İlaçları bırakmanıza gerek yok. Ben bunu hem psikiyatrlara hem kadın doğum uzmanlarına sordum. Doğumdan 1 ay önce falan bırakılmaları gerekmiyor, sertralin grubu ilaçlar için söylüyorum bunu tabikiYa aslında başından beri ilaç kullanmak istiyorum ama bi cesaret edemedim şimdi de acaba geç mi kaldım diyorum .şimdi başlasam en fazla bi ay kullanabilirim .doğuma yakın da bırakma durumu oluyo herhalde.bu bi ayda da anca etki gösterir zaten .kaç günde etki etmeye başlıyo ilaçlar sen biliyo musun?
Merhaba ben uzun suredir önce depresyon sonra anksiyeye tedavisi gordum ,cok agir anksiyetem.Yasim 35 ikinci cocuk cok istediğim için bir kac aydir ilaci biraktim iyiydim bu ay yumurtlama takibi yaptim ve ustuste 3 gün yumurtlama gününü değerlendirdim.sabqh uyandım birden anksiyetem delirdi akşamüstü ertesi gun hapi aldim ama yumurtlama günü olduğu icin etki etme ihtimali zayif.Birde aksama kaldi oda iyice riski arttırdı.O aksam ağlayarak yeniden.prozaca basladim 3 gun ictim.stresten basim tuttu birde arveles ve aferin ictim.tekrar bugün ilaci kestim.adet günüme daha var ama ben düşünmekten bittim.ilk 3 ay cok önemliymiş ilac içmek hic istemiyordum.o kadar istememe rağmen artik ilac içtiğim için istemiyorum bebek.ama su an beklemekten başka çare yokmus.delirmek üzereyim zaten kötüyüm bu stresten daha da delirdim.siz ilac içerken gebe kaldıysanız doktorunuz birsey demedi mi bu durumaCanım iyice toparlan öyle düşün bebek bence sonra çok sıkıntı ha hiç geçmiyorsa kullanilanilan ilaçlar var ben selektra 25 içerek hamile kaldım o ay hemde bebek sağlıklı şükür doktoruna Daniş
3 haftalikken hamile olduğunuzu nasil anladınız acaba?Birde doktorunuz bu konuda ne söylediHanımlar yaygin anksiyete bozukluğu olan ve hamile olan var mi? 4 haftalık hamileyim 1 hafta once ogrenince hemen kestim paxerayi. Simdilik iyi gibiyim elhamdulillah ama yine de deneyimlerinizi merak ediyorum
İlk on haftadan sonra ilaç yazıyoruz dedi öncesinde onerilmiyo ben içerken hamile kaldım malesef etki ettimi bilmiyorum şuan iyi doğduktan sonra inşallah birşey olmaz bekleyin stres yapmayın daha belli birşey yokMerhaba ben uzun suredir önce depresyon sonra anksiyeye tedavisi gordum ,cok agir anksiyetem.Yasim 35 ikinci cocuk cok istediğim için bir kac aydir ilaci biraktim iyiydim bu ay yumurtlama takibi yaptim ve ustuste 3 gün yumurtlama gününü değerlendirdim.sabqh uyandım birden anksiyetem delirdi akşamüstü ertesi gun hapi aldim ama yumurtlama günü olduğu icin etki etme ihtimali zayif.Birde aksama kaldi oda iyice riski arttırdı.O aksam ağlayarak yeniden.prozaca basladim 3 gun ictim.stresten basim tuttu birde arveles ve aferin ictim.tekrar bugün ilaci kestim.adet günüme daha var ama ben düşünmekten bittim.ilk 3 ay cok önemliymiş ilac içmek hic istemiyordum.o kadar istememe rağmen artik ilac içtiğim için istemiyorum bebek.ama su an beklemekten başka çare yokmus.delirmek üzereyim zaten kötüyüm bu stresten daha da delirdim.siz ilac içerken gebe kaldıysanız doktorunuz birsey demedi mi bu duruma
Merhaba Hamileliginiz nasil geçiyor bebek doğdu mu dr kim çok mu soru sordum antidepresan kullanan vecgebelik düşünen biz anneleri ancak bizim gibi olanlar anlarBende 15 haftalık hamileyim kızlar.Psikiyatri ve kadın doğum kontrolünde lustral 50 mg kullanıyorum hamileliğin başından beri.Doktor gelişiminin ense kalınlığının normal olduğunu söyledi psikiyatristimde hamileliğin tamamında ve emzirme sürecinde kullanabileceğimi söyledi sürekli kontrole gidiyorum her iksiinede aksatmadan.Benim durumumda olan var mı gebeliğin başından beri ilaç kullanan ve emzirme döneminde ilaç kullanan.Doğum sonrası bebekte herhangi bir sıkıntı oluştu mu?Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba bebeğiniz hayırlı olsun. İlacı bırakmanızı hiç tavsiye etmiyorum, benim eski msjlarımı okuyabilirsiniz. Ben 6 sene paxera kullandım arada xanax ile birlikte. Hamile olduğumu öğrendimde bıraktım 5 haftalıktı. Başlarda çok zorlandım ama dayandım çünkü bebek küçüktü bende güç vardı. 20.haftada işler değişmeye başladı 21.haftadan beri de ilaç kullanıyorum ama paxera vermiyor doktor. Selectra ve seroquell alıyorum. 4 gündür 0.5 mg xanax da alıyorum çünkü 5 haftadır ilaç kullanmama rağmen düzelemedim. Yarın randevum var ilaç değiştirmesini isteyeceğim. Anlayacağınız hayat zehir oldu. Keşke en baştan ilaç içseydim diyorum. İlk 10 haftayı atlattıktan sonra bence ilaçlara başlayın.. Allah yardımcımız olsunArkadaslad merhaba, 5 haftalık hamileyim. İstediğim bir hamilelikti hamile olduğum için de mutluyum. Fakat sorun şu ben 10 yıldır paxil remeron bağımlısıyım resmen. O ilaçları içtiğim müddetçe iyiyim içmezsem kötüyüm. Çocukluktan gelen takıntılarım var bazı şeyleri çok büyütüyorum. Bu da bana ağlama krizleri, yemek yiyememe, iştahsızlık olarak geri dönüyor.
hamile olduğumu öğrendigim gibi kestim ilaçları. Şimdi yoksunluk belirtileri yaşıyorum. Hem gebelik belirtileri, hem ilaç yoksunluğu, hem hormonlar derken en mutlu olmam gereken günleri berbat ediyorum her zamanki gibi.
eşimle de konuşamıyorum çünkü beni özellikle anksiyete, ilaç kullanma konularında hiçbir zaman tam anlamadi. Hep yargıladı. Bu saatten sonra da çok ciddi bi atağıma tanık olmazsa anlayacağını sanmıyorum.
Siz nasıl başettiniz kizlar, ilaca döndünüz mü gebelikte tekrar yoksa başa çıkabildiniz mi? İştahınız vb nasıldı paylaşalım istiyorum.
allah hepimizin yardimcisi olsun..
Merhaba bebeğiniz hayırlı olsun. İlacı bırakmanızı hiç tavsiye etmiyorum, benim eski msjlarımı okuyabilirsiniz. Ben 6 sene paxera kullandım arada xanax ile birlikte. Hamile olduğumu öğrendimde bıraktım 5 haftalıktı. Başlarda çok zorlandım ama dayandım çünkü bebek küçüktü bende güç vardı. 20.haftada işler değişmeye başladı 21.haftadan beri de ilaç kullanıyorum ama paxera vermiyor doktor. Selectra ve seroquell alıyorum. 4 gündür 0.5 mg xanax da alıyorum çünkü 5 haftadır ilaç kullanmama rağmen düzelemedim. Yarın randevum var ilaç değiştirmesini isteyeceğim. Anlayacağınız hayat zehir oldu. Keşke en baştan ilaç içseydim diyorum. İlk 10 haftayı atlattıktan sonra bence ilaçlara başlayın.. Allah yardımcımızArkadaslad merhaba, 5 haftalık hamileyim. İstediğim bir hamilelikti hamile olduğum için de mutluyum. Fakat sorun şu ben 10 yıldır paxil remeron bağımlısıyım resmen. O ilaçları içtiğim müddetçe iyiyim içmezsem kötüyüm. Çocukluktan gelen takıntılarım var bazı şeyleri çok büyütüyorum. Bu da bana ağlama krizleri, yemek yiyememe, iştahsızlık olarak geri dönüyor.
hamile olduğumu öğrendigim gibi kestim ilaçları. Şimdi yoksunluk belirtileri yaşıyorum. Hem gebelik belirtileri, hem ilaç yoksunluğu, hem hormonlar derken en mutlu olmam gereken günleri berbat ediyorum her zamanki gibi.
eşimle de konuşamıyorum çünkü beni özellikle anksiyete, ilaç kullanma konularında hiçbir zaman tam anlamadi. Hep yargıladı. Bu saatten sonra da çok ciddi bi atağıma tanık olmazsa anlayacağını sanmıyorum.
Siz nasıl başettiniz kizlar, ilaca döndünüz mü gebelikte tekrar yoksa başa çıkabildiniz mi? İştahınız vb nasıldı paylaşalım istiyorum.
allah hepimizin yardimcisi olsun..
Merhabalar teşekkür ederim. Siz gene iyi dayanmışsınız 20. Haftaya kadar. Şu an panik atak yaşamıyorum ama sanırım anksiyetem takıntılarım yoğunlaştı bu sebepten akşama kadar ölü gibi yatıyorum. Aç, susuz. 7. Haftam bitecek ama çok zorlanıyorum. Çok vicdan azabı da duyuyorum malesef ya bir şey olursa ilaç kullanınca çok küçük benim sorumluluğumda. Ama böyle giderse daha da kötüleşmelten korkuyorumMerhaba bebeğiniz hayırlı olsun. İlacı bırakmanızı hiç tavsiye etmiyorum, benim eski msjlarımı okuyabilirsiniz. Ben 6 sene paxera kullandım arada xanax ile birlikte. Hamile olduğumu öğrendimde bıraktım 5 haftalıktı. Başlarda çok zorlandım ama dayandım çünkü bebek küçüktü bende güç vardı. 20.haftada işler değişmeye başladı 21.haftadan beri de ilaç kullanıyorum ama paxera vermiyor doktor. Selectra ve seroquell alıyorum. 4 gündür 0.5 mg xanax da alıyorum çünkü 5 haftadır ilaç kullanmama rağmen düzelemedim. Yarın randevum var ilaç değiştirmesini isteyeceğim. Anlayacağınız hayat zehir oldu. Keşke en baştan ilaç içseydim diyorum. İlk 10 haftayı atlattıktan sonra bence ilaçlara başlayın.. Allah yardımcımız
Muhtemelen daha da kötüleşeceksiniz çünkü hormonlarımız da değişiyor. Sizi daha kötü yapmak istemem ama ben ne çektiğimi bildiğim için söylüyorum. Bana 10. Haftada vermişlerdi ilaç inat ettim başlamadım çok pişmanım. Karnımda bebeğimin kıpırtısına bile sevinemez haldeyim. Bizim durumumuzda olanlar için çok zor.. Doğumuma 3 ay var ama ben 3 saati bile geçiremez haldeyim.Merhabalar teşekkür ederim. Siz gene iyi dayanmışsınız 20. Haftaya kadar. Şu an panik atak yaşamıyorum ama sanırım anksiyetem takıntılarım yoğunlaştı bu sebepten akşama kadar ölü gibi yatıyorum. Aç, susuz. 7. Haftam bitecek ama çok zorlanıyorum. Çok vicdan azabı da duyuyorum malesef ya bir şey olursa ilaç kullanınca çok küçük benim sorumluluğumda. Ama böyle giderse daha da kötüleşmelten korkuyorum(
Sizin sıkıntınız nedir panik atak mı? Şu an hangi ilacı ne kadardır kullanıyorsunuz? Şu an atak halinde misiniz acaba, ben Kendimi telkin etmeye çalışıyorum şimdilik..Muhtemelen daha da kötüleşeceksiniz çünkü hormonlarımız da değişiyor. Sizi daha kötü yapmak istemem ama ben ne çektiğimi bildiğim için söylüyorum. Bana 10. Haftada vermişlerdi ilaç inat ettim başlamadım çok pişmanım. Karnımda bebeğimin kıpırtısına bile sevinemez haldeyim. Bizim durumumuzda olanlar için çok zor.. Doğumuma 3 ay var ama ben 3 saati bile geçiremez haldeyim.
Ben de anksiyete ve panik bozukluğu var. Fakat anksiyetem çok dirençli hemen kontrol altına alınmıyor. 5 haftadır selectra kullanıyorum 50 mg ile başladım 2 haftadır 100mg a çıktım. Bir de seroquell alıyorum sakinleştirici günde 4x25mg. Fakat henüz düzelemedim. Son 1 haftadır da xanax alıyorum 0.5 mg her gün. Seroquell ve selectra bebeğe zarar vermez diyor kadın doğumcu ve psikiyatr ama xanax içme diyorlar, mecburen içiyorum çünkü hiç iyi değilim. Hatta yarın paxeraya başlamak istediğimi konuşacağım.Sizin sıkıntınız nedir panik atak mı? Şu an hangi ilacı ne kadardır kullanıyorsunuz? Şu an atak halinde misiniz acaba, ben Kendimi telkin etmeye çalışıyorum şimdilik..
Yanlış yönlendirmiş olmayayim ama xanax kullanacağına paxera kullan bence. Bu sayfanın başlarında yaklaşık 3-4 kişi falan gecmis yıllarda paxil kullanıp çocuk doğurmuş. Diğerleri de farklı antiDepresanlar. Bebekleri de sağlıklı. haftan da ilerlemiş. İlk 3 ay gibi risk olmaz diye düşünüyorum.. kadın doğumcun mu paxeraya karşı?Ben de anksiyete ve panik bozukluğu var. Fakat anksiyetem çok dirençli hemen kontrol altına alınmıyor. 5 haftadır selectra kullanıyorum 50 mg ile başladım 2 haftadır 100mg a çıktım. Bir de seroquell alıyorum sakinleştirici günde 4x25mg. Fakat henüz düzelemedim. Son 1 haftadır da xanax alıyorum 0.5 mg her gün. Seroquell ve selectra bebeğe zarar vermez diyor kadın doğumcu ve psikiyatr ama xanax içme diyorlar, mecburen içiyorum çünkü hiç iyi değilim. Hatta yarın paxeraya başlamak istediğimi konuşacağım.
Selectra çok hafif bir ilaç,100mg olması yüksek doz anlamına gelmiyor. 200mg ı paxeranın 20 mg Ina bile denk gelmiyormuş. Ama doğru diyorsun ben kafayı paxeraya taktığım için iyileşemiyorum galiba. Paxeraya hem kadın doğumcu hem de psikiyatr karşı, ikisi de onaylamıyor. Bilmiyorum bakalım yarın ne olacak belki selectra 200 mg a çıkarız. Ayrıntılı ultrasonumu yapan doktor, ki izmirde çok ünlü bir doktor, selectrayı 200 e kadar çıkabileceğimi söylemişti bana.Yanlış yönlendirmiş olmayayim ama xanax kullanacağına paxera kullan bence. Bu sayfanın başlarında yaklaşık 3-4 kişi falan gecmis yıllarda paxil kullanıp çocuk doğurmuş. Diğerleri de farklı antiDepresanlar. Bebekleri de sağlıklı. haftan da ilerlemiş. İlk 3 ay gibi risk olmaz diye düşünüyorum.. kadın doğumcun mu paxeraya karşı?
ben yabancı siteleri de gezdim gerekli ise kullanılabilir diyor... paxera d kategorsine alınmasının sebebi ilk 3 ayda kullanımında fetüste kalp anomalisi yapmış. Yoksa eskiden o da C grubuymuş. Ya canım yüksek dozda ilaçlar kullanıyorsun etki etmemesi cok zor. Belki bana kızacaksın ama sen kafanda paxile dönmek için kendini iyileştiremediğini inandırmaya çalışmayasın? Çünkü aynısını ben de kendime yapıyorum şu an. İçin için geri dönmek istiyorum. O olsun onu kullanayım o bana iyi gelir diye düşünüyorum..
Birden tetiklediyse eskiye dönüşün daha uzun zaman alabilir. Biraz daha zaman tanısan ilaçlarına?
Şöyle söyleyeyim, 10 senedir Paxil kullanıyorum bence mükemmel bir ilaç paxerada aynı şey zaten. Takıntılarımı alıp götürdü, anksiyetemi bitirdi mükemmel zamanlar yaşadım kendisi ile :) 20 yaşından beri bu hastalığı çekiyorum ataklarım senin gibi ağır değil ama seni en iyi anlayanlardan biriyim emin ol. İlacı bırakmamak , takıntılarimla yüzleşmemek için 4 sene çocuk yapmadım ha şimdi bırakıyorum ha yarın bırakıyorum aman olmadı geri dönüş yaptım canım ilacıma diye avuttum kendimi hep.Selectra çok hafif bir ilaç,100mg olması yüksek doz anlamına gelmiyor. 200mg ı paxeranın 20 mg Ina bile denk gelmiyormuş. Ama doğru diyorsun ben kafayı paxeraya taktığım için iyileşemiyorum galiba. Paxeraya hem kadın doğumcu hem de psikiyatr karşı, ikisi de onaylamıyor. Bilmiyorum bakalım yarın ne olacak belki selectra 200 mg a çıkarız. Ayrıntılı ultrasonumu yapan doktor, ki izmirde çok ünlü bir doktor, selectrayı 200 e kadar çıkabileceğimi söylemişti bana.
Şöyle söyleyeyim, 10 senedir Paxil kullanıyorum bence mükemmel bir ilaç paxerada aynı şey zaten. Takıntılarımı alıp götürdü, anksiyetemi bitirdi mükemmel zamanlar yaşadım kendisi ile :) 20 yaşından beri bu hastalığı çekiyorum ataklarım senin gibi ağır değil ama seni en iyi anlayanlardan biriyim emin ol. İlacı bırakmamak , takıntılarimla yüzleşmemek için 4 sene çocuk yapmadım ha şimdi bırakıyorum ha yarın bırakıyorum aman olmadı geri dönüş yaptım canım ilacıma diye avuttum kendimi hep.
isteyerek hamile kaldım çünkü ben ne kadar ertelersem bu ilacı bırakmak o kadar imkansız hale gelecekti hiçbir zaman anne olamayacaktim. Eğer ki doktor son çare olarak paxera demezse sen de onu aklından çıkarmaya bak. Şimdi işte selectra ile iyi olacağım, paxeranın dozuna eş değer bir doza çıkacağım ve fayda göreceğim diye kendine telkin et. Belki paxeranın 3 haftada gösterdiği olumlu etkiyi o ilaç 6-7 hafta içinde gösterecek. Zaten bebek için yeterince zor kararlar alıyoruz sen de kendine yardımcı olmaya çalış biliyorum atak gelince çok zor. O anlardn bahsetmiyorum. Atağın yoklamadığı mantığınla düşünebildiğin o anlardan bahsediyorum yok deme elbet vardır.. ben bu ilaçla doğuma kadar idare edeceğim doğumdan sonra asıl ilacıma geri döneceğim de. Hem emzirme dönemi için paxera kullanılabiliyor diye duymuştum doktoruna da sorarsın.
Paxil kullanmak da dünyanın sonu değil bu arada. Sadece kafan bi nebze daha rahat olsun diye diyorum belki ben de ileride alıcam bilmiyorum ama şimdiden kendimi o sayfayı kapatmış gibi düşünüyorum ki baska bir ilaca baslarsam eğer pozitif olumlu etkisini göreyim. Gönül ister hiç kullanmayalım ama..
Sen güçlüsün unutma, başka biri olsa böylesine ataklarla baş edemezdi, yıkılırdı. Sen hala çabalıyorsun hala umut var demektir. Beni de bilgilendirirsen sevinirim doktorun dedikleri hakkında..
Tam olarak değil ama öyle sayılır dedi.Paxera 200 mg mi denk geliyormus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?