Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Psikiyatri doktoru verdi zaten kadın doğum kullanma derim ama kötüysen düşük doz kullanabilirsin dedi yapacak bişeyim yoktu kullanmak zorundaydım
Evet mecburuz kullanmayınca bende çok kötü oldum ne denesem asla fayda etmedi yapcak bişey yok allah a güvenip kullanıyorum allah yardımcımız olsun inşallah sağ salim doğar bebeklerimiz

Merhaba canım ben de 28 yaşındayım 4 senelik evliyim ve hamileyim 30 haftaya yaklaştım artık. Bahsettiğin mide bulantısı korkusu falan bende de var hatta hastalığımı tetikleyen anksiyetemi tavan yaptiran en büyük korkum da bu idi. Hamilelerin mide problemleri yaşadığını hep duyardim bulantı yanma kusma vs. Sırf o yüzden hamile kalmak istemiyordum tabi evlenince yaş ilerleyince fikrin değisiyor.

Her neyse 9 seneden fazladır ilaç kullanıyordum, iyiydim korkularımın üstesindn geldim hamile kaldım tabi ögrenince ilacımı bıraktım vs ve korktuğum bulantılar iştahsızlık geldi malesef kötü günler geçirdim öyle aşırı kusmadım gün içinde sabah bulantılarım oluyodu canım bişe yemek istemiyodu epey de kilo verdim.(6 kg - ögrendigim ilk iki ay cidden bişey yemedim) Ama ben 60 kg idim kilo problemim yoktu. Birz da psikolojik kendimi sıktım ondan oldu.

her neyse bulantılar sonra kendiliğinden geçti. Ben de gebeliğe alıştım ve verdiğim kiloyu fazlası ile geri aldım. Bu arada ilaç kullanmaya devam ettim 9. haftadan beri kullandım yoksa daha zor toparlardım. Yemek yiyemediğim sürelerde de bebeğim hep büyüdü gelişti Allaha şükür bir sıkıntısı yok. Ben de cok paraladım kendimi büyümicek benden beslenemicek falan hiç öyle bişey olmadı. Korkma sen de.

bu arada bir not: 45li 50li kilolar ile hamile kalan zayıf anneler neredeyse hiç bulantı yaşamıyor. Bizim forumdaki zayıf anneler sıfır bulantısız kilo alarak geçirdi gebeligi. Vücut ihtiyacına göre düzenliyo emin ol benim fazlam vardi o kiloyu vermeseydim şimdi 70e dayanmıştim ona da gerek yoktu :))

bu arada kustum da tabi ve sana bişi diim mi öteden beri ben sorunumun kusmak bulanti olduğunu sanirdim kusunca dünyam yıkılacak falan gibi ama hiç öyle olmadı, ataklarım devam da etti o sürede. Sorun kendi kafamızda fazla olumsuz senaryo yaratip ona tasalanıp kasılmamız. İnsan stres olunca da midesine iştahına vurur biliyosun. Bence erteleme atıl bu işe. İyi kötü idare ediliyor emin ol. İş hayatında olduğun için hatta kafan daha fazla meşgul olur hissetmezsin bile evdeyken insan kurdukça kuruyor. Sosyal hayatın etkilenmez , kötü olsan bile destek ile atlatırsın. Etrafın ve eşinle paylaşmaktan çekinme. Ben ne saman paylaşsam atağim geldi geçti canım

Niyet ettim anne olmaya🥲Selamlar kızlar 3 buçuk yıldır anksiyete ile savaşıyorum ilaç kullanıyorum bir kaç kez bırakma deneyimim oldu fakat malesef hastalık daha kötü geldi 2 senelik evliyim ve artık bende anne olmak istiyorum başlığa umutsuzca araştırma yaparken denk geldim resmen hazine bulmus gibi sevindim iyiki varsınız iyiki tecrübelerinizi paylaşmışsınız anksiyetenin o karanlık kuyularında bir damla ışık arayan tüm hemcinslerime ve bana Rabbim şifalar versin umarım hepimizin sağlıklı bebekleri olur ve bizede ilaçsız ayakta kalmak nasip olur🤲🏻🌼LÜTFEN TECRÜBELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞMAYA DEVAM EDİN SİZİN YAZACAĞINIZ 2 SATIRA İHTİYACI OLAN BİR SÜRÜ İNSAN VAR😢🌼♥️

Arkadaşlar ben hamileyim 14 haftalık ama çok kotu geciriyorum hamilelikten önce ilaçlarımı bırakmıştım uyuyamama korkum ve okb var bende hiç iyi değilim nolur yardım edin

Arkadaşlar ben hamileyim 14 haftalık ama çok kotu geciriyorum hamilelikten önce ilaçlarımı bırakmıştım uyuyamama korkum ve okb var bende hiç iyi değilim nolur yardım edin
Mrblar zor bır süreç sızı cok ıyı anlıyorum ama bakın ilçsız 14 cu haftanıza gelmişsınız buda guzel bir şey..elinizden geldıgı kadar dayanmaya calışın baktınız sıkayetlerınız artıyor doktora gidin derim

Doktorunuza gidip ilaçlarınızı kullanmaya başlayın bence bende aynı durumdayım kullanıyorum mecburen

Iyi akşamlar arkadaşlar
Ben anksiyete hastasıyım 15 yıldır.
13 haftalik hamileyim.
Hamileligin baslarinda bilmiyorken 0.5 xanax kullandım günde 1 kere . Ataklarim artmisti. Ayrıca cipralex 20.mg kullanıyordum.
Sonra hamileligimi öğrenince kestim.
Ancak 7.haftada 1 veya 2 kez yarım doz
9.hatada tek yarim doz kullandim xanax ve son verdim.
simdi yolunda hersey şükür ama içimde ki kurt beni yiyip bitiriyor. Bi zarar varmidir bebegin zekasında veya organlarinda diye. Benim gibi kullanıp doğum yapanlar varmi aranızda
Veya beni bilgisi ile rahatlatacak 😔😔

Iyi akşamlar arkadaşlar
13 haftalik hamileyim.
Hamileligin baslarinda bilmiyorken 0.5 xanax kullandım günde 1 kere . Ataklarim artmisti. Ayrıca cipralex 20.mg kullanıyordum.
simdi yolunda hersey şükür ama içimde ki kurt beni yiyip bitiriyor. Bi zarar varmidir bebegin zekasında veya organlarinda diye. Benim gibi kullanıp doğum yapanlar varmi aranızda
Merhaba! Bir cok kullanan insan var hamilelikte ve saglikli bebekleri oldu bende dahil endiselenmeyin..bundan sonrakki surecte ins gerek kalmaz kullanmaniza o yuzden moralinizi yuksek tutun

Iyi akşamlar arkadaşlar
13 haftalik hamileyim.
Hayır takmayın ben gebeliğimde de doktorumun önerisiyle kullanıyorum kötü olduğum zamanlarda ki zaten düzenli selectra kullanan biriyim. Rahat olun

Hayır takmayın ben gebeliğimde de doktorumun önerisiyle kullanıyorum kötü olduğum zamanlarda ki zaten düzenli selectra kullanan biriyim. Rahat olun
Cok teşekkürler. Gebeliğin başından beri mi kullaniyosunuz. Çok gerekirse sıkışınca ilaç alirmiyim diye bir düşünüyorum bazen

Merhabalar. Ben de geçen sene kasım ayında öğrenmiştim hamileliğimi. Çok zor olmuştu ilk üç ay. Kalbimde çarpıntıdan ziyade en çok teklemeleri hissediyordum. Günde 10 defayı geçiyordu neredeyse. İkinci ayda doktorlarımın tavsiyesi ile ufak bir doz antidepresan kullandım ve hamileliğimin sonuna kadar devam ettim. İlginç bir şekilde doğumdan 3 hafta sonra kendi kendine anksiyetem geçti. Şuanda ilaç kullanmıyorum ve oldukça iyiyim. Bebeğim de oldukça sağlıklı. Şuan 3 aylık. Bu dünyada anksiyete ve panik atak düzeyi benden fazla olan sayılı insan vardır heralde. Korkularıma rağmen hamileliğimi oldukça iyi geçirdim. Siz de endişelenmeyin. Zaman o kadar hızlı geçiyor ki. Şuan yaşadığınız sıkıntıların hepsini unutacaksınız
15 yıldır ilaç içiyorum.nasil dayanacagim ilaç olmadan bilmiyorum.cok zorlanıyorum çok zor ilaçsız

X