Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet ya keske her dk yazılsaydı dertleşirdik:))Ait olduğum başlığı bulmuşum resmen
Ama pek aktif değil sanki
Ben kendim sıkıntılıyımEvet ya keske her dk yazılsaydı dertleşirdik:))
Benim zorla hortlatmamla bir iki sey yazılıyor işte
Sizde bir sıkıntı yoktur inş?
Merhaba, doğum sonrasında bebekte bi sıkıntı oluştu mu acaba?Ben emziriyorum ve celectra içiyorum 100 mg 150 den 100 e düştük. Hamilede kullandım. Emzirirken bebeğe geçen % 1 bile değil. Çocuk doktorum ve Psikiatri söyledi. 3.5 aylık hamile başladım doğurdum emzirdim hiç bırakmadım
evet telkin gerçekten en önemli şey. hatta sadece onu yaptığınızda geçiyor. ama çooook kısa bir vakit sonra geri geliyor ya saçma düşünceler, ben ona tilt oluyorum yaa.yani her dk bu illetle savaşmak ciddi güç kaybı bana göre. biliyosunuzdur süreci zaten. ne güzel evlenmeden tedavi olmuşsunuz. ben de olmuştum aslında. yaklasık 2 yıl antidepresan kullanmıştım. ama bu meredin ne zaman hortlayacağı belli değil. benimki hortladı yine. ve en sinir olduğum şey gerçek olmadığını biliyosun ama ya yaşarsam? o his çok berbat.Ben kendim sıkıntılıyım
Bi ara her akşam doğurduğumu sanıyordum
Nabzım ağzımda yattım kaç gece
Doktorum teselli etti en son da öyle idare etmeye çalışıyorum
Bi ara uyumadan önce doğumu düşünüyordum
Bacaklarımı hissetmesem panik olur muyum filan gibi
Kendimi telkin ediyorum mecbur
Benim panik atak tedavim evlendiğim yıl sona ermişti aslında
2 yıla yakın oldu biteli
Az çok tanıyorum tekrarlamaya çalıştığında kendi önlemlerimi alıyorum
Ben kendimce bi sistem uydurudm yine o ataklaraevet telkin gerçekten en önemli şey. hatta sadece onu yaptığınızda geçiyor. ama çooook kısa bir vakit sonra geri geliyor ya saçma düşünceler, ben ona tilt oluyorum yaa.yani her dk bu illetle savaşmak ciddi güç kaybı bana göre. biliyosunuzdur süreci zaten. ne güzel evlenmeden tedavi olmuşsunuz. ben de olmuştum aslında. yaklasık 2 yıl antidepresan kullanmıştım. ama bu meredin ne zaman hortlayacağı belli değil. benimki hortladı yine. ve en sinir olduğum şey gerçek olmadığını biliyosun ama ya yaşarsam? o his çok berbat.
neyse sizin süreç de az kalmış.
benim sadece panik atak değil, baska seyler de var kafama taktığım. bakalım yarın doktorla görüşmem var, ne diyecek. size de sağlıklı hayırlı doğumlar diliyorumm.. yüzmüşsünüz kuyruğunuza gelmissiniz direnmeye devam
direne direne kazanacağız
Mrb ayni duygulari bende yasadim hamileligim boyunca ya dogum aninda p.atagim gelirse napicam ben diye ama emin olun gelmiyor o an gozunuz gormuyor sanci bir an once kurtulma duygusu oluyor..korkmayin sadece anksiyetenin verdigi bir durum bu dogumunuza az kalmis guzel gecirmeye calisin son aylarinizi emin olun korktugunuzun hic biri olmuyorKızlar merhaba burayı yeni buldum ben de 32 haftalık hamileyim ve panik atak var doğumdan aşırı korkuyorum ya doğumda panik atak tutarsa nefes alamazsam nabzim firlarsa naparim diye doğum yapan arkadaşlar nasıl geçti doğumunuz acaba
Gecen sene bizim hamilelik doneminde baya aktifti ve gercekten birbirimize destek olduk ve birbirimizden guc aldik..Ait olduğum başlığı bulmuşum resmen
Ama pek aktif değil sanki
Size özelden yazdım bi bakar mısınız rica etsemMrb ayni duygulari bende yasadim hamileligim boyunca ya dogum aninda p.atagim gelirse napicam ben diye ama emin olun gelmiyor o an gozunuz gormuyor sanci bir an once kurtulma duygusu oluyor..korkmayin sadece anksiyetenin verdigi bir durum bu dogumunuza az kalmis guzel gecirmeye calisin son aylarinizi emin olun korktugunuzun hic biri olmuyor
Merhaba bende yeni başladım aynı sizin gibi 5. Aydayım inşaallah faydasını görürüzKızlar dün doktora gittim bana selectra 25 mg yarısını içebilirsin dedi.. hamileliğinin 7. Ayında kullanan var mı? Varsa yanetkileri nasıl? Etki etti mi? Doğuma yakın bırakırız diyo. Yardımlarınıza ihtiyacım var
İnşallah canım benim gelişmeleri yaZıcam sen de yazMerhaba bende yeni başladım aynı sizin gibi 5. Aydayım inşaallah faydasını görürüz
İnşaallah canım sende panik atak mı vardıİnşallah canım benim gelişmeleri yaZıcam sen de yaz
Doktor 1 haftaya etkileri görürsün dedi umutluyum bakalım
O kadar ayniyiz ki 8 yasinda oglum var su an 16 haftalik hamileyim ,3 gündür basladim.Vicdanim beni yedi bitirdi .Cok kötüyüm bebege birsey olacak korkusu ile sakinleşemiyorumMerhaba Arkadaşlar
Biliyorum benim gibi kim bilir kaç tane kadın var ama bunu kendime inandıramıyorum.Sanki bir tek benim başımdaymış gibi birtek bana oluyormuş gibi oluyor.Alllahım kimseye ruh hastalığı vermesin gerçekten yaşamayan bilemez.Benim 7 yaşında bir kızım var ve 28 haftalık hamileyim.Daha önceden depresyonum vardı malesef.İlk kızımı doğururken çok sıkıntılar yaşadım. Epidurel sezeryan doğum yaptım.Omur iliğimde sıvı kaçağı oldu.Ve çok zor günler geçirdim.Herkes psikolojik sandı.Baş ağrılarım,halisilasyonlarım uykusuzluklarım vb.. Meğerse ondanmış.Doğumdan bir hafta sonra tekrar bir operasyona girdim omuriliğime yama yapıldı.İyileştim ama bu bende panik atak lohusa depresyonu olarak kaldı malesef.40 gün kustum sürekli.Daha sonraki bir yıl çok zorlu geçti.Emzirdiğim için ilaç alamadım.Yavaş yavaş atlattım.Fakat malesef ara ara gelip beni yokladı.Uzun yola çıkamamak kaldı mesela.Sonra kendi kendime iyileştiğimi düşünüp birden hamile kaldım.Kızım çok istiyordu kardeşi olsun.Fakat malesef iyileşememişim.Şuanda 28 haftalığım ve şekerim var insülün kullanıyorum.Yine kusmaya başladım.İçimdeki bu bitmek bilmeyen hiçlik duygusu ve en kötüsüde pişmanlık.Hazır değilmişim neden kalkıştım ikinci çocuğa diye.Hemen linç etmeyin biliyorum çocuk sahibi olmak için yanıp tutuşan anneler var ama inanın kötü durumdayım evde bekleyen bir evladım,karnıımda büyüyen bir bebeğimle ben sürekli ağlıyorum ve sürekli kusuyorum.Yemek yemek için dua ediyorum Allaha.Neyapacağmı şaşırdım öncelikle sizden dua isyiyorum benim için ne olur dua edin.Birde benim giib olup düzelen varmı varsa nasıl yapmış banada anlatırsanız çok sevinirim.Geçen hafta yazdım bunları bir konu açıp ama kimse yorum yazmadı bende bu grubu buldum ve size yazmak istedim.5 Gün önce psikiyatriye gittim ve malesef ilaca başlamak zorunda kaldık.Ativan ile zestat kullanıyorum.Kusmalarım durdu şükürler olsun ama hala uyuyamıyorum.Sizlere sorum sanki ben bu ilaçları kullanmaya başladığımdan beri bebek daha az oynuyor.Bunu yaşayan varmı ? Kadın doğumcuma sordum öyle bir etkisi olmaz merak eme deid.Birde Psikiyatrim emzirmeyi unut dedi .Emziripte ilaç kullanan varmı aranızda.Çok oldum ama hamilelikte ilaç kullanıpta doğum yapmış anneler varmı aranızda bebekleriniz nasıl gerçekten söyleyeceklerinize çok ihtiyaıcm var ne olur yardım edin
Öncelikle çok geçmiş olsun. Bende de vardı delirme korkusu. Doktor bana delirecek insan deliriyorum demez delirdiğini anlamaz demişti. Deli olan ben deliyim demez diye de eklemişti. Ondan sonra bu korku bende geçti. Hatta komik bir şekilde yetişin dostlar deliriyorum der mi bir insan demiştiKizlar bu gruba ilk defa girdim hamile değilim ama ben de panik atak hastasiyim'2 kere kürtaj oldum ilaç kullanıyorum diye sonra da çocuğum olmadı istediğimde ve bir acı olarak kaldı içimde çocuk sevdasi'size sormak istediğim su:yıllardır atak gecirmiyordum sadece takıntılarım vardi'su anda hayatımda yaşadığım olumsuzluklardan ayaklarım başladığı de ben de ataklardan sonra delirme korkusu kaldi'evliyim ve eşim bu konularda hiç anlayışlı degil'hic hastalık sevmez'kendimi onun yanında farklı hissediyorum ve kompleks yapiyorum'ataklar gelince utaniyorum'belli etmemeye calisiyorum'biraz önce de delirme korkusu geldi 'deli olucam rezil olucam ona karşı rezil olucam diye korktum ve daha doğru düzgün atak bile başlamalısın korkumdan xanax aldim'hastalaninca onun yanında hiç rahat degikim'boyke bir ömür geçer mi?Ne yapmamı tavsiye eder siniz?Benim durumumda olan var mizacım yardımlarınızı bekliyorum'yazacak bi grup daha vardı ama sanırım orası kullanılmıyor cvp gelmediğinden buraya yazdım kusuruma bakmayın lutfen'cok uzun oldu bu arada da
Merak etme ben doğum yaptım.Allaha şükür sağlıkla geldi.36 Haftalık doğum yaptım gebelik zehirlenmesi yaşadığım için.2500 KG doğdu ama küveze bile girmedi Allaha şükür maşallah subanallah.Yanlız emziremedim. Çünkü panik atağım çok yükseldi sütü kesip ilaca başladık mecburen..Olsun bunada şükür enazından sağlıklı annelik yapabiliyorum çocuğuma.Geçecek bugünler sıkma kendini.O kadar ayniyiz ki 8 yasinda oglum var su an 16 haftalik hamileyim ,3 gündür basladim.Vicdanim beni yedi bitirdi .Cok kötüyüm bebege birsey olacak korkusu ile sakinleşemiyorum