Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Ya arkadaşlar, demeyin bana öyle şeyler.. Buradaki herkes böyle değilmi zaten.. Bak ben yazın memlekete gitmiştim 1 ay, beni nasıl fellik fellik aradın unutmadım hiç.. Nerde bu nil diye.. Canımsın sen yaa.. Panikim duygum, acayip seviyorum ben seni.. Bu gurbet yerde kardeşim, arkadaşım sizsiniz benim.. :54::54::54:

cnm benim bende seni çok seviyorum:54:
hakettiğin şeyleri söylüyorum cnm arkadaşım benim...

efrah korktu diyorsun bak kendin diyorsun korktuda ne oldu hiçbişey rabbim gücünü vericek görüceksin ayrıca rezil olmak ne demek biz mi istedik böyle olmayı...
bu kadar sayılı gün kalmışken stres olman çok normal kuzum psikolojisi çok iyi olanlar dahi stres oluyor sonuçta bir operasyon geçireceksin tatlım...

Efraaahhhhhhhhhhhhhhhh..
Nerdesin sen yaaaaaaaaaaa..........

Sezeryan konusunda tecrübelerine ihtiyacım var.................
Berbat korku var içimde............
Kabullenemedim sezeryanı şimdide ben yaaaaaa...............
Korkuyorum, çok stresli birşeymiş bu sezeryan...............

Ya, ameliyathaneye gireken panik yaparsam....
Ya daha ameliyat başlamadan çarpıntım tutarsa...
Uyuyunca berbat olursam..........
Ya uyanamazsam.................
Uyandıktan sonra çarpıntım olursa, fenalaşırsam................

Ne yapacağım ben yaaaaaaaaaa...........
Berbat durumdayım.........
2 ay önce size özenen ben................
Ne oldu şimdi bana.....................

Bana birşeyler söyleyin kızlar ya.......................

Geçmişi okuyamadım fırsat buldukça okuyup yazacağım inş..

Nil canım arkadaşım inan bana korktuğunun onda biri değil sezeryan.Çok çok rahat bari buna stres yapmasaymışım diyeceksin.Bak ben son 15 gün sırf sezeryandan memnun olanlar başlığını okudum en güzel yorumları masaüstüme kopyaladım her sabah açıp tekrar tekrar okudum motive ettim kendimi iyiki de yapmışım.Ameliyata iyi gir iyi çıkarsın.Ben hepiniziden çok korkuyordum çünkü daha önce hastane iğne doktor korkusu terapisi almıştım yahu ben kan verirken bayılıyorum damar yolu açılacak diye ağladım günlerce..Meğer çok kolaymış güçlü ol nil ben iyiyim de ameliyathaneye girerken hiç de korkunç değil..Sana verecekleri ağrı kesiciler bile bir nebze sakinleştiriyor seni atak gelmiyor hastanede.Biz narkozdan uyanamayacağız diye korkuyoruz ama zaten önceden tetkik yapılıyor uyumada sorun var mı diye boşa dert ediyoruz..

Ben ne yapacağımı şaşırmış durumdayım... Titremekten bacaklarım ağrıyor hiç durmuyor titremesi hiç...
Hamile olduğumu keşke daha geç öğrenseydim öğrendikten sonra başladı..
Bu akşam eşime öyle kötü şeyler söyledim ki
Aldıralım ve boşanalım dedim.. Hem bağırdım hem ağladım..
Geçsin bu durum Allah'ımm ne olur geçsin.. Herşey düzelsin
Hamile olduğum için mutlu olayım.. Çok acı...

Bugün doktora gittim ultrasonda kese göründü 4+2 imiş...
Yine çok fena oldum.. Gece hiç ama hiç uyumadım..
Doktor psikitriye yönlendirdi psikiyatrı onay vermezse aldıracağım malesefki..
Çünkü yemek bile yeyemiyorum... Sürekli ve hiç geçmiyor boğazımdaki düğüm...

merhaba...bende panık atak hıkayemı paylaşmak ıstıyor ve desteklerınızı beklıyorum

.. gecen yıl eylül ayında tutuldum bu ıllet hastalığa...anne olamyı erteledım..9 ay ılaç kullandım ıyıydım ılacı kestım ve 3 ay sonra hamıle kadlım...suan 18 haftalık hamıleyım bır kızım olacak ınsallah...ılk 3 ay panık ataktan yana hıc sıkaytım olmadı kusmalar baş ağrıları vs onlarla uğraştım..sımdı tam vucudum bebeğime alıştı pattt panık atak gedlı ..ıyıydım nasıl oldu bılmıyorum ama nasıl geldı...cıldırcam aklıma yıtırcem..anneme sevdıklerıme zarar verıcem korkusu,ya gece uykumda eşımı boğarsam..aslında karıncayı bıle ıncıtemeyen bırıyım...ilk panık olduğumda boyle değildım...elım ayağım kesılıyorum fena oluyorum dıyordum nefesım daralıyordu sımdı cok farklı bır boyut..yada dusunuyorum yınemı basa donucem dıye..ya donersem ne yaparım ılaç ıcıp yavruma zarar veremem ...bu aptal hastalık yuzunden ona bırsey olursa yıkılırım....arkadaşlar benım gıbı cıldırma,zarar verme korkusu yasaşan varmı...yada cıldıran varmıı...neyapıcam bılmıyorum evladımı cok sevıyorumm...cokkkkkkk uzuluyorummm....napıcamm...rabbım hepımıze yardım etsın..

27 yaşındayım evet ilk çocuğum olacak Allahın izniyle...
Gerekirse ilaç kullanıcam aldırmayacağım...
Bazen yaşadıklarım rüya gibi geliyor
Hani bu hayattan kopma gibi birşey oluyor.. Ozaman çok huzursuz hissediyorum
Başka bir boyuta geçmiş gibi..
Hamilelik çok doğal ve olağan bir durum ama sanki benden başka kimse yaşamamış çok tuhafım..
Geçicek bunlarda.. Geçireceğim yaşamam gerekeni yaşayacağım...
İnanıyorum ki Rabbim dayanamayacağım birşeyi vermez...
Bakalım yarın psikiyatriye de görüneceğim.. İlaç konusunu danışacağım..
Hepimizin Rabbim yardımcısı olsun... Çok sağolun..

Melekcim Merhaba..
Şu an oturduğum kanepenin ardında bir beşik var.İçinde de sanki dünyanın en şirin en masum en tatlı bebeği..arasıra bakıp bu bebek benimmi? bu kadar sevimli birşey benim olabilrmi diye soru sorarken yakalıyorum kendimi.evet kendim bile inanamıyorum.Onca şey atlattık bana da buradaki arkadaşlar çok destek oldu saolsunlar..Hiçbirzaman bu hamilelik sürecni tamamlayıp sağlıkla evladı elime alacağımı düşünemedim.Ya ona bişey olacaktı ya da bana.Neden kafam bu kadar olumsuza odaklı bilmiyorum.
Aslında ben 2 yıl evvel 2 senelik ilaç ve psikoterapi sonucundan panik ataktan kurtulmuştum.Çok çok çok iyi hatta harika ilaçsız ve pa sız iki sene geçirdim.Korktuğum cesaret edemediğim herşeyi yaptım bol bol seyahat ettim arkadaşlarımla tatile gittim aldım çantamı atladım uçağa..bunlar belki çok basit şeyler ama benim için yapılması imkansız şeyler idi oyüzden yazıorum sana.Demekki neymiş pa dan kurtulabiliyoruz bak ben bunun canlı örneğiyim hem size hem kendime..Geçecek arkadaşım bi yol çare bulunacak geçecek Allahın izniyle..
İlk 6 ayım çok rahat geçti benim çarpıntılarım yoktu ama kişiliğim anksiyeteli olduğundan hamile olduğumu ilk öğrendiğim andan itibaren sevinç yerine hep tedirginlik ve sıkıntı duydum.Etrafımdaki hamileler tadını çıkartırken ben acaba başıma hangi dertler gelecek doğumda nasıl öleceğim bunu düşündüm.6,5 aylıkken de olan oldu hastane korkum var benim bi muayane sırasında atak geçirdim nabzım 180 oldu kardiyoloji ilaç vermek istedi kabul etmeyip eve gittim ve o gece dahil bi süreyi 180 nabızla yaşadım..Nasıl anlatılır nasıl yazılır bilmiorum..Berbat bir depresyon süreci çarpıntılar karanlık günler..çok kötüydüm çok duygu nisan ve nil biliyorlar Rabbim çektirmesin..Hepimiz farklı yönünden yaşıoruz bu illeti ben çarpıntılardan çok çektim sen anksiyeteden..Benim doğum korkum ikiye katlandı çünkü dediğim gibi ayrıca hastane doktor iğne korkum var ileri derecede..Anlayacağın sezeryan günü bnm için son günümdü..
Şükürler olsun atlattım gitti 3 gün hastanede atak bile yaşamadım inanılır gibi değil benim için..Şimdi hep şunu söylüorumkeşke doğuma odaklanmak yerine sonrasına odaklansaymışım çünkü sonraki 2 ay bayağı zorlu.Hem fizyolojik hem psikolojik olarak Allah yardım ediyor her şekilde..
Telefondan buraya çok zor yazabiliyorum ama faceye çok rahat giriyorum ayrıca sormak istediğin sorular olursa ordan da yardımcı olmaya çalışırım sana özel mesaj at istersen..
İnş ilaç veya terapiyle daha iyi olur aldırmak yerine mis kokusunu içine çekersin kuzunun.Evet zor bizim için çok zor bi süreç hamilelik ama geçiyor..

Melekcim Merhaba..
Şu an oturduğum kanepenin ardında bir beşik var.İçinde de sanki dünyanın en şirin en masum en tatlı bebeği..arasıra bakıp bu bebek benimmi? bu kadar sevimli birşey benim olabilrmi diye soru sorarken yakalıyorum kendimi.evet kendim bile inanamıyorum.Onca şey atlattık bana da buradaki arkadaşlar çok destek oldu saolsunlar..Hiçbirzaman bu hamilelik sürecni tamamlayıp sağlıkla evladı elime alacağımı düşünemedim.Ya ona bişey olacaktı ya da bana.Neden kafam bu kadar olumsuza odaklı bilmiyorum.
Aslında ben 2 yıl evvel 2 senelik ilaç ve psikoterapi sonucundan panik ataktan kurtulmuştum.Çok çok çok iyi hatta harika ilaçsız ve pa sız iki sene geçirdim.Korktuğum cesaret edemediğim herşeyi yaptım bol bol seyahat ettim arkadaşlarımla tatile gittim aldım çantamı atladım uçağa..bunlar belki çok basit şeyler ama benim için yapılması imkansız şeyler idi oyüzden yazıorum sana.Demekki neymiş pa dan kurtulabiliyoruz bak ben bunun canlı örneğiyim hem size hem kendime..Geçecek arkadaşım bi yol çare bulunacak geçecek Allahın izniyle..
İlk 6 ayım çok rahat geçti benim çarpıntılarım yoktu ama kişiliğim anksiyeteli olduğundan hamile olduğumu ilk öğrendiğim andan itibaren sevinç yerine hep tedirginlik ve sıkıntı duydum.Etrafımdaki hamileler tadını çıkartırken ben acaba başıma hangi dertler gelecek doğumda nasıl öleceğim bunu düşündüm.6,5 aylıkken de olan oldu hastane korkum var benim bi muayane sırasında atak geçirdim nabzım 180 oldu kardiyoloji ilaç vermek istedi kabul etmeyip eve gittim ve o gece dahil bi süreyi 180 nabızla yaşadım..Nasıl anlatılır nasıl yazılır bilmiorum..Berbat bir depresyon süreci çarpıntılar karanlık günler..çok kötüydüm çok duygu nisan ve nil biliyorlar Rabbim çektirmesin..Hepimiz farklı yönünden yaşıoruz bu illeti ben çarpıntılardan çok çektim sen anksiyeteden..Benim doğum korkum ikiye katlandı çünkü dediğim gibi ayrıca hastane doktor iğne korkum var ileri derecede..Anlayacağın sezeryan günü bnm için son günümdü..
Şükürler olsun atlattım gitti 3 gün hastanede atak bile yaşamadım inanılır gibi değil benim için..Şimdi hep şunu söylüorumkeşke doğuma odaklanmak yerine sonrasına odaklansaymışım çünkü sonraki 2 ay bayağı zorlu.Hem fizyolojik hem psikolojik olarak Allah yardım ediyor her şekilde..
Telefondan buraya çok zor yazabiliyorum ama faceye çok rahat giriyorum ayrıca sormak istediğin sorular olursa ordan da yardımcı olmaya çalışırım sana özel mesaj at istersen..
İnş ilaç veya terapiyle daha iyi olur aldırmak yerine mis kokusunu içine çekersin kuzunun.Evet zor bizim için çok zor bi süreç hamilelik ama geçiyor..

Canımm çok teşekkür ederim... İnşallah günler geçmek bilmiyor şimdiden daha... Bu kadar ay nasıl geçecek bilmiyorum
Uyku yok doğru düzgün uyuyamıyorum, uyusam yatağımdan sıçrayarak kalkıyorum
Uyumak için yattığımda (daha şimdiden) doğumda atak yaşayacağım öleceğim onları düşünüyorum
Aklıma geliveriyorlar istemeden ben... Ve doğal olarak arkasından anksiyeteyi geliyor..
Özellikle sabahları çok zor oluyor, ellerim ter içinde içimde bir huzursuzluk kafamda sanki taş var gibi... :(
Bugün psikiyatriye gittim adamı çok sinir oldum..
Anlattım korkuyorum dedim.. Bana dediği şey ''Hastalıklı düşünceler bunlar'' ve ''Şizofren gibi düşünüyorsun'' dedi..
O kadar sinir oldum ki.. Bende dedim yapmayın böyle zaten bazen delirirsem korkusu yaşıyorum daha kötü oluyorum dedim
Sonra dedi yok canım sen yanlış anladın beni ben sadece örnek verdim yoksa senin öyle birşeyin yok dedi kıvırdı birşeyler...
220 Tl verip yanında 15 dk durdum amacım sadece ilaç yazdırmaktı yazdı.. Ama psikolojimi daha olumsuz etkiledi.. Helal etmiyorum verdiğim parayı..
Anne olmak kolay değil heralde çok zormuş gerçekten arkadaşlar..
Lütfen destek olun yanımda olun.. Dediğin gibi sanki birtek ben yaşıyorum gibi hissediyorum
En mutlu olmam gereken zamanlar bunlar
Daha ilk ay böyleysem ilerleyen aylarda daha kötü olursam diye korkuyorum...

Canımm çok teşekkür ederim... İnşallah günler geçmek bilmiyor şimdiden daha... Bu kadar ay nasıl geçecek bilmiyorum
Uyku yok doğru düzgün uyuyamıyorum, uyusam yatağımdan sıçrayarak kalkıyorum
Uyumak için yattığımda (daha şimdiden) doğumda atak yaşayacağım öleceğim onları düşünüyorum
Aklıma geliveriyorlar istemeden ben... Ve doğal olarak arkasından anksiyeteyi geliyor..
Özellikle sabahları çok zor oluyor, ellerim ter içinde içimde bir huzursuzluk kafamda sanki taş var gibi... :(
Bugün psikiyatriye gittim adamı çok sinir oldum..
Anlattım korkuyorum dedim.. Bana dediği şey ''Hastalıklı düşünceler bunlar'' ve ''Şizofren gibi düşünüyorsun'' dedi..
O kadar sinir oldum ki.. Bende dedim yapmayın böyle zaten bazen delirirsem korkusu yaşıyorum daha kötü oluyorum dedim
Sonra dedi yok canım sen yanlış anladın beni ben sadece örnek verdim yoksa senin öyle birşeyin yok dedi kıvırdı birşeyler...
220 Tl verip yanında 15 dk durdum amacım sadece ilaç yazdırmaktı yazdı.. Ama psikolojimi daha olumsuz etkiledi.. Helal etmiyorum verdiğim parayı..
Anne olmak kolay değil heralde çok zormuş gerçekten arkadaşlar..
Lütfen destek olun yanımda olun.. Dediğin gibi sanki birtek ben yaşıyorum gibi hissediyorum
En mutlu olmam gereken zamanlar bunlar
Daha ilk ay böyleysem ilerleyen aylarda daha kötü olursam diye korkuyorum...

Benim de sabahları azıyordu kalktktan öğlene kadar kulaklarımda kalp atışlarımı duyuyordum son 2 ay.Bunları hepimiz yaşıyoruz biliyorum sana en kötüsü seninki gibi geliyor ama hayır doğumda atak yaşamayacaksın iyi bir hamilelik geçireceksin bunu söyle kendine..

Kızlaar kimse yok mu konuşmaya çok ihtiyacım var :(

melekçim burdayım ama aniden çıkarsam yanlış anlama kızım heran çğlıklara başlayabilir:))

ayrıca gittiğin doktorada yuuhhh diyorum haram olsun aldığı parada okuduğu okulda yazık ya bir doktor bunu nasıl söyler yaaa:47::47::47:

ne ilaç verdi cnm??

melekçim burdayım ama aniden çıkarsam yanlış anlama kızım heran çğlıklara başlayabilir:))

ayrıca gittiğin doktorada yuuhhh diyorum haram olsun aldığı parada okuduğu okulda yazık ya bir doktor bunu nasıl söyler yaaa:47::47::47:

ne ilaç verdi cnm??

Canım çok saçma bir ilaç verdi... Adı: Lactease
Göye anne sütünden yapılıyormuş rahatlatıyormuş..
Ya doktor aklıma geldikçe o kadar sinir oluyorum ki... Gözlerime bile bakmadı...
Benim antidepresan kullanmam şart böyle olmayacak bu iş...
Çok zorlanıyorum.. Hastalıklı gibi geziyorum...
Bazen diyorum ki acaba bir günah mı işledim... :(
İsyan etmek istemiyorum...
Ama galiba içten içe ediyorum....
Çok dua okuyorum.. okutuyorum...

canım sen gebelik zehirlenmesi yaşamıştın yanlış hatırlamıyorsam.biraz anlatırmısın canım ne zaman başladı ve ne yaptın.bugün benim tansiyon 14-9 oldu.hiç bu kadar yükselmemişti.doktorum hastaneye yönlendirdi.kan ve idrar tahlili yapıldı.onlarda sorun yok.24 saat idrar biriktiricem yarın.ama çok kötüyüm.başım dönüyor sürekli.panikte geldi.ayırdedemiyorum.panik atak mı yoksa tansiyon mu.kendimi dinlemeye başladım.ne olur bir akıl ver.senin nasıl anlaşıldı. ilk hamileliğimde böyle bir şey yaşamadım.öffffff nerden çıktı bu şimdi yaaa...

selam kızlar bu aralar boşladım buraları nilcim kaç günün kaldı dualarım seninle.doğumdan şimdi korkuyosun ama sonra bebeğini alınca unutucaksın herşeyi hepimiz gibi bu aralar hem yogunum hem depresyondayım gibi takıntılar anksiyeteler durgunluk var bu aralar.bebişimde boynunu hep bir yöne tutuyor alışmış.kafama takıorum önümüz pazartesi doktora götürcem inşallah önemli bişey çıkmaz.

kızlar hepimizin Allah yardımcısı olsun Allaha emamet olun.burayı seviyorum:)birbirini anlayan insanlar var burda...

bu konuyu ricam üzerine ben actırmıstım simdi yazdıklarımı gorunce sasırdım ne kadar da kötüymüşüm kızım şimdi 3 yasına giricek doğumumu da epidural sezeryan yaptım

Çıldırmak üzereyim arkadaşlar..
Öleyim mi ben ne yapayım...
Psikiyatriler ilaç vermiyorlar...
Çıldıracağım...
Lütfen Bursada olup hamileliğinde hangi psikiyatriye gittiniz
Ne olur yazın...

Kızlar bugün son kontrolüme gittim.. Bebek 3600 olmuş nerdeyse.. Bebek açısından herşey yolunda daaa..
ben bugün saat 3 e kadar tam 3 kere çarpıntı yaşadım.. Dr.a giderken bile çarpıntım vardı..
Tansiyonumun düşüklüğünü sordum dr.... Bazı gebeliklerde tansiyon çok düşermiş...
Doktora dayanaamıyorum eğer çokta önemli değilse ayın 9 unda sezeryan olsa dedim..
İstersen yaparım ama 12 si olması daha iyi olur dedi, gene kıyamadım bebeğe tamam dedim..
Yani 12.11.2012 kesin tarih oldu..
Yinede dayanamazsan, gel, hemen yaparım dedi, içim rahatladı...
Sabah 08:30 da yapacak sezeryanı....

Anestezi dr.u da istediğin şekilde yapayım dedi..
Ben durumumu anlattım, genel yapalım seni o zaman dedi..
İllaki bulantı, acı olur dedi.. Ama ne kadar olur, o bünyeyle alakalı dedi..
Benim takıldığım yered orası zaten.. O ameliyuat sonrası....
Allah'ım yardım et ne olur.. Çektirme.... Kimseye de, bana da.........

meleğim, yavrum.. İlaç kullanmak zorundasın sen canım.. Gördüğün her psikyatriste git canım..
Ben hem devlet hast. gittim.. Hem özele gittim.. Hem araştırmaya gittim...
Sende öyle yap.. Hangisi kafana yatarsa ona devam et. Çünkü seni anlayanm bir psikiyatr çok önemlidir..
Zaten gebe olupta ilaç söz konusu olduğunda hepsi özel ilgileniyor, merak etme...
Ama kararlı olduğunu göster onlara.. Yani kesinlikle ilaç kullanacağım, aksi halde bu hamileliği geçiremem diye
kesin konuş.. Allah yardım etsin, bir tanem.. Bu yolculuk zor.. Meşakkatli.. Rabb'im kolaylaştırsın..
İnşaAllah sende ilaçla rahatlarsın.. Buradaki, panikduygu da senin gibi başlarda kullanmıyordu,
sonradan 20 mg. pa..il kullandı, en azından rahatladı.. Sende rahatlarsın inşaAllah...

nil senin adına çok sevindim.sen de kurtulacaksın allahın izniyle.darısı başımıza.ben de zaman yaklaştıkça çok kötüleştim.tansiyon tavan.3-4 gündür 14-9 u gördüm.tansiyonu ölçtükçe paniği tetikledi.gebelik zehirlenmesi mi yaşıyorum neyim.bugün idrar biriktirdim.yarın hastaneye götürücem.

ya arkadaşlar bu nasıl bir haldir ya.her şey gözümde dağ.bebek beni heyecanlandırmıyor.zorluklarını düşündükçe ben yapamıycam bakamıycam diyorum.sanki ilk hamileliğim.ama tansiyon yükselince bebeğe mi bir şey oldu deyip panikliyorum.bu ne yaman çelişkidir.nil senin gibiyim canım ya.ne olur doğumu ve her ayrıntıyı yaz burdan.
kimseyle paylaşmıyorum bunları.güçlü görünücem diye kendimi yıpratıyorum.ama nasıl olucak bilmiyorum.daha lohusalık var.offfff allahım sen yardım et.bu düşünceler yiyip bitiriyor beni....

nil senin adına çok sevindim.sen de kurtulacaksın allahın izniyle.darısı başımıza.ben de zaman yaklaştıkça çok kötüleştim.tansiyon tavan.3-4 gündür 14-9 u gördüm.tansiyonu ölçtükçe paniği tetikledi.gebelik zehirlenmesi mi yaşıyorum neyim.bugün idrar biriktirdim.yarın hastaneye götürücem.

ya arkadaşlar bu nasıl bir haldir ya.her şey gözümde dağ.bebek beni heyecanlandırmıyor.zorluklarını düşündükçe ben yapamıycam bakamıycam diyorum.sanki ilk hamileliğim.ama tansiyon yükselince bebeğe mi bir şey oldu deyip panikliyorum.bu ne yaman çelişkidir.nil senin gibiyim canım ya.ne olur doğumu ve her ayrıntıyı yaz burdan.
kimseyle paylaşmıyorum bunları.güçlü görünücem diye kendimi yıpratıyorum.ama nasıl olucak bilmiyorum.daha lohusalık var.offfff allahım sen yardım et.bu düşünceler yiyip bitiriyor beni....

canım sen gebelik zehirlenmesi yaşamıştın yanlış hatırlamıyorsam.biraz anlatırmısın canım ne zaman başladı ve ne yaptın.bugün benim tansiyon 14-9 oldu.hiç bu kadar yükselmemişti.doktorum hastaneye yönlendirdi.kan ve idrar tahlili yapıldı.onlarda sorun yok.24 saat idrar biriktiricem yarın.ama çok kötüyüm.başım dönüyor sürekli.panikte geldi.ayırdedemiyorum.panik atak mı yoksa tansiyon mu.kendimi dinlemeye başladım.ne olur bir akıl ver.senin nasıl anlaşıldı. ilk hamileliğimde böyle bir şey yaşamadım.öffffff nerden çıktı bu şimdi yaaa...

evet cnm gebelik zehirlenmesi geçrirdim ben...
öncelikle tansiyon takibi çok önemli cnm 14 ün üstüne çıkmaması lazım normalde çok önemli değil ama hamilelikte 14-9 un üzerine çıkması riskli eğer çıkarsa onun üzerine tahliller yapılıyor ordan anlaşılıyor ama bende tahlil bile yapılmadı çok yüksekti tansiyonum çünkü:((
helencim 33+3 te gece suyum geldi hemen hastaneye gittik suyum normal gözüküyordu doktorum birkaç gün daha tutmaya çalışalım bebeği dedi kadınıda apar topar hastaneye getirdik o saatte doktorum harika bir insan ve mükemmel bir doktor...
sonra nst ye bağlayıp yatırdılar beni doktorum tansiyonu ölçüldümü diye hemşireye sordu ama ölçmemişlerdi doktorum hemen tansiyon istedi hemşire inanamadı ekin hn birde siz ölçün bir yanlışlık olmalı dedi ekin hanım 3 kere üst üste tansiyonumu ölçtü ve kendimi 10 dk içinde ameliyathanede buldum çıktığımda öğrendim ki ilk ölçtüğünde 17-10 ikincide 20-14 üçüncüde 23-18 5 dk içinde aşırı tansiyonum yükselmiş:(( zaten 17 nin üzerine çıkınca beklenmezmiş tahlil falan direkt teşhis sebebiymiş cnm...
öncelikle sakin ol ve benimki baş ağrısı falan hiçbişey yapmadı kendini iyi hissetsende sürekli tansiyonunu kontrol et!!!
belirti vermeyebiliyormuş çünkü anlatmak istemiyorum sonucunu bebeğe yada sana bişey olabilirmiş kısacası suyumun gelmesi Allah ın bir hikmeti doktorum öyle söyledi...
tek tedbiri tansiyon takibi!!!
geçmiş olsun helencim korkma o kadar tansiyondan bişey olmaz ama tedbiride elden bırakma doktorunun sözünden çıkma!!!

Kızlar bugün son kontrolüme gittim.. Bebek 3600 olmuş nerdeyse.. Bebek açısından herşey yolunda daaa..
ben bugün saat 3 e kadar tam 3 kere çarpıntı yaşadım.. Dr.a giderken bile çarpıntım vardı..
Tansiyonumun düşüklüğünü sordum dr.... Bazı gebeliklerde tansiyon çok düşermiş...
Doktora dayanaamıyorum eğer çokta önemli değilse ayın 9 unda sezeryan olsa dedim..
İstersen yaparım ama 12 si olması daha iyi olur dedi, gene kıyamadım bebeğe tamam dedim..
Yani 12.11.2012 kesin tarih oldu..
Yinede dayanamazsan, gel, hemen yaparım dedi, içim rahatladı...
Sabah 08:30 da yapacak sezeryanı....

Anestezi dr.u da istediğin şekilde yapayım dedi..
Ben durumumu anlattım, genel yapalım seni o zaman dedi..
İllaki bulantı, acı olur dedi.. Ama ne kadar olur, o bünyeyle alakalı dedi..
Benim takıldığım yered orası zaten.. O ameliyuat sonrası....
Allah'ım yardım et ne olur.. Çektirme.... Kimseye de, bana da.........

meleğim, yavrum.. İlaç kullanmak zorundasın sen canım.. Gördüğün her psikyatriste git canım..
Ben hem devlet hast. gittim.. Hem özele gittim.. Hem araştırmaya gittim...
Sende öyle yap.. Hangisi kafana yatarsa ona devam et. Çünkü seni anlayanm bir psikiyatr çok önemlidir..
Zaten gebe olupta ilaç söz konusu olduğunda hepsi özel ilgileniyor, merak etme...
Ama kararlı olduğunu göster onlara.. Yani kesinlikle ilaç kullanacağım, aksi halde bu hamileliği geçiremem diye
kesin konuş.. Allah yardım etsin, bir tanem.. Bu yolculuk zor.. Meşakkatli.. Rabb'im kolaylaştırsın..
İnşaAllah sende ilaçla rahatlarsın.. Buradaki, panikduygu da senin gibi başlarda kullanmıyordu,
sonradan 20 mg. pa..il kullandı, en azından rahatladı.. Sende rahatlarsın inşaAllah...

canım arkadaşım benimmm az kaldı bol bol dua ediyorum senin için o günde edicem...
anestezi doktoru halt etmiş bence bende aldım narkoz hiçte bulantı falan yapmamış teknikler çok gelişti çok nadir oluyor öyle şeyler onları düşünüp moralini bozma tatlım...
hem sen neler atlattın bunuda atlatıcaksın Allah ın izniyle...
şükürler olsun sende kurtuluyorsun artık...

Çıldırmak üzereyim arkadaşlar..
Öleyim mi ben ne yapayım...
Psikiyatriler ilaç vermiyorlar...
Çıldıracağım...
Lütfen Bursada olup hamileliğinde hangi psikiyatriye gittiniz
Ne olur yazın...

melekçim başka doktora git!!!!
bende hamileliğim bozyunca ilaç kullandım hemde hamilelikte çok riskli bir ilaçtı ama mecburdum o halim kadar zarar veremezdi ilaç bebeğime...
ama hiçte bişey olmadı ne bebeğime nede bana!!!
benim kullandığım ilaç tam panik atak ilacı ama isim vermek istemiyorum bana dokunmadı ama sana dokunur falan o vebalin altına giremem kuzum ya nilde aynı ilacı kullandı o düşük dozlu kullandı ama aynı ilaç...
doktor kontrolünde alabileceğin birçok ilaç var bildiğim 2 ilaç var ama söylemek bana düşmez tatlım çok acillll başka bir doktora gitmelisin!!!!!!!

Back