Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Sana da canım iyisin değilmi*?

Sağol canım ya, idare ediyorum Allah'ıma şükür.. Ama şu iç sıkıntım da olmasa..
Geçenlerde girdiğim şu depresyonu atamıyorum üstümden.. Hiçbirşeyden zevk almıyorum..
Hatta bebek bile bana hiçbirşey ifade etmiyor.. (Tövbe Ya Rabb'im)
Belki doğunca herşey değişir .. Hiçbirşeyi düşünmemeye çalışıyorum.. Sadece ânı yaşıyorum yani..
Bebeği falan hiiiç aklıma getirmiyorum.. Ne talihsiz yavruymuş benimki yaa...
Hele bebeğin eşyalarına falan hiç bakamıyorum, içime fenalşıklar giriyor..
Çantamı bayağı önceden hazırlamıştım, öylece kaldı.. Birdaha açıp hiç bakmadım bile..
O sıkıntıyı yaşamamak için çantalara falan bakmıyorum..
Ne biçim bir hal benimki bilkmiyorum.. Yazık çocuğa yaa..
Azıck düşünsem, vicdan azabı moduna giriyorum bu sefer..
Hadi çık işin içinden bu sefer..

Ayy efrah, ne sen sor ne ben söyleyeyim gibi oldu.. Sorduğuna soracağına pişman oldun di mi..
Ya sen nasıl oldun... Hala devam mı evhamlara, sıkıntılara... Rabb'im yetişsin hepimize..
Bu çaresizlik çok zor...

Sağol canım ya, idare ediyorum Allah'ıma şükür.. Ama şu iç sıkıntım da olmasa..
Geçenlerde girdiğim şu depresyonu atamıyorum üstümden.. Hiçbirşeyden zevk almıyorum..
Hatta bebek bile bana hiçbirşey ifade etmiyor.. (Tövbe Ya Rabb'im)
Belki doğunca herşey değişir .. Hiçbirşeyi düşünmemeye çalışıyorum.. Sadece ânı yaşıyorum yani..
Bebeği falan hiiiç aklıma getirmiyorum.. Ne talihsiz yavruymuş benimki yaa...
Hele bebeğin eşyalarına falan hiç bakamıyorum, içime fenalşıklar giriyor..
Çantamı bayağı önceden hazırlamıştım, öylece kaldı.. Birdaha açıp hiç bakmadım bile..
O sıkıntıyı yaşamamak için çantalara falan bakmıyorum..
Ne biçim bir hal benimki bilkmiyorum.. Yazık çocuğa yaa..
Azıck düşünsem, vicdan azabı moduna giriyorum bu sefer..
Hadi çık işin içinden bu sefer..

Ayy efrah, ne sen sor ne ben söyleyeyim gibi oldu.. Sorduğuna soracağına pişman oldun di mi..
Ya sen nasıl oldun... Hala devam mı evhamlara, sıkıntılara... Rabb'im yetişsin hepimize..
Bu çaresizlik çok zor...

Allah saglik ve sabir versin canim bugun bende cok kotuyum saldim iyice kendimi acayip bas donmesi mide bulantisi bas agrisi bayginlik hissi mutsuzluk umutsuzluk hepsini biliyorsunuz iste anneme gidemedim duramam daha kotu olurum diye evde yattim aksama kadar rabbim hepimize acil sifalar versin insallah cok zor.

Bu çaresizlik çok zor...

:47::47::47::47::47::47::47::47::47:

Allah'ım ferahlık versin şifa versin sağlık sıhhat versin de bebeğini büyük bir güçle sevgiyle mutlulukla al kucağına inş..Silinsin bütün sıkıntılaın şu mübarek zamanların hürmetine ne diyim..Zor ya çok zor yine de az kaldı üzerinden şu ağırlık gidince ferahlarsın inş..

Ben iyiyim hamdolsunAllah bundan beter koymasın.1 haftadır nefes düzenim bozuldu çok sık kesik kesik nefes alıp veriorum bu da beni çok zorluyor bir türlü normale koyamadım nefesimi aklımda her an atak gelecekmi düşüncesi..Şükürki bugün çok kalabalığa girdim ama çarpıntım olmadı başka bişey istemiorum zaten..

Allah saglik ve sabir versin canim bugun bende cok kotuyum saldim iyice kendimi acayip bas donmesi mide bulantisi bas agrisi bayginlik hissi mutsuzluk umutsuzluk hepsini biliyorsunuz iste anneme gidemedim duramam daha kotu olurum diye evde yattim aksama kadar rabbim hepimize acil sifalar versin insallah cok zor.

Ay canım benim yaa.. Ne zor değil mi.. Ne bayram geliyor bizim gönüllere ne yeni bebek sevinci.. Rabb'im artık bize de baharlar, bayramlar yaşatsın inşaAllah..

:47::47::47::47::47::47::47::47::47:

Allah'ım ferahlık versin şifa versin sağlık sıhhat versin de bebeğini büyük bir güçle sevgiyle mutlulukla al kucağına inş..Silinsin bütün sıkıntılaın şu mübarek zamanların hürmetine ne diyim..Zor ya çok zor yine de az kaldı üzerinden şu ağırlık gidince ferahlarsın inş..

Ben iyiyim hamdolsunAllah bundan beter koymasın.1 haftadır nefes düzenim bozuldu çok sık kesik kesik nefes alıp veriorum bu da beni çok zorluyor bir türlü normale koyamadım nefesimi aklımda her an atak gelecekmi düşüncesi..Şükürki bugün çok kalabalığa girdim ama çarpıntım olmadı başka bişey istemiorum zaten..

Pa kapında bekliyor efrah, en ufak açık yer bulsa dalacak desene.. Yavrum, ilaca başlamalısın sen.. Nasıl baş ediyorsun, iş nefes almalara kadar geldiyse, bayağı zordasın demekki.. Rabb'im yardımcımız olsun..

Benimde annem gittiii............:14::14::14:................... Gitmek zorunda kaldı..
Şurda doğumuma 15 gün kala annem gitti ve ben çok üzgünüm.. Ağlayasım var sürekli.. Demin bindirdik otobüse, abim çok rahatsızlanmış, nesi olduğu bellideğil, zor nefes alıyormuş, tıkanıyor, yürüyemiyormuş, annem atladı gitti.. Onun durumu daha acil çünkü.. Ben çok kötüyüm kızlar yaa.a......:14::14::14:

Ay canım benim yaa.. Ne zor değil mi.. Ne bayram geliyor bizim gönüllere ne yeni bebek sevinci.. Rabb'im artık bize de baharlar, bayramlar yaşatsın inşaAllah..

Aynen canim okadar yerinde ve dogru kelimeler kullanmissinki ama inaniyorum rabbim bunca dualarimizi bosa cevirmez elbet birgun kabul olacak ve gunes bizim icin dogacak. Annenin gitmesine uzuldum canim dogumada birseu kalmamisti ama oda caresiz gitmis umarim abinin ciddi birseyi yoktur cok gecmis olsun canim saglikla kal.

Pa kapında bekliyor efrah, en ufak açık yer bulsa dalacak desene.. Yavrum, ilaca başlamalısın sen.. Nasıl baş ediyorsun, iş nefes almalara kadar geldiyse, bayağı zordasın demekki.. Rabb'im yardımcımız olsun..

Benimde annem gittiii............:14::14::14:................... Gitmek zorunda kaldı..
Şurda doğumuma 15 gün kala annem gitti ve ben çok üzgünüm.. Ağlayasım var sürekli.. Demin bindirdik otobüse, abim çok rahatsızlanmış, nesi olduğu bellideğil, zor nefes alıyormuş, tıkanıyor, yürüyemiyormuş, annem atladı gitti.. Onun durumu daha acil çünkü.. Ben çok kötüyüm kızlar yaa.a......:14::14::14:

evet annemle konuştuk biz de bi görüşüceö psikiyatrmla 4 ay daha mümkünse ilaç kullanmak istemiorum diyeceğim bakalım ne diyck..

Allah abine şifa versin inş bişeyi yoktur hemen gelir enneciğin ya:43:

Kizlar doktorlar bana emzirirken ilac kullanma sansimin daha fazla oldugunu soyluyorlar ama ben emzirirken daha sakincali diye okudum nette siz hic sordunuzmu doktora yada hic ilac kullanan varmi emzirirken dogum ve sonrasida neni cok korkutuyor.

Bune sessizlik boyle nil dogumun oldumu yoksa nasil oldun moralin .nasil abinin ciddi biseyi yok dimi girmiyorsun nete haber et kendinden herkez iyi dimi kimsenin sesi cikmiyor bayram gezmelerinden donmediniz herhalde.

Bune sessizlik boyle nil dogumun oldumu yoksa nasil oldun moralin .nasil abinin ciddi biseyi yok dimi girmiyorsun nete haber et kendinden herkez iyi dimi kimsenin sesi cikmiyor bayram gezmelerinden donmediniz herhalde.

Aman ne bayram gezmesi , ne bayram gezmesiiii.. Ben bayramda çıkamadımki evden.. Müthiş başım dönüyor ve karnım çok kasılıyor, adım atamıyorum, kalıyorum kaldığım yerde.. Oğlumda da böyle olmuştum, hiç yürüyemiyordum ..

Yarın randevum var kızlar.. Doktor artık net şeyler söyleyecek yarın.. Sezeryan tarihim, nasıl olacağı falan.. Bakalım ne diyecek.. Meraktayım bende.. Anestezi işini nasıl yapacağım bilmiyorum.. İnşaAllah ısrar etmez epidurale.. Etsede bebek çıkar çıkmaz uyutmasını isteyeceğim.. Yav çok korkunç birşey şu sezeryan- ameliyat işleri.. İnanın normal doğum zor ama bu kadar stresli değil.. Keşke herşeyim normal olsaydı da, normal doğum yapabilseydim..

Ee sizler nasılsınız bakalım? yoklama yapalım ara ara yaa.. Herkes bebişlerini koklamaktan, buraya giremiyor herhalde.. Aman aman siz iyi olun, rahat olunda, girmeyin buralara.. Rabb'im herkese ferahlık versin, rahatlık versin...

Aman ne bayram gezmesi , ne bayram gezmesiiii.. Ben bayramda çıkamadımki evden.. Müthiş başım dönüyor ve karnım çok kasılıyor, adım atamıyorum, kalıyorum kaldığım yerde.. Oğlumda da böyle olmuştum, hiç yürüyemiyordum ..

Yarın randevum var kızlar.. Doktor artık net şeyler söyleyecek yarın.. Sezeryan tarihim, nasıl olacağı falan.. Bakalım ne diyecek.. Meraktayım bende.. Anestezi işini nasıl yapacağım bilmiyorum.. İnşaAllah ısrar etmez epidurale.. Etsede bebek çıkar çıkmaz uyutmasını isteyeceğim.. Yav çok korkunç birşey şu sezeryan- ameliyat işleri.. İnanın normal doğum zor ama bu kadar stresli değil.. Keşke herşeyim normal olsaydı da, normal doğum yapabilseydim..

Ee sizler nasılsınız bakalım? yoklama yapalım ara ara yaa.. Herkes bebişlerini koklamaktan, buraya giremiyor herhalde.. Aman aman siz iyi olun, rahat olunda, girmeyin buralara.. Rabb'im herkese ferahlık versin, rahatlık versin...

Canim aynen bende bayramda evdeydim bas donmesi ve bayginlik hissinden evde yattim yarin en guzel haberlerle don insallah canim sakin olmaya calis haklisin normal insani bu kadar korkutmuyor epidurali istemiyorsan bastan soyle zorla yapamaz ya ondan cok senin fikrin onemli.

herkesin gecmis bayrami mübarek olsun.Allah tekrarini erdirsin.Sevdiklerinizle nice huzurlu bayramlar gecirmeyi nasip etsin.

Nilcigim nasilsin?gelip bir hatirini sorayim dedim.bu nisan hepten unuttu buralari deme.bayramda ailemin yanindaydim 3 gün.pazar döndüm.valla bebisi koklamaktan cok, ziriltisini dinlemekten giremiyorum desek daha dogru olur nil.bu ikinci bebis bayagi edepsiz cikti teyzesi,bazen hic durmadan agliyor agliyor agliyor....hakliymissin canim insanin piskolijisi bozuluyor.birde neden agladigini anlamayinca, daha zor.karni tok, alti temiz.gazi icin bitkisel bir fitil veriyoum, karindaki havayi bosaltiyor.birde agizdan lefax diye bir ilac veriyorum.haftada bir gün masaj terapisine götürüyorum.hicbirsey fayda etmiyor.cok zorluyor beni cok.Allahim saglik versin ama her bebek bir olmuyormus.hayir benim bir cocugum daha var, oda ilgi sevgi alaka istiyor.

az kaldi seninde, rabbim yar ve yardimci olsun.tez elden kurtarsin.saglikla kolaylikla bebisine kavustursun.senin oglan büyük ya , benim kadar zorlanmazsin belki.hatta faydasi bile olur sana.kardesiyle ilgilenir.ben dokuz yasindayken cok bakardim kardesim 4 yasindaydi.Sezeryan olacak büyük ihtimal degilmi, kaldi 2 haftan yani.insallah herseyi kolay atlatairsin canim.yaz buraya doktorun dediklerini.sezeryan tarihi alinca bir rahatliyor insan yinede.benim bebis tarihten 2 gün önce gelmeyi tercih etti gerci, suyum gelince.kendi karar verdi gelecegi güne.

efrah,aday sizler nasilsiniz?bebisleriniz iyimi?annelige alistinizmi?ve diger tüm arkadaslar.hepinize kolayliklar diliyorum.Allah hepimizin yardimcisi olsun.bizi bu hastaliktan kurtarsin, yada bu hastalikla mücadele edecek gücü versin, insallah.

sevgiler

herkesin gecmis bayrami mübarek olsun.Allah tekrarini erdirsin.Sevdiklerinizle nice huzurlu bayramlar gecirmeyi nasip etsin.

Nilcigim nasilsin?gelip bir hatirini sorayim dedim.bu nisan hepten unuttu buralari deme.bayramda ailemin yanindaydim 3 gün.pazar döndüm.valla bebisi koklamaktan cok, ziriltisini dinlemekten giremiyorum desek daha dogru olur nil.bu ikinci bebis bayagi edepsiz cikti teyzesi,bazen hic durmadan agliyor agliyor agliyor....hakliymissin canim insanin piskolijisi bozuluyor.birde neden agladigini anlamayinca, daha zor.karni tok, alti temiz.gazi icin bitkisel bir fitil veriyoum, karindaki havayi bosaltiyor.birde agizdan lefax diye bir ilac veriyorum.haftada bir gün masaj terapisine götürüyorum.hicbirsey fayda etmiyor.cok zorluyor beni cok.Allahim saglik versin ama her bebek bir olmuyormus.hayir benim bir cocugum daha var, oda ilgi sevgi alaka istiyor.

az kaldi seninde, rabbim yar ve yardimci olsun.tez elden kurtarsin.saglikla kolaylikla bebisine kavustursun.senin oglan büyük ya , benim kadar zorlanmazsin belki.hatta faydasi bile olur sana.kardesiyle ilgilenir.ben dokuz yasindayken cok bakardim kardesim 4 yasindaydi.Sezeryan olacak büyük ihtimal degilmi, kaldi 2 haftan yani.insallah herseyi kolay atlatairsin canim.yaz buraya doktorun dediklerini.sezeryan tarihi alinca bir rahatliyor insan yinede.benim bebis tarihten 2 gün önce gelmeyi tercih etti gerci, suyum gelince.kendi karar verdi gelecegi güne.

efrah,aday sizler nasilsiniz?bebisleriniz iyimi?annelige alistinizmi?ve diger tüm arkadaslar.hepinize kolayliklar diliyorum.Allah hepimizin yardimcisi olsun.bizi bu hastaliktan kurtarsin, yada bu hastalikla mücadele edecek gücü versin, insallah.

sevgiler

Hoşgeldin nisan.. Özlettin yaa.. Ama seni çok iyi anlıyorum, ağlayan bebek çok zor.. Benim ilk oğlum öyleydi ya..
Ben onu ne doktorlara götürmüştüm.. Şu doktor bu şehrin en iyi doktoru diyorlardı, hoop alıp götürüyordum..
Doktorlar bana her seferinde aynı şeyi söylüyorlardı.." Bu bebeğin hiçbirşeyi yok, sadece huysuz.. Çekeceksin.."
Oooooyy oyy. İnşaAllah bu bebişim öyle olmaz..

Evet öğleden sonra dr. gideceğim bakalım bu sefer neler diyecek.. Her gitmemde bir sürprizle karşılaşıyorum..
En son kum döküyordum.. Bebek aşırı kiloluydu.. Plasentam yaşlanmıştı, bebeği taşımıyordu..
Kasımın 9'u yada 12 'si demişti dr. sezeryan için.. Ama bu bebek bu tarihi de beklemez demişti..
Şimdi kesin kararı verecek, bende heyecanlı ve çaresiz bekliyorum.. Ama varya, daha dayanacak gücüm kalmadı sanki yaa..
Bir an önce doğsun istiyorum, vücudum çok yoruldu.. Bu çarpıntılardan, baş dönmesinden, fenalık hissinden..
Veeee şu iç daralmalarıııı.. Allah'ım dün gece gene geldi ki, sormayın.. Sanırım doğurunca süt verme durumuna göre ilacımı yükselteceğim.. Gerekirse maam veririm yeterki şu bunalma hissini yaşamayayım diyorum..Belki şu an artık sabrım kalmadığından böyle düşünüyorum , bilmiyorum ama belkide doğunca kıyamam, ilacın dozunu artırmam.. Çok zordayım arkadaşlar, öyle böyle değil yani.. Bebekle ilgili hiçbirşey duymak görmek istemiyorum.. En çokta bu üzüyor beni..

Efraaaaaaaaaaaahhhh.. Aynen senin gibi oldum gülüm ben yaaa.. Sana teselli verirken, ben aynı duruma düştüm.. Doğumdan sonrası yok gerçekten.. Yani düşünmek bile istemiyorum.. Ya öyle olursa, ya böyle olursalarla ömür geçer mi yaa... Mahvediyorum hayatımı.. Demek bu hastalık bazılarını bu yönden vuruyormuş.. Sana diyordum ya, kızın olacak ne güzel, süslü püslü kıyafetler alırsın diye.. Ben şu an 1 kıyafet bile almıyorum, almak istemiyorum çünkü.. Kıyafet alırken b,le fenalık basıyor bana, aklıma bebeiş geliyor diye.. Bu nasıl bir psikoloji yaa. Sonra da vicdan azabı çekiyorum, ben nasıl anneyim, bu bebeğin suçu ne diye.. Hadi bakalım...:14::14::14:

Allah'ım... Allah'ım.... Allah'ımm.. Ne olur, ne olur, ne olur yardım et Ya Fettah.. Gönüllerimiz senin elinde Rabb'im.. :14::14::14:

Nil bugun sabaha kadar seninle ve dogumunla ugrastim ama uyuyor uyaniyorum yine sen hayir olsun insallah hayirli haberlerle don. Bende bi yandan sadece iyi olmak istiyorum biraz dusundummu hasta oldugum zaman herkez benden sikilliyor kimsenin umru degil en yakinlarinin bile buda koyuyor insana soinra esimi dusunuyorum ya o ne dusunuyor bana gayet iyi ama ya oda bunaldi ve biktiysa diyorum ama bu bizm sucumuzmu biz boyle olmak istermiydik hic keske bi cozum yolu olsa inanin sadece normal insanlar gibi bile siradan sikici birgun bile gecirmeyi cok istiyorum sirekli kendini kontrolle nereye kadar iyice depresyona girmekten korkuyorum bunlari dusunmekle ama dusunmedende olmuyorki. Allahim sen sabir ,sifa ve sukur ver yarabbim.

sevgiler

iyiyiz cnm demek bebişin huysuz yaramaz annesini yoruyo he:)bizde napalım bebekle ugraşıyorum halen üzülmekteyim anne sütü veremiyorum diye. yiyip içiyorum süt olsun die ama yok:(.sen naptın yetiyomu sütün ataklar ne durumda.bizim bebişte bazen aglıyo bazen iyi değişiyo huyu suyu günden güne.Allah saglıklarını versin

nilcim doğum yapmadın demek daha bende bayramda düşündüm hep doğum yapmışmıdır acaba diye.doğumdan sonrasından korkma Allah sabrını veriyo bi şekilde.sagsaglim dogum haberlerini bekliyoruz inşallah.az kaldı çok şükür seninde aramıza katılmaya.nerelerden nerelere geldik bee zaman geçermi diyoduk bak şimdi tanışalı kaç ay oldu sizlerle iyiki varsınız.

duygu efrah rukiye bebişler sizler nasılsınız ve diğer panik ataklı anneler hamişler sizler nasılsınız.

Nil bugun sabaha kadar seninle ve dogumunla ugrastim ama uyuyor uyaniyorum yine sen hayir olsun insallah hayirli haberlerle don. Bende bi yandan sadece iyi olmak istiyorum biraz dusundummu hasta oldugum zaman herkez benden sikilliyor kimsenin umru degil en yakinlarinin bile buda koyuyor insana soinra esimi dusunuyorum ya o ne dusunuyor bana gayet iyi ama ya oda bunaldi ve biktiysa diyorum ama bu bizm sucumuzmu biz boyle olmak istermiydik hic keske bi cozum yolu olsa inanin sadece normal insanlar gibi bile siradan sikici birgun bile gecirmeyi cok istiyorum sirekli kendini kontrolle nereye kadar iyice depresyona girmekten korkuyorum bunlari dusunmekle ama dusunmedende olmuyorki. Allahim sen sabir ,sifa ve sukur ver yarabbim.

Aa hayır olsun inşaAllah canım yaa.. Aklında kalmışım demekki.. Hayra yoralım hayır olsun..
İnan düşündüğün şeylerin aynısını bende düşünüyorum.. Ama ben en çokta eşimi ve çocuğumu düşünüyorum.. Başkalarının benden sıkılması, bıkması umrumda değil.. yeterki, eşim, çocuğum benden bıkmasın.. Onların benden sıkıldıkları gün bittiğim gün olur... Aslınad bunları düşünmememiz gerekir, bu hastalıkta bunları düşünmek herşeyi berbat ediyor ama olmuyor işte..

nilcim doğum yapmadın demek daha bende bayramda düşündüm hep doğum yapmışmıdır acaba diye.doğumdan sonrasından korkma Allah sabrını veriyo bi şekilde.sagsaglim dogum haberlerini bekliyoruz inşallah.az kaldı çok şükür seninde aramıza katılmaya.nerelerden nerelere geldik bee zaman geçermi diyoduk bak şimdi tanışalı kaç ay oldu sizlerle iyiki varsınız.

Ayy evet canım ya, az kaldı.. Bakalım bende heyecan çok fena.. Nasıl geçecek doğum bilmiyorum.. Valla bayramda bende korktum, doğuracağım diye, Allah'tan kanamam durdu.. Şimdilik iyiyimm

Bu arada kızlar doktora gittim bugün.. 9 mu olsun 12 mi dedi, bende 3 gün için değmez dedim, 12 si olsun istedim.. Nasipse, 12 sinde alacak bebeişi.. Anestezi işini haftaya anestezistle konuşacakmışım.. O beni yönlendirecekmiş.. Bebek iyidi.. Bu sefer bir sorun görmedi dr. Bebek beklerse 12 si, beklemezse, acil olarak sezeryana alacak beni.. Böyle anlaştık işte..
Dualarınızı eksik etmeyin kzılar ne olur, çok korkuyorum aksilik olmasından..

Aynen canim eslerimiz ve cocuklarimiz bikarsa ne yapariz allah korusun diyerleri annen bile olsa disarda kaliyor kapini kapattinmi. Yok ya bu ara iyice kafayi bozcam bugun sey duydum opsesif komplosuf bozukluk seytanin vesvesesinden geliyormus yani takintilar bende zaten ikiside var panik atakla o kadar uzuldumki bu kadar seytana teslim olacak ne yaptim diye daha sonra bi formda demekki allah yolunda ilerlemeye baslamissinizki seytan sizinle ugrasiyor diye yaziyordu ikisinin arasinda kaldim. Adaycim bizler her zamanki gibiyiz sagolasin bizlerinde hattrini sordugun icin dogum yapan tum arkadaslar yardimci olun dogum sonrasi bayginlik tedirginlik bas donmesi milletin icine cikamama bunlar geciyormu ya ne yapacagim bilmiyorum birde kayinvalidemde kalicam gelen giden nasil yaparim yanlarinda oturabilirmiyim veya bebegi emzirirken ilac alabilirmiyim hic bilmiyorum.ufffffff cok bunaldim ve bunalttim ozur dilerim hepinizden.

Nilcim dogum tarihinin belli olmasina cok sevindim sorun cikmadan sag salim kurtulun insallah ben inaniyorum ya hicbir sorun cikmicak hersey cok guzel olacak insallah.

selam kızlar nasılsınız bayramınız nasıl geçti??
ben giremedim bayram nedeniyle kızımla bayram ziyaretlerimizi yaptık:))
nilim 37. hafta dedin dedin bak 37. haftaya geldin Allah ın izniyle kuzum:))
keyifler ne alemde kızlar bebişler nasıl??

Back