- 21 Ocak 2021
- 161
- 75
- 36
2-3 haftadan fazladır devam ediyorsa depresyon olabilir aynısı bende de vardı çünkü anksiye ataklarından ziyade.Selam kızlar;
Bende atak artik olmuyor çok şükürde bu isteksizlik anlamsiz sıkıntı mahfetti beni ya suan sikilcagim hic bisey yok ama.icim daralıyor ağlıyorum mutsuzum huzursuzum ayaga dahi kalkmak istemiyorum vucudum geriliyor su son haftam gecsin sanirim.psikiyatriye gidip ilac yazdircam daraldim. Esimide hep yanlis anlıyorum hem laf edip durmaya basladim bugun dışarı cikalim dedik onda bile cok mutsuzdum ya biktim artik.hic mutlu olamicakmiyim
Gidiorum iste ayakta uyyrm resmenUykusuz işe mi gidiyosun. Doktora söyle bunu yazık ediyorsun kendine cok
bende yapabilicegmi ilacsz gebelik gecirebilicegmi dusunmuyorum paxera kullanyorum ama 5 mg a dusurdum simdide gun asırı aliyorum ama okadar kotuyumki surekli kafamda bi basınç xanax aliyorum bi osaat iki saat iyisem sorasinda tekrar basliyo bu sefer baska seyler takmaya basliyorum tansiyonummu var baska biseyimmi var surekli boyle sorularla gunum gecem birbiribne karstiKullanan arkadaşlar var 2 kişi ile konuştum ki ben de kullandım çok zor zamanlarımda ama şimdi 2 ay kaldı ve sabredemiyorum artık açıkçası her gün xanax alarak anca atlatabilirim bu 2 ayı ama doktor kullanma diyor. ben de daha çok kişiye ulaşırım belki umuduyla yazmıştım. bu arada ben de 6 senedir paxera kullanıyordum, 20 mg 10mg 5 mg yıllar içinde dozlar değişti ama hamile kalmadan önceki 3 ayda yine nüksettiği için 20'ye çıkmıştım zaman zaman da xanax kullanıyordum ve hamile olduğumu öğrendiğimde 5 haftalıktım derhal ilacı bıraktırdı tabi doktor birden bire şak diye. tabi mahvoldum ama 21.haftaya kadar da sabrettim şimdi selectra kullanıyorum 100 mg seroquell alıyorum günde 2 ya da 3 defa ve geceleri de rexapin, 2 ayı geçiyor ilaç başlayalı hala tam toparlanmadım. xanax ihtiyacı duyduğum zamanlar oluyor ve inan kalan 2 ay hiç bitmeyecek gibi geliyor. şimdiki aklım olsaydı eğer hamile kalmadan önce, paxerayı bırakıp gebelikte kullanılabilen ilaçlara başlamayı denerdim işte selectra, lustral vs kendime bir bakardım nasılım bu haplarla ve sonra bu hapları hiç kesmeden gebeliğimi sürdürürdüm.
Amin inşallah. Nöron psikiyatri izmirdesin o zaman :) ben katip Çelebiye gittim hep, nöronda bi tane hoca vardı, coronadan vefat etti ben gidemedim yanına allah rahmet eylesin. Sen kaç haftalıksın? Paxerayı bırakma diyeceğim ama haftan erkense bıraktırcaklar anca 30lu haftalardan sonra bi şey yapmaz artık diyorlar. Ben başladım paxera 20 mg 18 gün oldu, gayet iyiyim şu an. Xanax da almıyorum. Allah sana da sabır versinbende yapabilicegmi ilacsz gebelik gecirebilicegmi dusunmuyorum paxera kullanyorum ama 5 mg a dusurdum simdide gun asırı aliyorum ama okadar kotuyumki surekli kafamda bi basınç xanax aliyorum bi osaat iki saat iyisem sorasinda tekrar basliyo bu sefer baska seyler takmaya basliyorum tansiyonummu var baska biseyimmi var surekli boyle sorularla gunum gecem birbiribne karsti
hazr paxerayi vrkmaya baslamisken yarin baska bi doktora gidicem nöropsikiyatri diye geciyo umarim gebelikdede kullanilicak bi ilac verir ve umarim iyi gelir cok Allah sanada saglkla kolaylikla kucagna almayi nasip etsin en zor zamanlari atlatmissin insaallah kolayca gecer kalan zamanda
yok canm istanbuldayim henuz hamile degilim o asamaya cesaret edip gecemedim Rabbim herkese sifa versin sende saglicakla kucagna alirsin evladini insaallah dogumuyla butun hastaliklarin gecer sifa bulursunAmin inşallah. Nöron psikiyatri izmirdesin o zaman :) ben katip Çelebiye gittim hep, nöronda bi tane hoca vardı, coronadan vefat etti ben gidemedim yanına allah rahmet eylesin. Sen kaç haftalıksın? Paxerayı bırakma diyeceğim ama haftan erkense bıraktırcaklar anca 30lu haftalardan sonra bi şey yapmaz artık diyorlar. Ben başladım paxera 20 mg 18 gün oldu, gayet iyiyim şu an. Xanax da almıyorum. Allah sana da sabır versin
Guzel arkadasim dualarim seninle. Korkma lutfen ic. Ben 19 haftalik hamileyim bende 14. Haftada basladim cok psikiatriye gittim hepsi ilac verdi. Sen iyi ol ki bebegindeMerhabalar, 13. haftam bitti, 11. haftamdan beri ilaç kullanıyorum rem..on 15 mg. Bu süreç içinde iki kez ultrasona girdim, bebek hareketliydi iyiydi. İkili test için risk çıkmadı, doktor değerlerin baya iyi dedi hatta. Gelişimi haftası ile uyumlu gidiyor.
her gün ilacı alırken o kadar kötü hissediyorum ki kendimi, bu durumda olmak çok zor malesef. Sizlerden dua bekliyorum hepinize de dua ediyorum ilaç kullanan kullanmayan tüm anne adaylarının bebeği sağlıkla dünyaya gelsin. 9 ayım diken üstünde geçecek gibi hissediyorum ilaç kullanırken, çünkü malesef selectra, lustral kullanamıyorum iyi gelmiyor. Mecbur eski ilacımdayım bu da güvenli deniyor ama işte hep bi soru işaretimiz var..
Herkese keyifli hamilelikler diliyorum. Yaşadıklarımı yazacağım belki okuyan birine ümit olur
Yolu yarilamissin maslalhh..Allahim hepimize hayirlisiyla saglikla kucagimiza almayi nasip etsin..iyimisin biraz toparlandin mi?Arkadaslar bugun doktora gittim kontrolum vardi. Psikiatri rivotrili ihtiyac halinde cok ara araya cevirdi. Celectra 100 mg zestat 15 mg duzenli kullanmami istedi.3 hafta sonra kontrole gidecegim. Lutfen bana dua edin. Kizimi saglikla kucagima alayim. Ayri sehirlerde ayni sikintilari ceken birbirini hic gormemis ama ayni acilari sikintilari paylasan anneleriz. Biliyorum ki gonul bagimiz var. once yazilanlari okuyorumda ne zor durumda olan arkadaslar varmis dogurmuslar sira bizde el ele verelim arkadaslar kotu oldukca yazisalim. Sonra Yüce Rabbim burada bebeklerimizi saglikla dogurdugumuzu anlatmayi nasip etsin. Tanimasamda duacinizim sizi seviyorum
Insallah canim. Ben iyi ile kotu arasinda bir yerdeyim araftayim galibaYolu yarilamissin maslalhh..Allahim hepimize hayirlisiyla saglikla kucagimiza almayi nasip etsin..iyimisin biraz toparlandin mi?
Senin gibi paxil kullanımı sırasında gebe kaldım mecbur aniden kestim. 8. Haftamda selectra 25 mg 12. haftamın basinda remeron kullandım atak zamanı atarax işe yariyor sakinleştiriyor hemen xanax gibi etki etmiyor ama günü kurtarır. İyi değilim demenin sebebi vücudun yeni doza alışmaya calisiyor kendini dinleme. HaZir birkana aşamasındasın bebek düşün bence ilaçları ıraksan bile etkisi bir süre daha gider aradan cikmis olur çok kötü olursan bsska ilaç veriyolar zaten hiçbişey çözümsüz değil, bebek isityorsan eğer ertelememeni öneririm. Ne kadar kaçarsan ilaca o kadar bağımlı olacaksinbugun psikiyatriye gittim paxera xanax kullaniyodum dozlarni dusurmustuk simdi gun asiri icim 15 gun sora brak dedi iyi degilim dedim ama senden cok daha agr hastalarim var sen gayet iyisin artk cocuk yapabilirsin dedi ataraks verdi cocuk olana kadar kotu oldugunda ic sorasinda brak dedi varmi aranzda ataraks kullanan bayanlar doktor iyisin diyo ama ben iyimiyim bilmiyorum yapabilirmiyim cesaretim yok hamilelikde ilk uc ay ya ataraks yada iki olcek pasiflora icersin dedinasl gecerki onlarla uc ay varmi bunlari kullanan
İyi olacaksın zestat uyku verir diye biliyorum en azından kaliteli bir uyku çekersen atak daha az gelir, zestat da bir antidepresan anksiyetene de iyi geleceğini düsünüyorum. Sadece o kötü düsünceleri at kafandanInsallah canim. Ben iyi ile kotu arasinda bir yerdeyim araftayim galiba
İnsaallah bakalim nasip olursa yapicam bi sekilde gecer illahaki ömrumuz varsa ne olursa olsun yasicaz insaallah sende butun burdaki skntili gebelerde kolaylikla dogum yaparsnz mubarek gecenin hurmetine rabbim herkese şifa versin Allah icinize huzur sakinlik versinSenin gibi paxil kullanımı sırasında gebe kaldım mecbur aniden kestim. 8. Haftamda selectra 25 mg 12. haftamın basinda remeron kullandım atak zamanı atarax işe yariyor sakinleştiriyor hemen xanax gibi etki etmiyor ama günü kurtarır. İyi değilim demenin sebebi vücudun yeni doza alışmaya calisiyor kendini dinleme. HaZir birkana aşamasındasın bebek düşün bence ilaçları ıraksan bile etkisi bir süre daha gider aradan cikmis olur çok kötü olursan bsska ilaç veriyolar zaten hiçbişey çözümsüz değil, bebek isityorsan eğer ertelememeni öneririm. Ne kadar kaçarsan ilaca o kadar bağımlı olacaksin
Insallh iyi olursun canim insallh hepimiz iyi oluruzInsallah canim. Ben iyi ile kotu arasinda bir yerdeyim araftayim galiba
Remeron mirtazapin mi? Ben de o ilacı ilk ayımda kullandım çok güzel uyutuyordu geceleri, kötü günlerde başucumdaki kurtarıcımdı.aslında lustral vs. ile hamilelik kategorileri aynı ama daha az raporlanmış şimdiye kadar olsa gerek doktorlar selectra lustral veryor genelde.Merhabalar, 13. haftam bitti, 11. haftamdan beri ilaç kullanıyorum rem..on 15 mg. Bu süreç içinde iki kez ultrasona girdim, bebek hareketliydi iyiydi. İkili test için risk çıkmadı, doktor değerlerin baya iyi dedi hatta. Gelişimi haftası ile uyumlu gidiyor.
her gün ilacı alırken o kadar kötü hissediyorum ki kendimi, bu durumda olmak çok zor malesef. Sizlerden dua bekliyorum hepinize de dua ediyorum ilaç kullanan kullanmayan tüm anne adaylarının bebeği sağlıkla dünyaya gelsin. 9 ayım diken üstünde geçecek gibi hissediyorum ilaç kullanırken, çünkü malesef selectra, lustral kullanamıyorum iyi gelmiyor. Mecbur eski ilacımdayım bu da güvenli deniyor ama işte hep bi soru işaretimiz var..
Herkese keyifli hamilelikler diliyorum. Yaşadıklarımı yazacağım belki okuyan birine ümit olur