Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Merhaba ben remeron + citoles kullanıyorum bizim aynı maddeler ilaç zaten esitalopram. Remeron uyku için, 12. Haftadan beri kullanıyorum bebeğimde cok şükür bir gelisim problemi yok. Doktorunuza danışabilirsiniz ama şöyle ikinci trimesterda uyku sorunu oluyo biraz.
İnternette okuduklarım hep 2. Trimesterda daha tahat edersiniz uykularınız düzeliyor diyordu yalanmış demek :) en azından normal birşeymiş.

remeron benim de citalopramın yardımcısı bunları kombinliyorlar hep, hamileliği öğrendikten sonra onu bırakmıştım ama senin doktor kullanabilirsin dediyse çok kötüde kalırsam atarım bi tane evde de var nasılsa. 10 kere kabusla uyansam da dün gece 5 saatten fazla uyudum sanırım:))
Remeronu kaç mg alıyorsun bir de her gece mi? Bendekiler 15lik de senin aldığın kadar idan fazla almayayım :)

İnternette okuduklarım hep 2. Trimesterda daha tahat edersiniz uykularınız düzeliyor diyordu yalanmış demek :) en azından normal birşeymiş.

remeron benim de citalopramın yardımcısı bunları kombinliyorlar hep, hamileliği öğrendikten sonra onu bırakmıştım ama senin doktor kullanabilirsin dediyse çok kötüde kalırsam atarım bi tane evde de var nasılsa. 10 kere kabusla uyansam da dün gece 5 saatten fazla uyudum sanırım:))
Remeronu kaç mg alıyorsun bir de her gece mi? Bendekiler 15lik de senin aldığın kadar idan fazla almayayım :)
Remeron 15 mg benimde aynen. Çok dara düştüğün zaman kullanabilirsin tabi doktora sormadan kullanma yine de. Ama zorunda kalırsan en azindan vicdan duyarak almazsin bişey olmuyor

burdan konustugum arkadaslar var

cok kisi var gebelikde ativan,xanax vs kullanan gecmis yazilanlara bakarsan ordan kullanan kisileri bulursun okadar sknti yasamana gerek yok bence o yasadigin stres daha cok zarar
ben kullanıyodum bıraktırdı doktor çok acil durumlar dısında asla alma dedi 😓 banada iyi gelen oydu gerçekten remeron ve onu kullanıyordum ama malesef bırak dedi keain kötü olucam eski gunlerim gelicek bilmiyorum nasıl toparlanıcam Allah bilir ama bi şekilde bırakıcam

ben kullanıyodum bıraktırdı doktor çok acil durumlar dısında asla alma dedi 😓 banada iyi gelen oydu gerçekten remeron ve onu kullanıyordum ama malesef bırak dedi keain kötü olucam eski gunlerim gelicek bilmiyorum nasıl toparlanıcam Allah bilir ama bi şekilde bırakıca
sana vermisti doktor diye hatrliyorum neden kesti doktormu degistirdin

sana vermisti doktor diye hatrliyorum neden kesti doktormu degistirdin
valla canım gecen seneydı kullan dedı gunde 3 kez xanax alan hamile hastalarm var dedı bgun gıttım sana önermiyorum dedi hafif depresif gormus benii ben bu ilaçları ne zaman kullanın diyorm bliyomusun artk dayanamıyorum alın su bebegi karnımdan diyenlere veriyorm mecbur dedi zestat verdi norodol damla kullan dedi işte bakalm insallah hafif atlatırım

valla canım gecen seneydı kullan dedı gunde 3 kez xanax alan hamile hastalarm var dedı bgun gıttım sana önermiyorum dedi hafif depresif gormus benii ben bu ilaçları ne zaman kullanın diyorm bliyomusun artk dayanamıyorum alın su bebegi karnımdan diyenlere veriyorm mecbur dedi zestat verdi norodol damla kullan dedi işte bakalm insallah hafif atlatırım
insaallah hic birine gerek kalmaz canım huzurla sağlıkla gecer

Belki ileride böyle bi 50 sene sonra şu ankinin tam tersine bu ilaçların anneyi rahatlattığı için gelişimi daha iyi yönde etkilediğini bile bulabilirler:))) Doktorlar şu anda çok haklı, bilinmezlikler var diye düşünüp riske girmek istemiyorlar ama insanlar günümüz hastalığı olduğu için mecbur kalıp daha çok içtikçe çalışmalar bir sıkıntı olmadığını gösteriyor. Ben ilacı kullanmasam bebeği daha kötü etkileyeceğimden emin gibi hissediyorum. Umarım çok yakında bu çalışmalar tamamlanır ve antidepresanlar parol kadar risksiz kategorsine geçer :))

Belki ileride böyle bi 50 sene sonra şu ankinin tam tersine bu ilaçların anneyi rahatlattığı için gelişimi daha iyi yönde etkilediğini bile bulabilirler:))) Doktorlar şu anda çok haklı, bilinmezlikler var diye düşünüp riske girmek istemiyorlar ama insanlar günümüz hastalığı olduğu için mecbur kalıp daha çok içtikçe çalışmalar bir sıkıntı olmadığını gösteriyor. Ben ilacı kullanmasam bebeği daha kötü etkileyeceğimden emin gibi hissediyorum. Umarım çok yakında bu çalışmalar tamamlanır ve antidepresanlar parol kadar risksiz kategorsine geçer :))
aynen hiçbir doktor kanıtlanmış bi örnek veremiyor sadce riske girmemek adına içmeyin diyolar sen hangi ilacı kullanıyosun canım

Aynen öyle.. yazmak istememe nedenleri bir sey olsa mesela ilaçtan olmasa bile aile dava açar vs risk altında kalmak istemiyorlar kendilerini düşünüyorlar aslında.

Merhaba ben remeron + citoles kullanıyorum bizim aynı maddeler ilaç zaten esitalopram. Remeron uyku için, 12. Haftadan beri kullanıyorum bebeğimde cok şükür bir gelisim problemi yok. Doktorunuza danışabilirsiniz ama şöyle ikinci trimesterda uyku sorunu oluyo biraz.
Bende 18 inci haftadayim uyku sorunum co almanyada yasiyorum ben 25 mg Quapitinle 25 mg sertralin aliyorum 10 gundur hayat cehennem oldu ne zaman duzelir bu ilaclarla

Bende 18 inci haftadayim uyku sorunum co almanyada yasiyorum ben 25 mg Quapitinle 25 mg sertralin aliyorum 10 gundur hayat cehennem oldu ne zaman duzelir bu ilaclarla
Merhaba ilaç ve doz kişiden kişiye değişebiliyor kesin bir şey diyemem. Tahmini olark ilaclar 20 güne falan etkisine gösteriyor. Ama uyku için olanlar hemen de etki edebilşr

Kızlar merhaba, 22 haftalık oldum ben. 9. haftamdan beri ilaç kullanıyorum, yaklaşık 1 aydir da citoles kullanıyorum. Dün detaylı ultrasonum vardı, çok şükür bebek iyi hiçbir sorun görmedi perinatolog. Kendimi yedim boşu boşuna ilaçlar bişey yapmiyo artık emin oldum çok çok yüksek dozlarda fazla ilaç kullanımında belki. Ama biz malesef keyfimizden değil, zorumuzdan içiyoruz. Belki hamileligin başında olanlar için bir umut olur diye yazmak istedim. İlaç icmek artık kaçınılmaz ise için, çünkü emin olun anksiyete panik atak hamilelikte insanı cok zorluyor. Ben hala tam toparlandım diyemiyorum, 3 gün iyi ise 1 gün kötü geçiyor belki ama o 3 gün iyi olup sağlıklı hissetmek o kadar önemli ki hem siz hem bebek için.

Allah hepimizin bebeklerini korusun🤲🏻
Aynen bana basladilar korktum once dozunu dusurdum sonra kestim bugun tavan yapti gene bencede kimse birakmasin yoksa ne gunduz e gece geciyor hele birde evdekilere yansiyor Rabbim hepimizi korusun🙏🙏🙏

Kac gundur aliyorsunuz ilaci?bende sertralin kullaniyorum
Su an 1hafta olucakti ben 5.ci gunde kestim korktum ama sabah ilk isim almak olucakk hayatim ters duz olduu inanin bebegi dusunemez oldummm cok zorr Rabbim yardimci olsun bana doktorlar en az 2 haftada etki edicek dedi dinlemedim ama haklilar mecbursak icicez

Su an 1hafta olucakti ben 5.ci gunde kestim korktum ama sabah ilk isim almak olucakk hayatim ters duz olduu inanin bebegi dusunemez oldummm cok zorr Rabbim yardimci olsun bana doktorlar en az 2 haftada etki edicek dedi dinlemedim ama haklilar mecbursak icicez
Canm 5 gunde etki etmez zaten seninki dusuk doz 25 mg..bnm.doktor etki etmez diye bana 50 mg verdi..ilk ilaci kullandigimda bmde cok kotu olmustum..yemeden icmeden kesilmistim..ama 10 gunden sonra yavas yavas etki etmeye basliyor..insan tabiki icerken vicdan azabi cekiyor korkuyor ama diger turlusude cok zorr..doktor ne dedin sana yani kullan sorun olmaz gibisinden dedi mi?

Canm 5 gunde etki etmez zaten seninki dusuk doz 25 mg..bnm.doktor etki etmez diye bana 50 mg verdi..ilk ilaci kullandigimda bmde cok kotu olmustum..yemeden icmeden kesilmistim..ama 10 gunden sonra yavas yavas etki etmeye basliyor..insan tabiki icerken vicdan azabi cekiyor korkuyor ama diger turlusude cok zorr..doktor ne dedin sana yani kullan sorun olmaz gibisinden dedi mi?
Evet bebege zararindan daha cok senin bebegi tasiman onemli dedii 18 haftaliksin herseyi olusmus bundan sonra korkulacak pek bisey kalmamis dedi bana da 50 verdi ama ben 50de kusma uykusuzluk yerinde duramama yan etkileri xoktu 25 indik bizde

Evet bebege zararindan daha cok senin bebegi tasiman onemli dedii 18 haftaliksin herseyi olusmus bundan sonra korkulacak pek bisey kalmamis dedi bana da 50 verdi ama ben 50de kusma uykusuzluk yerinde duramama yan etkileri xoktu 25 indik bizde
Anladim canm.. tabi sen bilirsin ilac kullanmak kullanmamak senin kararin..daha onunde zman cok bu sekil giderse kaldirabilirmisin bilemem herkezin aci eşigi farklidir..bende cok direndim cabaladim ama mecbur kaldim 25 ci haftamda basladim..cok zor bir hastalik insanda dirayet birakmiyor

X