Ben ne yapacağımı şaşırmış durumdayım... Titremekten bacaklarım ağrıyor hiç durmuyor titremesi hiç...
Hamile olduğumu keşke daha geç öğrenseydim öğrendikten sonra başladı..
Bu akşam eşime öyle kötü şeyler söyledim ki
Aldıralım ve boşanalım dedim.. Hem bağırdım hem ağladım..
Geçsin bu durum Allah'ımm ne olur geçsin.. Herşey düzelsin
Hamile olduğum için mutlu olayım.. Çok acı...
Canim benim gercekten uzuldum inan bak ilaci yeni biraktigin icin oluyor. Daha yeni oldugu icin bunye istiyor. Bana pasiflorayi ic demislerdi bence acil kadin dogumcu ve psikiyatr doktorunla konus ve neler yapabileceginizi bi degerlendirin hersey daha guzel olacak boyle dusunmeye calis icinde ufacik minicik senin canindan olan bir canin buyumeye calistigini dusun onun icin iyi olmaliyim de allahim acil sifalar versin canim her bunaldiginda gir yaz buraya rahatlarsin.
merhaba...bende panık atak hıkayemı paylaşmak ıstıyor ve desteklerınızı beklıyorum
.. gecen yıl eylül ayında tutuldum bu ıllet hastalığa...anne olamyı erteledım..9 ay ılaç kullandım ıyıydım ılacı kestım ve 3 ay sonra hamıle kadlım...suan 18 haftalık hamıleyım bır kızım olacak ınsallah...ılk 3 ay panık ataktan yana hıc sıkaytım olmadı kusmalar baş ağrıları vs onlarla uğraştım..sımdı tam vucudum bebeğime alıştı pattt panık atak gedlı ..ıyıydım nasıl oldu bılmıyorum ama nasıl geldı...cıldırcam aklıma yıtırcem..anneme sevdıklerıme zarar verıcem korkusu,ya gece uykumda eşımı boğarsam..aslında karıncayı bıle ıncıtemeyen bırıyım...ilk panık olduğumda boyle değildım...elım ayağım kesılıyorum fena oluyorum dıyordum nefesım daralıyordu sımdı cok farklı bır boyut..yada dusunuyorum yınemı basa donucem dıye..ya donersem ne yaparım ılaç ıcıp yavruma zarar veremem ...bu aptal hastalık yuzunden ona bırsey olursa yıkılırım....arkadaşlar benım gıbı cıldırma,zarar verme korkusu yasaşan varmı...yada cıldıran varmıı...neyapıcam bılmıyorum evladımı cok sevıyorumm...cokkkkkkk uzuluyorummm....napıcamm...rabbım hepımıze yardım etsın..
Bugün doktora gittim ultrasonda kese göründü 4+2 imiş...
Yine çok fena oldum.. Gece hiç ama hiç uyumadım..
Doktor psikitriye yönlendirdi psikiyatrı onay vermezse aldıracağım malesefki..
Çünkü yemek bile yeyemiyorum... Sürekli ve hiç geçmiyor boğazımdaki düğüm...
Canım benim sakın... Sakın yapma böyle birşey..
Annesi onun yaşamaya hakkı var..
İlaca başla, onun hayatına son vermekten daha mı kötü..
İlaçlı hamilelik geçir ne olacak ki...
Bak ben ilaçlı hamilelik geçiriyorum, Rabb'e hamdolsun, bebeğim sağlıklı..
Hiç ilaç olayını denemeden hemen aldırmaya neden yöneliyorsun ki..
Bende hamile kaldığımdan beri hiç elimi karnıma götürüpte sevmedim bebeğimi..
Çünkü içime fenalıklar geliyor bebeği hissettikçe..
Daha doğrusu düşündükçe..
Diyeceksin ki, kımıldayınca ne yapıyorsun..
Evet kımıldıyor ama sanki gaz mış gibi hissediyorum ben onu..
Kıyafet almaya gidemedim mesela hiç..
Şu an olan kıyafetlerine bakmıyorum bile..
Bakamıyorum çünkü içime bunalım geliyor, berbat oluyorm..
Bu durumda olan tek sen değilsin yani arkadaşım..
Onun için anlatıyroum bunları sana..
Hemen aldırmaktan bahsetmişsin..
Aldırdığın anda rahatlayacak mısın?
Pa çekip gidecek mi senden?
Yooo.. Gene ilaç kullanıp rahatlayacaksın..
EEe aldırmadan kullansana ilaçlarını..
Vebale de girme..
SAkın yapma arkadaşım.. Bu sefer yaşayacağın vicdan azabı pa yı getirir emin ol..
Her yolu dene.. Gene durumun BETER olursa, o zaman düşünürsün başka alternatifleri..
Benden sana abla tavsiyesi.......
merhaba...bende panık atak hıkayemı paylaşmak ıstıyor ve desteklerınızı beklıyorum
.. gecen yıl eylül ayında tutuldum bu ıllet hastalığa...anne olamyı erteledım..9 ay ılaç kullandım ıyıydım ılacı kestım ve 3 ay sonra hamıle kadlım...suan 18 haftalık hamıleyım bır kızım olacak ınsallah...ılk 3 ay panık ataktan yana hıc sıkaytım olmadı kusmalar baş ağrıları vs onlarla uğraştım..sımdı tam vucudum bebeğime alıştı pattt panık atak gedlı ..ıyıydım nasıl oldu bılmıyorum ama nasıl geldı...cıldırcam aklıma yıtırcem..anneme sevdıklerıme zarar verıcem korkusu,ya gece uykumda eşımı boğarsam..aslında karıncayı bıle ıncıtemeyen bırıyım...ilk panık olduğumda boyle değildım...elım ayağım kesılıyorum fena oluyorum dıyordum nefesım daralıyordu sımdı cok farklı bır boyut..yada dusunuyorum yınemı basa donucem dıye..ya donersem ne yaparım ılaç ıcıp yavruma zarar veremem ...bu aptal hastalık yuzunden ona bırsey olursa yıkılırım....arkadaşlar benım gıbı cıldırma,zarar verme korkusu yasaşan varmı...yada cıldıran varmıı...neyapıcam bılmıyorum evladımı cok sevıyorumm...cokkkkkkk uzuluyorummm....napıcamm...rabbım hepımıze yardım etsın..
Aynen bak melek nil arkadasim ne guzel seyler soylemis yasadiklarimizin hepsi psikolojik cocugu aldirinca bitecek seyler degil hatta aldirmanin verdigi huzursuzlukla artabilir bile sabretmeye calis yada ilacla surdur hamileligini inan buda kotu birsey degil bence yemek konusunda evet nilinde soyledigi gibi bak ben 70 kiloydum hamilelikden once suan 7.5 aylik oldum daha 67 kiloyum hic yiyemedim daha yeni yeni yiyorum o bile cok az meyve yemege calis gozunun onune koy bi lokma bi lokma at agzina bu ilk bebegin demi canim kac yasindasin birde soyle dusun bu illete teslim olup anne olmak gibi en guzel duygudan mahrum mu kalacaksin bu gecici birsey degil. Saglikla kalin canim.
Allah sizin yar ve yardımcınız olsun..
Ne güzel şeyler yazmışsınız nasıl ışık oldu bana anlatamam..
Vazgeçtim aldırmaktan.. Zaten keseyi görmek bile içime birşeyler kattı yapamam dedim
Bazen çok sınır noktasına geliyorum anksiyete yüzünden o zaman gözüm görmüyor hiç birşeyi..
Annem en büyük destekçim..
Dün akşam beni dizine yatırıp hep okudu iyi olayım diye
Dualar gerçekten rahatlatıyor
Sizin az kalmış doğuma
Allah biran önce kavuşmayı nasip eylesin...
Her kötü günleri ardından mutlaka aydınlık gelir..
Umudumu kaybetmedim..
Sakın kaybetme umudunu.. Çok zorlu bir yol, bunu bil.. Ama imkansız değil.. Ben şu hamilelğim boyunca neler yaşadım.. Şu an ayağa kalkıp doğru dürüst yürüyemiyorum, çünkü birden içim tükeniyor, baygınlık gibi bir his geliyor, hemen kendimi yatağa atıyorum.. 2 aydır bu durumdayım.. Geçecek inşaAllah.. Böyle düşün.. Oluruna bırak...
Ne güzel bak annen yanındaymışş Ben gurbetteyim, annem 15 saatlik uzaklıkta.. Kimsem de yok burada..ç Kaç kere hastanede yattım, yanında refakatçi falan yok.. Gariban gariban yattım hastanelerde.. Herkesin bir yakını yanında sohbet muhabbet yattılar, ben kafayı yiyecektim yalnızlıktan..
Olsun be gülüm.. Bizim yardımcımız da Allah'ımız olsun.. Günahlarımız teömizleniyor çektiğimiz her sıkıntıyla.. Aslında şükretmemiz lazım, temizleniyoruz diye.. Ama bu hastalıkla şükür bile çok zor.. Bunu ancak yaşayan bilir...
Buradayız hepimiz.. Aslında bayağıda kalabalıktık ta, diğer arkadaşlar hep yeni doğum yaptılar.. O yüzden uğrayamıyorlar doğal olarak.. Ama burada kalanlar hep var.. Senin gibi yeni gelenler, işin içinden çıkamayanlar.. yani BİZİM GİBİ OLANLAR.. Bak, bu ne kadar önemli değilmi.. Bizim gibi olanlar... Bizi ancak biz anlarız..
Buraya sık sık uğra.. Yazışalım.. dertleşelim.. Çare arayalım.. Başka yolumuz yok.. Bu hastalığın, paylaşmaktan başka ilacı yok..
Ve dualaşalım inşaAllah...
Nil desteğin için çok teşekkür ederim.. Çok ama çok teşekkürler..
Doğumuna az kalmış lütfen doğumdan sonrasınıda yaz onuda paylaş bizimle..
Sıkıntılarım arttıkça buraya bakıyorum inanki böyle yazılan şeyler beni rahatlatıyor
Bazen kafayı yemekten korkuyorum...
Allah verdiyse vardır bir bildiği...
Yarın psikiyatriye gideceğim durumu haberdar ederim sizede..
Nil nerede yaşıyorsun??
Canım ben Trabzon'dayım.. Hadi sende burada olduğunu söylee...
Psikiyatriste git tabi canım.. Ama her pskiyatrist ilaca sıcak bakmıyor, bunu da bil..
Bu topiği baştan sona okumanı sana tavsiye ederim.. Neler yaşamışız, neler çekmişiz, hangi aşamalardan geçmişiz.. Ben bu tür topikleri okuyarak rahatlıyordum.. aa bak, aynı benim gibi hissetmiş, yaşamış diyordum.. kendimi bulıyrodum..
Yarın haberdar et bizide.. Bana denk gelen psikiyatrlar bana çok destek verdiler.. İlacın çok ta zararlı olmadığına beni ikna ettiler.. Yoksa bebek benim için bir hayaldi.. Hemde ne uzak bir hayal.. Bana umut oldu buradaki bazı arkadaşlar.. Bakalım yolunda sonuına geldik hayırlısıyla.. Birde doğumu atlatsam.. Sağlıkla, başka ne isterim..
Tabiiki buraya uğrarım, elimden geldiğince burada olurum.. Doğum yapan arkadaşlar bir ara güzel güzel uğradılar buraya ama bugünlerde sık gelemiyorlar.. Sanırım, gelen giden, bebk falan zamanları olmuor.. Ama rahatlayınca burada oluruz inşaAllah.. Neticede geride kalanlar var burada.. İhtiyacı olanlar var..
Canım teşekkür etmene gerek yok.. Herkesin yaşadğı bir.. Aynı.. Anlıyorum ben seni.. Sıkıntını.. Yalnız hissetme kendini..
Canım ben bursadayim İnan aynı sehirde olsaydık doğumuna gelmek isterdim ... İlacın faydasını görüyormuşsun ve nezaman başladın kullanmaya? Hangi ilacı önerdi doktorun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?