Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Remeron mirtazapin mi? Ben de o ilacı ilk ayımda kullandım çok güzel uyutuyordu geceleri, kötü günlerde başucumdaki kurtarıcımdı.aslında lustral vs. ile hamilelik kategorileri aynı ama daha az raporlanmış şimdiye kadar olsa gerek doktorlar selectra lustral veryor genelde.
Ben de daha 5.haftam bitiyor, hiç bırakmadığım 20 mg citalopram ve 20 mg pantos ile devam ediyorum. İnşallah çocuklarımız bizden daha dayanıklı olur:)
dun takip ettigim bi kadin dogum doktoru sayfasinda okumustum dokuzuncu haftaya kadar hic bi ilac alkol sigara dahil bebege gecmez dedi soru soran bi hastasina cok sasırdım

Remeron mirtazapin mi? Ben de o ilacı ilk ayımda kullandım çok güzel uyutuyordu geceleri, kötü günlerde başucumdaki kurtarıcımdı.aslında lustral vs. ile hamilelik kategorileri aynı ama daha az raporlanmış şimdiye kadar olsa gerek doktorlar selectra lustral veryor genelde.
Ben de daha 5.haftam bitiyor, hiç bırakmadığım 20 mg citalopram ve 20 mg pantos ile devam ediyorum. İnşallah çocuklarımız bizden daha dayanıklı olur:)
Merhaba evet mirtazapin etken maddesi. Benim şikayetim olan anksiyeteye bağlı mide rahatsızlıkları, bulantılar, öğürmeler, yemek yiyememe ve uyuyamama sorunlarıma çok iyi geliyor. Selectra kullandım iyi gelmedi malesef 25 gün falan kullandım olumlu bir gelisme olmadı. Doktor dedigim gibi 12. haftam yeni baslarken yazdı şu an 15 gün oldu herhalde kullanalı, ilk günden toparlıyor. İnternette yazılanları okudum yabancı kaynaklardan ilaca bağlı olarak ciddi bir etki tespit edilmemiş. Gebelik için güvenli sayılabilir yine de yeterli calisma olmadığı için kullanmasanız iyi gibi diyor. FDA’nın çalışmasına baktım çok yüksek dozlarda (50 mg ve üstü gibi) bazı farelerin fetüslerinde anomali yapmis, normal dozlarında yapmamis mesela. Ne bileyim bunları okuyup kendimi telkin etmeye calisiyorum🧐

dun takip ettigim bi kadin dogum doktoru sayfasinda okumustum dokuzuncu haftaya kadar hic bi ilac alkol sigara dahil bebege gecmez dedi soru soran bi hastasina cok sasırdım
Bunu ben dev8. haftaya kadar diye duymuştum direkt kan akışı olmuyor diye sanırım öyle bişeydi. Tıpta asla kesinlik yok şimdi korona aşısı bile ilk başta hamileler olmasın deniyordu. Şimdi olabilir diyorlar mesela. Zorda kalınca her şey oluyor malesef.

Bunu ben dev8. haftaya kadar diye duymuştum direkt kan akışı olmuyor diye sanırım öyle bişeydi. Tıpta asla kesinlik yok şimdi korona aşısı bile ilk başta hamileler olmasın deniyordu. Şimdi olabilir diyorlar mesela. Zorda kalınca her şey oluyor malesef.
bende bu yuzden hangisine guvenicegmi sasrdim insanın aklı altüst oluyo biri kullanlmaz diyo oburu kullanilir annenin psikolojisi daha onemli bebegin saglgı icin diyo Allah herkesin hakknda en hayrlisini nasip etsin galiba doktorlarda biraz hastaya gore yapiyolar bu yorumlari direne bildigi kadar ilacsz dirensin diye

Bayanlar düşüncelerinizi anlıyorum çok iyi haftalarınız erken olduğu için. Ben 5haftalıkken bıraktım paxeramı maalesef ki bana iyi gelen ilaç d grubu bir ilaçtı ve şuanki kadar bilgim olmadığı için bıraktım korkarak belki şimdiki aklım olsa 12.haftamda başlardım tekrar ama 21.haftaya kadar durdum. O zaman da paxera yerine selectra içtim 10 hafta ve 10 haftam ziyan oldu çünkü hiçbir iyileşme sağlamadı. 31de paxera başladık mecburen keşke 21de paxera başlasaydım diyorum. Bu haftalardan sonra artık xanax bile zarar vermez dedi doktorum haftanı olabildiğince ilerletmek zorundaydım diye özür de diledi hatta. Kendi ilacınız hangisiyse onu kullanın benim önerim. İlaç ilaçtır neticede biri vitamin de biri zehir değil.. C grubu D grubu yapmışlar neye göre hee okuduğum makalede insan fetüsü üzerinde yeterli çalışma yoktur yazıyordu. Nerden biliniyor o zaman belki 10 sene sonra hiç böyle bi muhabbet olmayacak.

Bayanlar düşüncelerinizi anlıyorum çok iyi haftalarınız erken olduğu için. Ben 5haftalıkken bıraktım paxeramı maalesef ki bana iyi gelen ilaç d grubu bir ilaçtı ve şuanki kadar bilgim olmadığı için bıraktım korkarak belki şimdiki aklım olsa 12.haftamda başlardım tekrar ama 21.haftaya kadar durdum. O zaman da paxera yerine selectra içtim 10 hafta ve 10 haftam ziyan oldu çünkü hiçbir iyileşme sağlamadı. 31de paxera başladık mecburen keşke 21de paxera başlasaydım diyorum. Bu haftalardan sonra artık xanax bile zarar vermez dedi doktorum haftanı olabildiğince ilerletmek zorundaydım diye özür de diledi hatta. Kendi ilacınız hangisiyse onu kullanın benim önerim. İlaç ilaçtır neticede biri vitamin de biri zehir değil.. C grubu D grubu yapmışlar neye göre hee okuduğum makalede insan fetüsü üzerinde yeterli çalışma yoktur yazıyordu. Nerden biliniyor o zaman belki 10 sene sonra hiç böyle bi muhabbet olmayacak.
aynen oyle olacak ama ozamana kadar hepimiz doktorlar ne derse korkumuzdan onu yapicaz zorlansakda sürünsekde.
cok sukur o kadar zamani atlatmissin zor gecmis ama gecmis insaallah bundan sorası huzurla gecer

aynen oyle olacak ama ozamana kadar hepimiz doktorlar ne derse korkumuzdan onu yapicaz zorlansakda sürünsekde.
cok sukur o kadar zamani atlatmissin zor gecmis ama gecmis insaallah bundan sorası huzurla gecer
Amin inşallah. Şükür ki artık iyiyim

Biraz biraz etki etmeye basladi canim ama tam degil insallh tamamen etki eder kisa zamanda..sen nasilsin?
İyi canım çok kötü degilim atak falan olmadı bazı sıkıntılar var ama hamileliğe bağlıyorum onları da. Sen dur daha bi 15 güne daha iyi hissedersin kendini eminim. Hayirlisi ile doğsun bebekler

İyi canım çok kötü degilim atak falan olmadı bazı sıkıntılar var ama hamileliğe bağlıyorum onları da. Sen dur daha bi 15 güne daha iyi hissedersin kendini eminim. Hayirlisi ile doğsun bebekler
Iyi canim sevindim snin adina..insallh canimmm 🤲🤲 dualarimizi eksik etmeyelim birbirimizden..bebeklerimiz saglikla huzurla gelsinler🤲🤲

Kızlar bende de anksiyete bozukluğu oluyor, bazne bir şey olacakmış gibi endişe halindeyim kalbim hızlanıyor her şey üstüme geliyor filan. Bugüne kadar ilac almadığım için hamilelikte de almadım. Doktorum omega 3 krilom isimli destekleyici vitamin verdi, ruh sağlığı üzerinde de olumlu etkileri varmış. Öyle böyle 22. Haftaya geldim, sonları da atlattım mı tamamdır inş... omegayı arastırın derim ilac kullanmayanlar icin.

Merhaba ,bende forumda okudum ve size yazmak istedim. Bende anksiyete var . Citoles (cipralex) 5 mg kullaniyorum. Hic kullanmayinca olmuyor 3. 4. Gun basa donuyor gibi oluyorum. Simdi 5 haftalik hamileyim. Kadin dogum illa birak demedi anne iyi olmali bebek iyi olmasi icin dedi icmesen daha iyi ama tam olarak icme diyemem dedi. Pskiyatrye sordum biri icme dedi biri cok az risk oluyor ilac kullanmayana gore icebilirsin dedi. Siz napiyorsunuz

Ben bu sabah yine cok kotu oldum. 2 gun oldu celectra 50 den 100 e cikali. Ne kadarda etki eder acaba. Ben hic iyi hissetmiyorum. Gene ceyrek sakinlestirici aldim. Ilac icmekte olumsuz etkiledi
Sanirim. Yani dozu yukseltmek
Iyi gelmedi. Kafama onuda
Taktim. Ne yapacagim bole bilmiyorum. 100 mg celectra 15 mg yzestat yarisini iciyorum suan. Uyutuyor uyku ilaci. Kotu hissediyorum yine de Ekt yaptirmaktan korksamda sanirim yaptiracagim. Bole nereye kadar. Perisan oldum. 100 e cikinca yan etki yapti. Mide agrisi yapti. Bulanti yapti. Aksam hep kafamda bir ses 100 cok 100 cok deyip durdu. Bu ilaclarla bebege bisey olacak diye korkuyorum

Mrb geçmiş olsun
Fulsac bebepe etkisi olur mu sizce? Ruh halime hiç bi etkisi yok artık bırakmıştım
Panik atak diilim ama çok kaygılı huzursuz biriyim

X