- 12 Mart 2019
- 194
- 182
- 53
- 32
Merhaba öncelikle adım geçmiş olduğu için yazıyorum .Herkesin düşüncesine saygı duyuyorum tabiki burda fikirlerimizi deneyimlerimizi paylaşıyoruz birbirimize yardımcı olmak adına.Bakın bende bu konuda çok fazla bilimsel makale okudum ve aile hekimim psikiystristim kadın doğumcum da dahil olmak üzere bir çok doktora danıştım.Atilla hoca da bu konuda kendini güncelleyen farmakoloji profesörlerinden birisi.Yapılan son güncel çalışmalar antidepresanların masumiyetini gösteriyor şeklinde yorum yaptı.Risk almak istemeyen doktorlar zaten önermiyorlar ilacı.Ama benim danıştığım doktorlar ne ilaçlar kullananlar var içini ferah tut dediler.Kimse istemez hamilelikte ilaç kullanmayı.Annelik iç güdüsü benimde içim çok rahat değil.Ama berbat geçen dönemlerim oldu.Stresin vereceği zararı göze alamadım.Hamileliğin ve çocuğumun gelişiminin hareketlerinin verdiği keyfi yaşamak istedim.Mutlu bişekilde ona hazırlık yapmak onu mutlu bir şekilde beklemek istedim.Çünkü kötü olduğumda ne kendime ne etrafıma faydam oluyor.Korkuran duşa bile giremeyen evde tek kalamayan ben ilaç kullanmasam nasıl çocuğuma faydalı bir anne olabilirim.Stres daha az zararlı diyen doktor kimdir bilemem.Ama araştırın stresli geçen hamilelikler düşük doğum ağırlığına erken doğuma ve otizme sebebiyet verebiliyor.Bir profesör daha izledim.Videoyu bulursam link bırakırım.X kategorisi ilaçların en riskli ilaçlar olduğunu bunun bile riskinin %5 olduğunu söylüyor.Normal sağlıklı gebelerde ise anomali vs.riski%5.Ben bunları araştırmalarıma dayanarak söylüyorum.İnsanları yanlış yönlendirip ilaç kullanmaya gerçekten ihtiyacı olan annelerimizi burada karamsarlığa düşürmeyelim.Ben ilaç kullanımını savunmuyorum.Ama ihtiyaç dahilinde neden olmasın.Biraz daha güncel araştırmaları takip edin derim.Niyetim sizin düşüncenize saygısızlık etmek değil.Ama tıp gelişti.İmkanlar varken kendinize ve bebeğinize neden eziyet ediyorsunuz.Annem bana hamileyken rahatsızmış ilaç kullanmamış.Bakın bende aynı rahatsızlık var şuanda.Psikolojik rahatsızlıkların da genetik olduğu söyleniyor.Ki bunu bana gitmiş olduğum bir psikiyatrist söyledi.Yedikleriniz içtikleriniz gibi duygularınız stresini sıkıntınız da direk bebeğe geçiyor bunu unutmayın....Cnm Allah razı olsun hamileliğim güzel şükür bebeğim sağlıklı sitres olayından aynen senin gibi endişe duydum 18 haftalıkken pisikyatriye gittim lutsral 50 verdi sitres bebeği etkiler diye ilaç icmek istediğimi söyledim doktor stres etkilemez ilk on hafta oda çok çok nadir düşük olasılığı olan birşey dedi risk yok demedi biz ilacı önermiyoruz aslında hiç bir ilacı ama anne ihtiyaç duyunca veriyoruz dedi iyikide içmedim birşey olsa hep kendimden bilirim ben ilaçtan çok korkuyorum 18 .haftada içtim iki tane alerji yaptı bıraktım çok sukurki alerji yapmış bıraktım zaten son ay çoğu doktor ilacı kestiriyo bir ay içinde içmem zaten ne sıkıntılar çekiyorum icmiyorum ben bu kararı aldım tekrar gidip ilaç değişimi yapmadım bu kadar dayandiysan belki on hafta daha dayanirsin son ay riskli çok araştırdım sende biliyorsun kimi doktor iç kimi içme der kimi zararı olmaz yada zararı az kimi asla der hepsinin hem fikir olduğu şey risk az deniyo ama ben çok araştırdım bu ilaçları kullanıp ölü dogumlar kaydedilmiş hani geçen angel arkadaş atmıştı Atilla bey yazısını aynı yazılardan çok takip ettim kendisi ilaca bağlı ölümler kayıt edildi yazmış ben onu görünce ilaç bitti benim için bu olay ya riski göze alican az yada com bir risk var yada surunucen evladın için karar senin tabiki hakkında hayırlısı olsun inşallah canım olumlu konuşmadım belki kızanlar olur ama araştırdım çok çok fazla gecemi gündüze katıp risk var deniyor ben göze almam açıkçası emzirirken de icmiycem iyimiyim asla ama benim yüzümden bir şey olursa öleyim daha iyi karar senin tabi cnm o senin evladın zarar gelsin elbette istemezsin böyle arastirmalara girmek sitrese sokuyo cnm çok takılma bence