim ilacımı. İnşallah yaza terapiyle birlikte kendi ilaçlarıma dönmeyi düşünüyorum. Şu an dışarı da çıkabilsem hamilelik öncesi gibiyim.

Sunu merak ettim arkadasim. Yani evdeyken yani kolu komsu problem yok ama. Disari ciktigindami tekrar ayni seyleri yasiyosun. Dogumdan sonra gecmesini nasil yorumluyosun. Bide sunu cok merak ettim zor bir hamilelik yasamissin tekrar ilerde dusunurmsn. Benimde 2. Hamileligim 1. Cok korktgm icin dusunmydm ama hamd olsun rabbim verdi cunku istdgm biseydi. Ve kimseyi korkutmak istemem ama sunu bilinki rabbim yardim edio bi sekilde gecio. Insallah saglikli bebeklerimizi sagkikli bir sekilde kucagimiza almak nasip olur

Daha önce yazmıştım, benim agorafobim var. Şu an çok şükür misafir ağırlıyabiliyorum, arabayla biyerlere gidebiliyorum, bina içinde (yan taraf, alt kat gibi) misafirliğe gidebiliyorum. Bunlar benim için çok çok önemli. Çünkü ben terasa bile çıkıp oturamıyordum. Panik atak geliyordu ve başım dönüyordu. Evet zor bir hamilelik yaşadım. Bedenen bir sıkıntım yoktu. Yani çok kilo almadım, şişmedim, tansiyonum şekerim yoktu, idrar yolu enfeksiyonum, idrarda protein-şeker yoktu... Çok şükür. Ama ruhen yıprandım. Olsun ona da şükür. Tekrar çocuk düşünmüyorum. Allah olmayanlara nasip etsin. Bir de benim yaşım 34. Bebek büyüyecek, yenisi için geç olur. Allah bebeğime sağlık versin. Başka bişey istemem.

Zaten en buyuk zorluklari atlatmissin. Cok onemli iyi bir noktayada gelmissin geriside gelir rabbimin izniyle insallah

Merhaba,ben daha önce hamilelikte dideral kullandığını okumuştum, bende bu ilacı gun içinde kullanıyorum, merak ettiğim doktor bu ilaca ne kadar izin veriyor hamilelikte..

Merhaba,ben daha önce hamilelikte dideral kullandığını okumuştum, bende bu ilacı gun içinde kullanıyorum, merak ettiğim doktor bu ilaca ne kadar izin veriyor hamilelikte..

Merhaba.

Dideral'i 25. ya da 23. haftadan sonra kullandım. Bi gece çok çarpıntım oldu. Doğum yaptığım hastanedeki nöbetçi kadın doğumcu 1 tane içebilir demiş. Ama ben genelde yarım içtim. Şimdi de yarım içiyorum.

Anladım, tesekkur ederim, umarım hamileliğin ilk haftalarında da kullanılabiliyordur lakin bu ilac olmadan günlük hayatım çok zor...

Anladım, tesekkur ederim, umarım hamileliğin ilk haftalarında da kullanılabiliyordur lakin bu ilac olmadan günlük hayatım çok zor...

Rica ederim. Tansiyon problemi olan hamileler buna benzer ilaçlar kullanıyor ama yine de doktora danışmakta fayda var. Kolaylıklar dilerim.

kaç gündür pek giremedim ancak yazıyorum çok sğl... cuma gunu gıttım atarax verdi deneyelim dedi, 2 gun kullandım ama yetersiz geldi.konuştuk zaten yetmezse antidepresan vereceğini diye söyledi. şimdilik durum bu

Melis hakkında hayırlısı olsun sakın canını sıkma..
Hamileliğin tadını çıkaramamak çok zor ben şimdi çıkarabiliyorum Rabbim utandırmasın..
Ve malesef bunun farkındayım ki ilacın etkisi çok büyük iyi olmamda...
Doktorunun sonra ne ilaç yazdığını ve gelişmeleri bizimle paylaş lütfen..

ne ilaç verdi sana pskiytr ? 8. haftadan itibaren ilaç alıyorum yazmışsın çok erken demedi mi sana jinekolog ?

Atarax da ativan tarzinda bir ilac degilmi. Zaten haftanin 3 gunu ativan kullaniyorum demistinya melis niye bu tarz bir ilac verdi. 2sini demi aliyosun melis

Atarax da ativan tarzinda bir ilac degilmi. Zaten haftanin 3 gunu ativan kullaniyorum demistinya melis niye bu tarz bir ilac verdi. 2sini demi aliyosun melis

yok ativan almadım hiç... zaten bu haftalık hakkımda bitmişti... dün ihtiyaç duydum aslında zar zor geçiştirdim atarax ativan tarzı değil sanırım çünkü antidepresan değil dedi bunu deneyelim yetmezse başka ilaç bakarız dedi. bakalım ne verir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…