Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Ay melek sorma telefonda bile konusmak istemiyorum kimseyle yapayalnizim cok sukur esim ve kizim var birde annem zaten kimse anlamiyor ablam felan yuruyuse cikiyosun ama bize gelmiyorsun diye stem ediyorlar eltim bir insan hergunmu kotu olur diyor arkadaslarim oyle misafir kabul etmek istemiyorum evlere bakamiyorum sagolsun esim yapiyor arada erkek hergun hergun yapamazki evler cileden cikiyor yani allah yardimcimiz olsun. Nilcim kiyamam canim ya gercekten hep zorlar sende. Ama cok sukur iyisin ya . Buyutesiye kadar biraz sabir bakalim bizim ufakliklar nasil olacak kizim uslu ama cok uykusuzdu bakalim bu nasil olacak saglikli ve uslu olsunlar insallah . Bu arada hafif agrim olsun acayip panik yapiyorum hemen carpinti bayginlik geliyor nasil yapicam nasil olacak hic bilmiyorum dusunmek istemiyorum ama elimde degil persembe doktora gidicem bakalim ne zaman diyecek doguma.

arkadaslar meraba,bende yeni düstüm araniza,aslinda uzun zamandir okuyordum ama bir türlü girip yazamadim bende 31 haftalik hamileyim ve ne yazikki ayni kaderi paylasiyoruz..ama insan ayni seyleri yasadigi bska insanlarin varoldugunu bilince sanki daha da rahatliyor...bende ikinci bebegime hamileyim,bir kizim var 2,5 yasinda.tahmin edersinizki onunla hersey dahada zor (( ilk hamileligimde de sikintilarim olmustu ama sanki bunu daha bi agir geciriyorum...aslinda dogum sonrasi benim icin dahada zor olmustu...bunda cok erken basladi,insallah sonumuz hayir olur...simdilik ii gecelrrr

Hoşgeldin canım geçmiş olsun... Ne zaman başladı? Hamileliğin bayağı ilerlemiş az kalmış bebişine kavuşmana...

Gülcüm yapacak birşey yok belki doğumdan sonra değişiriz.. Aramadığımız insanlarla da görüşebiliriz.. Yaşamadan anlamaları imkansız...

Ben bugün sabah doktora gittim fiziğe sağ bacağım çok kötüydü dün gece kasılıp kaldı yerimden kalkamadım.. Sağımdan soluma dönemedim...
Hala topallıyorum üstüne tam basamıyorum çok zor yürüyorum.. Doktor kas sertleşmesi dedi.. Sıcak tutucakmışım.. Hareketler verdi...
Gitmişken bebişide gördüm iyi çok şükür.. Fasulye kadar olmuş dedi doktor.. :))
Psikolojim çok daha iyi kızlar en azından bebeğe alışmaya başladım senaryolar bitmedi tabi ama aklımdan çıkarmaya çalışıyorum...
Psikolojim iyi olsunda ağrı çekmeye razıyım...
Benden haberler bu kadar...

Hosgeldin canim aramiza. Hamilelik bitmis neredeyse senindw .

O kasilmalar beni mahvediyor ama benim fitiklardan yapiyor. Cok gecmis olsun canim sicak tutmak cok onemli. Iyi olman cok guzel.

hosbulduk :) benim uzun zaman oldu aslinda pa´larim baslayali,tam gecti derken evlenip,almanyaya geldim,sonrasi yalnizlik,sikinti,zor günler derken tekrar basladi,tekrar tedaviye basladik ilk kizima amile kalinca birakmak zorunda kaldim ilaclarimi,ilk hamileligim simdikine göre daha rahatti,en azindan ilgilenmem gereken kimse yoktu esimde anliyordu,ama simdi daha zor dogum sonrasi ataklar siddetlendi tabi,zor günlerdii,ne yazikki sadece 1 hafta emzirebildim kizimi,saglikli anne saglikli bebek dediler,burda ilacta vermiyorlar,ne hamilelikte,ne emzirme döneminde...ama buna ragmen normal,epidural dogum yaptim,belki sizlere bi ümit olur....
simdide az kaldi gercekten,dogumdan cok,sonrasi beni daha cok endiselendiyor,ne esimin ailesi burda ne de benim,ayni seyleri tekrar yasamak bide iki cocukla,bunlari düsüne düsüne ataklarim artti,bide üstüne anksiyete eklendi simdi ayda bi doktorumla görüsüyoruzz ama ay nasil geciyor ben biliyorumm....bakalim nasill olacakk...

Canım benim ya.. Neden doğumdan sonra kötüleştin ki ilk hamileliğinde belki bunda böyle olmaz ( Bizde doğum sonrasından korkuyoruz şahsen ben korkuyorum..
O doktorla görüşene kadar geçen sürenin ne zor olduğunu çok iyi bilirim.. Keşke ailenden biri yanında olsaydı belki rahat olurdun biraz daha...
Aslında şimdi başlatsalar ilaç tedavisine daha iyi olurdun burda olsaydın kesin başlartırlardı tedaviye...
Sabretmekten başka yapacak birşey yk malesef kii...
Böyle durumlar da diyorum ben Allah'a en yakın olduğum zaman diye çünkü öyle zor ve çaresiz hissediyorsun ki kendini..
Korkular korkuları arttıyor malesef ki...
Ama sıkıldıkça buraya yaz iyi geliyor ben burası sayesinde aştım çok şeyi...

hoşgeldin canım.umarım kendini burda daha iyi hissedersin.çünkü benzer şeyleri yaşıyoruz.evet az kalmış ama şimdiye kadar neler yaşadın sadece sen ve biz biliriz.dışardan konuşmak çok kolay başkalarına göre.
aynı kaygıları ben de yaşıyorum.ama artık şunu söylüyorum.allah dağına göre kar verirmiş.altından kalmayacağımız zorluklar vermesin rabbim.hepsi geçecek.bak burdaki herkes kör topal ilerliyor.bir iyiyiz bir kötü.ama geçecek.önce buna inanalım.gerisi gelecek........

melekçim geçmiş olsun.tez zamanda toparlarsın inşallah.iyi olmana çok sevindim.böyle böyle geçecek günler.bir bakmışsın ki doğuma gidiyorsun ve bebeğin kucağında.allah yardımcımız olsun canım.

Canımmm çok sağol bugünüme binlerce kez şükür hiç geçmeyecek sanıyor insan işkence hiç bitmeyecek sanıyor... Ama dayandım bugünü gördüm çok şükür
Sen nasılsın?? Nasıl geçiyor evde günler?

sağol canım iyiyim.daha evde vakit geçiremedim ki canım.bugün sabah yine gittim işe.teslim etmem gereken evraklar vardı.onları halledip geldim.yarın hastaneye gidicem.raporu almak için.çarşamba da temizlik için kadınlar gelicek.anlıycan çok yoğunum.zaman daraldı en azından evdeki işler bitsin istiyorum.strese sokuyor beni çünkü.bundan sonra da ufak tefek işler işler çıkarırım kendime.bir yandan iyi olur kafam dağılır.....

dogum sonrasi gercekten daha zor oluyor sanki belkide ailemden kimse yok destek olabilecek,hastaneden eve geliyosun bi bebek bi sen,esim mecbur ise gitmek zorundaydi,bana bisey olsa bebek nolcak diye inan dahada kötü olmustum,ama hamd olsun ilaclarima baslayinca,iki haftada falan sakinlesmistim,bide kizim cok agliyorduu,inanilmazz,uykusuzluk,yorgunluk,gece gündüzz,bayaa zordu...
türkiyede ilac cok kolay veriyorlar heralde,burda mümkün degil dediler bana psikoterapi yapilir,zor ama bebegin icin katlanmalisin diyorlar hep
bundada Allah büyükk...nasil olacak bilmiyorum,ayin 20nde psklgda randevum var,ama sanki ben baya bi kötülestimm,hamilelik ilerledikce,sanki dahada kötülesiyorum,halsizlik,kas agrilarim,midemdeki sürekli sikinti,carpintii,uykusuzlukk.... ve daha devamii....insani panikletmek icin yetiyorr.....
insallah paylastikcaa azalacakk dertlerimizz....

hosbuldukk :) paylastikca rahatliyor insan,kimseyle konusamiyorsun bunlari,konussanda anlamazlar zaten,yasamadiklari müddetce,Allah yasatmasin da...ancak ortak seylerri yasayanlar anliyor birbirlerinii...
baazen bu rahatsizligin beni ne kadar tükettigini farkediyorum,herkes ne kadar iyi,nasil zevk aliyorlar hayattan,ben disari cikmaya korkuyrum,elim telefnda,bisey olacakda birilerini ariycamm...kizimla bile düzgün ilgilenemiyorum sanki...
ama insallah gecicekk,bugünlerdee,kendimi biraz toplayip,kizlarimla daa iyi ilgilenecemm :)) bunu umut etemek bile güzel...

Helen böyle daha iyi kafan meşgul oluyor oturunca sürekli kendini dinliyor insan... Az kaldı güzel günler yakında inşallah..
Bize buradan doğurduğunu ve güzel günler geçirdiğini yazacaksın... İnan bunları duymak için senden sabırsızlanıyorum :)

Aslında burda da kolay vermiyorlar ben hamileliğimin başından beri kullanıyorum... Ve 5-6 doktor gezdim..
İnsan o durumda olunca herşeyi göze alıyor gözüm birşey görmedi inan ki..
Riski %0.5 dedi psikiyatrim.. Kadın doğum doktorumda daha önce ne halde olduğumu gördüğü için onay verdi..
Çünkü aldıracaktım bebeğimi.. ( Aldırmaktansa ilaç kullanmak daha mantıklı..
Offf yazarken bile içim daraldı... Zaten Allah nasip etsin bunu sağlıkla doğurayım birdaha heralde tüplerimi falan bağlatırım...
Çok tuhaf bir hastalık anlatması zor.. Yaşaması daha da zor...

hoşgendin canım sende Allah kolaylık versin burdada kolay kolay vermiyorlar inacı binde 1 doktor veriyo heralde helede devlet hastanesindeki doktorlar hiç vermiyor ben doğumdan sonra çok kötü olmuştum acile gittik pskiyatri verilecek ilaç yok ya bırakıcaksın emzirmeyi bebeğinde çok küçük çıkıp yürüyüş yapıcaksın süte geçmiyen ilaç yok demişlerdi ben burdakiyazdıklarımı görünce benim için bir umut oldu ben bidaha çocuk yapamam diyodum ama şimdi yine düşünüyorum Allah kısmet ederse zor yani bu hastalıkla uğraşmak insan ağrıya felan dayanıyoda sıkıntıya bunalıma kafayı yiycekmiş gibi oluyorsun çok zor çokkkkk...

kızlar bugün ilaç almaya girdigimiz eczanede bi kitap dagıtıyorlarmış risalei nur ve hastalıklar dı sanırım o kadar güzel şeyler yazıyorki insan neredeyse hasta olduguna sevinecek. mesela şu çok hoşuma gitti hastalıkta çektigin bir dakika birgünlük ibadete bedel olabilir.bir genç hasta ve bana geldi diyor hasta olunca dinine yönelmiş diyor sana dua etmek istemiyorum dedim diyor çünkü içimden gelmedi diyor. hastalık uzun ömür işaretidir hasta olamayan insan dünyanın güzelligine kendini kaptırıp ahireti unutur ve günler onun için çok çabuk geçer felan diyor baya mantıklı dogru ve güzel geldi.

nilcigim allah kolayliklar versin.benimkide pek huysuz.ben mamaya basladim. ama anne sütü icerkende ayniydi.bende doktora götürdüm.cok sükür biseyi yok dedi ama insan o kadar aglayinca inanamiyor tabi pek. özel bir mama verdi ama yok yine ayni.simdi yine farkli bir mama markasi deniyorum.bir dönem peklik sorunu yasadi.cok cikariyor dogdugundan beri.pek nazli bu.hep salliyorum ya ayagimda yada besigini.bitkisel caylar veriyorum rahatlatici sakinlestirici tabi bebege uygun olanindan.hadi sen aliskinsin, aradan 9 senede gecse ilkinde böyleymis.ya ben.daha 2 sene önce dogum yaptim ilk oglumu.bebek bildigin melekti.bende saf saf bütü bebekleri öyle sanirdim.millet ne sanslisin deyince anlamazdim ne demek istediklerini.simdi cok iyi anliyorum.benim ilkim gik demeden büyüdü.cocuk günün 18-20 saatini uyuyarak geciriyordu.uyansada sevsek diye basnda bekliyorduk.uyanik olsada yavrum öyle sessiz sessiz etrafi izlerdi.aciktiginda bile aglamazdi.ne gazi oldu ne pekligi.mamayi cerdi gece uykusunda, gözünü bile acmadan.devam ederdi uyumaya.1,5 sene hastalanmadi bile yavrum.meger rabbimin ödülüymüs bize.gece ile gündüz kadar farklilar iki kardes.rabbim hepimizin evlatlarina saglik uzun ömür versin.huysuzda olsalar dünyanin en güzel seyi annelik.bende ya 3 ya 4 saat uyuyorum günde.esim gececi calisiyor malum, hicbir faydasi yok bana.daha ilkimde cok kücük oda ilgi alaka istiyor, kiskaniyor,durdan sustan anlamiyor.en azindan senin ilk cocugun büyük.bende cok zor günler geciriyorum.yaslari cok yakinya.neyse rabbim yardim etsin hepimize.

yeni arkadaslar gelmis.hepsine sifa huzur ve ferahliklar diliyorum.konusmak dertlesmek isteyen olursa burdayim.özeldende yazin facebook danda görüsebiliriz.neler yasadiginizi biliyorum.kolay degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…