Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Evet okudum arkadaşım çok teşekkür ederim. Hastalığımız malum herşeyden şüphe duyuyor insan . Ne yapalım bizde böyleyiz .Allahım evlatlarımızı korusun
Amin arkadaşım masallah evladın ne güzel çok sağlıklı masallah subanallah. Rabbin hepimize daha güzel günler göstersin insallah

Günaydınlar herkese. Sevgili anneler anne adayları misol 50 kullanıyorum hem fibromiyalji var hem panik atak anksiyete sıkıntısı yaşıyorum çok ağır bu ilaçla gebe kalan var mı korkuyorum bir düştüğüm oldu tekrar ilaç kullansam düşük olur mu diye diğer düştüğünde ilaç kullanıyordum

Cok cok az geciyormus canim bnm yasadigim ulkedede boyle soyluyorlar..bnde suan kullanmiyorum dogdu dogali ama pekte iyi sayilmam..😕 nasil olacak bilmiyorum belki gecer lohisalik biterse diye sabrediyorum😕 100 mg in faydasi oluyor mu peki?bn hamilelikte kullandim 3 bucuk ay selecktra 50 mg faydasi oluyordu ama tam degildi
Cnm daha iyi olmaya basladim sabrim artti sitres azaldı yinede normal degilim anafranil iyi geliyo bana emzirme bitince gecerim içiyorum kötüyüm

Günaydınlar herkese. Sevgili anneler anne adayları misol 50 kullanıyorum hem fibromiyalji var hem panik atak anksiyete sıkıntısı yaşıyorum çok ağır bu ilaçla gebe kalan var mı korkuyorum bir düştüğüm oldu tekrar ilaç kullansam düşük olur mu diye diğer düştüğünde ilaç kullanıyordum
Cnm doktoruna sor 25 selektra içerken hamile kaldim daha önce anafranil 75 içerken hamie kaldim dustu agir bir ilac ama onu içerken bile hamile kalip sağlıklı doguran var

Cnm daha iyi olmaya basladim sabrim artti sitres azaldı yinede normal degilim anafranil iyi geliyo bana emzirme bitince gecerim içiyorum kötüyüm
Anladim canim bence 6 aya kadar slecktrayla devam et sonra kendi ilacina gecersin..bide cok olamdi senin 100 mg a baslayali daha gitgide etkisi artar onun..sen yine iyi dayandin ya masallh ilk 3 4 ayi ilacsiz gecirdin ne guzel buda guzel bir sey..

Anladim canim bence 6 aya kadar slecktrayla devam et sonra kendi ilacina gecersin..bide cok olamdi senin 100 mg a baslayali daha gitgide etkisi artar onun..sen yine iyi dayandin ya masallh ilk 3 4 ayi ilacsiz gecirdin ne guzel buda guzel bir sey..
Valla hamilelik çok zordu ağlama kirizleri gecirdim surekli ilacsiz selektranin yan etkileri bana az iyi gelirse devam edicem gün gün iyi geliyor bakalim

Cnm doktoruna sor 25 selektra içerken hamile kaldim daha önce anafranil 75 içerken hamie kaldim dustu agir bir ilac ama onu içerken bile hamile kalip sağlıklı doguran var
Anafranil içerken bende düşük yapmıştım. Lustral nasıl bilmiyorum misol onun biraz hafifiymiş bi sorayım

Merhaba arkadaşlar şimdi yeniden hamileyim ben 6 haftalık.paxera 20 mg kullanıyordum 15 mga düşürdüm.hamilelik boyunca kullanmayı düşünüyorum.ama endişelerim var tabiki herkes gibi.tamamen İlk 3 ay kessemmi diyorm.ama sıkıntılarının nüksedeceğini biliyorm.sonra tekrar başlayıp ilacın fayda etmesi filan derken hamileliğimin çoğunu psikolojim alt üst şekilde geçireceğim.bununda bebeğe faydalı olucağını sanmıyorum.daha önce burda hamileliğin başından beri kullanıp sağlıkla kucağına alanları biliyorm.oyüzden inşallah bende sıkıntı yaşamam

Merhaba arkadaşlar şimdi yeniden hamileyim ben 6 haftalık.paxera 20 mg kullanıyordum 15 mga düşürdüm.hamilelik boyunca kullanmayı düşünüyorum.ama endişelerim var tabiki herkes gibi.tamamen İlk 3 ay kessemmi diyorm.ama sıkıntılarının nüksedeceğini biliyorm.sonra tekrar başlayıp ilacın fayda etmesi filan derken hamileliğimin çoğunu psikolojim alt üst şekilde geçireceğim.bununda bebeğe faydalı olucağını sanmıyorum.daha önce burda hamileliğin başından beri kullanıp sağlıkla kucağına alanları biliyorm.oyüzden inşallah bende sıkıntı yaşamam
İnşallah canım gelişmeleri bize de bildirirsin. Ben ilk bebegimi beklşyorum baska ilaca geçtim ama aynı dediğin gibi etki etmesi bilmem ne zaman alıyor. Ne güzel bi kere iyleşmişken tekrar bozuyoruz durumu. İkinciye ben de paxera ile devamı düşünüyorum, nasip. Sen de yaşadıklarını süreci yaz ki buradakilere ışık olsun. Keyifli gebelikler diliyorum sana..

Cnm hayırlı olsun ilk on hafta önermiyorum demisti doktorum organ gelisiminde on hafta çok önemli dedi yinede iyi düşün derim

merhaba canım bende 3 aydan snra paxile basladım bi arkadas var hamileliğinin 9 ayı boyunca paxil 40mg kullandı bebeğide gayet iyi 3 yasında smdi masallah

merhaba canım bende 3 aydan snra paxile basladım bi arkadas var hamileliğinin 9 ayı boyunca paxil 40mg kullandı bebeğide gayet iyi 3 yasında smdi masallah

Evet bende burdan birçok kişiyi gördüm duydum.bende bırakmak isterim ama .psikolojik çöküntü yaşıycağm biliyorm. 15 mgda düşük bir doz ztn.paxil ve paxera aynı grup ztn.peki 3 ay nasıl dayandın sen? İlaç kullanmadan

Evet bende burdan birçok kişiyi gördüm duydum.bende bırakmak isterim ama .psikolojik çöküntü yaşıycağm biliyorm. 15 mgda düşük bir doz ztn.paxil ve paxera aynı grup ztn.peki 3 ay nasıl dayandın sen? İlaç kullanmadan
sorma cok zor gecti kusa kusa bi sekılde gecrdım hızla kılo vermştm aniden bıraktm cunku 12 hftadan snra basladım mecbur

Selam kızlar, 3-5 haftadır yazmıyordum. yer yer obsesifliğim dışında iyi gidiyordu. 20 mg sitalopram düzenli kullanıcısıyım hiç bırakmadan Dün gece yeniden anksiyete ishal ve kusmalara maruz kaldım ve doktorumun çok zor durumda kalmazsan içme dediği temazepamdan 10mg içtim sadece 2 saat bir uyuyabilmişim çok da bi işe yaramadı riskli ilacı tüketmeme ramen çok üzülüyorum. Normalde kötü gecelerde remeron(mirtazapine ) alırdım ama buradaki doktorlar onun yerine temazepam verdi hamilelikte. Ne yapsam bilemiyorum. Baya kötü durumdayım.

Güncelleme de atayım. Hollandadan hiç beklenmeyecek şekilde gittiğim psikiatr gün içinde zaman ayırdı. Dozaj artımı yaptık. Sitalopramda 30 mg temazepamda ( bir tur benzodiazepin) 20 mg’a çıktım. Burada bu ilaç için hiç duyduğum dozlar değildi. Var mı bu dozlara çıkan citol cipram veya muadili kullananlar :KK43:

3. trimesterın sonunda çocuktan çekilme etkisi azalsın diye son ayda fln ilaç dozu düşüreniniz var mı?

sorma cok zor gecti kusa kusa bi sekılde gecrdım hızla kılo vermştm aniden bıraktm cunku 12 hftadan snra basladım mecbur

Bende bırakırım aslında şuan 6 haftadayım mesela .12 haftalık olmasına 6 hafta kalmış yani 1.5 ay ztn ilacın etkileri bitmesi bile 1 ay sürüyor.demekki daha vücuttan atılmıyor ki.ilacın etkisi bıraktıktan 1 ay daha sürüyor ben bırakmaya çalıştığında hep böyle oldu.oyüzden bırakıp tekrar başlamayı saçma buluyorum.vücut dengenin bozulmasıda cabası.sen kaç mg kullanıyorsun şuan?

Bende bırakırım aslında şuan 6 haftadayım mesela .12 haftalık olmasına 6 hafta kalmış yani 1.5 ay ztn ilacın etkileri bitmesi bile 1 ay sürüyor.demekki daha vücuttan atılmıyor ki.ilacın etkisi bıraktıktan 1 ay daha sürüyor ben bırakmaya çalıştığında hep böyle oldu.oyüzden bırakıp tekrar başlamayı saçma buluyorum.vücut dengenin bozulmasıda cabası.sen kaç mg kullanıyorsun şuan?
aynen bırakırsn cnm ben ogrendigğimde zaten 3 haftalıktı bıraktm 12.haftadan snra tekrar basladım 20 mg alıyorum

X