herkesin gecmis bayrami mübarek olsun.Allah tekrarini erdirsin.Sevdiklerinizle nice huzurlu bayramlar gecirmeyi nasip etsin.
Nilcigim nasilsin?gelip bir hatirini sorayim dedim.bu nisan hepten unuttu buralari deme.bayramda ailemin yanindaydim 3 gün.pazar döndüm.valla bebisi koklamaktan cok, ziriltisini dinlemekten giremiyorum desek daha dogru olur nil.bu ikinci bebis bayagi edepsiz cikti teyzesi,bazen hic durmadan agliyor agliyor agliyor....hakliymissin canim insanin piskolijisi bozuluyor.birde neden agladigini anlamayinca, daha zor.karni tok, alti temiz.gazi icin bitkisel bir fitil veriyoum, karindaki havayi bosaltiyor.birde agizdan lefax diye bir ilac veriyorum.haftada bir gün masaj terapisine götürüyorum.hicbirsey fayda etmiyor.cok zorluyor beni cok.Allahim saglik versin ama her bebek bir olmuyormus.hayir benim bir cocugum daha var, oda ilgi sevgi alaka istiyor.
az kaldi seninde, rabbim yar ve yardimci olsun.tez elden kurtarsin.saglikla kolaylikla bebisine kavustursun.senin oglan büyük ya , benim kadar zorlanmazsin belki.hatta faydasi bile olur sana.kardesiyle ilgilenir.ben dokuz yasindayken cok bakardim kardesim 4 yasindaydi.Sezeryan olacak büyük ihtimal degilmi, kaldi 2 haftan yani.insallah herseyi kolay atlatairsin canim.yaz buraya doktorun dediklerini.sezeryan tarihi alinca bir rahatliyor insan yinede.benim bebis tarihten 2 gün önce gelmeyi tercih etti gerci, suyum gelince.kendi karar verdi gelecegi güne.
efrah,aday sizler nasilsiniz?bebisleriniz iyimi?annelige alistinizmi?ve diger tüm arkadaslar.hepinize kolayliklar diliyorum.Allah hepimizin yardimcisi olsun.bizi bu hastaliktan kurtarsin, yada bu hastalikla mücadele edecek gücü versin, insallah.
sevgiler
Hoşgeldin nisan.. Özlettin yaa.. Ama seni çok iyi anlıyorum, ağlayan bebek çok zor.. Benim ilk oğlum öyleydi ya..
Ben onu ne doktorlara götürmüştüm.. Şu doktor bu şehrin en iyi doktoru diyorlardı, hoop alıp götürüyordum..
Doktorlar bana her seferinde aynı şeyi söylüyorlardı.." Bu bebeğin hiçbirşeyi yok, sadece huysuz.. Çekeceksin.."
Oooooyy oyy. İnşaAllah bu bebişim öyle olmaz..
Evet öğleden sonra dr. gideceğim bakalım bu sefer neler diyecek.. Her gitmemde bir sürprizle karşılaşıyorum..
En son kum döküyordum.. Bebek aşırı kiloluydu.. Plasentam yaşlanmıştı, bebeği taşımıyordu..
Kasımın 9'u yada 12 'si demişti dr. sezeryan için.. Ama bu bebek bu tarihi de beklemez demişti..
Şimdi kesin kararı verecek, bende heyecanlı ve çaresiz bekliyorum.. Ama varya, daha dayanacak gücüm kalmadı sanki yaa..
Bir an önce doğsun istiyorum, vücudum çok yoruldu.. Bu çarpıntılardan, baş dönmesinden, fenalık hissinden..
Veeee şu iç daralmalarıııı.. Allah'ım dün gece gene geldi ki, sormayın.. Sanırım doğurunca süt verme durumuna göre ilacımı yükselteceğim.. Gerekirse maam veririm yeterki şu bunalma hissini yaşamayayım diyorum..Belki şu an artık sabrım kalmadığından böyle düşünüyorum , bilmiyorum ama belkide doğunca kıyamam, ilacın dozunu artırmam.. Çok zordayım arkadaşlar, öyle böyle değil yani.. Bebekle ilgili hiçbirşey duymak görmek istemiyorum.. En çokta bu üzüyor beni..
Efraaaaaaaaaaaahhhh.. Aynen senin gibi oldum gülüm ben yaaa.. Sana teselli verirken, ben aynı duruma düştüm.. Doğumdan sonrası yok gerçekten.. Yani düşünmek bile istemiyorum.. Ya öyle olursa, ya böyle olursalarla ömür geçer mi yaa... Mahvediyorum hayatımı.. Demek bu hastalık bazılarını bu yönden vuruyormuş.. Sana diyordum ya, kızın olacak ne güzel, süslü püslü kıyafetler alırsın diye.. Ben şu an 1 kıyafet bile almıyorum, almak istemiyorum çünkü.. Kıyafet alırken b,le fenalık basıyor bana, aklıma bebeiş geliyor diye.. Bu nasıl bir psikoloji yaa. Sonra da vicdan azabı çekiyorum, ben nasıl anneyim, bu bebeğin suçu ne diye.. Hadi bakalım...
Allah'ım... Allah'ım.... Allah'ımm.. Ne olur, ne olur, ne olur yardım et Ya Fettah.. Gönüllerimiz senin elinde Rabb'im..