Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Kizlar bu gruba ilk defa girdim hamile değilim ama ben de panik atak hastasiyim'2 kere kürtaj oldum ilaç kullanıyorum diye sonra da çocuğum olmadı istediğimde ve bir acı olarak kaldı içimde çocuk sevdasi'size sormak istediğim su:yıllardır atak gecirmiyordum sadece takıntılarım vardi'su anda hayatımda yaşadığım olumsuzluklardan ayaklarım başladığı de ben de ataklardan sonra delirme korkusu kaldi'evliyim ve eşim bu konularda hiç anlayışlı degil'hic hastalık sevmez'kendimi onun yanında farklı hissediyorum ve kompleks yapiyorum'ataklar gelince utaniyorum'belli etmemeye calisiyorum'biraz önce de delirme korkusu geldi 'deli olucam rezil olucam ona karşı rezil olucam diye korktum ve daha doğru düzgün atak bile başlamalısın korkumdan xanax aldim'hastalaninca onun yanında hiç rahat degikim'boyke bir ömür geçer mi?Ne yapmamı tavsiye eder siniz?Benim durumumda olan var mizacım yardımlarınızı bekliyorum'yazacak bi grup daha vardı ama sanırım orası kullanılmıyor cvp gelmediğinden buraya yazdım kusuruma bakmayın lutfen'cok uzun oldu bu arada da
canım öncelikle delirmiyorsun merak etme tecrübeyle sabit.Senin bu düşündüklerini yaşadıklarını ara ara 10 senedir yaşıyorum.Ama muhtemelen eşinden dolayı atak geçiriyorsun.Çünkü konuşmazsan anlatmazsan bedenin sana tepki verir.Yani terapilerden öğrendiklerim kadarıyla bedenin eşinin bu tavrını kabul etmiyor .Mutlaka ve mutlaka bunu eşinle konuşmalısın.Bunun bir rahatsızlık olduğunu ve onun desteği olmadan geçmeyeceğini söyle.Hatta aile terapistine ikna et.Onun bu zamanlarda sana davranması gerektiğini öğrenmesi gerek .

Merak etme ben doğum yaptım.Allaha şükür sağlıkla geldi.36 Haftalık doğum yaptım gebelik zehirlenmesi yaşadığım için.2500 KG doğdu ama küveze bile girmedi Allaha şükür maşallah subanallah.Yanlız emziremedim. Çünkü panik atağım çok yükseldi sütü kesip ilaca başladık mecburen..Olsun bunada şükür enazından sağlıklı annelik yapabiliyorum çocuğuma.Geçecek bugünler sıkma kendini.
Gözünüz aydın sağlıkla doğsunda sütte falan gözüm yok.Darisi yavrumu sağlıkla kucaklamaya bana nasip olsun

Merak etme ben doğum yaptım.Allaha şükür sağlıkla geldi.36 Haftalık doğum yaptım gebelik zehirlenmesi yaşadığım için.2500 KG doğdu ama küveze bile girmedi Allaha şükür maşallah subanallah.Yanlız emziremedim. Çünkü panik atağım çok yükseldi sütü kesip ilaca başladık mecburen..Olsun bunada şükür enazından sağlıklı annelik yapabiliyorum çocuğuma.Geçecek bugünler sıkma kendini.
Normal doğum mu sezaryen mi oldu acaba

Nasıldı peki heyecanlandıniz mi panik ataginiz ne durumdaydi o an
Benimki biraz enterasan oldu.Ben psikiyatrmla görüşerek doğuma girdim.Anestizi olarak ketamin diye bir madde verdiler.Doğumdan çok güzel çıktım.Meğerse o anestesizin psikiyatrik olarakta etkisi varmış.

Merhaba, doğum sonrasında bebekte bi sıkıntı oluştu mu acaba?
Merhaba şükür Rabbime bir sıkıntı oluşmadı. 4,5 aylık olduk sıkıntımız da yok Allah’a şükür. Normal devam ediyoruz.
Buradan yazabildiğim kadar yazacağım. Bebeğim küçük giremiyorum. Arkadaşlar ne olur kafanıza takmayın. Biliyorum demekle olmuyor ama tecrübelere güvenin lütfen. 25 mg 50 mg bunlar doz bile değil inanın. Yaşadaıklarınızı bizlerden iyi anlayan olamaz. Gebelik döneminde 3 hafta ruh sağlığında yatmış biri olarak söylüyorum. Celactra dediğimiz ilaç yani sertalin doktorunuz gerek duydu ise ve verdi ise kullanmanız da hiç bir sıkıntı olmayan ilaçlar. YaZdığınız dozlar çok düşük içinizi ferah tutun

Merhaba şükür Rabbime bir sıkıntı oluşmadı. 4,5 aylık olduk sıkıntımız da yok Allah’a şükür. Normal devam ediyoruz.
Buradan yazabildiğim kadar yazacağım. Bebeğim küçük giremiyorum. Arkadaşlar ne olur kafanıza takmayın. Biliyorum demekle olmuyor ama tecrübelere güvenin lütfen. 25 mg 50 mg bunlar doz bile değil inanın. Yaşadaıklarınızı bizlerden iyi anlayan olamaz. Gebelik döneminde 3 hafta ruh sağlığında yatmış biri olarak söylüyorum. Celactra dediğimiz ilaç yani sertalin doktorunuz gerek duydu ise ve verdi ise kullanmanız da hiç bir sıkıntı olmayan ilaçlar. YaZdığınız dozlar çok düşük içinizi ferah tutun
Aynenn canım bende hamılelıkte psıkıyatrıde yatan bırı olarak ılacsız ımkansızzdıı bizde 3 aylık olduk hala ılac kullanıp emzırıyorummm❤️

Merhaba hanımlar . Bende hamilelik öncesi citoles kullanıyordum. Supriz gebelik sonucu birden kesmek zorunda kaldim. Ama hic iyi hissetmiyorum . Surekli aglama istegi var. panik ataklarim su zamana kadar yoktu ama bugun yokladi sanki yeniden basa donucem . Tekrar gidip ilac kullanmali miyim suan 15 haftaligiz. Kafam cok karisik
Bebegın herseyı olusmus 15 haftaa bitmis gönül rahatlıgıyla kullanabılırsın doktorunla görüşş desteksız zorr ınann

Ah meleğim benim büyümüş. Bende emzirip ilaç kullanıyorum Rabbime şükür Allah yardım ediyor
Aynen Rabbım verıyor bı kolaylıgını ılac hem destek hem arkadas hemde yoldasss bazen almıyorum bazen alıyorum amaa şükür ozor günlere ragmen şimdi iyiyiz teyzesi kocaman oldu senınkıde ıyımık

Kızlar dün doktora gittim bana selectra 25 mg yarısını içebilirsin dedi.. hamileliğinin 7. Ayında kullanan var mı? Varsa yanetkileri nasıl? Etki etti mi? Doğuma yakın bırakırız diyo. Yardımlarınıza ihtiyacım var
Ben 17 cı haftada baslamıstım hıc bırakmadım dogumdan sonrada kullanıyorum hatta emzırıyorum korkmaaa almazsan hamılelık ıskence gıbı gecıyor benısımde cok saglıklı korkmaaa

O kadar ayniyiz ki 8 yasinda oglum var su an 16 haftalik hamileyim ,3 gündür basladim.Vicdanim beni yedi bitirdi .Cok kötüyüm bebege birsey olacak korkusu ile sakinleşemiyorum
Vallahh bu yazdıklarının belkıde ben bınbır katını yaşadım ve ılk kez hamılelıkte tanıstım uykusuzluk arkasına oanık ataklarım sonrasında kusmalar corona kabus gıbı gecen gebelık hastanede yatma süreci psıkiyatrıyle tanısmam hatta o bölümde yatmam ılac ıcmemek ıcın verdıgım savasta doktorlarımın sen ıyı olmazsan bebekte ıyı olmaz demelerı ile basladıgım ılac sonrasında alısma sürewsı dogum stresı derken yasadıgım onca sıkıntıda o kollarıma gelınce unutttum şimdi 3 aylıgız emzırıyorum ve ılac alıyorum hıc bırakmadım bebıste cok saglıklı ruh saglıgını duzeltmenın tek yolu ılacc ıc ve korkma ve dua ett ınan Rabbım vwrıyor kuvvetınıı

Ya arkadaşlar alakasız olucak ama benim kız 50 günlük oldu ama çok kötü kabız fitlisiz yapamıyor.Emziremiyorum malum ilaç kullandığımdan.Smilac ile başladık sonra sma ya geçtik sonra bebelac gold şimdide hipp aldım.Bir öneriniz varmı acaba.Biogai ve sap simplex de kullanıyoruz.

X