Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Aslında burda da kolay vermiyorlar ben hamileliğimin başından beri kullanıyorum... Ve 5-6 doktor gezdim..
İnsan o durumda olunca herşeyi göze alıyor gözüm birşey görmedi inan ki..
Riski %0.5 dedi psikiyatrim.. Kadın doğum doktorumda daha önce ne halde olduğumu gördüğü için onay verdi..
Çünkü aldıracaktım bebeğimi.. :(( Aldırmaktansa ilaç kullanmak daha mantıklı..
Offf yazarken bile içim daraldı... Zaten Allah nasip etsin bunu sağlıkla doğurayım birdaha heralde tüplerimi falan bağlatırım...
Çok tuhaf bir hastalık anlatması zor.. Yaşaması daha da zor...

senin ilk bebegin heralde?insallah hic bir problem olmaz,bende adetim gelmeyince birakmistim,kendi kendime ilaci,ve sonrasi malum :(( bende senin gibi diyordum bunu bi dogurayim,bir daa yok diye ama
biliyormusun ben normal dogumu yapamam diyordum,öyle bir olduki,esimde girdi benimle beraber,ve kizimi görünce hersey silinmisti aklimdan,sanki o cehennem gibi 9 ayi ben yasamamistim...sonra ilaclai kullanip biraz kendime gelince,olsun bir daha raziyim ayni seylerim yasamaya dedimm ve ben 2 aylik hamileyken kizim 2 yasina girdi...insallahh bu günlerde gececekk ama iste insan icinde oluncaa sanki hic bitmiycekk gibi geliyor...
senin 10 haftalik dimi,insallah 2.trimesterde rahatlarsin biraz,sonra doguma kadar belki biraz daha cekersin....
emin ol yawrunu koynuna aldiginda aldirmayi düsündügüne bile pisman olacaksin...benim öyle olmustu.... :)

hoşgendin canım sende Allah kolaylık versin burdada kolay kolay vermiyorlar inacı binde 1 doktor veriyo heralde helede devlet hastanesindeki doktorlar hiç vermiyor ben doğumdan sonra çok kötü olmuştum acile gittik pskiyatri verilecek ilaç yok ya bırakıcaksın emzirmeyi bebeğinde çok küçük çıkıp yürüyüş yapıcaksın süte geçmiyen ilaç yok demişlerdi ben burdakiyazdıklarımı görünce benim için bir umut oldu ben bidaha çocuk yapamam diyodum ama şimdi yine düşünüyorum Allah kısmet ederse zor yani bu hastalıkla uğraşmak insan ağrıya felan dayanıyoda sıkıntıya bunalıma kafayı yiycekmiş gibi oluyorsun çok zor çokkkkk...

hosbulduk :)) ayni kaderi paylasmisiz galiba,aslinda ben bu emzirme meselesini baya kafama takmistim ama gercekten o gücüm yoktu,inat etseydim hem daha kötü olacaktim,hemde yawruma bakacak kimse yoktu,esim calismak zorunda...insallah kizim akli erdiginde helal eder bana hakkini :((
insan cesaret ediyorda 2. bebege,olan ilke oluyor,garibim aksama kadar benimle evde dolaniyor,Allahtan krese basladida orada biraz sosyallesiyor,yoksa benim gibi bisey olacak :PP bazen aglama krizlerimm geliyor,kafama sarilyior,bisey yok anne diyor!!!o zaman ben daha cok agliyorum,ama insan önceki gibi birakmiyor kendini,sürekli bunalimlarin,anksiyetelerin,paniklerin oluyor ama onun icin ayakta kalmaya calisiyorsunn...
Allah herkesin gönlüne göre versin...insallah seninde gönlüne göre olurr...

senin ilk bebegin heralde?insallah hic bir problem olmaz,bende adetim gelmeyince birakmistim,kendi kendime ilaci,ve sonrasi malum :(( bende senin gibi diyordum bunu bi dogurayim,bir daa yok diye ama
biliyormusun ben normal dogumu yapamam diyordum,öyle bir olduki,esimde girdi benimle beraber,ve kizimi görünce hersey silinmisti aklimdan,sanki o cehennem gibi 9 ayi ben yasamamistim...sonra ilaclai kullanip biraz kendime gelince,olsun bir daha raziyim ayni seylerim yasamaya dedimm ve ben 2 aylik hamileyken kizim 2 yasina girdi...insallahh bu günlerde gececekk ama iste insan icinde oluncaa sanki hic bitmiycekk gibi geliyor...
senin 10 haftalik dimi,insallah 2.trimesterde rahatlarsin biraz,sonra doguma kadar belki biraz daha cekersin....
emin ol yawrunu koynuna aldiginda aldirmayi düsündügüne bile pisman olacaksin...benim öyle olmustu.... :)

Aldırmayı düşündüğüme pişman olacağımı daha şimdiden tahmin ediyorum inan ki :)
Bugün gittim daha doktora 8+6 dedi ilginç hesaplamalar benim hesabım tutmuyor.. Daha çok yeniyiz yani :)
Normal doğum bende istiyorum ama panikten korkuyorum işte :((
Gerçi sezeryandan da korkuyorum...
Diyorum bazen ya korkudan ölürsem orda falan diye neler neler geliyor aklıma saçma sapan şeyler.. :)
Bunları paylaştığın için bizimle çok teşekkür ederim.. Ama diyorum şimdiden anne olmak zormuş :)) Rabbim sağlıklı evlat versinde ne yapalım zorluğunu da çekeceğiz..
Hamilelik ve doğum ve hayatta en çok korktuğum şeydi.. Bunu yaparsam herşeyi yaparım diyordum... Neden bu kadar korktuğumuda hiç bir zaman anlayamadım o da ayrı tabi..
Çok şükür bu kadar bile iyiyim ya bugünleri bile göremeyeceğimi sanırdım hep.. İnan bir ara acaba evlatlık mı alsam bile düşünüyordum.. Fiziken bir problemim olmamasına rağmen !!! O derece yani...

Aldırmayı düşündüğüme pişman olacağımı daha şimdiden tahmin ediyorum inan ki :)
Bugün gittim daha doktora 8+6 dedi ilginç hesaplamalar benim hesabım tutmuyor.. Daha çok yeniyiz yani :)
Normal doğum bende istiyorum ama panikten korkuyorum işte :((
Gerçi sezeryandan da korkuyorum...
Diyorum bazen ya korkudan ölürsem orda falan diye neler neler geliyor aklıma saçma sapan şeyler.. :)
Bunları paylaştığın için bizimle çok teşekkür ederim.. Ama diyorum şimdiden anne olmak zormuş :)) Rabbim sağlıklı evlat versinde ne yapalım zorluğunu da çekeceğiz..
Hamilelik ve doğum ve hayatta en çok korktuğum şeydi.. Bunu yaparsam herşeyi yaparım diyordum... Neden bu kadar korktuğumuda hiç bir zaman anlayamadım o da ayrı tabi..
Çok şükür bu kadar bile iyiyim ya bugünleri bile göremeyeceğimi sanırdım hep.. İnan bir ara acaba evlatlık mı alsam bile düşünüyordum.. Fiziken bir problemim olmamasına rağmen !!! O derece yani...

canm böyle yazılarını okuyunca daha iyi oldugunu anladım iyileşmişsin sen canm cok daha iyi olacaksın allah saglıkklı bir sekilde kucagımıza almayıda nasip eder insallah melekcim.nasılsın buarada daha iyisin insallah.ben eskiye göre daha iyiym ama iyilestim cok iyiyimde diyemem tabi en azından ilk ay gecsin sonra daha iyi olacagımı düsünüorum ilk kutu bitince

canm böyle yazılarını okuyunca daha iyi oldugunu anladım iyileşmişsin sen canm cok daha iyi olacaksın allah saglıkklı bir sekilde kucagımıza almayıda nasip eder insallah melekcim.nasılsın buarada daha iyisin insallah.ben eskiye göre daha iyiym ama iyilestim cok iyiyimde diyemem tabi en azından ilk ay gecsin sonra daha iyi olacagımı düsünüorum ilk kutu bitince

Canım benim ilk kutu bitince daha iyi olacaksın eminim...
Bende inan ki çok iyi değilim bugün mesela hiç tadım yok...
Yine ben nasıl doğurucam nasıl anne olucam yapamam edemem hep bunlar aklımda :((
ama ataklarım geçti en azından deli gibiydim o geçti..
evde yalnızsam iyi değilim hep yanımda birileri olucak nereye kadar olacak bilmiyorum...
Arada yazmayı unutma canım buraya kendine çok iyi bak...

hosbulduk :)) ayni kaderi paylasmisiz galiba,aslinda ben bu emzirme meselesini baya kafama takmistim ama gercekten o gücüm yoktu,inat etseydim hem daha kötü olacaktim,hemde yawruma bakacak kimse yoktu,esim calismak zorunda...insallah kizim akli erdiginde helal eder bana hakkini :((
insan cesaret ediyorda 2. bebege,olan ilke oluyor,garibim aksama kadar benimle evde dolaniyor,Allahtan krese basladida orada biraz sosyallesiyor,yoksa benim gibi bisey olacak :PP bazen aglama krizlerimm geliyor,kafama sarilyior,bisey yok anne diyor!!!o zaman ben daha cok agliyorum,ama insan önceki gibi birakmiyor kendini,sürekli bunalimlarin,anksiyetelerin,paniklerin oluyor ama onun icin ayakta kalmaya calisiyorsunn...
Allah herkesin gönlüne göre versin...insallah seninde gönlüne göre olurr...
bana ilaç vermediler ama benim belli süre sonra sıkıntım geçti sonra bebeğim emmedi sağdım biberonla verdim 8 ay sonra yine tuttu bu illet mecbur kaldım kesmeye ilaç almaya başladım kesicem bu sefer emmek istiyor hep içimde uhte kaldı 6 yaşında hala rüyalarımda görürüm bebek emzirdiğimi çok güzel bir şey ama nasip olmadı bidaha çocuğum olursa kısmet inş. onu emziririm diyorum ama şu an pek iyi değilim 9 ayı atlatsam bebeğimi kucağıma alsam emzirmesemde olur kızımda eşimde çok istiyor ama cesaret edemiyorum bakalım ne olucakk ...Alllah hayırlısını versin hepimize sağlık şifa Eyüp aleyhisselamın sabrından versin AMİNNNNN...

selam hanimlar

melek helen nasilsnz daha iyimisinz

Selam canım bugün keyifsizim... Hep uyumak istiyorum.. Oturduğum yerden kalkmıyorum...
Havada çok kötüydü bugün akşam gibiydi sabah bile hep yağmur yağdı...
Geçmişe göre tabi ki daha iyiyim bugünlerime şükür..
Arada hamile olduğumu düşünüp hayret ediyorum ilginç geliyor... :S
Sen nasılsın??

Merhaba kizlar, nasilsiniz? İnsallah hersey yolundadir. Melek sen miydin yaka yapan? Ben de gormek istiyorum. Nasil bakabilirim?

cnm benım ya rabbım kolaylık versın ınşalla
ne şanstır arkadaşım sendekı herşeyın zoru senı buluyo ama maşalla sen ustesınden gelıyosun ınşalla bunuda atlatıcaksın tatlım benım
ama sukurkı bebeışn aglama sebebı rahatszlık oldugundan degılmış
bu arada özledım be arkadaşım sohpetını kucuk faruk normale dönsun beklerız topiğe kış gelşdı kızlarla ordayız yıne aklşamları

Sorma canım ya.. Başımı kaşıyacak vaktim yok.. Faruk bey ağla ağla ağla, başka yaptığı birşey yok.. Naısl oldu da 2. çocukta böyle denk geldi inanamıyorum hala.. İlkinde depresyona girmiştim, oğlumun fenalığından.. Artık vücudum iflas etmişti.. Şimdid e öyle olacağımdan korkuyorum.. Allah'ım düşürmesin o hallere ama düşünsene bütün gece 10 dakika bile uyumadığını ve sürekli çığlık çığlığa ağladığını.. Ne yaparssan yap susturamadığını.. İşte o haldeyim.. Eşimde bende mahvolduk.. Allah'ım yardım et ne olur...:14::14::14:

Allah kolaylık versin nil inş.tez zamanda uslanır minik kuşş gaz sancısı vardır belkii gaz damlası kullanıyormusun bizde susturamazdık kızımı aç kurt gbiydi memeye yatınca kıyameti kopartıyordu hemşire gaz sancısı vardır o yüzden öyle yapar gaz sıkışması olmuştur dedi anca 3 ay sonra düzelmişti ama sen zaten tecrübelisin 2.çocuğunmuşş allah bağışlasın ikisinide olsun boşver kendini düşünecek fırsatın olmuyo en azından bunuda atlatırsın neler atlatmışsın...

Aman canım ya, kendini düşünecek vakit olayı abartı.. Bu kadarına da ne vücut ne psikoloji dayanır.. Valla çok güçlüymüşüm ben, bunu anladım.. Hala ayakta olmam mucize.. Rabb'ime şükür.. Arada fenalaşıyorum ama, ben kendimden bu performansı görünce şaşırıyorum... Gaz damlası falan hepsini dneedim.. Sırf huysuzlu, başka birşey değil yani.. İnşaAllah benimkide yakın zamnda düzelir.. Umutla bekliyorum vallahi..

nilcigim allah kolayliklar versin.benimkide pek huysuz.ben mamaya basladim. ama anne sütü icerkende ayniydi.bende doktora götürdüm.cok sükür biseyi yok dedi ama insan o kadar aglayinca inanamiyor tabi pek. özel bir mama verdi ama yok yine ayni.simdi yine farkli bir mama markasi deniyorum.bir dönem peklik sorunu yasadi.cok cikariyor dogdugundan beri.pek nazli bu.hep salliyorum ya ayagimda yada besigini.bitkisel caylar veriyorum rahatlatici sakinlestirici tabi bebege uygun olanindan.hadi sen aliskinsin, aradan 9 senede gecse ilkinde böyleymis.ya ben.daha 2 sene önce dogum yaptim ilk oglumu.bebek bildigin melekti.bende saf saf bütü bebekleri öyle sanirdim.millet ne sanslisin deyince anlamazdim ne demek istediklerini.simdi cok iyi anliyorum.benim ilkim gik demeden büyüdü.cocuk günün 18-20 saatini uyuyarak geciriyordu.uyansada sevsek diye basnda bekliyorduk.uyanik olsada yavrum öyle sessiz sessiz etrafi izlerdi.aciktiginda bile aglamazdi.ne gazi oldu ne pekligi.mamayi cerdi gece uykusunda, gözünü bile acmadan.devam ederdi uyumaya.1,5 sene hastalanmadi bile yavrum.meger rabbimin ödülüymüs bize.gece ile gündüz kadar farklilar iki kardes.rabbim hepimizin evlatlarina saglik uzun ömür versin.huysuzda olsalar dünyanin en güzel seyi annelik.bende ya 3 ya 4 saat uyuyorum günde.esim gececi calisiyor malum, hicbir faydasi yok bana.daha ilkimde cok kücük oda ilgi alaka istiyor, kiskaniyor,durdan sustan anlamiyor.en azindan senin ilk cocugun büyük.bende cok zor günler geciriyorum.yaslari cok yakinya.neyse rabbim yardim etsin hepimize.

yeni arkadaslar gelmis.hepsine sifa huzur ve ferahliklar diliyorum.konusmak dertlesmek isteyen olursa burdayim.özeldende yazin facebook danda görüsebiliriz.neler yasadiginizi biliyorum.kolay degil.

Nisan, benim sütümde uykusuzluktan dolayı çok az.. Uyuyamadığım için sütüm olmuyor.. Mamaya başladım.. Aptamil fena kabız yaptı, gazdan delirdi bebeğim.. Dr, bebelacın gazlı bebekler için olanını verdi, rahatladık.. Ama gene gene gene ağlıyor durmadan.. Sen gene 3-4 saat iyi uyuyormuşsun.. Benim uykum asla 2 saati geçmiyor.. Ama senin işinde diğer çocuğunun küçük olması açısıdndan zor, Allah kolaylık versin.. Zaten insan yorgun, halsiz.. Birde 2 yaşında çocuk, çok zor...

Nilciğim Allah yardımcın olsun valla canım yaa... :(
Sana yardım edebilecek biri olsa keşke yanında belki biraz rahatlardın..
Benim bebekliğimde böyleymiş çok çektirmişim annemle babama..
Benden başkada yapamamışlar zaten birdaha çocuk korkudan...
İnşallah benim çocuğum da bana benzemez...

Nilciğim Allah yardımcın olsun valla canım yaa... :(
Sana yardım edebilecek biri olsa keşke yanında belki biraz rahatlardın..
Benim bebekliğimde böyleymiş çok çektirmişim annemle babama..
Benden başkada yapamamışlar zaten birdaha çocuk korkudan...
İnşallah benim çocuğum da bana benzemez...

Benim ilk oğlumda böyleydi canım.. Bende biraz onun korkusundan, ilk 6-7 yıl bebk düşünmemiştim hiç.. Ama binde bir denk gelir böylesi dediler baan hep.. Yav nerden bileyim öbür binde birinde bana denk geleceğini.. Bu kadar şans olur mu ya?
Ahhh ah sorma, yanımda bir yakınım olsa, gündüz gelse, ben sadece 2-3 saat uyysam yeter bana.. Bu uykusuzluk ekstrasistolleri de etkiliyor.. Bazen bana birşey olacak diyorum inan.. İnşaAllah sizin bebekleriniz böyle olmaz canım yaa.. Çok zor inan..

Benim ilk oğlumda böyleydi canım.. Bende biraz onun korkusundan, ilk 6-7 yıl bebk düşünmemiştim hiç.. Ama binde bir denk gelir böylesi dediler baan hep.. Yav nerden bileyim öbür binde birinde bana denk geleceğini.. Bu kadar şans olur mu ya?
Ahhh ah sorma, yanımda bir yakınım olsa, gündüz gelse, ben sadece 2-3 saat uyysam yeter bana.. Bu uykusuzluk ekstrasistolleri de etkiliyor.. Bazen bana birşey olacak diyorum inan.. İnşaAllah sizin bebekleriniz böyle olmaz canım yaa.. Çok zor inan..

İnşallah en kısa zamanda değişir düzene girer canım Rabbim yardmcın olsun...

selam hanimlar

melek helen nasilsnz daha iyimisinz

sağol canım iyiyim.iyi olmaya çalışıyorum.evdeki işlere yoğunlaştım.malum az kaldı.yapacak da çok iş var.çalıştığım için hep ertelemiştim.sen nasılsın.burayı unuttunuz iyice.bebeklerden tabi fırsat bulamıyorsunuz.bakalım biz nelerle karşılaşacağız.allah yardımcımız olsun....

Herkeze gunaydin saglikli ve huzurlu gunler diliyorum. Bugun nasilsiniz insallah herkez iyidir. Dun bizim buraya cok az kar yagdi sevinmistim yagacak diye bugun gene gunes acmis :) kar yagan varmi memleketinde.

Herkeze gunaydin saglikli ve huzurlu gunler diliyorum. Bugun nasilsiniz insallah herkez iyidir. Dun bizim buraya cok az kar yagdi sevinmistim yagacak diye bugun gene gunes acmis :) kar yagan varmi memleketinde.

Back