Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Kızlar bu aksam yine çok kötü oldum bu doktorlar beni asla anlamıyorlar ölecek gibi oluyorum öyle zor bir sınav ki bu anlatılmaz

kızlar doğum yaklaştıkça heyecanım artıyo.kalbim bir atıyor ki düşününce anlatamam.ilkini genel anesteziyle yaptım.ama şimdi epidural istiyorum.ne dersiniz.epidural yapan var mı aramızda.uyanık olmak ve bebeğimi görmek istiyorum.ama kaygılıyım da çok.

Kızlar bu aksam yine çok kötü oldum bu doktorlar beni asla anlamıyorlar ölecek gibi oluyorum öyle zor bir sınav ki bu anlatılmaz

canım hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz inan bana.şiddeti biraz daha fazla bu aralar sende.ben de çok farklı değilim.doğum yaklaştıkça sıkıntılarım artıyor.ama geçecek inanıyorum buna.sen de inan lütfen.biraz sabır.ben kendimi dinlemediğim zamanlar iyiyim.ne zaman doğum anını düşünmeye başlıyorum.tansiyon tavan...direniyorum.ben hiç ilaç kullanmadım.korktum ilaç kullanmaktan.o yüzden sürekli telkin ediyorum kendimi.şimdide doğum için telkinlere geçtim.her şey güzel olacak canım.buna inanırsan biraz da olsa azalır sıkıntıların.

selam kızlar nasılsınız?? giremedim kaç gündür kızım birkaç gündür durmuyor :((( hiç fırsat bulamadım ama aklımdasınız hep...

nilim nasılsın bitanem çok az kaldı daha iyisindir umarım dualarımdasın canım arkadaşım...

melekçim sen nasılsın daha iyisindir umarım başka bir doktora gittin mi cnm???

efrah, aday,rukiye, nisan adını unuttuklarım sizler nerlerdesiniz nasılsınız???

geçmiş yapamadım kızlar kusura bakmayın zor girdim zaten:((

Kızlar ben bu akşam çok kötü kriz yaşadım... Ve gittim efexor aldım ama başlasammı başlamasam mı çok kararsızım kaçtane doktora gittim asla hiç bir ilacı vermiyorlar..
Bana neden bunu yaşatıyorlar hayatımdan bezdim... :(((
Allah'a emanet edip kullanacağım sanırım...
Burada kullanan çok arkadaşlar olmuş sağlıklı doğum yapmışlar...
Doktorlar kendilerini riske atmıyorlar yoksa hastanın ne yaşadığı umurlarında değil..
Umarım çıldırmam :(((((

Ay kızlar başıma neler geldiiii..............

Gece 3 te müthiş bir mide sancısıyla uyandım.. Ama ne sancı.. Hani doğum sancısı karında olur ya, onun midede olanı.. O kadarda şiddetli.. Geliyor gidiyor.. Her sancı gelmesinde beğırıyorum o kadr yani..
Neyse, gece aciel gittim, serumla ağrı kesici verirlerde azıcık rahatlarım diye.. Acilden hemen doğumhaneye gönderdiler beni, bu kesin doğum sancısıdır diye.. Nst falan sancım var ama midemdekiyle alakası olmayan bir sancı.. Çünkü mideme sancı geldiğinde ben duvarları yumruluyorum acıdan, nst de birşey yok.. Midem rahatken nst de sancı var.. Böyle karmakarışık falan yani.. Neyse, serumlar veriyorlar, sürekli başımda takip ediyorlar.. Ebe bir bu doğum sancısı diyor, bir yok bu başka birşey diyor.. Diyorum ki, midemde sancım var, başka yerde değil, beni bırakta acil kısmına gideyim, orada ağrı kesici falan versinler bana.. Yok.. Seni takip etmeli,yim diyor..
En sonunda seni alttan muayene edeceğim, bazen nst de çıkmayabiliyor sancılar dedi.. Alttan muayene etti.. Kadının elini çekmesiyle sıcaaaaakkk birşey boşaldı benim alttan.. Açılmam falan yok, muayene yüzünden bayağı bir kanamam oldu..
Hemen doktorumu aradı.. Tabi bu arada kan iç çamaşırıma, eşofmanıma.. heryere bulaştı, o kadar çoktu yani..
9 da dr. geldi.. O da takip etti.. Bir diyor ki, senin doğum başlamış, yatışını yaptır.. Bir diyor ki, yok yok bu mide ağrısı.. Hangi dr. geldiyse karar veremedi bu mide ağrısı mı, doğum sancısı mı..
Gece 3 ten öğlen 1 e kadar sancı çektim.. Hemde duvarları yumruklaya yumrulklaya.. Sonra dediler ki, acile yatıralıjm seni, seruma mide için ilaç koyalım, ağrın geçerse demekki mideden sorunun.. SEruma mide için birşey katınca bende sancı falan kalmadı..
Şimdi ne yaparsınız bunlarra.. Yüz kere dedim.. Yok burada takip etmeliyiz falan.. Hatta bir ara suni sancı bağlamaya kalktılar bana..
Oyyy oyy ne geceydi...
Öğleyin dr.um, eve git, kanaman artarsa gel.. Artmaz, gittikçe azalırsa pazartesiyi bekle sezeryan için dedi.. Kızlar boşuna sancı çektim bütün gece.. Ve boşuna kanaammı başlattılar.. Şimdi evde dinleniyorum.. Neler olacağı belli değil...

Son düzenleme:

Gece 3 te müthiş bir mide sancısıyla uyandım.. Ama ne sancı.. Hani doğum sancısı karında olur ya, onun midede olanı.. O kadarda şiddetli.. Geliyor gidiyor.. Her sancı gelmesinde beğırıyorum o kadr yani..
Neyse, gece aciel gittim, serumla ağrı kesici verirlerde azıcık rahatlarım diye.. Acilden hemen doğumhaneye gönderdiler beni, bu kesin doğum sancısıdır diye.. Nst falan sancım var ama midemdekiyle alakası olmayan bir sancı.. Çünkü mideme sancı geldiğinde ben duvarları yumruluyorum acıdan, nst de birşey yok.. Midem rahatken nst de sancı var.. Böyle karmakarışık falan yani.. Neyse, serumlar veriyorlar, sürekli başımda takip ediyorlar.. Ebe bir bu doğum sancısı diyor, bir yok bu başka birşey diyor.. Diyorum ki, midemde sancım var, başka yerde değil, beni bırakta acil kısmına gideyim, orada ağrı kesici falan versinler bana.. Yok.. Seni takip etmeli,yim diyor..
En sonunda seni alttan muayene edeceğim, bazen nst de çıkmayabiliyor sancılar dedi.. Alttan muayene etti.. Kadının elini çekmesiyle sıcaaaaakkk birşey boşaldı benim alttan.. Açılmam falan yok, muayene yüzünden bayağı bir kanamam oldu..
Hemen doktorumu aradı.. Tabi bu arada kan iç çamaşırıma, eşofmanıma.. heryere bulaştı, o kadar çoktu yani..
9 da dr. geldi.. O da takip etti.. Bir diyor ki, senin doğum başlamış, yatışını yaptır.. Bir diyor ki, yok yok bu mide ağrısı.. Hangi dr. geldiyse karar veremedi bu mide ağrısı mı, doğum sancısı mı..
Gece 3 ten öğlen 1 e kadar sancı çektim.. Hemde duvarları yumruklaya yumrulklaya.. Sonra dediler ki, acile yatıralıjm seni, seruma mide için ilaç koyalım, ağrın geçerse demekki mideden sorunun.. SEruma mide için birşey katınca bende sancı falan kalmadı..
Şimdi ne yaparsınız bunlarra.. Yüz kere dedim.. Yok burada takip etmeliyiz falan.. Hatta bir ara suni sancı bağlamaya kalktılar bana..
Oyyy oyy ne geceydi...
Öğleyin dr.um, eve git, kanaman artarsa gel.. Artmaz, gittikçe azalırsa pazartesiyi bekle sezeryan için dedi.. Kızlar boşuna sancı çektim bütün gece.. Ve boşuna kanaammı başlattılar.. Şimdi evde dinleniyorum.. Neler olacağı belli değil...

Nilcim çok geçmiş olsun ya neden sezeryana girivermedin bir an önce olur kurtulurdun doktorun 9'un da da olsa birşey olmaz demişti yanlış hatırlamıyorsam... Araya birde hafta sonu girecek şimdi.. Ben senin yerinde olsam arar doktorumu yarın beni sezeryana al derdim 2 günden birşey olmaz ya ne bileyim...
Mide ağrında çok büyük ihtimal stresten olmuştur... :(

Son düzenleme:
selam kızlar nasılsınız?? giremedim kaç gündür kızım birkaç gündür durmuyor :((( hiç fırsat bulamadım ama aklımdasınız hep...

nilim nasılsın bitanem çok az kaldı daha iyisindir umarım dualarımdasın canım arkadaşım...

melekçim sen nasılsın daha iyisindir umarım başka bir doktora gittin mi cnm???

efrah, aday,rukiye, nisan adını unuttuklarım sizler nerlerdesiniz nasılsınız???

geçmiş yapamadım kızlar kusura bakmayın zor girdim zaten:((

aynen cnm senin gibi bende giremiorum girsemde yazamıyorum giden gelen bebek ev işi.gece uyumuyo yine aynaya bakcak vaktim bile olmuo bazen bizde pazartesi kalça testine gidicez inşallah.sen nasılsın

Oyyy oyy ne geceydi...

nilcim bu hamileliğinde başına gelmeyen kalmadı.karnındaki bebek dünyanın hen hayırlı evladı olur ve seni daima mutlu eder annesi inşallah.çektiklerinin mükafatını alırsın.pazartesi hayırlı doğumlar dualarım seninle.bizde pazartesi kızı kontrole götürcezn kısmetse.

Kızlar ben bu akşam çok kötü kriz yaşadım... Ve gittim efexor aldım ama başlasammı başlamasam mı çok kararsızım kaçtane doktora gittim asla hiç bir ilacı vermiyorlar..
Bana neden bunu yaşatıyorlar hayatımdan bezdim... :(((
Allah'a emanet edip kullanacağım sanırım...
Burada kullanan çok arkadaşlar olmuş sağlıklı doğum yapmışlar...
Doktorlar kendilerini riske atmıyorlar yoksa hastanın ne yaşadığı umurlarında değil..
Umarım çıldırmam :(((((

Sakın içme dr versin sana uygun bi ilaç vardır mutlaka sana göre eevet bende gebelikte kulllananları okudum fakat doğumlarından bihaberim Allah'a emanet kullanıyorum ki bebeğime dokunabilicek 2 diğer kalp ilacımda var. lustral ve pasiflora verdi çok tesirli değil ama biraz o birazda artık ben alıştım sanırım hastalığıma pskolojik diyorum geçicek diyorum kendi kendime telkinler işe yaramaya başladı işe yaramadığında kalkıp zıplıyorum deli gibi hareket ediyorum bakıyorum bişe olmuyor ne bayılma ne nefessiz kalma buda beynımın bi oyunu diyip nsaılsa geçicek diyip aklıma oğlumun en güzel anlarını getiriyorum sonra bi bakmışım atak gitmiş ilk zamanlar belkide bilinçsizlikten her çarpıntı kol uyuşması nefes darlığı ve göğüste yanma olunca koşuyolunda alıyordum soluğu şükür epeydir gitmedim acilin kapısına Rabbim düşürmesin çekmeyen bilmez boş iş der..

Sakın içme dr versin sana uygun bi ilaç vardır mutlaka sana göre eevet bende gebelikte kulllananları okudum fakat doğumlarından bihaberim Allah'a emanet kullanıyorum ki bebeğime dokunabilicek 2 diğer kalp ilacımda var. lustral ve pasiflora verdi çok tesirli değil ama biraz o birazda artık ben alıştım sanırım hastalığıma pskolojik diyorum geçicek diyorum kendi kendime telkinler işe yaramaya başladı işe yaramadığında kalkıp zıplıyorum deli gibi hareket ediyorum bakıyorum bişe olmuyor ne bayılma ne nefessiz kalma buda beynımın bi oyunu diyip nsaılsa geçicek diyip aklıma oğlumun en güzel anlarını getiriyorum sonra bi bakmışım atak gitmiş ilk zamanlar belkide bilinçsizlikten her çarpıntı kol uyuşması nefes darlığı ve göğüste yanma olunca koşuyolunda alıyordum soluğu şükür epeydir gitmedim acilin kapısına Rabbim düşürmesin çekmeyen bilmez boş iş der..

Merve çok zor 1 hafta geçti daha sanki yıllar geçmiş gibi yorgun hissediyorum kendimi nereye atacağımı, ne yapacağımı şaşırdım kendimi...
Hep kafamda hamilelikle ilgili kötü senaryolar var bunlarda iç sıkıntımı anksiyetemi tetikliyor...
Dün akşam yine aldırsam mı diye düşündüm.. Sonra yine vazgeçtim..
Mutlu olmak istiyorum.. Olamıyorum... :((

Merve çok zor 1 hafta geçti daha sanki yıllar geçmiş gibi yorgun hissediyorum kendimi nereye atacağımı, ne yapacağımı şaşırdım kendimi...
Hep kafamda hamilelikle ilgili kötü senaryolar var bunlarda iç sıkıntımı anksiyetemi tetikliyor...
Dün akşam yine aldırsam mı diye düşündüm.. Sonra yine vazgeçtim..
Mutlu olmak istiyorum.. Olamıyorum... :((

aynen bu yazdıklarını dr söyle genede ilaç vermezse beynını sürekli meşgul edicek bişiler bul baktın kendini dinlemeye başladın hemen güzel şeyler düşün eşinle mutlu anları ne bilim düşüncelerini farklı yöne çevir bunun pskolojik olduğuna inan tamamen beynimizin bize haince bi oyunu onuda alt etmek zor olsada elimizde sabırlı ol lütfen

Oyyy oyy ne geceydi...

Nil ya başına neler geldi senin böyle bari okdr sıkıntı çektin keşke sezeryan yapsalarmış da kurtulsaymışsın neyse pzt hazırlıklı gidersin inş panik yapmazsın duacınız cnm.Aslında bu yaşadıkların baya güçlendirdi seni baksana hep hastanelerdi geçti allah beterinden korusun kuzum ya..

Yawrucum biraz uyududa hemen fırlayıp yemek yaptım bi de nete bakıvereyim dedim.Melek seninde Allah yardımcın olsun daha yolun başında bu kdr sıkıntı sana ilaç verebilecek bir dr bulmalısın sanırım:43:

Oyyy oyy ne geceydi...

çok geçmiş olsun canım.mide ağrısının ne olduğunu çok iyi bilirim.reflü de eşlik edince tadından yenmiyor.ama sen bayaaa ağır geçirmişsin.iyi olduğuna sevindim.2 gün kaldı canım.inşallah bütün sıkıntılar bebişle beraber silinecek.

Nilcim çok geçmiş olsun ya neden sezeryana girivermedin bir an önce olur kurtulurdun doktorun 9'un da da olsa birşey olmaz demişti yanlış hatırlamıyorsam... Araya birde hafta sonu girecek şimdi.. Ben senin yerinde olsam arar doktorumu yarın beni sezeryana al derdim 2 günden birşey olmaz ya ne bileyim...
Mide ağrında çok büyük ihtimal stresten olmuştur... :(

Eevet canım, dr. 9 da da olsa birşey olmaz demişti ama dün 3 günde 3 gündür dedi durdu.. Erken dedi, şimdi almak istemiyorum dedi.. Ne bileyim, bende ısrar etmedim.. Ama şurası kesin ki, doktorlar hep anne karnında geçen 1 günde 1 gündür düşüncesindeler.. Aslında bence haklılarda.. Neticede herşey doğal gitse, daha 2 hafta anne karnında olacak bu bebişler..
Ya stresten mi bilmiyorum mide ağrım, gece uykumdan uyandırdı.. Yatmadan birşeyim yoktu..

nilcim bu hamileliğinde başına gelmeyen kalmadı.karnındaki bebek dünyanın hen hayırlı evladı olur ve seni daima mutlu eder annesi inşallah.çektiklerinin mükafatını alırsın.pazartesi hayırlı doğumlar dualarım seninle.bizde pazartesi kızı kontrole götürcezn kısmetse.

Hiç sorma, Rabb'im beterinden korusun, sezeryanda ve sonrasında yardım etsin.. Duaların için çok sağol canım, hepimizin evladı hayırlı kul, hayırlı evlat olsunlar inşaAllah.. İmtihan işte, sınanıyoruz ne yapalım.. Rabb'im büyük...

Nil ya başına neler geldi senin böyle bari okdr sıkıntı çektin keşke sezeryan yapsalarmış da kurtulsaymışsın neyse pzt hazırlıklı gidersin inş panik yapmazsın duacınız cnm.Aslında bu yaşadıkların baya güçlendirdi seni baksana hep hastanelerdi geçti allah beterinden korusun kuzum ya..

Yawrucum biraz uyududa hemen fırlayıp yemek yaptım bi de nete bakıvereyim dedim.Melek seninde Allah yardımcın olsun daha yolun başında bu kdr sıkıntı sana ilaç verebilecek bir dr bulmalısın sanırım:43:

Ne diyeceğimi bilemiyorum efrahcım.. Son ana kadar herşey olabilir, artık kendime hiç güvenmiyorum.. Birtek yarınım kaldı, hamile olarak geçireceğim. Sonrasını hiç düşünmüyorum, inşALLAH paniksiz, çabucak olur biter... İnşaAllah bende atlatırım sizin gibi kızlar.. ASlında hamileliğin ortalarına kadar benim psikoloji beni idare edecek kadar iyidi ama sonrasında başıma gelen şeyler beni böyle panik yaptı.. Ne diyeyim.. Allah'ıma güveniyorum.. Hasbinallahu ve ni'mel vekil....

çok geçmiş olsun canım.mide ağrısının ne olduğunu çok iyi bilirim.reflü de eşlik edince tadından yenmiyor.ama sen bayaaa ağır geçirmişsin.iyi olduğuna sevindim.2 gün kaldı canım.inşallah bütün sıkıntılar bebişle beraber silinecek.

İnşaAllah canım ya, dualarınızı eksik etmeyin bu kardeşinizden ne olur...

valla insan kendisini kimsenin anlamadıgını düsünüyo aslında.bende depresyon hastasıyım suan ki durumumda tam ilaca ihtiyacım var ama doktorlar pek ilaç vermek istemio

Organ gelişimini bitirmesini beklemen gerek 12. haftada veriyor normalde ben biraz ağır olduğum için sanırım 8. haftada başlamak zorunda kaldı biri bitkisel bi şurup ki pek bi faydası yok diğeride hap isim vermiyeyim kafana göre kullanırsın günahına girmiş olurum. benim durumum biraz farklı ben kalp krizi sonrasında olmuşum panik atak lanetki ikisinin belirtiside birbirinin kopyası ben gene kriz geçirdiğimi düşünüyordum her atak geldiğinde kısmen ayırd edebiliyorum şimdi en azından atak sonun da kendimi yol ortasında bulmuyorum. bunada şükür demekten başka çare kalmıyor bitmiyor ama hafifletio işte ilaçlar kökten kurtuluruz inşaallah.

psikiyatri 6.ay dolunca ilaç verio ben gittim 6.ayın dolunca gel dedi.bende 3.aydan sonra verilio diye biliyordum ama psikiyatri 6.ay dedi

Kızlar.. Biliyorsunuz yarın sezeryanla doğum yapacağım..Saat 08:30 'da...

Hepinizden dua istiyorum.. Ve haklarınızı helal edin.. Hepinizi seviyorum...:14::54:

Ben bu heyecanla, panikle ne yapacağım !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :14::14::14::14::14:

Back